Vakker

På torsdag var det lansering av Imageakademiets fagbok om skjønnsminke «VAKKER». Og siden undertegnede hadde et par bilder med i boka, så var hun altså tilstede! (Ja, for det var ikke for å få goodiebag altså!!)

IMG_1906

«Ta bilde av meg her i det mørke parkeringshuset Jack! Fort! Folk kan tro jeg er moteblogger!!»

«Er det noen jeg har glemt å takke nå?» sier mannen med svart slips når han presenterer den nye boka. Da sier min kjære venn Tom (til høyre) «Ja, også har vi jo Stine og da!» og peker på meg.

IMG_1941

Da sier mannen.. som ikke gadd å høre på hvem Tom hadde lyst til å takke: «Ja, og så.. alle modellene og da!»

Og siden jeg ble litt sur på denne respektløse mannen (mest på Toms vegne, litt på mine), så viser jeg frem dette lite heldige bildet av ham. Og redigerer i tillegg det han sa.. nervøs som han var:

IMG_1949

«Ja, og så alle m-m-m-modellene og da!»

God stemning preget de feststemte menneskene..

IMG_1943

Boka var veldig fin den!

9788299806817

Spesielt inni!

bilde

Bilde 12

Bilde 14

vg01

Boka mi7

Note to selfie etter å ha sett disse bildene: Slutte å posere bare med høyre armen!

Og la oss nå ikke glemme hvem som hadde coveret på den forrige boka dere!

IMG_55142-764x1024

(bildet er hentet fra interiøruka våren 2013)

Okei så ble jeg ditsja på grunn av en 16 årig blond svenske. Hvorfor skjønner jeg ikke.. hallo.. retusjering liksom!!? Men hey! Det finnes viktigere ting i livet!..

IMG_1955

Goodiebags! Den var altså så bra!! Og så tung, at jeg måtte be Jack bære den sånn at jeg ikke måtte ligge to uker i senga pga låsning i ryggen og flere varige mén. Just sayin!

Ps. På bildene er jeg helt sinnsykt retusjert, IKKE full av botox. Bare så det er sagt!

Synes du det er greit med retusjering?

(Foto: Baard Lunde og Jack Bauer)

29 thoughts on “Vakker

 1. Flotte bilder av deg og kan ikke forstå at de må retusjere, for du er så flott. Bedre å retusjere, enn botox (så sant det ikke blir gjort for de skal se bedre).
  Enkelte retusjere alle bildene av seg også privat og da blir det helt feil er min mening.

 2. Jeg ble så satt ut av den vakre modellen på bildene her at jeg helt glemte hva innlegget handlet om! Fikk forøvrig med meg at det finnes en mann som burde lære seg litt folkeskikk! ;-)

 3. Akk, for et liv du lever.. Og igjen slår det meg at jeg trenger deg!! For jeg sitter jo her og knoter ned et innlegg om sminke.. Noe som for meg fortoner seg like eksotisk som bastskjørt for en eskimo.. Teite mannen! Eide ikke folkeskikk som ikke kan takke de som takkes bør, og hun der svenske 16 åringen kan gå å legge seg, du er mye penere! Men enig, få opp venstrearmen litt da!

  • Hehe, ja den venstrearmen tar litt lett på ting føler jeg;) Og ang. Eir og sminking.. synes du får det skikkelig til jeg!! En supportiv mamma er vel så viktig som en som kan faget!! :)
   Og takk for fineste komplimentet doc! Tok det rett til meg! ;)

 4. <3 Retusjering <3
  Dette minte meg på at jeg opprinnelig hadde planer om å bruke permisjonen min til å bli dritgod på det…
  Men så kom disse finfine IG-filterne i veien;)

  MEN jeg skal fortsatt øve altså, sånn at jeg også kan få høye kinnbein, plettfri hud og laaaange bein! (For på det punktet feiler IG stort!)

  Og du! Next time, be fotografen speilvende bildet, så slipper du å styre med den andre armen.

  • Jeg hadde også så mange fine permisjonsplaner, feks. at nå skulle endelig alle scrapbooks og albumer endelig bli ferdige!! Det er 3 år siden de planene skulle vært satt ut i live! Jeg har enda ikke begynt!
   Men jeg har derimot troa på deg, er det noen jeg mistenker å være en supereffektiv superwoman, så er det deg!!

   Vetdu.. for å være helt ærlig.. Noen av disse bildene er faktisk speilvendt i boka! (De her er originalbildene) Flere som har lagt merke til min ufunksjonelle venstrearm tydligvis! Hehe;))

 5. Jeg VEIT jo at modeller blir retusjert så for meg kan de bare få holde på ;) litt verre for de som er litt, (okey ENDEL) yngre som ikke har fått det med seg enda..

  Fjorårsboka var najs den altså ;)

  • Thanks.. ;))
   Ja det er ikke verst for de opplyste.. og det er virkelig kjempeviktig at de unge får dette med seg!! Kanskje litt mer kunnskap om det nå enn tidligere etter instagram kom med sine filtre og mange retusjeringsapper..

 6. Jeg syns høyrearmen din er kjempefin jeg :-)
  Og de goodibagene…de så veldig bra ut. Jeg elsker goodiebager!

  Når det gjelder retusjerte bilder, tror jeg ikke det er noe som kommer til å forsvinne. Men jeg syns det er kjempebra at sånne som deg skriver om det og innrømmer det, sånn at unge jenter blir klar over at det skjer.

 7. Du er fin assa!! Jeg eeeelsker det «svarte» bildet, du RÅKKER!!
  Men jeg tror faktisk jeg syns det fineste bildet er det siste i heisen – herlig (ikke-) tilfeldig selfie he he :) Og sikkert ikke retusjert heller…du ER jo bare så vakker! ;) Men som Casa Kaos sier, kjempebra at du skriver om bilder som blir retusjert, det bør ikke være noen hemmelighet – skjønnhets- og perfekt-presset er stort nok som det er…
  Og du, nå MÅ jeg snart være med deg på et sånt glamorøst arrangement æssæ, det ser jo ut som alle syns det er kjempegøy :-O

  • Haha nei den (ikke-) tilfeldige selfien er ikke retusjert;) Jeg vurderte å ta vekk skitten på speilet i heisen.. haha, men ekte er bra tenkte jeg så! NOE må jo være ekte, ellers så mister jo man seg selv oppi alt dette. Ja, og for ikke å snakke om at man må tenke litt på hvem mottakeren kan være..
   Haha, ja folk storkoser seg jo på sånne sammenkomster som du ser!!;) Jeg er ganske sikker på at jeg og du sammen kunne ha spritet opp stemningen her ganske bra!!! ;P
   ..og tuuuusen takk for de altfor fine komplimentene kjære du :))

 8. Haha, leser innlegget ditt på trikken i joggebuksa for å dra på jobben der jeg må ha på en pysj (scrubs) hele dagen. Vi lever litt forskjellige liv, kjenner jeg ;)

  Den forrige boka hadde mye finere cover! Og om retusjering… Jeg synes kanskje det går en grense for hvor mye man bør retusjere. Når man gjør kroppen tynnere digitalt synes jeg det er litt teit. Om man fjerner en kvise eller fem synes jeg det er lov. Vi voksne (host) vet jo at reklamebilder og lignende blir retusjert, men jeg husker da jeg var yngre og ikke kunne skjønne hvordan disse kjendisene alltid så så feilfrie ut på bilder…

  • Åhh 1000 takk fine deg :)))) Og jeg er heeelt enig i at det finnes en grense, og selv om jeg vet, så er det ofte jeg går på limpinnen selv når jeg ser perfekte mennesker på bilder. Hvor mange squats på jeg ta for å får en sånn rumpe liksom? Det blir jo en billion cirka det.. om jeg skal sammenligne meg med Photoshop! Så å være bevisst på dette.. er kanskje viktig for både store og små jenter ;)

 9. Definitivt FOR retusjering- men jeg gjør det bare på meg sjæl, og så lar jeg hun kjipe søstra mi være «all natural» med dårlig hud, poser under øya og gjerne litt mat mellom tennene.
  Noen ganger er gleden av hevn undervurdert :)))

  ps, det var forresten jeg som tegnet barter på deg på den plakaten hos frisøren på cc vest—-det er jo november og bartemåned for svingende – men du kledde jo det også :(

  Lev vel

  • Lene så hyggelig!!
   Var det du som var tæggeren altså.. hahaha ;P
   Fortsatt god movember!
   Og det var veldig koselig å høre litt sarkasme fra den kanten igjen, det m jeg si! ;))

 10. Leste nettopp en artikkel om en mamma fra Brumunddal som reagerte negativt på retusjering av barns skolebilder. Hun spør videre om hvilke signaler vi da sender til våre barn.

  Retusjering har blitt brukt siden nittenpilogbue, så ser ingen grunn til å stoppe nå – men av barn? Det fikk meg til å tenke litt!

  • En tankevekker det der ja.. Signalene som sendes er hvertfall lang fra positive. Jeg blir litt skremt av denne utviklingen. (Som sikkert noen vil mene jeg er med på å underbygge..) Men det er som du sier, opplest og vedtatt siden nittenpilogbue.. men la oss nå sette et par grenser!! Hvertfall ved retusjering av barns skolebilder!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *