Trassalder og treatments

Nå har jeg skrevet en del om trassalder (les selvstendighetsalder om du er nøye på det!) og dens utfordringer i det siste (her og her). Og den alderen har faktisk samtlige i denne familien kommet i.. samtidig! Det er sant, det er så mye trass her til tider at jeg av og til..

PicMonkey Collage

«Glem 3 års trass/tenåringstrass. Trass kan forekomme i alle aldersgrupper.»

-Dr. Diaperdiva

Uenig? Møt familien Trass!

IMG_3137

Typiske trassanfall og behandling vil være:

Case 1: Far 35 år: «Jeg VIL IKKE se Gullrekka, jeg SKAL se Topgear! Nuffsaid. »

Treatment: Yndlingshjørnet i sofaen, ostesmørbrød og fjernkontrollen resten av kvelden (etter Gullrekka)!

Case 2: Lillesøster 19 mnd: «Neeei, IKKE ha på!» (klær)  Vrææææl!

Treatment: Tvang.

Case 3: Storesøster 3,5 år: Prinsesse «Vil ikke» VIL IKKE noen ting som jeg vil at hun skal (det være kle på seg, pusse tennene, spise, legge seg, slutte å plage lillesøster eller annet fanteri)

Treatment: I noen tilfeller.. blåbær/et eple. I fortvilte tilfeller.. is. I alvorlige tilfeller.. INN PÅ ROMMET!!

Case 4: Mor 30ish: «Nei jeg VIL IKKE se på deg nå, jeg er pottesur og det kommer jeg til å være til for evig tid! Hvordan kunne du la være å kjøpe det snopet jeg liker best!»

Treatment: Sing me a love song, framfør et selvskrevet dikt med innlevelse! Eller bare masser føttene mine hele kvelden, uten pause. (Ingen kan kalle meg kravstor! Konferer Case 1)

«30 års trassen (også kalt stahet/esel-oppførsel/umodenhet/egoisme) er ofte den mest krevende typen å behandle.»

-Dr. Diaperdiva

Mener du trass er forbeholdt 3 åringer og tenåringer, eller føler du det er et fenomen uavhengig av alder? Har du gått på veggen, eller lurt på om du har møtt den av og til? Hvilke treatments fungerer for å få dagen til å gå smud?

29 thoughts on “Trassalder og treatments

 1. la meg sitte helt i fred med Mac i fanget hele kvelden, ikke nevn alt jeg burde gjort, egentlig sa jeg skulle gjøre eller tenkte at jeg burde gjort. Egntlig ikke si noe i det hele tatt… Da går det over.. Evt finn fram nachoschips og salsa. Da går det mye fortere over….

 2. INGENTING fungerer. Bare spør 3 åringen min.
  Og det forekommer alltid, i alle aldre, hele tiden.
  *sukk*

  Spør meg en annen dag så er jeg sikkert mer pedagogisk korrekt.

  • Hehe, tror våre 3 åringer blir lam som tenåringer! Om det finnes rettferdighet?! ;) Men du har nok rett desverre.. alltid, i alle aldre, hele tiden! Sukk og stønn!

 3. Hehe. Følte meg plutselig veldig truffet… :-/ ;-) Trassen fra min side i dette huset går vel mest på dersom det blir endringer i MINE planer. Enda ingen vet hva MIN plan går ut på. Jeg blir visst helt umulig å ha med å gjøre…

  • Haha jeg lo godt da jeg leste denne, måtte lese den til J. :D For det er basicly det min trass går ut på også! Mine planer har vetorett! (de usagte også!) Låll! ;)
   Ps. Har du fått sengetøyet enda?

   • Hehe. Tror nok kjæresten hadde vært fornøyd hadde han visst at jeg faktisk er klar over «problemet» selv, men det trenger vi ikke snakke så høyt om ;)

    Måtte inn på ebay og sjekke sengesettet nå, jeg kjøpte det 8.januar, og det kom like før vi flytta. Så det tok maks 3 uker. Hvor lenge siden du bestilte det? Burde vel være like rundt hjørnet :)

    • Nå måtte jeg inn å sjekke innlegget ditt for å se når jeg bestilte.. 27 februar. Så det er jo ca 3 uker siden det, burde være rett rundt hjørnet da ja! Gleder meg :)

 4. Ingenting får frem trassen min mer enn en kommentar om at «nå burde VI et eller annet». Vi er nemlig meg. Og mannens forsøkpåsjarmerende måte å si «nå må DU».

  Samme trass kan spores hos mannen hvis jeg foreslår hjelp eller støtte til trening, tips og triks. Han er jo mann og vet best selv. Stut!

  Tror alle kan oppdrive litt trass, det kommer nok mest an på dagsformen og har ikke så mye med kjønn eller alder å gjøre…

  • Haha jeg skjønner meget godt at en «VI(du)» kommentar kan fremkalle trass ;P Og ja ikke sant de blir trassige når man tilbyr litt ekspertise!?? Det der er en mannsgreie som er helt uforståelig!
   Du har nok rett i at trass avgjøres av dagsform (og sikkert personlighet også)! Men morsomt å se hva som fremkaller trass, og der er det hvertfall kjønnsforskjeller! Alder.. det vet jeg ikke egentlig..
   God helg Siri :)

 5. Vi har akkurat fullført en herlig mor/barn trassperiode. Folk som sier at man bonder over felles interesser (om man kan kalle det det) tar grundig feil!

  Nå er vi i en periode hvor ungen bare trasser når han skal pusse tennene. Hver eneste kveld! Selv ikke tannlegen har noe å stille opp med der gitt. Skulle tro de hadde lært et og annet triks i løpet av fem år på skolebenken.

  Min trass innbiller jeg meg og gikk over da sola tittet fram igjen. Spør du mannen derimot tror jeg ikke han er helt enig. Jeg reagerer stort sett kun positivt på «jeg er helt enig med deg».

  • Hehe har ikke tannlegen sjøl noen triks ved tannpuss-trass altså! ;P Sliter med det samme på minste her..
   Hahaha, jeg hadde også reagert positivt på «jeg er helt enig med deg».. bare synd at det er en sjeldenhet her i gården. Jeg tror nemlig at han må elske å se meg trassig! ;P

 6. Trass er en neverending story.
  Top gear, hva er det som er så fengende med det programmet, egentlig?? Har en mann her hjemme som også skal se på det.

  • Ikke spør meg, biler og tre menn som fjoller rundt.. Det gir meg ingenting, annet enn at jeg føler at jeg veister verdifulle minutter av livet mitt! ;)

 7. Hehe, jeg har en mann som påstår at nummer to i rekka ikke bare har arvet mammaens brune øyne, men også trassen hennes… Vi ble litt sjokka da Bajas kom og viste seg å være langt fra like velvillig til å etterkomme beskjeder som storebroren har vært. Sjefen snakker vi ikke om en gang. Han er så sta at selv mammaen har utfordringer med å trumfe.

  Men, jeg vinner alltid, uansett. Det er lovbestemt. Mannen har gitt opp for lenge siden. Heldigvis for han er jeg ganske snill og demokratisk. Jeg gir i alle fall inntrykk av å søke konsensus. Skinndemokrati, kan det også kalles ;)

  • Hahaha her er det anarkiske tilstander til tider, og selv presidenten må gi tapt.. til tross for at jeg har vetorett i de fleste saker.. Hva er hemmeligheten din tro? ;)
   God helg til dere i nord :)

 8. Her er det bare mor som har gjort seg ferdig med trassen. Til gjengjeld var jeg helt sikkert en håndfull da jeg var tenåring. Jeg ber fortsatt om unnskyldning til mine foreldre. Ellers kan jeg nevne at vi har fått tenåring i hus… Halleluja sier jeg bare og takkere høyere makter for at mannen tydeligvis ikke kan få jenter ;-)

 9. hoho.trass? det tror jeg vi må leve med resten av livet lille venn,både for små og store :)) trassen min går visst ut på at jeg blir sur når jeg ikke får viljen min! det skjønner jeg ikke noe av ;)

 10. Hei,

  Du skriver så artig, har selv en jente på fem og en som snart blir fire. Mange diskusjoner i hjemmet hos oss og, ikke lett å være enig om alt hele tiden :-)

  Godt å høre at ikke det ikke bare er hos oss det er konstante forhandlinger om daglige rutiner :-)

  Ha en fin helg!

  Elisabeth

  • Så koselig at du stikker innom Elisabeth!! Og takk!! :)
   Nei det er definitivt ikke bare hos dere, a neverending story! ;P
   Ha en fortreffelig helg, mellom forhandlingene :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *