Brokkoli og bekymring

Brokkoli, wok, eller mais
Til alt du sier «Nice»!
Du liker alt jeg lager
Skulle tro du hadde flere mager?
Jeg bekymrer meg ikke for deg
For du sier aldri.. nei.

IMG_3998

Brokkoli, wok, eller mais
Du syns det smaker bajs!
Du liker ikke no´ jeg lager
Skulle tro du var en gnager?
Jeg bekymrer meg for deg
For du sier alltid.. nei.

IMG_3555 - versjon 2

Fra storesøster var liten, er det lite som har blitt godkjent av smaksløkene. Og om det mot formodning skulle bli det, er det to gafler, og så.. «Jeg er ferdig!» Lillesøster koser seg med alt hun får foran seg, og så.. «Mere!!»

Den smale, småspiste bekymrer meg..

Har du småspiste i hus? Bekymrer du deg?

30 thoughts on “Brokkoli og bekymring

 1. Småspist når det kommer til visse ting. som starter på G og ender på rønnsaker. Jeg går prøvd alle kamuflasjeteknikker, den eneste som funker hittil er å putte avokado i smoothie. så pr i dag består grønnsaksinntaket av avokado. Men når det kommer til pannekaker og grøt og pølser, har pipa en annen låt;) men heldigvis liker han frukt og bær og grove ting, så jeg er ikke bekymra slett enda:)
  oog takk for eksemplarisk lyrikk en tirsdagskveld! du leverer som alltid;)

  • Hehe velbekomme!! Så glad for at du setter på min dype lyrikk T! ;P
   Ja frukt er vel så og si det eneste som går ned uten protest.. så hun får jo i seg noen vitaminer hvertfall! Så da er det jo ikke såååå ille…
   Have a nice one! :)

 2. Modell, statsviter, forfatter og dikter? The diva never rests! ;p neida men jo jeg har et par råd. Vet ikke om de funker på dine unger da ( for de kommer liksom aldri flere i samme utgave de ungene) men det jeg har gjort er å være sta. Grønnsaker står på bordet uansett og barna kan velge mellom det som står på bordet. De må ikke smake på alt men det er ikke lov å si liker ikke hvis man aldri har smakt. Og så spiser jeg og prater i vei om hvordan grønnsakene smaker og hvordan de føles på tunga.
  Jeg har mye mer på lur men jeg tror det blir litt for langt her. Tror jommen jeg må dedikere et innlegg til dette. Jeg som aldri skulle skrive om det oppbrukte temaet. Men jeg tror kanskje at det kunne bli interessant å høre om min anti-press metode funker på andre enn mitt avkom ;p og nei de spiser absolutt ikke alt. Men det går fremover!

  • Haha nei jeg byr på det jeg har jeg altså! ;P
   Skal prøve meg på taktikken din ved middagsbordet i dag! Hva skulle jeg gjort uten deg Fru Mammalivet!? ;)
   Og ja takk til innlegg, det er ALLTID aktuelt! Og anti-press metode er jo veeeldig interessant! Kåmmån!
   Klemmer :D

 3. He skal utelukkende ha grøt og pupp når hun er sammen med meg om dagen, og sistnevnte er jo litt uforenlig med den nært forestående ammeslutten!

  Men av andre spiser hun nær sagt hva som helst, så det er vel kanskje greit:)

  Men jeg frykter at hun kommer til å bli en sånn som BARE skal ha brødskive med smør til hun fyller 7 år… Hun virker litt kjip i matveien.

  • Låll! At hun allerede spiser forskjellige ting av andre, viser hvertfall at hun er åpen for det meste. Her var interessen laber, på noe annet enn pupp, evt moooset til hun var langt oppi året.. Så tendensene startet allerede da. Problemet med småspistheten, ligger også mye i at hun ikke har tid til å spise.. det er så mye annet gøy å finne på! Gi meg styrke!!

 4. Vi har en altspisende periodespiser.. Den ene uken spiser hun alt og masse, mens den neste vil hun ikke spise i det hele tatt, før neste uke er et matgilde. Og slik har det vært i snart tre år. Men selv om jeg rett og slett har skjønt at det er slik, blir jeg jo like bekymret (og frustrert) den femte dagen uten matlyst.

  • Uff ja det skjønner jeg.. Men altså så lenge de får i seg noe innimellom så er det jo egentlig ikke så mye å bekymre seg for!
   Og i barnehagen sier de at hun stort sett spiser.. så da får hun hvertfall i seg mat der da!! Og så kan jeg jo sitte her å lure på hvorfor hun ikke lar seg overtale av mine metoder ved middagsbordet.. Forhåpentligvis så går det seg til! :)

 5. Du kan vel si at det går i høye bølgedaler. Snipp spiser det aller, aller meste, Snapp er mest glad i brød, kunne sikkert spist et helt et alene ( som jo er greit om det ikke hadde vært for at han blir omgjort til en levende stinkbombe når han spiser for mye brød!) og Snute spiser fint lite. Bonusen var skrekkelig kresen da han var mindre, trodde jeg skulle gå i stå. Brød med korn i: klæsj i veggen med skiva. Grønnsaker: BLÆH! LIKER ISJE!.. ja, and so on and on.. Var faktisk så ille at barnehagen spurte fint om vi kunne kjøpe brød uten frø i! Men nå spiser han alt. Ikke alt han liker, men han spiser det. Så det går seg til! Jeg er ikke bekymret for de har som oftest noe de spiser mye av, men om de ikke hadde spist noe så hadde jeg nok vært litt mer bekymret :)

  • Hehe det er så gøy når barnehagen blander seg inn i matpakken!! ;P Jeg fikk en sånn kommentar for ikke så lenge siden.. om jeg ikke trodde det var på tide at jeg sluttet å skjære av skorpene på brødskivene til lillesnupp? Ehm.. nei, det trodde jeg ikke.. ;)
   Takk for beroligende ord! Det går seg til! Skulle bare sett at det gikk seg til litt fortere!! ;)

 6. Storebror (4,) og lillebror (1) her i huset er av samme utgave… Storebror har alltid vært småspist og en smule selektiv (grønnsaker, neitakk), mens Lillebror er blitt en «Mat?Jatakk!». Planen var at Storebror skulle bli inspirert av Lillebror og tenke at «når lillebror spiser det, så skal jeg gjøre det også!», men det funka ikke. Forsøker å innse at de er forskjellige, med forskjellig apetitt og smaksløker, men akk, skulle gjerne sett at Storebror spiste litt mer og variert…

  (Storebror er forresten allergisk mot egg, og har skjønt at «tåler ikke» har mer slagkraft enn «liker ikke». Mange ganger har vi hentet i bhg og fått spørsmål om han har fått nye allergier, han sier nemlig at han ikke tåler når han ikke liker. Smart gutt ;)

  • Haha nei de er ikke dumme disse små ;) Men noen har bedre unnskyldninger enn andre. Her er det mer.. «Fisk? Nei, jeg liker ikke det i dag faktisk!»
   Men jeg ser her at vi er i akkurat samme situasjon ja.. si fra om du finner trylleformelen da!! ;)

 7. Jeg har ei lita lurejente på 3,5 som spiser alt av KALD mat. Frukt, grønnsaker, frokostblanding og brødskiver. Men få i henne middag er svært vanskelig. Det jeg gjør da, rett og slett. Er å ta av mat til henne, mens resten står på komfyren, lar hennes blir kaldt før jeg tar opp mat til meg selv. Så lenge middagen er kald ( ikke lunket, den må være KALD) så spiser hun iallefall litt :P

  • Hmm.. kanskje jeg skal prøve med kald middag? For om hun skal ha pølse for eksempel, så nåde meg om jeg koker eller steker den. Den skal være kald. Kanskje det kan være en løsning! Jeg får prøve det :)
   Ha en fortsatt strålende torsdag!!

 8. aiai! hvor gammel er snuppa? her har vi ei på 2 år som spiser kun middag når det er potet, pølse og spaghetti eller kjøttdeig og spaghetti.(ellers spiser hun normalt i barnehagen og til frokost) har vi annet så er det sjeldent hun spiser noe særlig…da sørger mor for å gi henne brødskive eller havregryn før hun legger seg.så det går nok bra,er hun sulten så sier hun ifra. men ja,kjenner bekymringen! men så lenge hun vokser og ikke du ser noen bekymring ellers så går det sikkert bra :) det hender jo seg at vi voksne ikke spiser noe særlig heller…kanskje hun har en liten periode? det går sikkert bra skal du se,det ordner seg ;)) grønnsaker spiser hun altså da bare når hun selv vil,selv om mora står og rensker gulerot fra bunn av og alt mulig! menmen jenta overlever :) bekymret og oppgitt jA,MEN DET GÅR BRA :)) *KLAPP PÅ SKULDRA*

  • Hun er snart 3,5 år.. Og smaksløker, appetitt og preferanser er svært utilregnelige.. Men pølse går stort sett greit, MEN det skal være kald!! Og hjelpe meg om den er kokt og varm! Spagetti også, for det er så gøy å konkurrere i supe-konk med pappan! MEN, ingen saus takk eller noe annet! Men nå har hun heldigvis inni en periode der agurk er god stemning, så da kjører jeg på med det!
   Og du har jo rett, de overlever jo ;) Og det blir nok andre boller når hun vokser, og kroppen ber om å få mat! Og det skal være sagt, at de sier hun spiser greit i barnehagen!! Og da mistenker jeg sterkt at det har noe med mine matlagings-skills å gjøre.. Evt. mangelen på dem.. Haha ;)
   Og.. Happy Valentines Day!!! <3

 9. Jeg var småspist og levde fint med det. Foreldrene mine maste ikke med det, og jeg spiste det jeg hadde lyst på og orket. Det var ikke annen mat til meg enn til de andre, og jeg fikk ikke mat mellom måltidene.
  Bestemor, derimot, var mer bekymret og jeg husker hun maset mer. Slitsomt :D

  Nå har vi en lettvekter her. Vi styrer ikke mye med mat, men det er ikke fritt for at jeg lager favorittretten hans til frokost eller kvelds. Det et havregrøt. Til middag så skjærer jeg opp rå grønnsaker og legger på asjert i tillegg til den varme maten. Plutselig kan han få det for seg at han skal spise noe av det, andre ganger spiser han middag… Noen ganger prikker han i maten uten å tenke på å spise noe.

  Men, det er ingen andre ting enn mat og frukt som servers her, og jeg tror at han i løpet av et døgn får i seg det han trenger. Han trives og er frisk, så da slapper jeg av. Det til tross for at han kan spise minimalt…

  • Ja det er nok ikke noe poeng å mase så mye om det..
   Tror jeg også skal prøve å ha rå grønnsaker, i stedet for kuttede til middag! For det legger jeg jo i matpakken, og det ser jeg jo hun har knasket litt på hvertfall! ;)
   Og du har rett, så lenge de er friske og trives.. så er det jo ikke store grunnen til bekymring.. :D
   Ønsker deg en fin Valentinesdag <3

 10. Jepp, det har jeg, men stresser ikke sånn veldig med det. Hun spiser dersom hun er sulten, og er en lykkelig fornøyd pike generelt ellers. Vekten er også fin (foreløpig), men så er hun jo fremdeles baby… Eller baby og baby, jeg har sett babyer 4 mnd yngre enn henne som spiser mer enn det trippelte av det jeg får i henne. Men ja…. Jeg bare satser på at det kommer etter hvert :)

  • Jeg så det samme når hun var baby, spiste nesten nada.. og i forhold til andre babyer var hun halv størrelse. Jeg rant ned dørene på helsestasjonen for å veie! Så mye at jeg faktisk fikk kjeft av en helsesøster for at jeg var der altfor ofte!! ;P Ved andre mann var jeg der aldri hehe (men nå har hun alltid hatt en helt annen apetitt også da!!) Men det er nok som du sier.. vedre tider i vente! :)
   Happy Valentines :-*

 11. Det mest utfordrende, tror jeg, er når den ene ungen er storspist og den andre småspist, hvordan i all verden kan man forenes over et måltid da?

  Jeg synes ikke det er lett å sørge for nok fisk og grønnsaker i løpet av uka.

  • Haha ja det er ikke lett å forenes over et måltid nei.. og ganske utfordrende til å få henne til å sitte der til alle andre er ferdig! (I hvertfall når lillesøster aldri blir ferdig. Der er det snakk om å kooose seg med maten altså!! Type «Mmmm Mmm Mmmmmmmhh»
   Enig med siste setningen din der Lammelåret.. :-/
   Ha en riktig så fin Valentinesdag ;)

 12. Min første på 2 år er en liten måsunge som sluker ALT, og jeg må minne henne på å faktisk tygge. Alt fra oliven, fetaost, brokkoli, alt går ned. Faktisk må vi nesten begrense matinntaket. Mens minstesnuppa på 9mnd er skikkelig kresen og det meste kommer ut i en stor grimase. Det er fremdeles puppen hun helst vil ha:) jaja, håper det kan gå seg til:)

  • Ser du er i samme båt her.. :) Men det går seg nok til for både minstesnuppa di, og størstesnuppa mi! Så får de to andre bare kose seg med feta og brokkolien selv så lenge! ;)
   Ønsker deg en happy valentines Karen!! ;)

 13. Uff ja, jeg kjenner meg igjen i det der… Storebror er kresen og småspist og de to minste spiser alt og mer til. Det hendte jeg var bekymret da eldste var mindre, men så har jeg sett at det går i faser, og etter en stund med litt småspising får han plutselig kjempe-appetitt en periode… :-) Det går seg nok til!

  • Det er litt deilig å høre at andre også har det på samme måte.. Og du har rett, det må jo gå seg til! I går ved middagsbordet spiste hun faktisk en hel del, så mye at jeg ble over meg av glede. (Hadde jo fått en del tips og råd her da vetdu som jeg testet! ;) ) Vi skrøt uhemmet av henne.. uff vet ikke om det er rett det heller.. Men da gledet i hvertfall alle hjerter seg! Håper det kan bli en trend!
   Ha en fantastisk Valentines i Cambridge fine deg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *