Hvorfor blir mannfolk aldri voksne?

Som et barn med lengtende blikk.. når det står ved godteributikken og har lyst på godteri, men ikke får.. Sånn sto Jack på lørdagsmarkedet på Vestkanttorget. Han skulet, nærmest siklet på.. Hoppesko, eller «skyjumpers».

Fjærende stylter på godt norsk.

«Nei det syns jeg ikke du skal kjøpe», sa jeg bestemt og litt oppgitt, for å understreke at det syns jeg det var totalt unødvendig.

«Hvorfor det?» lurte han visst oppriktig på.

«Kan du ikke bare kjøpe en hengeløkke i stedet», prøvde jeg meg sarkastisk..

«Jeg har bare så lyst på de, skal bare høre hva de koster!»

«Mhm..» gryntet jeg bare.

«Jeg har pruta de ned fra 900,- til 750,-. Vet du hvor mye sånne koster egentlig eller? Vet du hvor billig det er eller???»

«Eh..nei..» Noe mer fikk jeg ikke sagt før han spurtet avsted for å ta ut cash til mannen som skulle selge han disse dødsfellene.

Jeg tapte.

Diskusjonen forsatte, kunne ikke gi meg så lett.

«SJUHONDREOGFEMTI KRONÅRR? Er du spinnvill? Du kommer til å bruke de en gang, og så blir de liggende. Sånn som så mye annet tull du kjøper! Og hvis du har tenkt å bruke dem, hva skulle det være til??»

Verdensmesterskapet i skyjumping liksom? (Og er ikke det egentlig bare for Avatarer?)

Eller vil du ødelegge de resterende kroppsdelene som fremdeles fungerer?» (Etter 30 år med skating)

«Nei, jeg hadde bare lyst på de!»

«Okei.. men hvorfor hørte du ikke på hva jeg hadde lyst til.. at du IKKE skulle kjøpe!?»

«Og så tenkte jeg at det var litt underholdende for dere også da!»

Jack.. jeg beklager å måtte skuffe deg.. Storesnupp syns det er mer underholdende med en gråstein..

Underholdene og artig? Ehm.. mere.. eh.. flaut. Bare vi ikke møter kjensfolk nå. «Hei, arbeidskollegaer, dette er Jack. Ja, han liker å gå på stylter på en lørdag, sånn uten videre.. Dere vil ikke komme på middag til oss i kveld da? Ikke? Passer ikke neste lørdag heller nei.. og ikke om.. neivel. Hadebra!»

Hva jeg kjøpte meg på Vestkanttorget denne lørdagen?

Neida. Bare vurderte den.

Så som den gutten ved godteributikken han var, gikk han derifra.. og hadde fått viljen sin. Nok et unødvendig leketøy til boden!

Hører mannen din på deg, når du ber han om å ikke kjøpe noe totalt unødvendig? Hva er det mest unødvendige han har kjøpt? Hvorfor blir mannfolk aldri voksne?

18 thoughts on “Hvorfor blir mannfolk aldri voksne?

 1. haha love it! Rare ting disse mannfolka trenger så veldig, men min kjære påstår jo at jeg bruker ganske mye penger på ting som jeg «mååååå» ha, som han synes er mye mindre nyttig enn alle mikrofonene og ledningene han bruker penger på!
  Nå synes jo jeg at et par glitterpumps i gull, når jeg bare har sølv fra før er mye viktigere enn enda en mikrofon,når han har to fra før!

  • Ja det er rare ting de «trenger», og et desperat behov for det..
   Altså, klær og sko, det «trenger» man ikke, man TRENGER det! Trenger ikke gå naken om det ikke kommer en ny mikrofon eller et par stylter i hus.. Klær og sko derimot.. for hva skal man gjøre om man ikke har noe å ha på seg??!!
   Interiør er jo til fellesen, så den kan heller ikke touches! ;-)

 2. emm jaa… min man er ganske god til å investere penger i saker og ting uten mitt samtykke. Men jeg lar det meste gå, slik at jeg på min kant kan fortsette å fóre min besettelse av ekslusive matvarer, antikk og fine kaffekopper uten at han har noe han skulle sagt :P

  • Smart Jona!! Jeg er derimot av den oppfatning, at alt jeg kjøper er nødvendig og skal ikke bli møtt med noen form for innvending. Alt han kjøper, av unødvendigheter, må opp i forliksrådet. Da kan jeg kjøpe ENDA mer, uten at det gjør noe ser du.. Så jeg er ikke så dum jeg heller syns jeg. Bare litt mer Pita. Pain In The Ass ;-P (Du må ta meg med en klype salt Jona.. er ikke såååå kjerring som jeg liker å gi inntrykk av!) ;-)

 3. Sitter her og humrer med meg selv, du kan jammen meg få det skrevet du;)
  Får snakke om x jeg da og nei. Skredutstyr var det mest unødvendige, når skal en bruke det liksom, jo en kunne aldri vite ;). Men vi er vel slik alle, kjøper litt av hvert som en egentlig ikke trenger. Hadde nok snudd meg om jeg hadde truffet din mann med slike ja. Ta dem med neste gang dere er her, så kan du ringe, for jeg tror 12 åringen min hadde likt det også, hihi :D

 4. hahahaha.. Det der må være noe av det teiteste jeg har sett, med mindre han jobber på Cirkus Merano eller noe sånt ;) Eller vurderer å søke :P

  Her går det mest i teite bildeler, og teite bilting.. Men men.. Store barn, store gleder ;)

  • Jeg håper nå INDERLIG ikke at det er sirkussøking som er baktanken med dette!!.. Hjelpe og trøste.. tenke seg til.. Da satser jeg heller på at, det som vanlig, ikke VAR noen tanke bak!
   Bilmann du har altså.. I wish, det er nå relativt fornuftig det! ;-) Men det er vel sånn at store barn trenger store gleder, og det finner de i disse.. tingsene sine! ;-)

 5. Vi har sånne i kjellern!!! Kjøpt av meg…………….
  Jack har gjort et kupp skal jeg si deg, jeg betalte omtrent 2000 spenn for våre.
  har noen av oss brukt dem….nix, men nå skal de søren meg frem, skal bare booke time på legevakten først ;)

  • Har DU kjøpt de? Du MÅ jo være drømmedama!! Herself! ;-)
   Det skal jeg hvertfall ikke si til´n.. at han har gjort et kupp! Hehe!
   Og skal du ta dem frem.. er du nødt til å begynne blogginga også, for jeg vil SE DET! ;-) Det som skjer, FØR legevakten :-P

 6. Minstejenta sa da pappen nærmet seg kraftig 40 og «nå kan jeg handle hva jeg vil uten å bry meg om deg krisen» nærmet seg slutten: «me blir ikkje voksne før me e 42» Hvor 7åringen har det i fra aner ingen, sikkert Disney Channel. Altså bare slapp av, det går over;-)

  • Yess!! A magic number! Takk Irene, for beroligende ord! Og takk Disney, for at du mener at mannfolka BLIR voksne tilslutt! ;-) Herlige 7åringen! :-) Ps.. eg ska huska å ta på hjelmen (når eg tjuvlåne de..) Høhø ;-)

 7. 750spenn? Det var jo et kupp! Og voksen er vel bare et fint ord for at nå har du råd og ingen kan nekte deg å kjøpe dødskule ting du har lyst på? Foreslår du kjøper en t-skjorte med The Flash på til han, så blir han jumpin’ jack flash!

  • Kupp?? Jo viss du har tenkt å skamslå deg så!!
   Eg e veldig gla for at du kom med definisjonen av voksen her.. for viss det e det det e, så trenge eg ikkje værr så bekymra for at han ikkje blir voksen..!? ;-P
   Hahaha for jumpin’ jack flash! En MÅ HA! ;-)))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *