Dramaet på Aschehoug

Hvis noen hadde fortalt meg at jeg engang skulle bli en av hovedpersonene hos Aschehoug for en kveld, så hadde jeg ledd masse og fortalt vedkommede hvor usigelig artig han var!

Men tror du ikke at det skjedde da!? Jeg fikk til og med rose, bok og fine ord, og en ny tittel som jeg kan smykke meg med! Og ikke en hvilken som helst tittel! Hvis man har fått et slikt smykke rundt halsen, så kan det gi litt prestasjonsangst kan jeg fortelle. Jeg og Ibsen liksom..

For nå skal jeg jo sees litt på med ugleøyne da vettu. Hmm.. Diaperdiva ja, la oss se hva hun har å by på da.. hmm.. skeptisk.. Og Dagsavisen som ikke skjønner humoren min, kan bestemme seg for å skrive noe sånn som.. «mens mammaen poserer med trutmunn og «dagens antrekk», teksten midtstilt ispedd smilefjes og hjerter: «En deilig dag ute i snøværet :)» LOL for at Diaperdiva kan ha noe konstruktivt å komme med lizm. Den gleden kan jeg jo ikke gi dem.. Så jeg har rett og slett skrevet et lite skuespill (som jeg håper kommer til en scene nær deg om ikke så lenge!)

Vildanden, på hodet! 

(Starring: Diaperdiva og Pia)

FØRSTE AKT!

DIAPERDIVA ler småt og skotter til Pia

Pia, Pia.. Se nu på mig! Jeg har pyntet mig for dig! (Vænter i spænning, men hun nekter at se på hende)

IMG_3874

Var dær virkelig ingen som vilde lægge mærke til hendes hatt denne aftenen!? Den som var lavet for denne højtidelige stund! Man kunde dær se hvor spænt hun var!! Hun var sikker på at Mette-Marit vilde være grønn av misunnælse.

IMG_3875

(Men så)

PIA blir opmærksom; ser på hende

Hvad er det dær for noget???? Har du vært ved dine fulle fem, da du smykket ditt hode med.. en råtten banan!!? (Ler spotsk, højt og meget vildt)

DIAPERDIVA stirrer forbauset og siger

Det er en vildand Pia! En vildand, lavet av tre i ægte Aschehoug stil. En forfatter værdig! (Begynner at græte. Tar hatten af.)

IMG_3862

HA! Take that Dagsavisen! Ibsen-drama på Aschehoug.. du finner det hos Diaperdiva!

Men bare for å illustrere at jeg egentlig ikke kunne brydd meg mindre om deres anmeldelse! Take this also!

IMG_3799 - versjon 2

Ja, og… <3 <3 <3 <3 <3 :) :) :) :) :)

Hjerter og smilefjes er egentlig det som oppsummerer hele kvelden! Jeg var sinnsykt spent, så jeg var glad jeg hadde satt på løsnegler, ellers så hadde begynt å bite negler i en alder av 30ish!

Men der poppet de frem, en etter en, lesere og bloggere! Det var en helt uvirkelig opplevelse! Å møte en haug med mennesker som man føler man kjenner, inderlig vel (som Øverland ville sagt det), men som man aldri har sett!!! Er de sånn man tror, og forestiller seg?

Marte.. var høy! Og når høye møter andre høye, så er det ekstra stas. På samme måte som en Ferrari-eier hilser på, og føler tilknytning til, andre Ferrari-eiere typ! Kort oppsummert en sånn dame man vil bli venninne med!

Pia var faktisk, om mulig, enda morsommere i virkeligheten. Hahahahahahahahahahahaha skikkelig KUL dame!

Jona kjenner jeg jo kjempegodt, så det var egentlig bare et veldig hyggelig gjensyn! Og hun så smashing ut!!

Carina.. var så god, søt og vakker som jeg trodde hun var!!

IMG_3902

Vigdis, selv om hun er halvparten av meg, så har hun dobbelt så stort hår! Supersøt, med en veldig hyggelig mann!

Idde Mari var en sånn type man liker umiddelbart, skikkelig til å spisopp!

Nann Karin, feiende flott og god!

Susanne: Nydelig på alle måter og tæl til tusen!

IMG_3859 - versjon 2

Jeg kom aldri så langt at jeg fikk hilst på Gunn Beate, Anita og Suzanne. Så liten tid, og så mye å rekke. Jack og jeg var de siste som ble jagd ut av lokalet, så det skal ikke sies noe på innsatsen hehe!

Det var altså så hyggelig å møte alle disse fine folkene som er en veldig stor del av livet mitt! Og da snakker jeg også om andre enn forfatter-bloggerene! Gro, Mrs.C, HannaInga og de andre jeg hilste på for første gang!

IMG_3818 - versjon 2

Gro, gjemmer seg bak damen med sorte briller. Mrs. C sin snasne rygg! Og Hanna <3

Kvelden oppsummert:

bokfesten

1. Flotte forfattere i blitzregn!

2. God stemning!

3. Cirka 100 feststemte!

4. One happy writer!

5. Høytidelig!

6. God mat og drikke!

7. Mammarådet!!!

Tusen takk for en fantastisk kveld dere, vi må gjenta det asap! Og da må du som ikke var der, også bli med! For den gjenget samlet, tør du ikke gå glipp av igjen!!

Likte du hatten min da? Ehm.. du da, Mette Marit?!

30 thoughts on “Dramaet på Aschehoug

 1. Det var kjempestas å endelig treffe deg:) Du tok prisen for kveldens gladeste:D
  Og du! Jeg sto plassert at sånn at jeg så den gakkgakken på hodet ditt, og at det muligens kom til å se litt rart ut på bilder;)
  Digga kapittelet ditt forresten! Spesielt rådene om hvordan ikke inkludere far, helt på slutten;D
  Savnet et kommentarfelt da jeg leste det:p

  • Virkelig kjempestas å møte deg også! :D What?? Du så den.. og så avbrøt du ikke bare hele sermonien og bare.. Hey!!! Stopp en halv der Aschehoug-redaktøren! ? ;-)
   Du er på linje med Dagsavisens anmelder her ser jeg.. savnet et kommentarfelt i boka!! ;-P Men takk.. du er snill du :D

 2. Hahah, jeg liker tonen Stine. Jeg var rimelig forberedt på at eventuelle anmeldelser skulle bli av typen «åh vær så snill, hold deg til cupcakes» men det viser jo bare det at personen ikke har lest særlig nøye på bloggene til forfatterne. Lite cupcakes og outfits å finne der altså.

  Jeg storkoste meg og er så utrolig stolt av oss. Det må nok flere bøker fra mammabloggere til før det går opp et lys for verden og man begynner å se nyansene og det faktum at det finnes mammablogger om ALT mellom himmel og jord, og at det finnes en god del sterke, fornuftige mammabloggstemmer der ute.
  Vi får gå i bresjen vi da. All PR is good PR, er det ikke det de sier ;)

  åh, og forresten, du var smellvakker og utrolig herlig å snakke med, som vanlig!

  • Ja svært dårlig research av anmelderen vil jeg påstå.. kanskje greit å lese et par mammablogger før man uttaler seg!!!!
   Hva er det med disse fordommene mot bloggere? Kjenner blogger-hjertet mitt banker fortere, jeg blir varm i hjernebarken, og svett i hver eneste krinkelkrok som besitter svettekjertler. Og så vil jeg skrike litt! :-O
   All PR er god PR, og jeg er egentlig bare lettet av at de ikke dro mitt innlegg frem som kroneksempelet på noen som absolutt ikke hadde noe å gjøre der! ;)
   Så hyggelig å se deg igjen Jona, håper virkelig vi sees igjen snart!! Du er min kopp te!! Både på blogg, i bok, og mest av alt.. for real! ;-)

 3. Dæææææævvvvvver!
  I midtstilt positur faktisk (you know, du er jo modell)
  Og jeg bare eeeeeeeelsker hatten din – en DIVA verdig!
  Jeg gjettet en fugl, men så sa Pia at det var en råtten banan,
  men så var det en vildand?!?!
  RESPEKT for antrekksvalg altså!
  Jeg er sikker på at Mette Marte bare «EEELSK» altså!
  :) ;) :):D:D:D:D:D:) osvosv..

  • Ja den er omdiskutert den hatten, folk hadde en veldig ulik oppfatning av hva det egentlig var for noe! Men sånn er det jo med kunst!! Det vet jo du!! ;-P
   Årh, og gjett om du også er selvskreven medlem i høye-bloggers-klubben da! Og neste treff.. blir obligatorisk! Just FYI! ;-)
   Hjerte hjerte smilefjes og låååts of låvv!!!

 4. Siden du tror at jeg alltid er morsom : her kommer noe mer seriøst: Jeg er glad jeg leste bloggen din før jeg fant ut hvordan du så ut. For hadde jeg bare sett deg, ville jeg kanskje vært sånn fordomsfull og tenkt «Hun er bare blond og pen og blåst». For du er veldig pen. Jeg antar at du veit det, siden du er modell. Men du er veldig vakker. Jeg er sånn som kan få litt mindreverdighetskomplekser av så pene folk. Men du er så morsom og kul i bloggen, så jeg var ikke redd for å møte deg eller snakke med deg. Det var veldig hyggelig å treffe både deg og visse andre. Som jeg har skrevet til noen andre også – man føler at man allerede kjenner personen gjennom bloggen, og det fine inntrykket man har fått, stemmer jo.
  Sånn. Nå må jeg gi meg før jeg skriver verdens mest følsomme innlegg. Men du får få det her, siden jeg ikke helt fiksa å skrive noe seriøst i boka di. #klemz

  • At du får komplekser.. DET skjønner jeg ikke! For jeg har faktisk sett deg når du IKKE gjør grimaser!! ;) Men jeg kan jo forstå at folk som ikke kjenner meg, kan bli litt fordomsfulle av det moddis-greiene! Det blir jeg jo selv, haha.
   Og når det gjelder de ytre faktorene du nevner med altfor fine ord her.. jeg kan forsikre deg om at ganske mye av meg var fake, både vipper, negler, ja og hatten forsåvidt!
   Jeg ble egentlig ganske målløs av dette.. men tusen takk! Og ikke minst, for at du gjorde kvelden til en jeg sent vil glemme, som kommentator til hele seansen bak i høye-bloggers-hjørnet der! :D

 5. Jeg glemte et par andre ting jeg ville kommentere: Nummer 1: Seriøst, så du ikke den lampa? Jeg la faktisk ikke merke til den med en gang. Men ser jo at den var litt uheldig plassert i forhold til deg…
  Nummer 2: Tor vi må drite i å lese bokanmeldelser – boka vår er jo ingen dyp eller provoserende bok som vil engasjere sånne seriøse. Vi får satse på kule mødre – de vil digge boka:)

 6. hoho,jaja,den hatten var et flott påfunn da,du skilte deg godt ut ;)) feiende flott og blid som vanlig.ser ut som om dere har hatt en flott kveld,å det har dere da fortjent :) du og alle mammabloggerne.kanskje på tidet at jeg sjekker ut bloggen til de andre bloggerne der også? hmm… :-p

  å du,den dærre dagsavisen kan jo bare gå seg en lang tur! for vi lesere elsker humoren din og akkurat den måten DU skriver på. ønsker dere en god helg :))

  • Hehe ;) Og ja, anbefaler deg å sjekke ut samtlige! Du er kanskje mest bevandret i interiørblogger-verdenen kan jeg tenke meg :) Men det er virkelig flotte blogger, med totalt forskjellig stil og uttrykk, alle sammen!
   Tusen takk Inger Snillingen!! :)

 7. Jeg elsker hatten! Jeg så den da jeg drev og tok bilder av dere, haha, fantastisk.
  Neste du publiserer blir visst teatermanuskript ser jeg, gleder meg noe innmari. :D
  Og du, jeg føler meg altså LAV ved siden av deg, vet du hvor sjelden det skjer?! Jeg er jo ganske høy til å være jente og sånn.
  Gleder meg allerede til både fest og den beste barselgruppa. Jeg har forresten aldri testet ut Fedora, har du? Burde man?

  (Stas å være på bloggen din altså! :D)

  • Så du også den?? Alle så den untatt meg altså! Skikkelig realt av alle sammen å ikke si fra liksom!! ;P Vel.. kanskje alle untatt han som spurte spørsmål.. for han tror jeg ville sagt fra! ;)
   Ja det blir teatermanuskript på meg fremover, gled deg! :D
   Du er ganske høy til å være jente og sånn, det observerte jeg! Det er bare at jeg er ekstremt høy til å være jente, og i forhold til å være gutt ofte også hehe!
   Aldri testet ut Fedora! Det burde man! Let´s do it!!!!! ;-)

 8. Den hatten din er jo festens snakkis! Synes den var flott og kreativ! :D

  Superhyggelig å møte deg, og selv om jeg visste at du var både høy og pen, var du både høyere og penere i virkeligheten ;) Ha en god helg, søta!

 9. Hehe, skuespillet<3 Gi beskjed når billettene blir lagt ut for salg!

  Gratulerer fra stolt lillesøster ;-)

 10. Hvem påtar seg å arrangere et mammabloggtreff? Jeg protesterer høylydt og heftig mot at bokutgivelse må være et kriterie for å treffe dere, altså.

  Bananhatten.. haha.. sikkert sånn modellnykker – såå kalkulert!

  (anmelderen fra Dagsavisen ser ut til å ha misforstått hensikten med boka og utvelgelseskriteriene)

  God helg!

  • Haha ja det var en veldig kalkulert modellnykke fra min side! ;)
   Og jeg er enig i at bokutgivelse ikke bør være kriterie for å møtes, så jeg er melder meg frivillig til å være med å arrangere!! Hanna fra Drømmeland vil også være med! Anyone else!? :D
   Det må vi bare få til!!
   Klassekampens anmelder derimot.. har forstått både hensikt og utvelgelseskriterier litt bedre enn Dagsavisens! Yeah!!

 11. Skulle ønske jeg fikk lov å bestemme selv, så hadde jeg satt denne kommentaren i midtstillt og farget den dus rosa.. !

  Gleder meg til å lese boka jeg.. Rett og slett :)

 12. Ja, du den hatten. Jeg så den ikke selv, men mannen kommenterte den da vi satt i bilen på vei hjem :)

  Jeg burde nok ha lagt ut et skuespill eller noe annet seriøst på bloggen i forbindelse med denne bokutgivelsen jeg og. Siden anmelderen fra Klassekampen mente jeg ikke ser forskjell på weben og verden! Hva mener hun med det, lizzom?
  Sender henne det samme uttrykket du sendte til Dagsavisen, jeg. Så får hun den!

  Bok eller ei, jeg er med på et nytt mammablogg-møte. Når? Hvor?

  • Haha så Kaosmannen hadde også sett den? Ja det var jo et artig påfunn av Aschehoug å plassere den så uheldig akkurat bak meg da! ;)
   Den anmelderen fra Klassekampen kan ta seg en banan å roe cella littegranne! Kapittelet ditt var fantastisk!! Og tror du jeg grublet på det med weben og verden.. Noen bør revurdere jobben sin som anmelder, ingen forstår jo hva hun snakker om! Mistenker sterkt at hun ikke gjør det selv!
   Vi må finne et sted og sette en dato, for mammablogg-møte.. det blir det! :D Tidenes sådan!

 13. *hei, søte du!
  ha, ha, ha – kanskje du skulle legge til komiker på cv`n din?! for en fin kveld vi hadde, altså! så glad for at vi dro videre til litteraturhuset etterpå også. håper ikke det blir så lenge til neste gang vi sees*klem v

  • Hehe ;) Ja det var fantastisk gøy på Litteraturhuset! Lenge siden jeg har kost meg så mye ;P Bare synd flere ikke ble med.. Det må vi gjøre noe med!!
   Stor klem til deg vakre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *