A don´t DIY!

Forrige uke feiret vi 3 års dag! Juhu og hurra for det, og selvfølgelig sukk og stønn -hvor har åra flydd liksom?? Men det er ikke noe mimrende innlegg med nostalgi og svulstige ord jeg har tenkt å slenge rundt meg her denne sene nattestimen.

Noen husker kanskje at jeg for en tid tilbake skrev noen sinnsykt glupe tips om hvordan man kan ha en stressfri og billig barnebursdag? Av de tipsene, fulgte jeg.. skal vi se.. INGEN. For når dagen før kom, så innså jeg at jeg burde ha gjort det jeg pleide å gjøre i gamledager. Planlegge.

Jada, så den som ikke hadde fått bestilt noen kake, til «marihøne»-bursdagen, og måtte kaste seg rundt, kjøpe form og fondant, det var meg. Med skrekkblanda fryd gikk jeg løs på oppgaven, jeg er jo ikke kjent for å få så himla vellykkede bakeverk (langt mindre estetisk vellykkede bakeverk..) Men tror du ikke den ble bra da:

marihøne

No vart du imponert ja!!

Om jeg bare kunne ha servert gjestene den fotoshoppa versjonen…..

IMG_9897

Hadde jeg ikke vært en slik irriterende ærlig sjel, så kunne jeg jo sagt at jeg hadde hatt god hjelp av barna! Da hadde du jo ikke rynket et øynbryn. Kanskje til og med hevet det litt. Men desverre..

Ærlig talt, jeg hadde jo kasta den etter vedkommende, om noen hadde laga denne på bestilling til meg. Men HVOR mange ganger må vi snakke om det? At det er det indre og tanken som teller?!! Isn´t it? Sukk.

Heldigvis reddet den i familien som har fått litt mer konditoriske evner av oss.. Jack, dagen! Ja en søtere smørkrem skal du lete lenge etter!

IMG_9870

Og så skal det være sagt, at gjestene spiste med tilsynelatende stor iver av den makabre marihøna. Stakkars.

Seriøst, hvor mange kaker må jeg bake og dekorere, før øvelse gjør mester da? (Ja, jeg syns det er SKIKKELIG urettferdig at alle er så flinke til å bake)

Sorry guys, hadde sett for meg at dette skulle bli en fin DIY (som jeg ville brukt som en god unnskyldning for å skryte) Men så ble det heller en «Don´t try this at home».. For fine DIY´s, må du nesten gå til Tonerose!

Har dine kaker wow-faktor, selv uten fotoshop?

16 thoughts on “A don´t DIY!

 1. Mine kaker har wow-faktor. Uten Photoshop. Å då meina eg meir som: «wow- kos kan ein få ei kaka te å sjå ut som et grønt åttatal?» (Planen va fotballbane). Eller «wow-den sommerfuglen såg skummel ut! Kanskje d e ei flaggermus!?»? Trøsten e at ungane har vore imponerte øve ka mammen har laga, sama kor gale d har vore?.
  Eg tippa 3-åringen va fornødde med marihønå!?

  • Hahaha koss eg kose meg øve kommentarane dine Gunnhild!! Makes me feel not alone viss du skjønne ka eg meine.. :-P Strøkne bunadsskjorter og wow-faktor kakårr, va rettåslett ikkje kvaliteter me i B-klassen va opptatt av -me va mær.. Oi, det kule beltet te Sven!!.. Det va der me burde ha begynt å øvt trur eg…. i stedet for å bli distrahert.. ;-) :thumbs: #jaja

 2. Sånne, «pynte – pene – kaker er jeg skikkelig dårlig» på, bedre på gjærbakst. Men det er bare dager til jeg må hamle opp med en indianerkake, hvordan de nå i all verden ser ut. Kanskje ferdigkjøpte muffins med fjær som pynt er greia?, eller iskjeks med inkamønster fra pynt på tuber? Jeg kjenner kreativiteten boble her jeg sitter :) Kreativiteten mer enn lysten til å bake, kjenner jeg. Men, nå skal jeg hente poden i barnehagen, vi skal innover til tigerstaden en tur. Togtur og greier, – stor stas.
  Klem :)

  • Kjære dere mossinger! Dere MÅ møte oss da, i tigerstaden neste gang!!! Jeg kan ikke tilby noe annet enn 1-2-3 muffins.. men man skal ikke kimse av de! ;-) (jeg kan til og med putte noen fjær på!! :-P )

 3. Det der så i alle fall ut som en marihøne! Når jeg laget ninjagokake til 6- åringen så det mer ut som turtles ;) Heldigvis hadde gutten informert i forkant om at det var ninjagokake så ingen stilte (høylytte) spørsmål om kaken. Syns du skal klappe deg selv på skulderen for godt arbeid jeg :)

 4. Jeg har faktisk det ultimate trikset for barnebursdag: godis! Trykk fullt i seigemenn og nonstop og smågodt på hvilken som helst kake/muffins (med melisglasur faktisk, dårlig med fancy smørkrem her i gården), og så blir ungene superhappy, uansett! :D
  Og jeg hadde ahaaldri kunna stilt opp med en marihøne i fondant. Og da mener jeg aldri. Dere flinke bakemammaer imponerer meg stort, selv om dere aldri er fornøyd selv. :) (og hvis du har tenkt å auksjonere bort Jack en gang så vurderer jeg å legge inn ett høyt bud)

 5. Dette så da riktig så bra ut! Mine kaker har ofte wow-faktor , sånn «Wow, er det MULIG å grise sånn?!» eller «Wow, det der så lite innbydende ut!» Men kakene mine er ofte gode, da! (Nå høres det ut som om jeg baker sykt mye kaker…)

 6. Jammen… Jeg syntes den kaka var kjempefin! Jeg baker alltid 1-2-3-kaker, så jeg er bare superimponert over folk som kan lage ordentlige kaker…

  Gratulerer med treåring i hus, da! Stas :D

 7. Altså den der er jo bare kjempefin! Jeg hadde aldri klart det der. Heldigvis har jeg en mesterbaker i familien, så jeg spør bare henne hver gang. ?

 8. Hehe, synes du er flink jeg. Har du vært på insta å sett mine nydelige verker eller?

  I år skal jeg ha jente bursdag nå i Oktober, og jeg gruer meg litt til å spørre snart 5 åringen om hvordan kake hun ønsker seg :P Når hun var tre år brukte jeg 6 timer på å lage prinsesse kake!!

  I januar skal jeg ha 13 gutter her, men da tror jeg at jeg må ty til kjøpekake rett og slett for da tror jeg ikke jeg er i tilstand til å bake noe som helst. Skulle vel helst sett at jeg hadde noen til å fikse hele bursdagen for meg, men det får bli en lavterskel bursdag da, også får pappaen stå for det meste :)

  • Haha nå har jeg scrolla kjapt gjennom instaen din, og kakene dine ser jo særdeles innbydende og deilige ut!! Mmm :-P Men altså, kjøpekake er undervurdert!! Seks timer… respekt Fru!! ;-) <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *