Janteloven, ta deg en bolle!

Siden dette er en familievennlig blogg.. OH HOLY MACARONI! WITH CHEESE!» «DU STORE ALPAKKA!» Og «FY FLATE PANNEKAKE!» Det spares ikke på kraftuttrykkene idag som du ser! Dette er på grunn av at jeg er så kjempeglad, og smigret.. Skriveriene mine blir satt pris på, og det blir jeg så hoppende glad for!

Jeg er oppvokst på vestlandet, og hele livet livet har jeg kjent på den forkjærligheten som noen mennesker har for den nitriste og nedbrytende janteloven. Tar man litt utradisjonelle valg, eller stikker hodet frem, så er det for mange, som å vifte med en rød klut. Og jeg har sett at blogging også kan være en rød klut. Spesielt skal dette lovverket til Jante slås oppi, umiddelbart, om man gjør det litt over gjennomsnittet bra. Eller om man forsåvidt bare.. gjør det.

I janteloven, kapittel IV, §2.. «Om noen utmerker seg i noe, sørg for å være den som holder føttene deres, godt plantet nede på moder jord! Det er til det beste. For alle!»

En som ikke er tilhenger av Aksel Sandemoses lov, er den fine bloggeren som står bak ´Tyskertøsa-mammalivet i Berlin´.

For jeg er nemlig ´Ukens blogg´på bloggen hennes. Og hun skriver altså så mye fint, at jeg blir helt rørt her.. Tusen takk Jona!! I´m speechless..

Og apropos jantelov, så skriver hun: «og jeg LIKER den usjenerte reaksjonen på nominasjonen. NED med janteloven, som jeg sier, og alt det der vettu!» (Hun viser til innlegget der jeg proklamerer nominasjonen til «Årets mest originale mammablogg»)

Som du nå har skjønt.. jeg forteller gjerne usjenert når noe bra skjer i livet mitt!! Og i det siste har det jo skjedd så mye bra, at jeg vier hele dette innlegget til emnet!! ;-)

Foreldremanualen har postet følgende innlegg..

Foreldremanualen anbefaler altså MITT innlegg om handlevogner. Hvilken ære! Hvilken STOR stas!!

Og ikke nok med dette, men de som har fulgt med på bloggen min, vet at jeg eeelsker mammabloggen Casakaos.no! Jeg har tidligere skrevet om den gangen jeg ble totalt starstruck da jeg møtte henne på Peppes pizza. Og tror du ikke at hun anbefaler lille MOI i kategorien «Årets mest originale..» OMG! Tror du jeg kommer til å få sove i natt eller?!

At disse store og velrennomerte bloggene skriver om min.. det er så stort det! Jeg elsker å skrive, og det å få god respons på skrivinga, er det beste som kan skje meg!

Og til alle med pekefingre og kritiske jantelovers der ute.. ´Ha! Jeg er jeg, og jeg duger!´

Og til janteloven.. ta deg en bolle!

Hva syns DU om janteloven/jantelovers? Er det ikke stor stas for meg å bli anbefalt av disse 3 fantastiske bloggene? Kan ikke janteloven bare ta seg en bolle?

18 thoughts on “Janteloven, ta deg en bolle!

 1. «Heia Stine»! (Som i heiarop) :P
  Janteloven og de som er opptatt av å følge den kan ta seg en bolle eller 2… Selvfølgelig skal man være stolt å kry når man opplever «brae» ting i livet! «Du er du og du duger»

 2. Så flott Stine. Har stemt på deg. Og det er klart jeg heier på deg. Jantelov? Tell me all about it. Det er mange år siden jeg sluttet å bry meg om den. Når en gjør noe bra skal det helst ikke snakkes om her vi kommer fra vet du… Stå på! Jeg arbeider som journalist nå; det er fantastisk kjekt. Du har et godt språk og jeg håper du skriver i vei om alt du mener er viktig! Ha en super dag – nydelige og dyktige du!

  • Det har du helt rett i Turid, at det.. for all del!! ..ikke skal snakkes om!! Ssshhhh… ;-) Det har alltid provosert meg, og jeg kjenner det brenner i fingrene når jeg skriver om det. Må beherske meg selv, for å ikke gå berserk med caps lockén.. ;-)

   Akkurat ja.. du har gått journalistveien du! Så spennende! Det var ikke så overraskende det egentlig!! ;-) Tusen takk for de flotte komplimentene, det betyr mye for meg :-D En kjempeflott mandag, må du også ha!! :-) :-)

 3. Du sprer så mye inspirasjon og glede med bloggen din! Til og med for en som meg uten småtasser… Digger dagens innleg! Heier på deg med hud og hår, og er fryktelig stolt av deg! Go girl <3

 4. Ja, la Janteloven ta seg en bolle, selvfølgelig skal du være kry når du blir anbefalt av så mange blogger og når i tillegg Karmøynytt vil ha intervju med deg, da er det bare å danse rundt :).
  Godt vi har blogger til å rope ut på ;)

 5. Det er utrolig fint når dem man ser opp til sier noe fint om en – helt frivillig. Det gir en dyp bekreftelse og øker motivasjonen for å fortsette å drive med det en gjør. Aksept gjør godt!

  Vi må bare passe på at vi ikke blir jante-voktere over oss selv..

  Enig med deg: Vi burde ikke pakke inn og legge bort det gode og fine som skjer. Fram med det!

  • Absolutt Lammelåret, aksept er godt, og ikke minst viktig! Kanskje livsviktig..

   Du har alltid så fine refleksjoner! Og jeg mener så absolutt at du har den mest velskrevne bloggen, og at du fortjener å vinne! ..selv om jeg kanskje ikke er enig med deg i alt.. ;-) Go Lammelårtanker!

 6. Så moro å bli nevnt :-) Var gjennom Jona at jeg fant bloggen din, og det vakke feil :-) Jeg syns selv at Janteloven kan brenne. Folk må få lov å skinne og skille seg så mye ut av menga de vil – bare de er snille og gode mennesker er det, det viktigste for meg. Jeg liker selv å tro jeg er litt fabolous, og trives med den tanken :-)

  • Så hyggelig å se deg her inne Annette, nå ble jeg glad!! :-D
   Ja til Jantelov brenning!!!! Og ja til Kardemommebyloven!! ;-) Ferdig snakka! Enough said! Osv!
   Du ER fabolous, og det er bloggen din også!:-) Ha en vidunderlig helg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *