Sorg i heimen..

Den møre pepperbiffen klarte såvidt å passere klumpen i halsen. Til tross for at den var tilberedt sammen med en deilig bakt potet med alt mulig av tilbehør, klarte jeg ikke å nyte den.

Det er det tyngste dagen jeg har hatt på lenge. Tåka har vært tung over Oslo, og ikke uten grunn.. De siste ukene har det vært litt små symptomer, med litt hosting og harking.. Men i går var det over. En venn i nøden har hun virkelig vært, hjulpet oss når det har vært nødvendig. Og det har det vært ganske ofte. Hun var ikke gammel engang.. At det er over, er ubegripelig. Hun var, snufs, helt livløs etter at hjertet stoppet opp i går formiddag. Den røde skjønnheten.. Hun hadde tatt sitt siste sug, vår kjære Miele.. av støv.. <3

Det er ikke rart, hun har fungert som søvndysser 24/7 i 6 måneder. Trofast, og hjulpet oss i desperate stunder. Dag og natt. Og i går brente motoren seg.

Hun fikk ikke en verdig begravelse engang.. Vi kjørte henne til Elkjøps gravplass på Skøyen, hvor jeg så for meg å ha en liten avskjedsstund. Ta noen bilder og forevige den siste stunden. Men når vi kommer fram, kryr det av gribber på gravstedet. Jeg ble faktisk litt redd, for i det Jack åpner bagasjerommet, kommer tre av mennene opp bak han. De strekker hals, for å se hvem den nyeste ankomne er. De ante tydligvis lite om at det var selveste Jack Bauer de yppet med. Null respekt, og makan til frekkhet. Og det er nesten det verste, at nå er nok til og med den stakkars støvsugerens støvpose (og min skit) saumfart. Så, det ble ingen begravelse. Det bar rett inn på Elkjøp for å kjøpe ny. Smarte som vi skulle være, kom vi hjem med en liten svart Simens. Plassbesparende- check! Billig- check! Ubrukelig- check! Usammenlignbar med avdøde- check!

Nå var det veldig befriende å bearbeide sorgen her i kveld kjente jeg. Takk for at du lyttet! ;-) Så håper jeg at det føles enda bedre i morgen!

Jeg er en potensiell «samler», det skjønner jeg jo, når jeg blir trist av at støvsugeren er ødelagt. Hvor mye enklere hadde det ikke vært, og satt den i kjelleren, sammen med alt det andre jeg ikke har klart å kaste!!? Har du opplevd å bli glad i «ting», og tatt det tungt når de måtte kastes? Har du et tips til hvordan man med lettere hjerte kan kvitte seg med ting? Jeg har et par boder jeg burde ta en «opprydning» i ser du..

..at snuppa må lære seg å sove på annen måte, det er en annen historie!

Farvel vakre Miele <3

 

 

 

12 thoughts on “Sorg i heimen..

 1. Her i huset kan vi ikke kaste gamle bursdagsinvitasjoner en gang, så lenge syvåringen ser det… han gråt da jeg ga bort en kommode via finn.no – så joa, jeg vet det finnes noen som bryr seg om tingene sine…

 2. Me o hadde ein lignande støvsuger som plutselig tok farvel… Når eg va innom elkjøp for å kjøpe et billig skvip ( sie dei ikkje holdt så lenge anyway…), prøvde jo sellaren å lokka på meg ein dyrare model.. Eg sa som d va atte den dyre va røken, sjøl om ann ikkje va så gammadle, se d va ikkje aktuelt!!! Då tipsa u meg om atte eg jedna hadde glømt å skifta ett filterbrett inni der som visstnok sko skiftast inni der…(hadde eg aldri tenkt på atte måtte skiftast…skifte jo sjølsagt d vanliga filteret av og te…;)) Så då kjøpte eg me meg filterbrette him..og støvsugaren se hadde avgått me døden blei vekte te liv igjen:D Så d va ett lite tips ifrå meg..(hvis dåkke ikkje alt har prøvd d;))
  By the way.. Va inne og leste på «geocaching» på ka d sto om veavågen, og der va d nevnt 3 kjendisar

  • Du må ikke si det til noen.. Men etter at jeg leste hva du skrev, dro mannen ned til gravstedet igjen. Det så visst ut som 3. verdenskrig hadde funnet sted, i ekte Hollywood style. Alt hva åpnet, ødelagt og spredd utover. Stakkars Miele.. var ikke å øyne. Og jeg som tenkte at det kunne være filteret, for det har drivd å hoppa opp.. Så har jeg bare trampa det ned, helt til det ikke gikk ned, da teipa vi det sånn at det ikke skulle sprette opp!! Så har jeg aldri claima tittelen ´skarpeste kniven i skuffen i historien´heller da.
   Men kim så vil stjela ein stakkars brukt støvsugar? (noken så har skjønt at det barre e filteret så må skiftast!) Ska de sella an på Finn eller? Kim så vil ha/kjøpa ein støvsugar så har sugd opp andre sin drit? Ser du.. blir så eitrande når jeg snakker om det, at jeg begynner å skrive dialekt!..
   Så nei, vi hadde ikke prøvd det.. Gaaaaaaaahhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!! GGGGGGGrrrrr!! AAAAAAAAArrrgghh! Sorry Hanne, at frustrasjonen går utover deg, men vi er venner in good times, and bad times- og det er jeg sååååå glad for! ;-) <3

 3. Obs..der blei d posta… Sko skriva atte av 3 kjendisar sto du..miss Norway:) hi,hi… Ha ein fine syndag!!! Store knip<3

  • He he:-) Målet e å få opp Diaperdiva på topp 3 kjendisar når du sjekke ´Norge´! Nei eg e ikkje beskjeden. Ned med janteloven og alt det der!! Hø hø hø!
   Nå e det ikkje lenge te dåkke komme!! Gleeeeede meg! :-*

 4. Jeg hadde en bil en gang som mannen måtte selge for jeg klarte ikke se den kjøre avgårde uten meg! Har med andre ord et elsk/ hat forhold til biler… Hehe Eldste har også en seng nå som burde vært kastet, men jeg vegrer meg for å kvitte meg med den. Var min som liten og var like fin etter å ha vært brukt av tre stykker- så fikk Snipp den… Kongen av å ødelegge ting! Ingen over, ingen ved siden av.. tenker det er needless to say at den nå etter ett år i hans varetekt knapt henger sammen! *sukk*

  • Å nei.. det skjønner jeg er vanskelig, når den har vært din og alt. Jeg hadde vært suuupernostalgisk.. Men når det er ødelagt, så ser jeg jo at det ikke er vits i å samle på. Men følelsene overvinner fornuften. Jack blir gal av meg, for bodene er fylt opp av MYE ubrukelig som jeg en eller annen historie med.. «Men det er bare ting!!» sier han.»Ja, men» svarer jeg.
   Ha ha for deg og biler. Men det er FULLT forståelig, Alt med motor har sjel, spør du meg.. (åhh Miele..)

 5. Ah… slike støvsugerdød`er vanskelig.
  Når man virkelig har funnet en gulvsuger for livet er det vanskelig å finne den rette erstatter.

  Hun er nok på et bedre sted, sammen med min Rolfy (volta, modellen het faktisk Rolfy!).

  Rolfy er min første store kjærlighet innen støvsugerverden.
  Han ble kjøpt på Elkjøp. Et impluskjøp. Kjærlighet ved første blikk.
  Jeg var student, så jeg tok han med meg på bussen inn til byen. Så var det bussbytte, men først lunsj med ei venninne. Etter denne fantastiske dagen sammen med Rolfy (busstur, hvor han nesten slo ned ei dame, lunsj og litt mere buss, og så smulefri leilighet), så var jeg solgt.
  Det var meg og han i tykt og tynt.
  Da jeg møtte min samboer, ble Rolfy med på lasset.
  De to likte hverandre fra første stund.
  Han tjenestegjorde for meg i over 11 år. Det begynte meg litt hosting i motoren, og så ble han mer og mer sliten.

  Sambo kom hjem med Siemens. En snerten liten kar som skulle gjøre jobben. Maken til slurvpeis har jeg aldri møtt! I tillegg til at han motsatte seg alt som heter husarbeid.

  Men nå bor han i boden!
  Han tjener bare som bilstøvsuger et par ganger i året.
  Jeg har funnet en ny kjærlighet Electrolux Ultrasilencer. Jeg traff henne første gang hos foreldrene mine. Jeg lånte henne med meg hjem for å sjekke hvor godt hun jobbet. Hun var litt av ei berte skal jeg si deg; Går stille i dørene, gjør jobben uten protest, og har lang ledning som når over alle rommene.
  Jeg leverte henne tilbake, dro på den lokale elektrobutikken og kom hjem med søstra!

  Jeg skjønner at det er et hardt slag.
  Og kanskje må du kysse mange «frosker» på veien.
  Men plusteslig en dag så er den der.
  Den rette!
  Den som gjør jobben
  Den som har lag ledning.
  Ekstra munnstykker, eller kul farge.

  *hihi*
  «Jeg hadde det forresten kjempekult med å si : nei, nå må jeg nesten hjem å mate Rolfy/ gå tur med Rolfy. »
  Hvorpå alle trodde jeg hadde hund!

  • Takk Ann! For at du forstår! Når en støvsuger dør, føler jeg ikke at folk tar sorgen på alvor liksom..
   Og Rolfy.. for en romantisk og rørende historie!! Ja de er nok sammen nå, i støvsugerhimmelen Miele og Rolfy <3
   Haha, vi kom også hjem med en liten Simens (sikkert samme), for den så veldig fancy og praktisk ut! Men hybelkaninene kommer til å trives her framover for å si det sånn! I tillegg har den verdens korteste ledning, hva skjermeddet????
   Så det du sier.. er at Electrolux Ultrasilencer kan være en okei rebound!? Hmm.. skal sjekkes ut!
   Takk for trøstens ord i sorgens stund! Endelig en som skjønner.. Så da løfter jeg hodet, og tenker på at "Den rette" fins der ute et sted! <3
   Du er herlig ;-)

 6. Jeg skal ikke legge meg bort i støvsugertekniske sorgprosesser, men har lyst å vise til forbrukerkjøpsloven. For en støvsuger er det fem års reklamasjonstid, som det også er på alle produkter som er ment å vare i mer enn to år. Dette gjelder også mobiltelefoner og radio/musikkanlegg. Dette betyr at du på flekken burde ha fått ny støvsuger av samme kvalitet helt gratis der du kjøpte den gamle. Ved eventuell ventetid på reparasjon på over en uke har du krav på tilsvarende låneapparat.
  Skal hilse fra Turid.

  • Takk for informasjon Ådne :-) Da vet jeg det til neste.. :-) Så hyggelig at du stakk innom her da!! Hils Turid så masse, det var utrolig kjekt å se henne igjen må du si! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *