Det enkle er ofte det beste II

I disse nymotens tider skal man helst avkoble med mindfulness, eller oppmerksomt nærvær som det heter så flott på norsk. Vi kan ja.. feks. fargelegge krusseduller og mikroskopiske blomster, tvinge kroppen til å stå/ligge/sveve i unaturlige posisjoner, eller rett og slett betale masse penger og kurse oss i hvordan man skal «være tilstede i øyeblikket» for å roe ned kroppens reaksjon på tidsklemmer og det den måtte stå ovenfor av livets strabaser. Flott deet, men hva med å bare ta det back to basics? Gå en tur i forfriskende luft? Løpe i skog og mark? Eller som jeg gjorde her.. dro frem fiskestanga!

IMG_2598

Større sjelefred skal man lete lenge etter!

IMG_2570

Bare sørg for å ikke få fotografen på kroken, da kan det lett ha motsatt effekt.

IMG_2599

FLYTT DEG!!!

IMG_9809

Og selv om man bare får tare på kroken..

IMG_2594

kan man ikke være mer tilstede i øyeblikket enn akkurat det man er når man står ovenfor dette:

IMG_9812

(puttet på filter bare for å få understreket poenget litt bedre)

Mitt motto for tiden (tydligvis): Bring it back to basics! (eller bring it back to «billig» basics om du vil) :-)

(Foto: Helene Pedersen)

11 thoughts on “Det enkle er ofte det beste II

 1. Er det ikke nettopp dette som er mindfullness da? :) Det kan jo være så mange veier til målet om tilstedeværelse.
  Men enig med deg, større ro i sjela enn i naturen, det er vanskelig. :)

  • Jo!! Det er jo AKKURAT det det er!! Hvorfor gjør det vanskelig, når det kan gjøres.. enkelt!! :lol: :thumbs:
   Koselig at du stakk innom Marielle!!

  • Takk kjære Hanne! Å joooda, fiskestanga tar jeg med meg når jeg kommer til Ålesund (har nemlig planer) og da… DA!! skal det bli shwung på den stanga skal du se! ;-) :-*

  • Sååå kjekt å høre Trine Lise <3 Koste meg da ja!! Og ikke nok med mindfulness-situations med fiskestanga... Vi snakker barnevakt.. sove lenge.. energipåfyll deluxe! ;-) :thumbs:
   God klem!

 2. Herlig. Jeg er helt enig i bring it back to basic (nå kan man vel kanskje si at yoga er i den sjangeren hvis man ser på hvor lenge folk har drevet med det, men jeg er med på tanken om unaturlige stillinger ;))

  Blir med ut å løpe da vel! Lover løpeglede. Og at stressnivået kommer ned på et akseptabelt nivå. Du har jo to små som meg så jeg kan ikke se for meg at det ikke skulle være godt med et pusterom ;)

  • Haha tror du ikke jeg tenkte på deg når jeg skrev den setningen da, hehe :lol: Men da jeg prøvde yoga, så var det ganske så anstrengende…. og musklene verket i en uke etterpå.. så ha meg tilgitt for å sette den formen for mindfulness under typ «altfor krevende til å være avslappende» :-P
   Du inspirerer veldig til løping Kirsti!!! Overalt på SoMe! Jeg må bare bli i LITT bedre form, sånn at det ikke bli ALTFOR flaut.. ;-) Men jeg sier takk som spør, og ja, jeg sier ikke nei takk til pusterom.. Snart… <3

   • Ja yoga er trening det og. Mange som tror man bare ligger på gulvet og puster ;)

    Haha jeg bombaderer alle med løping om dagen. Snart begynner vel folk å unngå meg. Men seriøst. Jeg er med på tur jeg. Om det så bare er tre kilometer og vi går to av dem ;) Vi må alle starte et sted.

 3. Fantastisk! Det er helt rett som du sier, det enkle er ofte det beste :) Jeg elsker fisketurer, men nytter ikke dra med mannen, han får bare ufisk på kroken. Eller tang. Ja, bortsett fra meg da. Den klarte han riktig så bra vil jeg påstå! Haha..

  Håper du fortsatt nyter sommeren! :*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *