En ikke så god mor dag..

Jeg skulle få sove frempå, siden det var morsdag.. Haha, in my dreams! Vi bor ikke i en stor villa, dørene er som papir å regne, og ungene har slettes ingen «mute» knapp! Så jeg sov ikke akkurat frempå, men jeg lå nå der da, og hørte på romesteringen. De lagde deilig frokost, tegnet fine tegninger, ryddet, tente lys og gjorde seg flid for at jeg skulle stå opp å føle meg som en skikkelig verdsatt mor!

Familieidyllen brast derimot da vi var på vei ut dørene i morges, som den i og for seg gjør hver morgen når vi er på vei ut døren. For, den kjolen.. den som vi har hatt i barnehagen og sovet i, hele uka.. den skulle også på i dag. Jeg snakker om den hullete og møkkete kjolen! «Neeeeei, vil ha på den rosa sjolen! Neeeeeei, ikke den lyserosa, jeg liker ikke lyserosa. Bare, bare mørkrosa!!!» Jeg begynner veldig pedagogisk,, «Jeg vil at du skal ha på deg dette!» «Neeeeei!!!!!!!» Jeg forsetter litt mindre pedagogisk: «TA PÅ DEG DETTE!» Fremdeles ikke noe samtykke å få.. Jeg skjønner, at siden vi er sent ute, så må jeg forsøke en annen taktikk.. Og avslutter det hele veldig upedagogisk: «Hvis du tar på deg dette, så skal du få en sjokolade!!» Hun gikk ut i den rosa kjolen..

IMG_4006

Vi møtte naboen i gangen da vi kom hjem.. hun henvendte seg til den lille stae.. «Åhhh.. du er alltid så nydelig i rosa tyllkjole du!!» Da gikk et opp for meg hva naboene, OG barnehagen, må tenke om meg! Fantastisk kustus på hu mora! Stakkars unge… må vi ringe noen for ettersyn… Dette begynner å bli flaut dere.

Så fortsatte dagen, med to unger underernært på søvn, pluss to voksne underernært på det samme.. Og det har gått i: «Jeg vil at du skal..» «SLUUUUUTT OG PLAG SØSTERA DI! NÅÅÅ!» Og døve ører som tilhørere! Just lovely!

I kveld har vi bestilt en ny.. rosa kjole på Ebay! Da har hun i hvertfall skift!

Jeg håper du har hatt en god morsdag! Her skal jeg ikke akkurat skryte på meg en så veldig god mor dag.. på morsdagen.

Nå sover hun endelig søtt.. Og ja.. i mørkrosa kjole..

IMG_4015

Men nå skal jeg utnytte resten av morsdagen for det den er verdt! Fotmassasje og full pakke takk! Fordi jeg fortjener det! Etter en sånn dag! Eller..? ;)

Får du dine unger i klærne du ønsker? Eller ut av dem de ønsker? Hvis ja.. hjelp!?

31 thoughts on “En ikke så god mor dag..

 1. Eneste som fungerer er hvis det plagget noen gang er av, et lite sekund, i badekaret foreks. Gjem den! Finnes den ikke kan den ikke brukes. Jeg vet, jeg er ond.

  • Jeg prøvde den i dag (for jeg tok den av henne i natt haha), sa den var i vask.. og tror du det ble ramaskrik eller!? Leita i vaskemaskinen og skttentøyskurven! Fantt den i skittentøyet. Nice try though.. Så jeg er litt ond jeg og.. ;-)

 2. På dette temaet er jeg overbevist om at det er kjønnsforskjeller. Her i gården er utfordringen å få gutta til å bytte klær, fordi de beste er de som er brukt noen dager. Få nykker. Gutter er best!

 3. Haha, her har vi bytta roller, bare at He ikke har lært seg å si fra ennå. Vi fikk en sånn skikkelig dritfin ulldress til jul, som He har hatt på seg (nesten) hver dag siden:) Enten jakka, buksa eller begge deler! Jeg skal skjerpe meg snart… Hun må bare vokse ut av den først;)

  • Jomen en dress er noe helt annet! Den bruker man bare i begrenset tid ila dagen. Denne er på 24/7.. og lekes i, males i, spises i.. og da snakker vi makrell i tomat altså!!!

 4. He, he for meg som står på utsiden så ser det ut som en forrykende (og morsom) dag…..jeg har erfaring fra barnehage og der har barn kommet med pysj, helt uten klær og de flotteste var kledd i dress eller kjole. Litt upraktisk uten klær, spesielt om vinteren, men, men..

  • Riili? Uten klær på vinteren?? Ja da kan jeg vel egentlig ikke klage så mye.. Det kunne vært verre i alle fall! ;) Takk for trøstens ord i denne fortvilende situasjonen Nann Karin! ;)

 5. Hmmm… Er det noe med morsdag skal tro? I dag var jeg SÅ nære ved å levere inn oppsigelse som mamma altså… :-( Her i huset var det absolutt ikke mammas dag, nei!

 6. Woop woop – gratulerer med dagen du skjønne gode mamma!!
  De klærne er et hett tema her i huset også.
  Men jeg er absolutt IKKE enig i at det har med kjønn å gjøre i det hele tatt!
  Basert på mine vitenskapelige eksperimenter og forsøk på egne barn, to av hvert slag, kan jeg med 100% sikkerhet fastslå at det er GUTTENE som er «vrange» i klesveien! Ikke på «vilhapådetsammehverdagmåten», men på «vilbytteantrekkgjernetigangeromdagenmåten». De er fast bestemt på alt fra mønsteret på trusa til fargen på lua, vi snakker for eksempel snikbytting og gjemming av klær de har fått beskjed om å ha på…ho ho ho, jeg liker å se på det som en positiv kreativ egenskap. Og de skal ha kudos for valg av farger og kombinasjoner ;) Rosa og lilla er faktisk tøft! ;)
  Jentene derimot, de tar på seg hva som helst! Og de er aller mest lykkelige hvis de får ha på noe de har arvet av gutta :)
  Just saying´…

  • Haha ypper på med Lammelåret Artigforkidsa??! ;P Ja jeg skal ikke slenge meg inn med bidrag til den forskningen.. for jeg har jo bare jenter. Og minste, hun liker egentlig ikke klær.. Det er vel så fortvilende det altså, som samme kjole 24/7. Så det er nok som du sier, helt individuelt!
   Jøss så stilig at de råkker rosa og lilla.. De har skjønt at det er bra å «Think pink!!» ;P
   Ha en deilig dag du digge dame! :D

 7. Haha, ja dette hørtes kjent ut ja! Har sikkert 100 tusen slike kamper bak meg!

  Vi har prøvd det meste…Finkjole på høyfjellet, festrakt i et helt vanlig middagsbesøk, badedrakt i hagen og på butikken og kostymer all over.

  Her begynte påkledningstyret før eldstejenten var to år, og hun smittet etterhvert lillesøster. Lillebror på to år har har heldigvis ingen formeninger om type klær enda. Men med han har vi litt andre problemer, han vil nemlig helst gå i Adams drakt… Umulig å få på han klærne og er vi heldige å få de på til slutt, så kommer de rimelig kjapt av igjen, hehe.

  Tilbake til jentene så har vi nå funnet ut at vi må ha to regler, for å gjøre det enklere for oss selv:
  1. Finkjolen brukes kun til fint (de har mange kjoler som kan brukes ellers, men 1-2 hver er kun forbeholdt fest).
  2. Vi kler oss etter været. Skal vi derimot bare være inne så trenger vi ikke bry oss med det.
  3. Når de skifter må klærne de hadde på legges på plass

  Ellers kan de kle seg av hjertens lyst i kreative kreaksjoner, haha. Nabokjerringa driter jeg i…

  • Smarte regler! De skal jeg innføre i dag! Nå skal det bli kustus du! ;)
   Minste her er også fan av Adams drakt, og det er heeelt forferdelig å bli kledd på. Så hver morgen får nabokjerringa nyte kaffen og Aftenposten til et skrikende baluba i underetasjen hehe. Men det får hun tåle! For klær må jo på, og ull må under den mørkerosa kjolen!! ;)
   Ha en fin fin dag Florisa!! (Og takk for tips!)

 8. Hehe, høres ut som en super, mørkerosa morsdag ;-) Har vage minner om at jeg selv hadde en sånn fase, og at min mor faktisk endte med å bare kaste hele kjolen (som hadde en nokså ulekker, lakserosa valør som IKKE gjør seg i skitten tilstand…). Det ble usedvanlig dårlig stemning, men det ga seg da jeg fikk lov til å gå i julekjolen isteden. Ja. Poenget var at det gikk sånn passe greit med meg og til slutt lell (eller, det er vel en definisjonssak), datteren din kommer seg nok igjennom det skal du se :D

  • Hahaha takk for oppmuntringen På tjukka! Ja forhåpentligvis så kommer hun seg gjennom det kjempesnart!! Hvis ikke må jeg ty til søppelbøtte-metoden jeg også! ;)

 9. Kleskamp… det begynte da guttungen var liten. Han hadde bodyer som han overhodet ikke ville ha på seg. Om det var fargen, mønstre eller hva, vet jeg ikke. Han har definitivt favorittplagg, men hater å gå i ting som ikke er helt tørt. Det har reddet meg når utavokste klær har havnet inn i loopen igjen. For korte bukser, trenge t-skjorter, korte gensere etc.
  Og noen ganger er det vel greit. Velge sine kamper. Så enkelt og greit. Not…

 10. Åh, det lyder kjent… Nå er imidlertid rosa tyll byttet ut med trange tights. Og rosa er definitivt ut for 8 åringen. For vår del er diskusjonen rundt klær fortsatt til stede, selv om jeg trodde at det skulle bli bedre med alderen. Ull er forresten tull for jenta vår, hun gjemmer vekk ullklær og regntøy på de rareste steder. Og værre skal det bli.

  Hadde håpet at gutta mine skulle være «enklere» men der tok vi feil. Heldigivis er han i midten en regelrytter, så der er det bursdagsklær i bursdager og ull ute. Men fargene, mønstrene osv diskuteres i det lange og det brede.

  Minstemann er ikke så nøye på hvilke klær han skal ha på, men der i gården er det viktig at det er riktig person som hjelper til med av/påkledning…

  Sånn går no dagan…

  • Å nei!! Dette var slettes ikke det jeg så for meg.. skal det ingen ende ta denne klesproblematikken altså!? Oh well.. what doesn´t kill us, makes us stronger!? ;)

 11. Haha, dette høres veldig kjent ut. Jeg satt til slutt en kveld på nettshopping å kjøpte så mange angry birds gensere jeg kunne finne. Ble lei av å bruke 1 time på påkledning for så at lille mann kledde av seg på verandaen. Lykke til:-)

  • Takk så mye Sigvor ;) Jeg skal ut å handle så mye mørkerosa HM jeg finner etterpå, se om det funker med noe nytt og spennende! Yeah right.. vil jeg tro.. men verdt et forsøk!

 12. nja.hun 2 åringen min prøver seg,men jeg vinner enda så langt det kan gå :-p fin kjole snuppa di har da ;) men uff,skal ikke være enkelt!!

  morsdagen min var heller ikke flott altså…jeg fikk sove utpå ja.men etter å ha tatt en titt på facebook der hvor mødre hadde fått flotte lysekroner,frokost på senga osv så ble jeg så forbanna at jeg skrev en stygg facebook status :-p jeg fikk nemmelig 2 orkidekvister i en potte på freddan og en gratulerer med morsdagen klem på søndag. jeg ble skuffa og hadde håpet på at faren kunne ha fått lillemor til å tegne til meg og at han kunne ha skrevet noe søtt da.men neida…så jeg ble snurt og sur.neste år skal han få et par nye sokker til farsdagen uten farsdagskort!jeg lagde nydelig indrefiletmiddag og bakte en stor sjokoladekake uten skryt å få! morsdag er oppskrytt… :)

  • Å nei.. turde du å sjekke face.. Facebook og Instagram på Morsdag og Valentines er selvskading!! ;) Men trust me, de lysekronene har de 1) kjøpt sjøl 2) mannen har fått tydelige direksjoner! Det ligger ikke helt for dem å se betydningen av slike dager.. Og det er jo sant, det er jo hverdagen som betyr noe! :D

 13. Grattis med morsdagen. Min ble stort sett tilbrakt på kontoret. Men fikk knekkebrød og herlige kort og gaver på senga. Så lenge Isa får ha på seg en kjole så går livet på skinner. Men prøv med ei bukse…. Djiiiiizzzzz. Vi har sluttet å prøve. Eir tar på seg alt bortsett fra at mengden klær er ca halvparten av det som trengs for ikke å fryse i hjel. Les: topp og shorts 4 desember… Til nød en nylonstrømpebukse under… Forsøk på å ta på henne fornuftige ting som ullstilongs og boblebukse havarerer totalt… men jeg sender det med og lar de ta kampen på skola. Samme taktikk ovenfor barnehagen… Yme er fornøyd bare det er en traktor på minst ett klesplagg. Eller en bil. Eller et hjul…

  • Hehe jeg ser her at fremtiden muligens vil bære preg av en evigvarende klesproblematikk… ;) I dag skulle hun i tillegg til kjolen, ha på seg høye hæler. I barnehagen.. Da satte jeg foten ned (dvs. tok de med) Hun ville ikke gå inn til de andre før hun fikk på seg skoa. Da hentet jeg pedagogisk leder, forklarte situasjonen. Og jeg bare.. men hadet da!! Er så deilig å la andre ta kampen! Jeg tror ikke det blir noen kamp en gang, for av en eller annen grunn er de mye flinkere til å avlede henne enn meg…

 14. Ta et slag med Stein, saks og papir og velg papir når du vil vinne. Har du sett små barn som klarer å dra frem en godkjent saks noen gang? Og la de lære spillet av noen større barn i barnehagen så de respekterer det. Funker som gull her hjemme når stressnivået bygger seg opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *