5 tips til hvordan barnebursdagen kan bli billig, og stressfri

Jeg forsetter serien «5 tips..» Sist så vi på: «Hvordan bli en utslitt mamma». I dag skal vi snakke om hvordan barnebursdagen kan bli.. ja, relativt billig, og stressfri!

For hvem har vel ikke kaldsvettet når podens dag nærmer seg med stormskritt. Hvilket tema skal vi ha? Hvilken kake skal jeg bake? Burde kanskje ha flere enn en.. Helium eller ikke helium? Fyrverkeri? Skal vi leie en klovn, hoppeslott? Hmm.. en ponni hadde nok toppet hele skiden!! Årh, dette blir dyrt.. Ebay!! 3 ukers leveringstid, æsj jeg er for sent ute.. Neste år må jeg planlegge før!! Svettekjertlene begynner å jobbe, hodeverken er påfallende, hvor skal jeg begynne?

Her:

1. Om du er tidlig ute, så lager de nesten gratis aluminiumsballonger og annet tilbehør i Kina! Ebay gir deg tema-pynten du trenger for en slikk og ingenting! I tillegg slipper du å saumfare alle lekebutikker, Panduroer, Niller og Søstrene Grener.. bare for å IKKE finne det du ser etter!

IMG_6278

2. Spør om å få låne stua til noen andre! Naboen, en venn, eller svigers (som vi gjorde!!) Da slipper du bryet med å vaske i forkant! Priceless!

3. Gå for lettvint, og billig godteri. Marshmallow på pinne! Her slenger jeg faktisk med litt bonusmateriell.. en gratis oppskrift!

Kjøp marshmallows, mørk kokesjokolade, pinner og litt strøssel. Smelt sjokoladen, i vannbad! Alle dere proffe husmødre vet jo hva det er.. men det var gresk for meg.. og hadde dermed store planer om å smelte sjokoladen rett oppi gryta! Det var der min mor grep heroisk inn: «Nei, du må smelte den oppi en skål, oppi gryta!!» Okai, så prøvde jeg det. Selv om jeg synes det var et mysterium at den skåla ikke ville eksplodere i fleisen på meg..

Sjokoladen skal kuttes opp i så små biter som mulig. Vannet i gryta skal såvidt komme opp til skåla. Og det skal IKKE være mellomrom mellom skåla, og gryta. Dette googlet jeg meg frem til, etter at jeg først smelta en sjokoladeplate.. som ble til en steinhard sjokolade igjen!?

Putt marshmallowsen på en pinne, og dypp så denne i resultatet av det forhåpentligvis vellykkede vannbadet!

IMG_6351

Fjern overflødig sjokolade med en skje!

IMG_6358

Rull marshmallowsen i ditt valgte strøssel! (Slipp umiddelbart når noen sier «det holder!!»)

IMG_6352

Tada!

IMG_6344

Dropp blomstene, og sett disse nydelige kaloriene i vasen i stedet! Kan det bli artigere og mer økomomisk liksom?

IMG_6187

4. Fiks ferdig kake fra facebooksiden «Kan du bake til meg?» Spør. Få utallige kakebakeres respons! Velg en! Og betal i dyre dommer! (Men husk at nå har du spart så masse cash på de overstående punktene, at denne er verdt det! Spesielt hvis den smaker godt også!! For ikke snakke om hvor mye jobb du sparer deg selv for, om du skal begi deg ut på et lignende prosjekt sjøl!?)

PicMonkey Collage

Og tilslutt..

5. Deleger ansvar! La din partner bidra! (Alt du trenger å gjøre er å la han finne på det selv! Ved å virke superstressa, og litt oppgitt over at han ikke bidrar too much! ;-) )

IMG_6267

Jack, min venn i nøden.. tryllet frem denne yberkule (og rimelige) hai-vannmelonen! Den hadde mer suksess enn kaka til en million, for å si det sånn. Moralen.. Rema 1000s slogan, nok en gang!

Det ble en veldig fin dag (todagers), 4 åringen var fornøyd, og det er jo det viktigste!!

IMG_6249

Og hvordan det er, å allerede ha en 4åring.. og å tenke på at det er FIRE år siden THE WATER (kind of) BROKE på Kaffebrenneriet. Det tar jeg en annen gang..

Blir du stresset når barnebursdagen står for dør? Er det feil å si at man er lettet over at det er et HELT år til neste gang!!? Legg gjerne til dine gode, stressfrie og rimelige tips her! (Det er jo bare under et år til neste gang!)

16 thoughts on “5 tips til hvordan barnebursdagen kan bli billig, og stressfri

 1. Dette var jo en glimrende post nå kun to uker før Eir har bursdag. men jeg har en nesten enda bedre vri.. ha ei søster som er badevakt. Lei bassenget på skola for en kvart million og sleng hele klassen oppi der. La dem svømme rundt til de er passelig møre, mens du koser deg på grunna med Yme. Lag ei langpanne sjokoladekake og muligens stjel ideen med en seigmennspisende vannmelon og avslutt med verdens korteste kakebursdag hjemme. Ser at det kan gjøres bedre, vi kunne servert kaka på bassengkanten, men noe usikker på om det er lov. man skal jo tross alt ikke svømme rett etter at man har spist. Et alternativ er å låne SFO, men tror at det ikke holder å være tante for å låne den, man må visstnok jobbe på skola selv. Så da blir det hjemme da. Men mamma kommer, så vi er uansett redda….

  • Haha likte den badeidéen! Gleder meg til de blir større, og vi bare kan ha hele greia i Leos lekeland. Og den eneste gangen i prossesen jeg blir nødt til å løfte en finger.. er den da jeg må ta pennen for å skrive navn på invitasjonene! I mellomtiden, er jeg sjeleglad for at min mamma også flyr over her, og byr på et par ekstra hender! ;)

 2. Oh yes, hagen til Svigers benyttes så ofte som vi kan! Navnefaster, bursdager, bryllup, you name it! Det er der det skjer:)

  Og jeg som trudde at du hadde laga kaka sjæl!!!! Men plusspoeng for Jack sin innsats med vannmelonen! Den var jammen fin:)

  Og gratulerer med vel overstått:)

  • Takk Grokri! :) Den svigermora di altså, kan brukes til alt!! :) (Og etter hva jeg så på THE innlegg.. en fantastisk bra dame!!!)
   Hæ? Du trodde ikke seriøst at jeg hadde laga den sjøl??! Nå ble jeg lite stolt da..
   Ja han derre Jack er jeg ganske heldig med. Det holder med en med ti tommeltotter i hus, i kakehenseender! (Og div andre ting forsåvidt)

 3. Marshmallow på pinne har vi også brukt med suksess! Gøy for barna å kunne være med å tilberede. Vi har også hatt hell med å kjøpe en stor boks vaniljeis, mykne den og la ungene røre inn masse godteri før vi frøs den igjen. Superenkelt og veldig populært!
  Fantastisk Facebook-side, den hadde jeg ikke hørt om. En skikkelig venn i nøden :)

  • Ja du, de marshmallowene var geniale. Spesielt etter at jeg fikk vannbadet til å funke! Og alle ble spist også, så det var jo en suksess!
   Is idéen skal jeg notere til neste år!! Takk :)
   Og ja, den facebook-sida redder nok mange i nød!
   Ha en vidunderlig dag oppi nord :)

 4. Man kan smelte sånn sjokolade i mikro også faktisk. Jada, har gjort det mange ganger på cake pops. :D
  For slike vannbad kan du få gratis av meg.

  Grattis med overstått!

 5. Vår utfordring i år er en gutt som blir ni år. Han er for stor for Leos Lekeland og for liten Freia-bursdag – og de er for store til å underholde seg selv med å løpe rundt og rundt og rundt på plenen (vi har pleid å ha utebursdag i november, jessør!) – men marsmallowsene skal jeg ta med meg. Han ble ikke imponert, for han liker ikke marshmallows… men det kan jo hende noen andre gjør…

  • Jeg kan fortelle at marshmallowsene forsvant alle som en! De slo både kul vannmelon, og svindyr Frost-kake!
   Utebursdag i november?? Ja hvorfor ikke?!! ..må bare skaffe oss en hage først!
   9 år ja.. og midt i mellom, ja da skjønner jeg at du legger hodet i bløt. Gleder meg til å se hvordan du løste det!
   En herlig dag til deg Siri :)

 6. Eeeeelsker vannmelonhaien! Og grattis til den kule fireåringen!
  Mitt aller aller aller beste tips i barnebursdag er så enkelt og rimelig og ENORMT SUKSESSFULLT at det nesten ikke skulle vært lov:
  Hell en toliter-is oppnedd på et fat, strø over med kakepynt eller nonstop eller det du vil ha – og VOILA – verdens fineste besteste populæreste kake! Jeg tuller ikke!
  Ellers er det den gode gamle pølsekiosken og leking rundt i huset som preger barnebursdagene her – har faktisk en bursdag coming up denne uka!! :)

  • Takk kjære Hege :) Den toliters-is-idéen er notert og ligger klar til neste år! Kan det bli mere artig, billig og stressfritt!!? :D Thanks hon!!
   Og du.. lykke til med innspurten av Hege-prosjektet!! Heeeelt måløs over hva du har fått til!! Og selvfølgelig.. hvordan Kari og Ola har bidratt til dette fantastiske prosjektet!!! Vakre summer til en veldig god sak! ;-) ;-)
   Ps. Og gratulerer så mye med overstått til minstejenta!! <3

  • Hahaha alltid godt å ikke være den eneste som ikke er vannbad-ekspert!! ;) Jeg ser fremdeles ikke problemet med å gjøre det jeg da… Men vet du, nå hørte jeg enda bedre nyheter her: Micro kan funke like bra! Hurra for ukomplisert baking! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *