Jeg lister meg så stilt på tå

I går kveld slo det meg! Da jeg frøs i denne «liste-posituren» etter at det kom et knyst fra senga:

IMG_3482

Jeg har listet meg omkring på tå, i TRE år!

Det går nesten ikke en kveld uten at en eller flere av disse setningene blir formulert, med mer eller mindre hyggelig tonefall:

– Kan du skru ned lyden! (på Tvén, i-paden eller telefonen)

– Vær stille, jeg tror hun er på vei til å våkne!

– Sssshhhhhhh!

Det skal være sagt at den lista har vært mye lengre, det var etter at minstejenta ikke sov til den overdøvende lyden av støvsugeren lenger, og før hun klarte å finne søvnen selv! Da var den hakket mindre hyggelig også faktisk..

– MÅÅ du smatte så høyt!

– IKKE promp!!!

– ARGH! Har ikke den døra blitt smurt ENDA!?

– SSSSSSSSSSSSSHHHHHHHHHHHHHH!!!

– Dust asså, nå fikk du henne til å våkne grrr!!  

Måtte stryke det siste, for det hadde stilt meg i et litt dårlig lys føler jeg..

Mens jeg sto der og prøvde å ta et skritt til.. kom det et lite misfornøyd grynt fra lille-miss-jeg-skjønner-hva-du-pønsker-på-og-tro-for-all-del-ikke-at-det-er-litt-greit-for-meg! Og så ble jeg stående da, for hun hadde planer om at staheten skulle overvinne trøttheten. Jeg fikk til og med tid til å dikte litt!

IMG_3489

Jeg lister meg så stilt på tå,

når ungene de sover.

Jeg gjør jo bare det jeg må,

ja det som jeg behøver!

Når mørket ligger over land

jeg lurer på om det går an..

Å få en hel kveld uten skrik etter vann,

eller lakenskrekk-hyling og nok en tann!?

Lister du deg stilt på tå? Evt. hva er din favoritt-quote for å få de andre i huset til å være stille?

IMG_3488

Sånn går no dagan!

28 thoughts on “Jeg lister meg så stilt på tå

 1. Haha, ja, jeg klager alltid på at Mannen har TV-en for høyt på når vi ser film, og han klager alltid på at han ikke hører hva de sier ;) Men jeg har sluttet å liste meg, for de sover ikke noe bedre av den grunn… :D

  • For høyt ja! Hver bidige gang! Og spesielt action filmer er veldig uforutsigbare i volumet.. SKRUUU NEEEED!! Jeg burde gitt ham drama-påbud!! (Det hadde vært populært kan jeg tenke meg!!)

 2. Jeg lister meg ut av rommet, eller prøver å liste meg uten at det hjelper stort, fordi gulvet knirker så inni hampen, men der stopper det. Tror den listinga er unødvendig, for den ungen er vant til S-N-O-R-K-I-N-G. Og INGENTING overdøver den snorkinga uansett:) Så He våkner når hun vil, uavhengig av lyder!

  Men du! De beina…. Fikk meg til å angre DE-LUXE på at jeg ikke kjøpte de Buffalo-skoa til 99,- spenn i dag, for de hadde jeg trengt BIG TIME når vi skal på konsert sammen! ;D

  NB: Det er gubben som snorker, ikke jeg!

 3. Eg trur denne listinge e et kvinnefenomen! Trur du ska leita lenge itte ein mann med sama syndromet. D som e litt spesielt e at dei ikkje klare å ta d inn øve seg. Altså, eg forstår at d ikkje e ein medfødt egenskap for menn å lista seg. Men dei kan vel LERA!! Problemet e vell at d bli få, om ingen konsekvenser om ein mann ikkje lista seg.

  • Eg tenkte det samma, at det måtte værr et kvinnefenomen.. Men nå har det vist seg her i kommentarfeltet, at me har tatt fullstendigt feil!! :-O
   Men for Jack e det ihvertfall ikkje medfødt, og han kan IKKJE lera! Det har gått øve 3 år, og han kan IKKJE komma på at det e superviktigt å skru ned lyden når Bruce Willis ska testa gass-pedalen i ein action-film!! *himla med augene*

 4. Lister meg ikke rundt nei, har aldri gjort det, for ungene blir vant med lyd også ;-). Men er lyden høy på tv så ber jeg dem skru ned, men det er mer for at jeg vil ha litt ro, hysj det må ikke ungene få vite her.
  Ha en herlig kveld og list deg på tå videre.
  Klem

  • Oh well en ting er sikkert, hun har i alle fall ikke blitt vant med Jacks bråk ;) Vi skulle bodd på øya vettu, og hatt et STORT hus. Tror det hadde vært mer gunstig mht. dette, enn en liten leilighet i Oslo!!
   Og ja.. jeg lover å ikke si no hehe :D
   Jeg kommer til å liste meg videre ut i kvelden ja! Ha en fin kveld du også 4 barns mamma <3

 5. Hahahahahaha, jeg kjenner meg igjen! Men jeg har tre gutter nå, som sover på samme rom og som tydeligvis blir veldig beroliget av å høre lydene av hverandre. Jeg er ikke så forsiktig lenger. Går inn med bestemte skritt og legger dyna tett og godt rundt dem før jeg selv går og legger meg. Snakker gjerne til den som eventuelt er våken og trenger litt ekstra omsorg, ei smokke eller ny pålegging av dyne. Jeg er litt uenig med Gunnhild som sier at det er et kvinnefenomen. Her har både pappaen og jeg vært opptatt av å «venne dem til lyd». Han lister seg mye mer forsiktig enn meg nå. Så at det er en medfødt egenskap for kvinner å liste seg, i motsetning til menn, mm..ikke helt enig merker jeg :)

  • Oh, på samme rom! Vi har akkurat plassert snuppene sammen, men må legge minste først. Ellers er det klin umulig! Hun vil ikke sove for tiden, og våkner av ingenting. Men kanskje det går seg til etterhvert.. det må det jo gjøre, ellers blir jeg ganske sikkert fullstendig mental! Jeg var også ganske sikker på at det var en mer kvinnelig egenskap (Ja se nå ja.. hun våkna! Apropos liksom. Det var en del hosting going on.. jaja Jack får ta det! ;-) ) Men det jeg skulle si.. jo.. nå har jeg skjønt at det er heeelt uavhengig av kjønn! Tenk, så feil kan man ta! ;-P

 6. I følge min mor så lister jeg meg som en elefant (og har det visstnok etter min farmor), så da får hun lille heller venne seg til at det er litt lyder og sånn… ;)

 7. Jeg til mannen når barnet endelig sover etter timesvis med byssing: «hæææ, skal du på do, på do NÅ????, og trekke ned, er du seriøst gal???, det bråker så syyykt…nei, du får fint holde deg til i morgen når du kommer på jobb!!!» ….

 8. Den listinga har jeg slutta med, men jeg skrur gjerne radioen gradvis høyere over en tid på cirka en halvtime før jeg skal dusje, bare sånn for sikkerhetsskyld :P (da sover han jo i litt høyere lyd uansett, liksom). Men jeg har funnet ut at den dusjen lager noe helt SINNSYKT med lyd i resten av leiligheten, så det har vel kanskje ikke så mye å si!

 9. Oh my, jeg husker de første 1.5 årene eller så med mini. Han tålte ingenting. Det var nesten så vi egentlig ikke kunne snakke i naborommet.
  Og han er den første min som er slik. Jeg har gjort det samme med de. Noen unger er bare *født* vare for lyd.
  Nå derimot, tåler han alt. Men oh boy jeg husker listingen, og hysjingen, og at man visste nøyaktig hvor gulvet knirket og aldri tråkket der.

  Den rimingen liker jeg. :D

  (Skal se etter deg i nabolaget ditt i morgen. Skal tom. på café i nabolaget ditt, you should join!)

  • Ja ikke sant, de er faktisk bare vare.. Men her kan jeg lese at det muligens er lys i enden av tunnelen, yeah!! Gleder meg til no more hysjing, no more listing <3
   Café i nabolaget sier du.. :-o I should definitely join hehe! Jeg er hun med rød rose ;-)
   Ha en superliscious dag Mrs. C <3

 10. Det jeg gledet meg mest til når vi flyttet inn i nytt hus var gulv som ikke knirket og dører som gled lydløst igjen. Men tror du ikke at de j**** snekkerne klarte å lage en knirkeplanke akkurat foran døra på soverommet vårt, på innsiden. Så etter halvannet år, der jeg har utført mer elle mindre vellykkede svalestup/hopp/fall/sprett over den planker før jeg har holdt pusten inne på badet før jeg har kommet meg den siste meteren ut på loftstua så er det nå en ufattelig glede å legge Yme på eget rom.. Men nå er det trappa som er problemet , for uansett hvor flink Henning var til å sette opp den veggen slik at han fikk eget rom så høres trappa VELDIG godt gjennom den. Så når Isa sa våkner og gråter er dilemmaet: skal jeg springe opp trappa slik at jeg får roet Isa fort eller skal jeg liste meg opp trappa og risikere at han våkner av Isa.. Drit og dra, noe skal det være….

  • Hahahahahahahahaha :D Valgets kvaler.. Mitt problem er at når minsta våkner og gråter (de sover jo på samme rom nå), så tenker jeg at det muligens kan være over før jeg har fått dradd rompa opp fra sofaen.. og dermed ingen skade skjedd. For går jeg inn der, slipper jeg sjelden ut før hun har sovnet godt igjen. MEN om den gråten da mot formodning IKKE skulle stoppe, og faktisk eskalerer til hørselsskadelige decibelnivåer på kort tid. Ja da våkner størsta også. Og gjerne begynner å gråte hun også. Og jeg trenger ikke beskrive feelingen jeg har da!! Valgets kvaler altså..
   Jeg tenkte at hus vil være løsningen på dette, men der tok jeg feil gitt! ;)

 11. åh!c nå kjenner jeg at det er godt vi har flyttet! huset vi bodde i var et svært lytt ferdighus som jeg kaller det.man hører alt og alle! jeg er sikker at på at jeg kunne ha hørt samboeren prompe nede i første etasje på stuas når jeg lå i senga oppe i 2.etasje :-p jeg lister meg ikke lengre,jenta er 2 år og må venne seg til litt lyder,men mannen derimot!! han trekker ikke opp etter seg i do når snuppeline ligger og søver engang! men ja jeg lista meg ut av soverommet da snuppeline var baby, å fader ta den døra som knirka som fjell! å de trappetrinnene….ah gad!!! går det an å smøre et trappetrinn? må tro jeg hadde lyst å prøve!! men vi overlevde :) du skriver så herlig,stå på! du er fantastisk :))

  • Inger!! Jeg var sikker på at jeg hadde svart på denne.. kan du huske om du har lest et svar her?? For jeg har opplevd at flere av mine svarkommentarer er borte de siste dagene… Føler at bloggen min er litt syk fortiden, masse spam som ikke fanges opp og greier.. Huttemegtu, jeg skulle valgt .com som deg og ikke org.. Nok om min fortvilelse!
   Haha her er jeg og mannen din på bølgelengde, do-opptrekking is a big no-no!! ;) Det må være deilig å ha flyttet til et knirkefritt hus da kan jeg tenke meg! Og ikke minst slippe promping fra første og opp i andre! ;P
   DU er fantastisk! I morgen kommer jeg inn og besøker deg!! :D

 12. Jeg begynte nettop å følge deg og du skriver så bra :-) må nikke gjenkjennende støtt og stadig – som akkurat nå da jeg etter 3. forsøk endelig kunne lukke soveromsdøra bak meg uten at min lille tulle på 1 år spratt opp i stående stilling og forkynte at hun slett ikke har sovnet.. Heldigvis sovner storesøster lettere:-)

  • <3-lig takk Cami!! Hehe, ja det var akkurat det hendelsesforløpet du beskrev her, som foregikk her også i kveld.. ;) Men det blir vel bedre, for som du sier.. storesøster sovner lettere! Hun våkner ikke av at en knappenål faller, ikke om noe som helst faller egentlig! Så vi får bare smøre oss med tålmodighet en stund til! ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *