Nettflikks?

Svigermor bare.. «Ja du vi så det på Netflix!» Og jeg bare… Øhm.. Nett..flikks? House of cars? (Nei, jeg spurte selvfølgelig ikke om det! Jeg vil jo ikke at hun skal tro at jeg er.. gammeldags!) Responderte mer sånn: «Ja akkurat ja! Du! Så spennende!!» …Altså, jeg har jo hørt om det, men om det er en app, noe man må laste ned på dataen, eller noe man kan se på TV.. Det vet jeg ikke.

Vi har Apple-TV vi, i skuffen! Get med to fjernkontroller.. men ender alltid opp med å trykke på den gamle med 12 kanaler. Filmer leier vi på Videonova, og ser dem på Playstationen..

Mens jeg skriver dette innlegget, snur jeg meg mot Jack.. som zapper seg gjennom de tolv kanalene.

«Jack, vet du hva Nettflikks er?»

«Hæ?»

«Vet du hva Nettflikks er?»

«Nei..»

Jeg hører ALLE snakke om «House of cards» og «Breaking bad».. Jeg var fæn av 24 jeg (og Jack Bauer obviously) back in the days! Men så kom ungene. Og TV og nymotens teknologi.. hvem hadde tid til den slags? Når jeg hører hva folk rundt meg er opptatt av nå til dags, så klør jeg meg bare i de små grå. Og jeg har blitt tvunget til å feise truten..

«Hei jeg heter Stine, og jeg er 70 år gammel!»

[slideshow gallery_id="17"]

(Men jeg vet hvertfall hvordan jeg skal ta selfies med min smarte telefon da, og lage en kollasj av det.. OIM- om ikke mindre!!)

Denne aldringen har altså funnet sted på bare.. TREOGETHALVTÅR!!

Jeg tipper mange synes synd på meg nå, og jeg har veldig lyst til å returnere til mitt gamle oppdaterte jeg! Og nå når ungene endelig har begynt å sove på kvelden, så har jeg veldig lyst til å bli 3oish igjen!

Kan noen hjelpe meg? Hva er Nettflikks? Hvilke serier må jeg se for å forberede livskvaliteten min? Og hva er musts innen showbizz og nymotens teknologi for å ikke fremstå som 70 år gammel i 2014?

26 thoughts on “Nettflikks?

 1. Haha, vi har også en Apple-TV samvittighet ikke har skjønt hvordan vi skal bruke:D

  Men TV-serier, der er jeg viderekommen! Men vi kjøper de på DVD, da, så vi er temmelig oldis vi også:)

  Men du kan jo starte med House of Cards! Det er slettes ikke dumt!

  • Hehe autocorrect på ´som vi´ eller? ;P Det du driver med.. kommenterer og blogger på mobilen.. det er også noe som gjør meg til oldis!! Kanikkefatteatduklarerdet. Respect!
   Ser ut for at House of Cards er neste prosjekt ja.. Ja, etter Homeland.. som fremdeles ligger i skuffen -sammen med Apple-TVen! ;-) (Ja jeg vet jeg er håpløs, men som sagt.. nye tider etter at kveldene nå er blitt mer fredfulle!)

 2. Du må se Breaking Bad, den kan man se uansett kjønn.

  Orange is the new black er moro for deg, men neppe for mannen.

  Start med de, så er du kjapt oppdatert og kan prate med andre på café.

  PS. Du ser bra ut uansett alder!

  • Årh nå var du altfor snill mot meg her.. ;) Tusen takk :D
   Jeg har ikke fått testet Netflix enda.. i morgen!! ;) Da kan jeg endelig begynne å samtale med folk på cafe igjen!!! ;-)

 3. Vi bruker netflix på smart-tven vår, men du kan også få det som app og da kan du jo se det overalt! Eneste jeg savner er at game of thrones ikke er der! Ellers er det flust av serier og filmer :-) Du er jo ikke gammeldags, du er mer haute couture (om det skrives sånn og jeg håper det er et kompliment! Når det kommer til mote er i alle fall jeg gammeldags!), viktig å holde på tradisjoner også -;) Klem!

  • Ehm.. smart-tv.. er det Eple-TV? Host, kremt. Så game of thrones er et must også altså. Må skrive en liste her.
   Åhh du er vel søt, det skriver sånn.. og det var det fineste komplimentet <3 <3
   Ja ikke sant, jeg også er en skikkelig tradisjonalist!!
   God helg kjære du :D

 4. Hehe, kjenner igjen den følelsen! Er nok like før ungene passerer meg når det gjelder teknologikunnskaper. Har Netflix dog. Har ikke hatt tid til å bruke det spesielt mye ennå, men der er det et hav av filmer til voksne og barn, og ikke minst flere gode tv-serier. Jeg synes tv-seriene er det beste med Netflix. Filmene er ikke akkurat ferskvare, mens seriene er nye og noen (House of cards f.eks.) finnes kun på Netflix. Jeg har House of cards, Orange is the new black, Dexter og Breaking Bad på lista mi.

  Gå inn her så kan du prøve gratis en måned:
  https://www.netflix.com/?locale=nb-NO

  Netflix ser du via nett eller på en app til smarttelefon/nettbrett. Har ennå ikke funnet ut om/hvordan jeg kan koble det til min urgamle TV, så jeg skal følge med kommentarene her, i tilfelle noen har tips om det…

  Hilsen snart 70-åring

  • Filmer for barn også ja.. hmm.. om jeg er 70, eller om jeg faktisk lever i et annet århundre.. det er jeg usikker på. Men hey, nå begynner jeg å bli oppdatert -takket være deg/dere!! Føles bra ;)
   Skal signe opp for en måned, og kanskje dra frem den støvete eple-TVen også. Når man er 70, så virker det liksom litt feil å se film på en liten Mac-skjerm, eller en enda mindre Ipad.. Med mobilen hadde jeg måttet dra frem forstørrelsesglasset tror jeg. (Må visst få sjekket synet også!) I hvertfall hvis jeg og Jack skal se sammen, nei det føler jeg blir klønete. Usj, skjønner du hvor ille det er eller? ;P
   Takk for tips Stinemor, og ha en fortreffelig helg! :)

 5. Heia du.

  Netflix er ikke vanskelig. jeg klarte det. Uten hjelp av Henning! Du laster ned Appen på telefon eller nettbrett. Den ligger vel på appleTV. Netflix er noe du betaler for. Så du må tegne abbonement. Det gjør du på nettet. Koster vel 69 kroner måneden eller noe slikt. Den første måneden er gratis så da kan du jo teste ut om du liker det. Yme liker det veldig godt. Han har nå sett alle Dora-the Explorer episodene i verden på netflix. Vi er begynt å se house of Cards og jeg bruker det på Ipad når jeg løper på tredemølla. Det ligger mye der som er helt ok. Litt gammelt og ofte bare sesong en, men grei hjernedød underholdning. Dette klarer du Stine! Jeg heier på deg!!

  • Rilly! Alene! Ja jeg må vel klare dette jeg også.. Men altså, ser film når du løper på tredemølla.. Alt i den setningen indikerer at du ligger mange mil foran meg i å være sååå 2014!! Jeg har brukt Nrk-super sin app for filmer til barna… men det er ganske 1998 skjønner jeg nå.
   God helg Laila :D
   (Ps. sendt deg meld på fb)

 6. Orange is the new black! Suits! (Og så snakker de andre om House of Cards og.. Breaking bad og Mad men &de.. men så langt er ikke jeg kommet..) Har seff sett How I met your mother, The big bang theory, Modern family (å haha, den er et must!) og New girl også, de fire siste er herlige tjue-minuttere som det går ann å se minst tre av på en kveld! (Da føler man liksom at man er lenge oppe skjønner du). Og Glee, sånn mens man stryker skjorter elns. (Eller når jeg er alene hjemme..)

  Men jeg er nok ikke den mest moderne for jeg har ikke sett alle de seriene som alle snakker om.. Og jeg kan IKKE lage collager med GIF’er!

  • Det eneste jeg vet hva er her er The big bang theory, den går jo på en av de 12 kanalene ;) Så da skriver jeg på lista mi: Orange is the new black, Suits, Modern family, How I met your mother, New girl og Glee (når man stryker skjorter!!? De skjortene kan bare være glade for at jeg ikke kjører dem i trommelen, og at de faktisk blir hengt opp til tørk for å minimere rukker!!) ;P
   Jeg skal betrygge deg med noe jeg.. du er en av de mest moderne jeg vet om. Hvem har introdusert meg for bl.a. bloggverdenen og nettshopping? ;)

 7. What?! Hva gjør du uten netflix kids?
  Hvis du er alene med dem og MÅ ha en dusj eller noe slikt foreks. og ungene ikke er helt enig i det. Eller dine er sikkert sånne som bare nikker og smiler og setter seg ned med et puslespill eller en bok mens du dusjer og fikser. Hoho. :D

  Gå nå inn på netflix.com og sign up! Får du en prøvemåned først så du kan se. Er jo ikke noe, 59 eller 69 eller no slikt i mnd.
  Et par latter.
  Masse serier, filmer, og mye for kidsa.
  Orange is the new black må du se! Jeg har også sett Dead like me og Weeds lately. Alle tre har jeg sett før og.
  Det er en serie der som heter Drop dead diva, jeg tenker på deg når jeg ser den tittelen pga. diva delen. :D
  Du kan bruke den på laptopen, bare med browseren din, også er det app for ipad og iphone. Jeg har den bare på ipaden, tlf har for liten skjerm synes jeg. Men man har forskjellige brukere, så man slipper å irriteres over hverandres innhold. Den vet nemlig hvor du er i den og den serien, og gir deg forslag til ting du kanskje vil like basert på filmer og serier du har sett, og hvordan du rater de.

  • Ja du det var et veldig godt spørsmål, men ungene her krever visst like lite av teknologien som foreldrene sine! ;P NRK super sin app er jo sjempeflott! ;) Men det er jo måte på hvor mange ganger man kan se Lesekorpset og Kosinus..
   Hahaha hvordan visste du at jeg finner frem puslespill og bøker når jeg skal dusje!! ;) Men de blir fort lei, så det blir alltid en veldig kjapp dusj!
   Hehe Drop dead diva må jeg jo se ;P
   Takk for grundig introduksjon og veiledning, høres ut som jeg (og ungene) har gått glipp av noe.. ;)
   Ha en nydelig helg Mrs.C <3

 8. Jeg anbefaler den amerikanske versjonen av Shameless. Viktig at det er den amerikanske versjonen :) den finnes dog ikke på netflix, men anbefaler den uansett :)

 9. haha! jeg må smile av deg altså søta :)

  netflix er en app som man kan ha på pc (må ha windows 8 eller hva det nå er)og ipad(sånne nettbrettdingsebomser) Serier jeg anbefaler å se på netflixern som jeg er avhengig av å ha for å se 1 episode(15 min før jeg blæcker i senga) før jeg legger meg å sove under dyna er: drop dead diva, pretty little liers(ble dessverre avhengig…æsj) white collar, fringe, å nå ser jeg orange is the new black. helt enormt å ha tilgang til mange serier,filmer og ikke minst fullt av tegnefilmer og serier for barna :)) I love it! du får prøve gratis 1 mnd,så come on babe!! heng deg på gamla du fria du fjellhøga nord! jeg vet at både du,jackern og kidsa kommer til å elske netflix :) netflix er easy peasy selv for oss altså! for jeg er heller ingen teknologinerd!! :))

  et must innen showbizz og nymotens teknologi er da facebook(det vet jeg du har!) og instagram ( kanskje snapchat?) men ellers så er jeg 70 år selv når det gjelder teknologi å sånt alts. jeg forstår bare ikke :-p

  goood netflixing på dere da :))

  • Haha, jobber du for Netflix Inger!?? ;P For med denne talen, så hadde du solgt opplegget til en 80 år gammel sunnmøring med pengene under hodeputa, og uten internett!! ;P
   Facebook og instagram har jeg, yey! Men. for et par uker siden fant jeg ut at jeg hadde.. TO innbokser på fb.. og den som jeg aldri hadde sjekket var full av mails, forespørsler og noen litt mindre viktige ting.. fra over 1 år tilbake!!! Tror du jeg følte meg smart da eller? Og skikkelig flau, måtte sette meg ned og skrive forklaringsmail til alle og enhver.. ;P
   Ha en deilig helg!! :D
   -The newborn netflixer!

 10. Yesss, nå fikk du meg til å føle skikkelig teknisk og nerdete, hurra!

  Ser at alle de andre har fortalt hva Netflix er og hvordan du får det, men altså, det er geniaaalt. Vi har sett en del filmer og serier der, men det er faktisk barna som bruker det mest. Minstemannen på to klarer å finne det helt selv på iPaden, og setter på en barneserie, og så koser han seg…. Det må bare nevnes at han ikke fikk lov til å gjøre det selv, og jeg ikke har noen anelse om hvordan han har lært seg det. Ikke ga jeg han lov til å ta iPaden heller….

  Men altså: Det er mange episoder av Dora der, og så fetteren hennes, Diego, har en egen serie. Og når du har sett et par tre-fem-altfor-mange av de, så lovpriser du Dora når barna endelig har blitt lei av Diego. Ellers er det en fin serie for de minste som heter Pocoyo, og eller en del My Little Pony (noe var litt skummelt syntes fireåringen….)

  Pjuh. Sjekk det ut. Det er, som de andre har nevnt, gratis den første måneden, så du kan jo bare prøve det :)

  • Hahaha jeg visste jo at jeg bare kunne ha sendt deg en mail, og fått svar på alt jeg lurte på her.. (Det er bare så digg å få bekreftelse på at man ikke er den eneste innit.. ;P) For det er jo du som har kommet med så og si alle appene jeg har lastet ned til ungene.. ;)
   Hehe høres ut som toåringen slekter på en viss mamma ;) Diego.. altså.. never heard. Jeg er nødt til å sjekke dette ut hat jeg skjønt, og det er jo bedre sent enn aldri! :)
   Nydelig rørende innlegg du skrev her om dagen foressten, jeg fikk ikke kommentert, men satt med tårer i øyenkroken.
   God helg fina <3

 11. Hei Stine,
  Jeg fant bloggen din ved en tilfeldighet egentlig i dag og har lest nesten alle innleggene. Men nå føler jeg meg så dum at jeg bare må dele dette her: jeg så at du skrev mye om Jack Bauer også gikk på «Om meg» for å se om du virkelig er gift med han og hva finner jeg? jo…ho er gift med Jack Bauer holly shit for ei heldig dame!!!!! Jeg har sett alle sesongene av 24!!! Nå sitter jeg her med en kopp te etter en lang dag med trening, snekring, rydding, matlaging og kjøring av unger og kommer på at Jack Bauer er en karakter!!!!!!!!!!!!!!
  Trenger ferie kjenner jeg!
  Kommer hvertfall til å følge deg fra nå av- Klem.

  • Hæ? Har du lest nesten alle innleggene??!!! Jøss, nå ble dette 70årige hjertet varmt du!!
   Hahahahaha jeg ler, du er herlig!! :D Av og til tror jeg det selv også.. men er man mamma (og i hvertfall om man er av den multitaskende-med-altfor-mange-baller-i-luften-og-tanker-i-hodet-og-som-trenger-ferie-typen! ;P ) så kan man slippe unna med sånne ressonneringer! Men jeg skal innrømme at du sto for dagens høydepunkt her.. ;P Ha en fæbbuløss helg Belinda! Veldig hyggelig (og ganske så artig) å hilse på deg ;) <3

 12. På netflix anbefaler jeg bones, fringe, og hvis du er litt «fjortiss» av deg så har man pll (pretty little liars), vampire diaries. Også er det mange(!) bra filmer der, den siste filmen jeg så var -en ny vår m/morgan freeman. *sukk* og til barn så er det masse og se på. Min toåring ser på «gutteversjonen» av dora, den heter diego, og du har tom & jerry, biefilmen, lynet McQueen osv osv. Kunne ha nevnt i fleng her… Kort sagt: netflix er å anbefale. ;-)

  • LadyMom, denne kommenaren har gått meg hus forbi!! Jeg har enda ikke fått lasta ned Netflix, men det skal bli morgendagens prosjekt! Nå kan jeg ikke gå glipp av alt som alle snakker om lenger (Og ungene begynner å bli lei av NRKsuper…. ;) ) Så nå er det ingen vei utenom! Tusen takk for tips, jeg skal sjekke ut alle!!
   Ha en strålende fin mandagskveld!! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *