Livet uten Kaluza

Etter det grusomme skjedde.. at Susanne Kaluza la ned fredagsspalten «Ukas helgetips», har den stakkars lille fantasien min måttet bryne seg. Litt småbitter på at Kaluza lot meg sitte igjen alene med hennes tidligere ansvarsområde (unødvendig mye surfing på nettet etter hva som skjer til enhver tid.. forøvrig et stort ansvar som jeg ikke har klart å ta på meg), så har jeg typ klandra henne for alt vi har gått glipp av. Vi snakker nok ørtenvis av teaterstykker, markadager og matfestivaler. Major happenings som ville ha stimulert barnas intellektuelle, emosjonelle, språklige, musikalske og/eller motoriske utvikling!! DET har vi gått glipp av!

Og jo da, Leos lekeland er jo en strålende nok idé det. Hvertfall hvis man er ute etter unger som er så slitne, at de faktisk legger seg til anstendig tid. Og voksne, som sovner PÅ sofaen I ren utmattelse AV det uanstendig høye lydnivået TIL småttisene PÅ lekelandet -lenge FØR barna! (Kanskje ikke så flink med helgeplaner, men å putte mange preposisjoner i EN setning derimot..!!)

Men i går, da var det på tide å tenke i andre baner. Dagens planer ble overlatt til mer kreativt hold. Jack. Lite ante jeg, om at man kan finne.. både lek OG læring (her snakker vi intellektuell, emosjonell og motorisk utvikling altså!) PÅ ET OG SAMME STED!! (Ikke spør hvorfor vi aldri har dradd dit før.. tror jeg legger skylden på en viss manglende fredagsspalte) Vi snakker om

IMG_7475

Det var faktisk ikke måte på hvordan vi utviklet oss, og hva vi lærte i går.. Se bare her:

Motorisk utvikling Checkmark3 75 dark

IMG_7542

Ja, Checkmark3 75 darkCheckmark3 75 darkCheckmark3 75 dark

IMG_7544

Hvordan ringe med en antikk telefon! (Historie-timer.. we´re ready for ya)

IMG_7482

Vi lærte å fly!

IMG_7518

Lappen byr neppe på noe problem!

IMG_7491

Og tyngdekraften, ja den virker fremdeles i 2015!!

IMG_7516

Forhenværende drømmesykkel til Jack.. står på museum!! (Ja det var da vi lærte at.. vi faktisk begynner å bli oldis)

IMG_4675

Er du også litt trist for at Kaluza ikke blogger helgetips lenger? Hva har dere gjort i helga? Noe kjempekulturelt og intellektuelt fremmende? Eller har dere bare hatt god gammeldags gøy sammen? Uten fancye steder og events?

Så hva er dagens moral? Oh well. Det viktigste er jo ikke hva vi gjør sammen. Det er.. Å VÆRE sammen! (Haha den så du ikke komme!!) ;-)

IMG_7497

Og bare for å si det, neste helg har jeg planer om.. INGEN planer. Beste planen som fins!

(Innlegget er ikke sponset av Teknisk museum, bare et godt.. helgetips fra meg! ;-) )

10 thoughts on “Livet uten Kaluza

  • Dere er jo så flinke til å ta dere ut dere! Tror du må bli min substitut for Kaluza ;-) Og opplev-Norge serien din, artig artig! Vi reiser også stort sett ut av landet når det er ferie.. på tide med en skikkelig Norgesferie nå!! :-)

 1. Teknisk museum er konge!

  Ellers kan svømmehaller anbefales, med badstu. Tur i skogen med termos, vi har en trehytte 50 meter fra leiligheten, helt konge! Skikkelig lavtersketilbud! Skøyteis, genialt, også ski med kvikklunsj eller aking. Sistnevnte er min favoritt. Jeg suger på ski. Baking er gøy, spise er enda morsommere. Jeg har introdusert brettspill igjen!

  • Lavterskeltilbud er jeg fan av! ;-) Jeg så at du hadde introdusert brettspill-loveit! :-) Jeg eeeelsker nemlig brettspill, og egentlig leker/selkapsleker av alle slag! Memory og mimeleken er det nivået vi befinner oss på atm. Gleder meg til de blir litt større!

 2. Ellers så kan Emmas Sansehus være ne opplevelse for for barna – og ikke minst så slipper man som voksen dundrende hodepine(Les:Leos Lekeland ). Huset er fullt med rom m feks baller, ett med tre gigavannsenger(stillerom), discorom hvor man bruker føttene til hoppe rundt på ulike plasser på gulvet for å finne riktige noter, klatrerom osv,osv….. Det er åpent for publikum på søndager? Kan også leies for bursdager (vi gjorde det med stor suksess for vår 7-åring), og de har også familierom med boblebad mm. Mine to på 7 og 11 foretrekker dette fremfor Leo og jeg er evig takknemlig …….

  • Oi! Emmas sansehus så jo kjempespennendes ut! Tusen takk for tipset, jeg begynner å bli rimelig ferdig med Leo.. og tanken på å ha bursdag der, er bare skremmende.. ;-)

 3. Åå.. gleder meg sånn til min lille bolle er gammel nok til å gå på teknisk museum! Eller kanskje bare vi skal gå, så lenge man har med seg et barn er det jo lov, hehe.

  • Åå vet du hva en av de beste minnene jeg har fra Trondheim er!!!? Ja utenom frokosten på Nidelven hotell da.. :-P Rockheim! Vi var der når størstejenta var liten, og det var like gøy for henne, som for oss. Dit må vi igjen!! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *