Arctic Home

Hva har jeg og Leonardo DiCaprio til felles? Nei det er overhodet ikke skuespillertalent! Det er bekymring for de menneskeskapte klimaendringene! Arktis påvirkes kraftig av klimaendringene, havisen forsvinner, og isbjørnens overlevelse trues.

Under åpningen av FNs klimatoppmøte på mandag, påpekte DiCaprio følgende:

– Vi ser eksempler på ekstremvær og isen i Vest-Antarktis og på Grønland smelter med en enestående hastighet, tiår før vitenskapelige prognoser. Ingenting av dette er retorikk og ingenting er hysteri – det er fakta.

Nina Jensen, generalsekretær i WWF-Norge er også bekymret:

– FNs klimapanel har slått fast at vi er på vei mot en klode som blir mellom 4 og 6 grader varmere. Det betyr katastrofale 8 til 10 graders oppvarming i Arktis. Om vi ikke tar konsekvensene av dette nå, kan isbjørnen i verste fall dø ut!

Ledende polarforskere snakker om at sommerisdekket kan være borte allerede innen 2016! Isbjørnene kan ikke klare seg uten isdekket, som de er avhengige av for å skaffe mat og komme seg i hi. Når isen forsvinner, blir det vanskeligere for isbjørnmødrene å jakte etter mat til barna sine. De må legge ut på lengre og lengre svømmeturer på det åpne havet. Dermed trekker de oftere inn mot bebygde strøk, til fare for både seg selv og menneskene som bor der.

polar_bear_crossing_the_ice

Dette har WWF bestemt seg for å gjøre noe med, og i samarbeid med Coca-Cola lanserer de nå kampanjen «Arctic Home»! Målet med Arctic Home er å støtte WWFs arbeid for å sikre at isbjørnmødrene fortsatt skal ha trygge steder å føde og oppdra barna sine!

Nå lurer du sikkert på hvordan DU kan bidra? Må du reise til Arktis og hjelpe dem fysisk?? (slik som jeg har gjort her)

isbjørn

Nei, det finnes en mye mer praktisk løsning! Du trenger ikke bevege deg lenger enn til mobilen din!! Send WWF STINE til 2377 for å donere 100 kroner til arbeidet WWF gjør i Arktis! Det som er så fantastisk, er at Coca-Cola dobler beløpet du gir! Det gjør at det virkelig monner! Av alle de som donerer 100,- i mitt navn, trekker WWF ut en av dere som får en hyggelig overraskelse i posten! Du har to uker på deg :)

*DE TO UKENE ER NÅ OVER*

Og føler du at 100 kroner er aaalttfor lite å bidra med til denne superviktige saken.. så kan du gå inn på kampanjens hjemmeside arctichome.no, og gi mye mye mer! Coca-Cola dobler da alle tusen lappene dine, såfremt du ikke har tenkt å gi mer enn en million euro!

Dine penger går uavkortet til disse seks WWF- prosjektene:

isbjørn1

Ps. Det er vel på sin plass å meddele, at jeg får ingenting for å skrive om dette (ikke en eneste Cola-flaske!) Bare gleden av å få være med å spre ordet, om at dette KAN VI GJØRE NOE MED!! :)

Så da er det bare til å donere i vei! Send WWF STINE til 2377 for å bidra med 100,-

(Om du vil lese mer om prosjektet, eller gi større beløp, gå inn her!)

3 thoughts on “Arctic Home

 1. Søren, trodde et øyeblikk at du skulle komme opp til isbjørnland. Da hadde jeg øyeblikkelig invitert deg på kaffe/isbjørnsafari – for å sjekke ut om du er like morsom i virkeligheten som på trykk ;)

  Selv om jeg ikke er 100% begeistret for Coca Cola så må jeg jo innrømme at dette er et fint prosjekt. Og det er ikke bare bjørnen som ønsker seg mer is – vi som bor på Svalbard skulle gjerne sett at fjordene frøs, slik de gjorde tidligere.

  God mandag!

  • Kjære navnesøster i isbjørnland! Alltid like hyggelig å få besøk langveisfra ;) Æsj, skulle gitt mye for en tur til Svalbard, og for en kaffe/isbjørnsafari sammen med deg!
   Jeg har kanskje nevnt det for deg tidligere.. men jeg har vært på Svalbard engang. Vi tok bilder for Henne, og jeg holdt på å dø. Med minus 25 i vindkastene jobbet vi hele den lyse natten (eller dvs. inntil jeg sa at jeg ikke kunne føle en eneste kroppsdel lenger!) Jeg så på de bildene da jeg lagte dette innlegget, om det var noe jeg kunne bruke.. Men nei totalt ubrukelige, de er nemlig ikke retusjert. Og i dette tilfellet er ikke det en bra ting. Blodskutte øyne, blåe lepper og frykt i blikket. Tipper jeg ikke solgte et eneste klesplagg jeg hadde på haha ;)
   Men det var et fantastisk vakkert og magisk sted. Og om jeg skulle ta meg en tur opp igjen, slår jeg på tråden! (Kanskje du kan lære meg å strikke også!! ;-) )

 2. Haha, den fotoshooten hørtes ikke særlig fristende ut. Men vakkert er det! Kaffeinvitasjonen står ved lag, håper du som har erfaring får flere oppdrag her nord :)
  God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *