Nysgjerrighet til glede, og besvær

Den er prisløs, den gleden hun har når hun oppdager, ser og smaker noe nytt! Ingenting bergtar meg mer enn Lillesøsters nysgjerrighet og utforskningstrang…

IMG_5986

«Mamma!!» Se!!»

IMG_5994

«Ja se! Tyttebær!!»

IMG_5987

Mmm.. lukter godt også!

IMG_5988

Må smake på!

..helt til hun oppdager en.. sigarettsneip! En ekkel, nikotin-innholdende, sikkel-belagt stump fra en eller annen type som hverken bryr seg om miljøet, eller nysgjerrige barn! Vi er på vei hjem fra barnehagen, og hun tenker tydligvis i de samme baner!? Mmm.. lukter godt! Må smake på!!

«SPYTT UT!!! Det der er.. FARLIG!!!»

Alt skal betraktes, luktes på, og smakes på!

Og jeg må passe på HELE tiden… Er det bare jeg som har en toåring som ikke er kommet over «putte-absolutt-alt i munnen-stadiet»??

I helga da vi tente opp bål ved Sognsvann igjen (du trodde jeg tulla med det nye villmarkslivet vårt?? ;-) ), så var det en svær fluesopp der. Jeg måtte fotfølge henne.

Nå har begge mine unger vært slik, men Storesøster holdt da ikke på lenger enn baby-stadiet.. (Ikke det at hun ikke utforsket andre muligheter..) Noen har til og med fortalt meg at deres unger ikke putter noen ting som helst i munnen!!!? Er deeet mulig?

Hilsen en mor, som ALLTID må være på vakt! (Og må bruke muntlig Caps lock daglig..)

19 thoughts on “Nysgjerrighet til glede, og besvær

 1. Min har begynt, hun også, nå:)
  Det var lenge at hun ikke puttet noen som helst i munnen, og det varte så lenge at Helsesøster sendte bekymringsmelding til fysioterapeut!
  men da gikk det heldigvis bare et par dager før hun begynte selv, på eget initiativ!
  Her om dagen oppdaget hun stortærne sine, tilogmed! Og det er ikke verst i en alder av 114,5 måneder;D

  Jeg er mektig imponert over det friluftslivet deres, altså! Jeg trøster meg med at He er så mye ute i barnehagen, at jeg liksom er off the hook på fritiden:p

  • 114 og en halv måned faktisk. Skal si He eldes kjapt… :) For ikke å snakke om hvor tøyelig hun er, tror ikke min 114,5 måndter klarer å putte den tåa i munnen lengre. Men så er de også sørgelig late..

  • GroKri! Assa, den unnskyldningen med utetid i barnehagen har jeg også brukt.. jeg kan fortelle deg at den er egentlig ikke gyldig! (hvordan skal jeg klare å ikke legge inn en liten artig emoticon her da.. er du fremdeles på detox duuu?)
   Ja der ser du, i en alder av 114,5 mnd.. så ordner ALT seg!! Bæææ!! Får vel si lol her da..

 2. Hehe, det er ikke enkelt med disse små. Mini har i stor grad vokst fra seg «smake på alt», men na mor må tidvis grave ut både kritt og talgalys fra den unge lovendes munn :-) Heldigvis er vi forbi den perioden han puttet sand og stein i munnen- det kom mye rart ut med bleia i den perioden. Men hadde han puttet en sigarettstump eller sånn snuspose i munnen hadde nok mor fått hysterisk anfall, selv om jeg vet det ikke er livsfarlig :-D

  • Jeg fikk jo hysterisk anfall, fullstendig! Altså her her vi ikke over hverken stein, sand, speiper, snusposer eller noen ting som helst. I dag brukte vi faktisk en limtube som leppestift også, og etterpå smakte vi litt på tusjen! Er det rart jeg blir nervevrak!!? ;-)
   Hehe liker hvordan du kaller Mini den unge lovendes!! ;-) Tror nesten jeg må stjele den til ordforrådet mitt!
   Fillern, nå må jeg komme inn å besøke deg Søster… long time no see.. Håper alt står bra til i vesten!! :-*

  • Hei Hege – alltid på vakt! ;-) Det er så godt når noen skjønner hva man snakker om!! ;-) Og du.. jeg følger med deg, og den fantastiske givergleden som folk viser i det nye prosjektet ditt! Jeg har ikke kommet så langt, men jeg skal selvfølgelig støtte jeg også! Elsker det bildet!! Ikke underlig det.. er jo laget av min favorittkunstner! :-D Store gode klemmer sendes opp til Bardufoss!! <3

 3. Gro, såeh, 9,5 år altså? (114,5 mnd.) :D

  Og det er ikke lenge siden 3,5 åringen slikket på en stein han fant ute. Kremt.

 4. Med Eir lurte vi på om vi måtte asfaltere oppkjørselen på hytta, for singelen forsvant fortere ned i magen hennes enn vi rakk å si NEI. Isa har til dags dato aldri puttet noe annet enn mat i munnen og det har forsåvidt ikke Yme heller..

  • Haha, som jeg nevnte for Mrs. C her… noen barn har en thing for stones tydligvis!! ;-) Merkelig at noen barn bare MÅ, mens andre ikke kunne brydd seg mindre…

 5. Jeg tror ikke du er alene om å ha en toåring med trang til å putte ting i munnen… jeg må stadig være på vakt med mine to. Ikke fordi jeg er redd for at de skal få noe i halsen lengre; mer fordi det er så usannsynlig ekkelt hva de plukker opp. I sommer spiste de noen bær jeg ikke visste hva var (ikke tyttebær…!) så svigermor måtte hjelpe meg å slå opp i en bok og avkrefte at de var giftige før jeg ilte av gårde til legevakten. Øyne i nakken er det man skulle hatt!

  • Jeg var også usannsynlig redd for det med at hun skulle sette ting i halsen. Men min frykt har også forandret seg til.. ekle, og farlige ting i munnen! Og hun klarer å skremme meg så veldig i blant! Hva tenker hun på!!? En sneip??
   Hehe jeg har også hatt en nær-legevakten-opplevelse pga. buskevekster, så alt er visst heeelt normalt på dette området, også! ;-)

 6. så flink dere er å drar på tur da! (nå fikk du meg til å føle meg som skogens kongle igjen…hihi)

  uff heldigvis har snuppelina mi aldri puttet noe spesielt i munnen (takke meg gud for det!!) skjønner godt du fotfølger henne ja!!!

  hater å se sneiper,uff å fisj å æsj!!

  • Åh du er heldig!! For det er så slitsomt! «Hva er det du har i munnen!!» «IKKE smak på det der!!» Om jeg får en neste.. da håper jeg inderlig jeg kan slippe å være sånn masekjerring HELE tiden!! ;-)

 7. Åh, jeg kjenner meg SÅ igjen! Kasper putter ALT i munnen (selv om han har en forkjærlighet for steiner) og du kan si det sånn.. at med alle disse daue lemen’ene (?) rundt om kring overalt om dagen så er jeg riiiiiimelig stressa for om han skal finne på å smake på dem :S :S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *