Problematikken som ryster mammabloggverdenen

Jeg sitter her og surfer blogger. Plutselig setter jeg kaffen i halsen!

Jeg kommer fersk fra en lite konfliktfylt motebloggverden, inn i mammabloggverdenen. Og her skjer det ting. Uenigheten blant motebloggene, ligger mer i hvilken farge man synes er finest på Balenciaga city veska. Uenighet, og den underliggende misunnelse, ligger latent mellom linjene der, ikke på dem. Dramaet utspinner seg som i barndommen. Noen skriver: ´Jeg har finere barbiedokke enn deg ædabæda!´Deretter kommenterer man på blogg, insta og face.. Kommentarer som: ´Åhh så fin barbiedokke.. special edition ja.. heldige heldigsten du!´Guuu så fin kjole du har fått deg! Eeelsker Isabel Marant..´ ´Nyyydelig chanelveske vakreste vakre deg!!!´Mens det man egentlig tenker, forblir usagt/uskrevet.. nemlig ´bi…h!!!»

For mine lesere som ikke har tatt turen til mammabloggverdenen enda, så utspinner dramaet seg slik. Kort oppsummert har Frøken Lammelårtanker skrevet et innlegg om at foreldre som lar barn stå i handlevognen, er uhygieniske! (her) Hun skriver:

Barn har ikke noe i handlevogner å gjøre! Jeg vil skrike det ut, jeg vil kjefte ut hun som synes det er helt greit at små spor av hundebæsjen barnet tråkket i for to timer siden blir klint utover vognen jeg skal legge mine matvarer i. Jeg vil være så klar og tydelig at det aldri – ALDRI – gjentar seg det spørsmålet!»

Casakaos kommer med et motinnlegg, der hun skriver at hun aldri har tenkt over den problematikken.. (her)

To stand or not to stand? That´s the question!

Det har ikke jeg heller. Før nå. Jeg er en avdanka antibac avhengig, bakteriefreak på min hals. Jeg har aldri tenkt på at det var et problem for noen. Altså, de handlevognene er så skitne uansett. At om man er redd for bakterier, må man slutte å gå på butikken, og sulte ihjel. Tenker jeg. Og så lenge man ikke har tenkt å spise maten emballert.. Hva er problemet mennesker?!

Casakaos mener at når barna er slitne og gretne etter barnehagen, så er det enklest og minst smertefullt slik- for alle involverte.

Da mener Lammelåret at om man må ty til et slik tiltak, er det på grunn av mangelfull «butikkoppdragelse» fra foreldrene. DETTE provoserer meg. Jeg er mamma til baby, og en på to. MANGEL PÅ OPPDRAGELSE!!??? Når babyen skriker i 2000 decibel, og toåringen VIL handle selv, VIL ha rosiner, VIL IKKE! Vanlig trass-alder problematikk, så er det altså mangel på oppdragelse?

Jeg skjønner jo, at om noen har vært så uheldige å få hundebæsj fra barnesko på matvarene sine, så er det jo veldig forståelig at de mener dette. Men da er ikke problemet hos foreldrene! Da er det hundeeierne som er det egentlige problemet her, som ikke plukker opp skiten. Uhygieniske foreldre som ikke har kontroll på ungene sa du? Uhygieniske hundeeiere som ikke har kontroll på hundene mener jeg! Ikke ta oss! Ta dem istedet!!

Kanskje er strengere straffer løsningen på handlevogn problematikken?

Sånn seriøst.. Når vi først snakker om bakterier og skit, så ser jeg dette som et lite problem sammenlignet med forsøplinga som skjer rundt oss her i Oslo. Ingen ønsker seg bæsj på matvarene, men ingen ønsker det på skoene til barna sine heller! Hundebæsj, sprøytespisser, knust glass og søppel ligger strødd der barna våre ferdes. Det er der problemene bunner, og det er det vi må ta tak i! Ikke begynne med å kritisere barneoppdragelse og uskyldige barnebasiller.

Hva er dine tanker om handlevogn, hundebæsj og uhygieniske foreldre!?

Kjenner jeg trenger å kjøle ned de to brennheite hjernecellene nå, og surfer med få tastetrykk over til motebloggernes upoblematiske verden. So long!

(Foto: Google)

24 thoughts on “Problematikken som ryster mammabloggverdenen

  • Tusen takk Casa Kaos!! :-) Drama i mammabloggverdenen er min kopp te kjenner jeg, så vi sees nok igjen ;-)

 1. Sjokket vil jeg si jeg og ble når jeg leste innlegget ditt her. Jeg som synes bakteriene er her, der og bruke desifiserende overalt, har aldri tenkt tanken. Så fra nå av må jeg ta med egen handlevogn.
  Nei, så galt blir det nok ikke, har selv latt ungene stå oppi der for å komme meg raskere igjennom butikken og for å være ærlig så tror jeg ikke ungene går med så mye bæsj på bena.
  Er nok enig med deg her:)
  Ha en fantastisk kveld

  • Hehehe, ta med egen handlevogn!! ;-) Tror det er mange som ble litt sjokkert av denne saken.. Å lese kommentarfeltet til Lammelårtanker og Casakaos er ren og skjær underholdning;-) Ha en kjempefinkveld du også 4 barns mamma!! :-)

 2. Dette var jo rett og slett KOSTELIG! ;D

  Jeg er nok en av dem som alltid setter guttungen i vogna, og oftest med noe å knaske på. Skjønner jo at det må bli dobbelt uhygienisk, og om jeg møter denne dama, -så tipper ho nok over ;)

  • Haha, ja absolutt dobbelt uhygienisk ;-) Jeg ville ikke vært i dine sko da.. ;-)

   Hyggelig at du stakk innom Mari! God jul!! :-)

 3. Hvis man ikke har større problemer enn å irriterer seg over barn som står i handlevognen ( aldri hørt at noen har dauva av det) så har de rett og slett ett litt for lett liv spør du meg !

  Ta en trillekorg da og drit i handlevogna så er du sikker på at ingen barn har stått i den ihvertfall «!

  Og skylde på dårlig oppdragelse viser bare hvor lite peiling bloggeren har( og mest sannsynlig ikke egne barn) ! Trass alder, psykiske hemninger, fasbarn, adhd barn osv Det er mange grunner til at barn oppfører seg som de gjør på butikken og det trenger ikke ha med oppdragelse å gjøre, noe så frekt å si !
  Lammelår/lammihue !

  • Ja trillekorg vil jo være en bra løsning da, om man irriterer seg såpass mye som i dette tilfellet. Og du kan kanskje ikke tro det.. men bloggeren HAR BARN!! Det er det jeg synes er så utrolig med det hele… Men med en særdeles god butikkoppdragelse må vite!! Ha en kjempefin kveld Lise :-)

  • Susanne K: Nei ikke jeg heller! Det kan jo være mange andre ting jeg gjør også.. som irriterer vettet av folk! Om tersekelen er sååå lav mener jeg :-/ Men det jeg ikke vet har jeg ikke vondt av heller ;-)

  • Fru Jacobsen: Godt å høre at det er flere som aldri har tenkt på det som et problem. Og dette MÅ jo være unntaket og ikke regelen!!

   Takk :-) Og en kjempegod jul til deg og dine også!!

 4. Bra skrevet :) Men når det gjelder handlevogner, korger og trillekorger, så er nok de bakteriebomber uten sidestykke med eller uten skitne barnesko. Jeg har selv jobbet i butikk (i en halv mannsalder) og må nok innrømme at renhold av handlevogner og kurver ikke var det første vi tenkte på… det var noe vi (jeg) kom på en gang hvert andre år at kanskje det skulle vært gjort. Det er garantert slik på de fleste butikkene.Så litt skitt fra eller til, tror jeg ikke spiller noen rolle :)

  • Ha ha :-) Ja det har du nok helt rett i, at litt skitt til eller fra.. spiller liten rolle ;-) Hyggelig at du stakk innom med innspill Margrethe! Ha en kjempefin helg!! :-D

 5. Haha, mye å bekymre seg over her i verden! Det handler nok om hygiene generelt sett, og at du ikke vet hva som har skjedd med den salaten før den havna i plastinnpakningen… Dessuten tar du jo selv på varene som legges i vognen, og det er jo kjent at det er altfor mange mennesker der ute som ikke har en godkjent personlig hygiene etter min standard, og jeg kan garantere for at de også handler i dagligvarebutikken.

  Når det er sagt så er det ikke det at hundeeierne ikke har kontroll på hunden sin, det er at de er late eller rett og slett ikke bryr seg om at hunden driter midt på gata… Det blir faktisk ganske mye bæsj på fortauet av en liten shih tzu som hver dag blir luftet den samme strekningen.

  • Hehe, ja, noen kan bekymre seg over det meste.. Det må være utrolig slitsomt! Jeg tenker litt sånn at.. «Det jeg ikke vet, har jeg ikke vondt av!» Jeg hadde blitt smågal om jeg skulle gått rundt og tenkt «Hva hvis..»

   Og ja, du har nok rett i at det er at de er late, eller at de ikke ser problemet i at deres firbente sprer litt rundt seg.. ;-) Men jeg kunne ikke anklage noen for å være late, da tror jeg det ville blitt stor ståhei fra hundeeierne, hehe ;-)

   • Håh, så at jeg ikke hadde svart her! Jeg er hundeeier altså, men det er mange hundeeiere der ute som driter i hvor hunden slipper avføringen sin. Så det jeg mente var altså at med bare én eier som ikke plukker opp etter hunden sin, og som går samme strekning hver dag, så blir det en del bæsj etter hvert.

 6. Nå har jeg barn i aldern 0-20 år og har merkelig nok aldri hatt barn med sko på i en handlevogn.
  Om dette er noe du føler ett behov for å gjøre så må du nesten gå litt i deg selv.
  Tips for å unngå sko i handlevogn er f.eks
  Ta av skoene til barna og la de stå i sokkelessen

  Ellers vil jeg råde foreldre å gi barna sine butikkoppdragelse.
  Begynn med enkle ting som feks gå inn og handle bare 1-2 varer og utvid etterhvert.
  Snakk med bare før dere går inn i butikken og forklar reglene
  Vær konsekvent, ha ett matlager hjemme slik at om barnet ikke oppfører seg så går du faktisk ut med det.
  (Selv de mest trassige barna trenger bare 2-3 gangers avbrutt handletur før reglene sitter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *