Luksus vs. budsjett

Etter besøkstallene på gårsdagens innlegg å dømme.. er jeg i feil bransje! Så jeg skriver i vei med lystige fingre (til tross for kribling etter å skrive om VGs barnehagegransking!) Dag 2 i interiøruken.

Siden jeg skrev om designklassikere i går, så forsetter jeg i samme sjargong. I dagens «luksus vs. budsjett»!

Jeg elsker skjell!

Finner jeg en strand med fine skjell (eller stein), er jeg i paradis. Jeg tar de med hjem, for å lage fine bilder av de. Det gjør jeg aldri.

Så da kommer det nok ikke som en overraskelse at jeg har et godt øye til Fun 1 DM fra Verner Panton..

Og den luksusen skal jeg nok få unnet meg, men budsjett varianten får duge enn så lenge. Og en kopi av denne fantastiske klassikeren av en lampe, fant jeg på.. Ellos!

Man ser jo nesten ikke forskjell!!

Ja, om du skulle være i tvil, så er den nederste min!

Lampen gir et vakkert lys, i tillegg til at den er deilig å hvile øynene på! Ellos deler jo dessuten alltid ut rabatter i hytt og pine, så jeg fikk den jo nesten gratis også! Og jeg var så fornøyd med den, at jeg kjøpte en rosa en til barnerommet.

Kjøper du kopier på budsjett, eller er kun originalen god nok? Er du en skjell/stein-plukker?

Ps. Nå vet jeg om hvertfall to interiørbloggere og en interiørstylist som leser bloggen min, hvordan ligger jeg an synes dere? Hva må jeg finpusse?

Pps. Innlegget burde vært sponset av Ellos!

(Foto: cozycomfycouch.deviantart.com)

10 thoughts on “Luksus vs. budsjett

 1. Hehe, samle skjell og fine steiner gjorde jeg i mange år. Hadde en diger eske full av skatter under sengen min. Og der ble de, for å si det sånn. Til de ble kastet da jeg flyttet ut hjemmefra :P

  Men over til spørsmålet: Jeg kjøper heller billige kopier ja. De store summene bruker jeg heller på antikk enn moderne design :)

  • Kaste de burde jeg og egentlig gjort.. de ligger jo bare der.. Men kanskje en dag, så skal jeg lage noe fint!.. ;-)
   Jeg liker ganske godt moderne design, mens mannen er litt som deg. Tenker at ting må ha “sjel” (antikk og kunst har det iflg ham, gjerne fra loppis altså). Jeg syns nå at en Eames stol har sjel jeg da.. men den kjøper han bare ikke. Så da har vi en fra Ikea enn så lenge, til vi blir enige. Så vi går stadig noen runder når det kommer til interiør biten ;-)

 2. Du er i alle fall min type interiørblogger! :D Syns du klarer deg veldig bra! Her i huset ble vi enige om at jeg så lenge mannen fikk sin etterlengtede svarte skinnsofa og svarte skinn recliner i hus så skulle jeg få bestemme resten av interiøret. Veeel… Det ble ikke helt sånn da! Han har liksom en finger med i spillet hele veien. Heldigvis har han god smak da- om man ser bort fra sofaen og reclineren. Jeg liker IKKE skinnsofa og den reclineren er så svær at lille meg kan ikke sitte i den og i tillegg snubler jeg i den stadig vekk! Evt må jeg åle meg forbi den… Jeg skal ikke si høyt hva jeg håper skjer med den stolen! *plystre*

  • Å takk kjære Drømmelykke, du er snill med meg nå!! ;-) Haha, den stakkars sofaen kan hende blir «ødelagt» snart.. føler jeg.. ;-)
   Jeg har også en mann som skal ha en finger med i spillet hele veien.. grrr… Kunne de ikke bare vært sånn som mange mannfolk er når det kommer til interiør, ignorante og kunne ikke brydd seg mindre?!
   Det var med nød og neppe jeg fikk disse skjell-lampene opp! Men så er jeg sta jeg også da! ;-)

 3. Kan regelrett spå deg en stor karriere innen interiørbloggesjangeren ass.. ;)

  men sånn egentlig.. Jeg kjøper heller billige varianter, iallefall av ting som kan få stå i fred.. Jeg kjøper IKKE dyre designerstoler så lenge ungene løper rundt med hver sin youghurt fåreksempel.. Da duger gubbens fantastisk fine 70 tallstoler i stedefor :)

  • Tusen takk June, det var da veldig hyggelig av deg må jeg si !! ;-) Ja unger og dyr design er ofte en dårlig match gitt! ..Jeg var foressten innom deg i går og så at du har tatt et vanskelig valg akkurat. Det kommer til å bli sååå bra!! You go gurl! :-D

 4. Kjøper heller billige kopier enn orginalen, hvorfor betale mye når en kan få så mye mer billig. Interiørblogger er det mange av, liker best de med små fine tips.
  Ellos har jeg hørt ikke svarer på spørsmål om sponsing fra så mange, så kanskje du må ha det som mål å få de til å sponse deg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *