Parkett og gulv

Denne interiøruka har flydd, og jeg har ikke fått skrevet om alt jeg hadde tenkt på.. Og aller minst har jeg fått vist fram vårt eget hjem og interiør.. Men som en avrunding på temaet vil jeg skrive litt om det, som i følge meg er det som avgjør hele følelsen i en bolig, gulvet!

Vi har pusset opp to leiligheter på under 3 år!! (Ja vi liker å teste forholdet!) I den forrige leiligheten hadde vi valnøtt trestavs parkett, veldig fin, men det ble utrolig fort riper i den. Så når vi flyttet var vi enige i at vi måtte ha noe mer robust. Jeg elsker dette gulvet fra Bolefloor.

Ingen rette linjer, kun treets naturlige kurver.

Det kunne vi desverre ikke ha pga. at funkisleiligheten vi bor i, ikke kunne ha et så «høyt» gulv, da måtte vi ha hevet dører og styr og stell. I tillegg lå det litt over det vi rutta med.

Så vi endte opp med enstavs hvitpigmentert eik med kvist. Det har børstet overflate, som gir en fantastisk følelse når man går på det. Helst barbeint!

Kvist i parketten er helt genialt, man ser ikke skitten!!

Det har vist seg å være et bra valg mht. hva gulvet daglig må gjennomgå..

Kreativ utfoldelse.. det gjør vi på parketten!

Badet må jeg også vise dere, det er jeg så stolt av! Der har vi skipsgulv.

Merbau skipsgulv med sort natemasse, og mosaic fliser av merbau som går fra vegg til gulv til vegg. Restene ble badekarboks.

Hvilket gulv har du hjemme?

(Innlegget er ikke sponset. Det er en god gammeldags snikreklame)

Og jeg må legge til en ting, Jack har lagt alle gulvene.. <3

8 thoughts on “Parkett og gulv

 1. Det skeive gulvet var lekkert! Vi har faktisk ikke parkett, jeg kjenner mine barn og fant ut at jeg kom til å slipe gulv resten av livet om jeg valgte det. Vi har en pergo laminat og er super fornøyd! Alle tror det er parkett siden det er så lunt, i tillegg er det slitesterkt og veldig lett å fjerne fargeblyant fra det (hvorfor er interiøret bedre å tegne på enn papir? Why?) Må få legge til at det enste hakket i gulvet er det jeg som har laget når jeg skrudde sammen en svært motvillig IKEA krakk! Lang historie, mannen ler av det enda og krakken havnet på bosset… ( men fikk ny til jul…av mannen ;)) Ønsker fine deg en strålende uke :)

  • Haha ja sliping av gulv resten av livet.. Det er ikke noe å trakte etter!
   Din tålmodighet mht barna og maling.. DET står det respekt av. Du og Jona er mine forbilder!! Jeg er litt mer sånn.. det jeg kan forhindre.. det forhindres. Så langt som da. ;-)
   Morsomt med Ikea-krakken.. ser det for meg! Hehe ;-D Snille mannen din! ;-)

 2. Wow! Likte begge gulvene dokkas! Enige i at golv e viktig!
  Her har me dessverre sånn god gammeldags gul eikeparkett for den va her då me flytta inn. Eg lig’ann ikkje, men komme kje te å gjer noge med ann heller, så eg går heller og sikle på alt fint te neste hus ;)

 3. Åh, liker alt!!
  Her var det en kjip ikea laminat da vi flyttet inn, men vi holder på å rive det bort, og under ligger det orginale tregulvet<3 planlegger å slipe det, så blir det såå fint!

 4. Ja må vel si meg enig i at bilde #1 har et veldig flott gulv…hehe, vi er kjempefornøyd med bolefloor gulvet vårt,behandlet det med Osmo transparent olje med hardvoks på toppen…..
  og er det noen som er lei av «gule» gulv hjemme er det bare å ta kontakt….

 5. Mannen så helst at jeg skrev et mer fagteknisk innlegg han også, men da tror jeg leserne min hadde sovna halveis.. Og jeg hadde også tenkt å skrive om den særdeles hyggelige parkettsliperen, og eieren av Boleflooret.. :-) Bli kvitt gule gulv med Adler parkettsliperi folkens! And while I´m in to namedropping.. ;-) Nytt gulv får du hos Paalerud & Kahlbom på Skillebekk, Drammensveien 68! Best i test! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *