Et helt uplanlagt krabbefiske i Drøbak

Vi sto opp tidlig (helt unødvendig å føye til «tidlig» her.. som om det ikke har vært normalt de siste 4 årene, 8 månedene og 11 dagene -stønn.) Prøvde å finne ut hva som skjer i Oslo, burde ha gjort grundigere research tidligere om jeg skal kunne skryte på meg å være Kaluzas arvtager. Klimpre-klimpre på tastaturet: «Hva skjer i Oslo med barn..» Ingenting fristende kom opp, frykten for at vi kom til å ende opp i et eller annet badeland eller svømmehall krøp oppover ryggraden min. Jeg MÅTTE finne noe spennende, før det var for sent og fotsoppmekka var et faktum.

Plutselig fikk Jack en usannsynlig god idé! Et av hans kjære barndoms minner slo plutselig ned som lyn fra klar himmel, og idéen klang svært godt i mine ører. Vi hev oss rundt, jeg mer klar enn noen, happy som jeg var for å slippe unna badeland -på en søndag, hvor desibelen ligger på nivå med fredagens One Direction konsert på Ullevål. Ja 103.. og er mer enn hva som anbefales (om du skulle være en av dem som ikke klikker deg inn på nyheter om One Direction på Vg.no?) Vi var klar for krabbefiske i Drøbak!

Krabbefiske viste seg å være meget utbredt i Drøbak, det krydde av barnefamilier som prøvde lykken. Vi skjønte dessuten fort at jeg ikke burde spist opp hele reke-baguetten i bilen… Heldigvis var ikke dyrevernet på befaring i området. For vi fisket nemlig med.. pølser :thumbs:

krabbefiskeiDrøbak

I tillegg til fiske, fikk vi full innføring i krabbens anatomi!

krabbeanatomi

«Se her mine jenter…. nå skal dere høre hvordan den fungerer..»

Mens vi satt der og fisket opp disse stakkars små, så oppdaget vi Drøbak akvarium like ved. Vi lot ikke sjansen dra fra oss. Familien Spontaneous som vi også kan kalles nå, siden vi har sluttet å planlegge ting!

wow

flyndre

manet

Noen syns det var litt skummelt

akvarium1

(Her hadde vel muligens også dyrevernet grepet inn med noen alvorsord..)

Andre var fryktløse

akvarium2

akvarium3

«Se på han mannen da mamma! Han later som!!»

latesom

«Jovisst…»

Årets første bad ble det også (ja ikke på meg da.. nevnte jeg at jeg liker å være tørrskodd om vi ikke snakker middelhavstemperaturer?)

årets1bad

Noen hissige svaner er selvfølgelig alt jeg kan vise frem i den sammenheng.

Ja, og det jeg skulle si da.. anbefaler krabbefiske mm. i Drøbak på det varmeste. Spontant eller planlagt, eller hvordan du foretrekker det!

Hva foretrekker du egentlig?

6 thoughts on “Et helt uplanlagt krabbefiske i Drøbak

  1. Hahaha mormor tok med poden på krabbefiske så foreldrene fikk fri. Jeg tror jeg foretrekker den løsningen. Neida, joda… Sykkelturer prøver jeg å bli god på. Vi får se da. Når sommeren er over…Eller har den vært allerede?

    • Hehe ja den varianten er slettes ikke så dum den heller ;-) Ja jeg tenkte på det i dag.. sykkeltur! Har nemlig nettopp fått meg ny sykkel.. men vi har den derre «sykkelvogna» ståendes på fjellet, tror den skal til byen ved første anledning! Om sommeren har vært? Ja i dag virka det jo litt sånt, i går derimot… 8-)

    • Ja det skulle vi jo fått til, en introduksjon av krabbefiske for the Holts!! ;-) Uff vi hadde ikke bil i går, så vi var stuck i byen (og endte opp i fotsoppland/Frognerbadet..) Så lei meg for at vi gikk glipp av Eidsvoll.. så utrolig morsomt ut!! Men takk for at du sa i fra :-)

  2. Krabbefiske er jo bare så koselig! :-) Vi gjorde det i Kristiansand en gang, men aldri fått gjort det her hjemme. Husker vi gjorde det mye som barn når vi var på ferie.

    Fortsatt god sommer!

    Klem :-*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *