Mission impossible: Julekort

Jeg tar det der med julekort svært alvorlig. Derfor var ingenting overlatt til telfeldighetene da bildene skulle tas i helgen! Endelig skal vi få vise frem de fantastiske jentene våre til venner, og bekjente som vi ikke ser så ofte! For ikke snakke om bloggvenner som kun ser bakhode, tottelotter og en difus profil i ny og ne!

Rigget til nissedrakter, kamera, hvitt laken og saueskinn, med Jingle bells jomende i bakgrunnen! Nybadede med krøllet hår. All set!

«Kan du ta den fingeren ut av nesa!»

«Ja og UT av hennes nese!!»

«Kan vi la være å ha fingrene noestedsomhelst!»

«Smiiil!»

«Naturlig!!»

«Fingern ut av øyet!»

«Ja så ikke smil da. Gi hverandre en klem!?»

«UTEN å skvise henne så hun begynner å grine!!!!»

«Ikke pill på leppa!»

«Jeg vil ikke at du piller på leppa nå!»

Pedagogiske uttrykk funket like lite som upedagogiske.

«Ja du skal få tyggegummi!! Men da forventer jeg samarbeidsvilje her!!»

IMG_6555

Please..

Det var visst ingen andre enn meg som brydde seg seg om å tilby en glossy utgave av oss selv?

Boikotten var total.

IMG_6535

Sånn gikk nu helgen.. med å prøve å få til et eneste brukbart!

Dette er det jeg sitter igjen med. 2 tittende søstre hvor grimaser og fingrer ikke vises.. ei heller ansikter….

IMG_6523

IMG_7499

Julehilsener fra Familen Rygg!

Så hva er trikset deres (som alltid kommer opp med glansbilder av noen julekort) for å få ungene til å posere pent og pyntelig?

22 thoughts on “Mission impossible: Julekort

 1. Yme hadde med seg en lommelykt under årets fotografering. Så det var enten meget kreativ skyggelgging av ansiktet til Eir eller en vrælende Yme. Det ble lite bilder av alle tre kan jeg si, men noen fine av dem hver for seg så det ble en ganske ok collage tilslutt..

  • Hehe, ja jeg lagde jo kollasj i fjor.. (og året før forsåvidt) Jeg fikk noen helt okei bilder av dem sammen, men ikke i nærheten av rygg-bildene. Shit au får bli som det blir.. (Ps. du vet at jeg blir hoppende glad for julekort!!? ;-) )

 2. Synes de var fine de to nederste bildene jeg, skikkelig drømmende, idyllisk jul :) hihi. Det siste bildet var faktisk råflott! Virkelig :)

  • Takk Vigdis! Ja jeg var ganske fornøyd med dem sjøl hehe ;) Men man må jo vise frem ungene på julekortet, så nå har jeg mekka i hop noe av det jeg fikk ut av den trivelige shooten vår ;-) Ha en god helg! Åhh kan tenke meg Røros er det beste stedet i Norge for skikkelig julestemning!! <3

 3. Haha :D Fantastisk!
  Julekort-taking e noge dritt, rett å slett. Her i huset blei d fotografbilde i år – så eg sitte me beinå høgt på bordet å nyte detta innlegget ;) Neste år blir det andre boller…

  • Neste år ska eg him å ta julekort! D bugne jo av flinke fotografar der borte.. så koffer eg frivilligt går igjønå den lidelsen og påkjenningen julekort-tagning e.. når eg kan gjør det enkelt!?? Forstådetdensekan!
   Goood helg!! :-)

 4. Det ble nydelige rygg-bilder da! :) og tyggis er for liten bestikkelse, det må hardere valuta til hehe ;)

  Jeg hadde tilfeldigvis fotografbilder første året. Etter det har sambo klaga på at julekortene våre ikke er julete nok, men da får han gjørra de sjæl;) jeg samler bilder fra hele året. Det blir Som regel mest sommerbilder. Men Det er tanken som teller, er det ikke? ;)

  • Men julekortet deres fra i fjor var jo helt nydelig, jeg hadde et likt selv- kollasj fra hele året (angra på at jeg ikke sendte deg det i stedet for det andre husker jeg ;) )
   Og oh yess, til 7ende og sist så er det BARE tanken som teller!! Takk for påminnelse :-P Ha en superfin helg :D

 5. Ååå! Det nederste bildet er så fint at jeg får frysninger! Vet du, for første gang i historien kjente jeg i eggstokkene at jeg kaaaanskje kunne ønsket meg ei jente! Eller to! :-D Her er jo julekort nærmest for en umulighet å regne. Og det elsker jo jeg, så jeg går all in også der.. Utrolig nok har vi fått til julekort hvert eneste år, for som deg, tar også jeg dette med største alvor..! Jeg elsker julekort! Send gjerne et nordover, altså! ;-)

  • Nå så jeg jo en liten snikpeak på julekortet deres, og det var jo bare nuuudelig!! All respekt der altså, jeg søyt og klaga med to fotomodeller… glem det da du.. :-P Ha en nydelig jul Elin & co <3

 6. Jeg ble faktisk kjempefornøyd med julebildene vi tok i helgen. Selv om det var noen nesten katastrofale hendelser på badet rett før fototagning (minstemann tisset på gulvet og nesten på kjolen, mens størstemann fikk tak i en åpnet svart maskara som hun gav lillesøster mens jeg tørket opp! På nye hvite julekjoler er ikke svart maskara så fint!! Men d kom heldigvis bare i håret og utover armene, puuh! Så foret jeg de med gummibjørner og tilslutt sjokolade mens jeg «skremte» dem til de hvinte i fryd. Obs: mannen tok bildene mens jeg underhold og delte ut godterier:) funket gull:) I tillegg hadde jeg noe julepynt de fikk se og holde på med mens vi tok bilder! Men det krever planlegging for alt må være klart før man setter dem tett sammen i sofaen! Var tilogmed ute på lekeplassen kl halv 9 på morningen så de ikke skulle være lei og grinete:)

  • Haha det er rart hvordan julekorttagning byr på så mange utfordringer ;-) Jeg tror jeg må få noen til å ta bildene for meg jeg også… (Din mann er nok litt mer kamerakyndig enn min.. kanskje vi kan booke han! Og deg på underholdning!! ;-) ) Det som det endte med hos oss, var at jeg la dem i senga, sto over dem og hoppa med kamera mens jeg kilte dem med føttene. Makan til multitasking har jeg sjelden vært med på. Resultatet ble jo deretter, leende jenter, men uskarpt med rare utsnitt… Men, det fikk duge! :-)
   Ha en fantastisk fin jul Karen & co <3

 7. Det siste bildet der ble jo bare helt perfekt! Fikk nesten frysninger – man kan jo se forventningen deres uten å se ansiktene – så skjønne :-) Jeg gadd ikke styre, brukte bare bildet som ble tatt i barnehagen i høst. Ekke det greit? Eller er det jeg som amatørmamma som ikke har forstått at det MÅ være tatt med nisselue? Ops i tilfelle ;-)

  • Takk Siri :-) På grunn av kommentarene deres, ble det faktisk intet mindre enn TO julekort i år.. Selvfølgelig trengs det hverken nisselue eller englevinger, men de tar ikke bilder i vår barnehage.. :-( Det hadde jo forenklet ting for meg bittelitt. For nå satt jeg med to forskjellige, og har ikke helt blitt enig med meg selv i hvem som skulle få hvilket. Snakk om å gjør ting vanskelig for seg sjøl!!!

 8. Som de andre sier: tommel opp for nederste bildet! Hvem sier at ansiktene skal vises liksom? ;) Om man ikke få julestemning av det bildet der så er jeg ganske sikker på at ingenting gjør det! Jeg har forøvrig ikke startet tenke på julekort en gang, men det tar jeg med knusende ro. Mange år siden jeg sluttet å lage noe annet enn en collage! Fire unger på samme brett funker dårlig til andre ting enn å gjøre mor riktig så svett! :D

  • Ja hvem sier at ansikter trenger å vises!!? Hvertfall ikke dere fine kommentatorer! Så da ble det to forskjellige julekort i år! Ansikt til de som ikke ser barna så ofte (eller har sett dem.. sånn som deg! ;-) ) og rygg til de andre! ;-)

 9. Hihi, søte bilder da :)
  Jeg hadde ambisjoner om et skikkelig klisje-bilde hvor han ligger smilende på en skinnfell med julekuler rundt.. det ble bare dårlig stemning, hehe. Så det ble et julekort hvor mannen holder han opp istedenfor :) Tenkte å legge det ut på bloggen så fort jeg har fått sendt det avgårde til folk i posten så de ikke ser det på nettet først :-p

 10. Jeg syns de håpløse bildene er de beste jeg da. Der hvor lillesøster griner og snørra renner. Men det er jo ikke det folk vil ha. Jeg vil ha det så send gjerne slike kort til meg! Men så over til dette med å ta julekortbilder. Nå vil jo ikke vi ha sånne standardbilder på kortene, men vi tar jo sånne utenom. Og de tas tort sett når lillegutt er blid og søstra ikke skriker. Og da er det ikke alltid at det blir i matchende habit. Men vi klarte det faktisk nesten i år. Begge i nisseluer og fregner (nå skulle gutten i nisseselskap og var allerede pynta da muligheten bød seg). Søstra ville bare se på gutten og han på henne, men det funker nå på et vis. Det ble profilbildet mitt på facebook og det nærmeste folk kommer nisser på julekort fra oss ;)

  • Nei vetduhva, standardbilder kan de ha for seg selv! ;-) Elsket deres julekort! Men med slike sjarmtroll og en sånn fotokyndig mamma.. hva KAN gå galt!?
   Juleklemmer fra Vestlandet :-*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *