Fuortabetten som forsvant

På badet tidligere i kveld..

«Og ikke glem fluortabletten din nå.. Og.. sånn, hopp i seng!» Så hoppet hun i seng! Og etter et superkort natta-rituale, kunne jeg ikke komme meg raskt nok opp i sofahjørnet (den nye sofaen vi hadde fått i dag, skulle innvies!!) Med Mac og godteri rigget jeg skalkene behagelig til, og plasserte putene omsendig bak ryggen. Ahhh. Endelig litt avslapning etter å ha omtrent «døgna» ganske så ufrivillig (Nei ikke barna.. den festglade naboen %&@%#&?!*@$!!!)

Jeg kom ikke lenger enn å taste «faceb».. før

6881298_s

Hjerteskjærende gråt river meg opp av sofaen.

På soverommet før i kveld..

Jeg løper inn, «HVA ER DET????»

«Fuortabetten!!» stotrer hun og peker på nesa. «Den fór opp» sa hun som en vestlending ville ha sagt det.

Jeg klarte overhodet ikke å beholde en pedagigisk ro! Og jeg skjønte jo også at sofa-innvielsen nå var i fare for å bli erstattet med et besøk til legevakten.

«JAAAACK!!!» som hadde lagt minstejenta, kom løpende ut.

«HVA ER DET????»

Jeg meddelte det kritiske budskapet

21544630_s

Stakkar, hun var redd, for den gråten var intens. Og en fluortablett i nesen, gjør jo vondt på flere måter, naturligvis. For ikke snakke om hvor vondt det gjorde i mammahjertet. What to do? Og vi som utsatte førstehjelpskurset til etter jul!

Men så. Skjedde det et under. Midt blant alle tårene som sprutet rundt, kom det en fluortablett flyvende!

8550002_s

Da begynte vi bare å le. Vi lo godt og lenge, hele familien. Av farten den kom ut i!! Mest av lettelse da.

15957321_s

I stua as we speak:

Total avslapning med Mac og godteri i den nye deilige sofaen!

Har du opplevd at ditt barn har satt noe fast i nesen? Hvilken gjenstand var det som var uimotståelig for testingen av neseborets kapasitet i tilfellet?

23 thoughts on “Fuortabetten som forsvant

 1. Eplebit! Den ble putta oppi helt frivillig av Snipp. Barnehagen ringt, mor måtte bytte jobb med legevakt og Snipp protesterte selvsagt på alle forsøk på å få eplebiten ut. Til slutt ga legen opp. La fra seg klypa og sendte oss hjem med beskjed om å komme tilbake dersom pusten ble dårlig. Say what?? Heldigvis gikk alt bra. På badet senere på kvelden kunne Snipp fortelle at eple nå var i magen (ugg…)! Godt fluortabeletten kom ut igjen på egen hånd! :-)

  • Mmmm den eplebiten kan jeg tenke meg var yummy for the tummy!;P
   Tilbake visst pusten ble dårlig??? Er du klar over hvor dårlig pusten min hadde blitt om legen hadde gitt meg den beskjeden?? #hyperventilertogbesvimt
   Ja jeg skjønner nå at jeg kan prise meg lykkelig over at den kom ut av seg selv ja!!! ;)

 2. Wææ!! D finns jo ingen grenser for ka me som foreldre må var forberedt på… Kjenne eg blir stressa! Trur eg må bjunda å ta noge kurser elle lesa ei bok eller no’! :-O

  • Ja dette va noke eg va aldeles uforberedt på! Eg har ikkje gitt minste fluortabelett pga. at hu kan setta an fast…. i halsen!!!?? Nasen derimot.. ikkje på bekymringslistå i det heila tatt!! Må definitivt framskynda det førstehjelpskurset.. elle kjøpa ei bok eller no!! ;-P

 3. Nesa kan brukes til oppbevaring av det meste. Kan trøste deg med at den fluortabletten hadde kommet til å løst seg opp av seg selv, slik at du kunne tatt henne med deg i sofaen og kost dere med trøstegodteri mens dere ventet på det.. i stedet for å dra på den utrivelige legevakta mener jeg. Den hadde nok vært oppløst før dere ble tatt inn. Men helt klart bedre å snyte den ut :)

  • DET hadde jeg ikke tenkt på.. at den hadde løst seg opp av seg selv. Og hadde jeg tenkt på det.. så hadde jeg nok sett for meg at sniffing av fluor på lik linje som.. tja.. andre sterke stoffer som blir sniffet nå til dags. Så legevakten hadde nok fått en hysterisk mor på besøk uansett! ;P
   Takk og lov for at den kom ut! Hel! ;)

 4. Haha, fantastisk! Dette minnet meg på at det nok er dags for mini å begynne med fluortabletter, så i dag kom det i hus :-) Jeg hadde ikke for vane å putte gjenstander opp i nesen da jeg var yngre, ikke annet enn pekefingeren :-P

  • Hehe, den ufarlige klassikeren! Absolutt å foretrekke!
   Jeg har ikke begynt med minstejenta, altså, hun får jo knapt bitttebittesmå eplebiter. Så en hard fluortablett.. en annen dag! ;)

 5. aiai!! hørtes ut på starten på en fin kveld! men ai ai! fluortablett i nesa faktisk,godt det gikk bra! ble bekymret å rett her jeg sitter i sofaen og nyter stillheten fra babycalln :)) så dramatisk,men god historie :) Ha en beroligende og flott kveld!

  • Ja det var temmelig dramatisk der en stund. Har heldigvis vært ganske beroligende i etterkant.. vel utenom at jeg prøvde å skjære av meg fingeren under et forsøk på matpakke-laging this morning. Jack måtte komme hjem fra jobb og greier. Men hey, den henger på, så da skal jeg ikke syte. Jeg føler derimot jeg har brukt opp dramatikk-kvoten min for en stund!!!
   Nå sover ungene, jeg sitter her i sofaen og INGENTING KAN bli dramatisk.. jeg må bare nyte det!!! Så lenge det varer!! #inneiendramatiskperiodetydligvis
   Ha en fin kvelg Inger! ;)

 6. Knalløye!!! Rett itte eg hadde lest dette innlegget måtte nieså mi te sykehuset for å få ut ein stein frå nasen. I siste kjangs for å snyta an ut på egenhånd så kom den ut :) Ei aen niesa stapte ein «gåsunge» i nasen. Den va d litt værre å få ut, for den svulma opp ;) Venta i spenning på ka som ska i små nasar her i huset ;)

  • Ha? E det sant?? Noke så går??? SÅ bra att u klarte å snyta an ut! Du vett at det e noken ungar så ikkje klare å snyta..!? Då blir det strax litt mær dramatisk. Nå vett eg jaffall at de e ein mulighet, om det sko skje igjen..
   Gåsunge?? Dei niesene dine altse! ;P
   Syns by the way at du burde starta å blogga, ungane dine har så mange gullkorn så e for bra te ikkje å bli delt med Norges land!!;) Dessuten skrive du jo knallbra! KÅMM ÅÅN! ;)

 7. Hahaha! Herlig! Storebror satte en perle opp i nesa i barnehagen i fjor. De hadde visst jobbet hardt med å få den ut, men da jeg hentet ham kunne han glad og fornøyd fortelle at perlen var «borte» :-)

  • Neseputting er tydligvis et meget utbredt fenomen.. Perle!?! Hørtes ikke noe særlig ut.. På en måte greit at det skjer i barnehagen.. for de har helt sikkert masse erfaring på området! ;)
   Men hallo, det går jo alltid bra! Jeg tenker at.. bare jeg får tatt det førstehjelpskurset.. så kommer jeg til å bli mye mindre dramatisk av meg! Haha I wish.. ;)
   Good night Cambridge!!

 8. Jeg har, tro det eller ei, ingen erfaring what so ever på puttetinginesa-fronten..
  Det jeg derimot reagerer på her, er at du i det hele tatt TØR å gi ungen fluortablett? Hva skjedde med «barna mine får ikke eplebiter en gang»??!?!?!!?!?!?
  Er det rett og slett en Diaperdivas frykt for tannlegen som går biter-i-halsen-frykten en høy gang?

 9. Vi var innom legevakta med jentungen som hadde stappa ei perle opp i nesen. Legen jobba iherdig med tanga si og jenta hylte. Tilslutt ga han opp og ville legge henne inn slik at perlen kunne fjernes i narkose. Men da våkna mor. Jeg holdt igjen neseboret uten perle og hveste blås, tydeligvis ganske desperat i stemmen. Ville nok brølt hadde det ikke vært for legen. ;)) Ut spratt perla. Den ligger nå på glass. Heldigvis ble det med den ene gangen. Gutta boy’s har aldri putta noe i nesa

 10. Jeg leste litt fort og trodde du nå hadde skrevet et innlegg om da jeg puttet fluortabletten opp i nesa. Men så oppdaget jeg at i historien din så skjedde dette bare èn gang og uten legebesøk. Tror mamma skjønte at ungen ikke lærer av egne feil etter denne episoden…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *