Likestillingen i heimen

Hvorfor jeg er gladere enn en fugl med en pommes frites? Fordi vårrengjøringen er unnagjort!! Vinduene har fått seg en real omgang med nal, zalo og salmiakk. Gulv og vegger skinner! Ahhhhhhhhhhhh for en deilighet! Vel fortjent sitter vi her med beina høyt, og klapper hverandre på skulderen!

Nå har jeg skrevet et par innlegg (om hjemmeværing og fjerting) som kanskje har fått noen til å heve det ene øyenbrynet, og tenke at.. hu derrant diaperdivadama, hu burde vært født på 50-tallet engang. Og at det hos Bauers, der er det utvilsomt lite likestilling.

Derfor kommer jeg her med bevis på at vi faktisk deler på husarbeidet:

Bevismateriale 1

Bevismateriale 2

Jeg sitter på langt flere bevis, men Jack er litt kostbar når det gjelder bilder på bloggen. Han trives bedre på film.

Nå skal det være sagt at sånn i det daglige, så er husoppgave-fordelingen litt annerledes. Da ser den cirka sånn ut:

Jeg:

 • Vaskemaskinen
 • Rydding
 • Støvtørking
 • Henting i barnehagen
 • Oppvaskemaskinen

Jack:

 • Levering i barnehagen
 • Vasking
 • Maling/sparkling/skruing
 • Bading og legging av Storesøster
 • Zapping

Begge:

 • Matlaging
 • Støvsuging
 • Skifting av sengetøy

Jack er helt unormalt flink med rengjøring, mye flinkere enn meg. Det er så grundig, og effektivt. Jeg er litt mer kattevask-typen.. mens han angriper hver eneste hybelkanin, i hver eneste krinkel og krok. Så han skal ha all ære for vårrengjøringen. Jeg er jo sliten bare av å ha sett på. (Dvs. jeg har latet som jeg har hatt det supertravelt med å rydde småting og amming etc. For vindusvask er IKKE min greie!)

Så er det kanskje ikke 50/50, men litt mere the spanish way, i hverdagen.. Men så er jeg tross alt hjemme også da, så det blir naturlig at jeg gjør mer. Lievel føler jeg at han bidrar der han har mulighet, og det er likestilling godt nok for meg!

Og jeg er jo veldig nysgjerrig.. Hvordan står det til med likestillingen hos dere, hvordan fordeler dere arbeidsoppgavene? Er det en bevisst deling, eller er det ikke så nøye? Syns du ikke mannen min er flink?

Sånn da legger jeg Macen fra meg, heller Pepsi max i glasset og kjenner på gleden over en ren heim, og likestillingen i den. Og så er det på sin plass å gi mannen litt oppmerksomhet også! ;-)

10 thoughts on “Likestillingen i heimen

 1. Mannen din er kjempeflink!
  Her i huset tar mannen alt som har med kjøkkenet å gjøre – lage mat og rydde i oppvaskmaskinen. Mens jeg tar ansvar for klærne. Resten deler vi på. Men vi er egentlig ganske sløve begge to, så det kan se temmelig bomba ut her før en av oss forsiktig spør den andre om det kanskje er på tide å rydde litt.

  Når det gjelder det prompeinnlegget ditt, syns jeg det var hysterisk morsomt, og måtte bare dele det på Facebook-siden min. Og der var det en del damer som ærlig og åpent innrømmet at de prompet løs i heimen. Ha ha, så deilig befriende. Det hadde jeg aldri turt selv. Men kanskje en dag…

  • Ja det kommer jo av og til et punkt der man blir tvunget til å gjøre litt husarbeid.. Vi kunne knapt se ut vinduene her.. Men det positive var jo at, siden vi ikke har fått opp gardiner enda, så kunne ikke naboen se inn heller..

   Tusen takk (for både kompliment og deling) :-D Ja jeg så det, at endel av leserne dine var ganske så frigjorte mht. tarmgass, og utslippingen av den! De er tøffe disse her damene! ;-)

 2. Hos oss er det slik at det stort sett er jeg som tar meg av alt annet enn matlaging. Men han er mye flinkere enn meg til å rydde kjøkkenet og når han går i gang med rydding og husvask en sjelden gang er han så nøye på ting at jeg blir helt flau over min egen vasking siden den også bærer preg av nettopp kattevask ;) Egentlig så er han mye mer huslig enn meg og at han ikke er det nå lenger tar jeg helt og holdent på min egen kappe av to grunner:
  1. Jeg har skjemt han bort.
  2. Jeg er så pass kritisk når han beveger seg inn på mine områder ( klesvask) at han har gitt opp..!

  Så hos oss er det vel en slags ordning som vi begge tidvis er fornøyd med og i følge mannen gjør vi like mye- jeg er dog ikke alltid helt sikker på om det er en sannhet eller ønskesituasjon fra hans side ;)

  • Vet du hva! Det er akkurat det som har skjedd her også, og helt sikkert grunnen til at fordelelingen er litt skjev. For jeg er supernøye på klesvasken, og de få gangene han har sluppet til der, har det endt i katastrofe. Han klarer å blande farger, klarer ikke å sette på riktig program, og skal han brette det i sammen.. så er det garantert ikke med like brettekanter-hello-o liksm!! OG han legger det på feil plass. Så han har nok gitt opp han her også.. og vi er nok pent nødt til å takke oss selv! ;-)
   Veldig rart at din mann også påstår at han gjør like mye… Her er det definitivt en ønskesituasjon! ;-)

 3. Æsj altså!
  For et ekkelt innlegg.
  *Ann føler seg truffet og tenker at hun burde vaske sine vinduer*

  I alle fall….
  Vi har vel sånn ca samme arbeidsfordelingen.
  Levering/henting i barnehage er det stort sett sambo som ordner med (av rent praktiske årsaker) Han er dessuten en litt bedre «husmor » enn meg, når det kommer til matlaging/baking. Rett og slett fordi jeg ikke er nok interessert, og dessuten finner jeg aldri den hemmelige ingredisenden; tolmodighet.
  Men sånn bortsett fra det gjør vi begge det vi må, når det trengs.

  Jaggu godt ikke vi to bor sammen da! hehe
  Sambo er mer som din Jack skjønner jeg…
  Jeg innrømmer glatt et jeg er mer «kattevask»-typen.
  (noe som forøvrig passer litt dårlig når en har katt!)

  Men over til vindusvask igjen.
  Jeg burde vel tatt mine jeg også.
  Planlegger å vaske de på innsiden, en dag mens junior sover formiddagsblunden sin. Så er de helt rene og klar til å trykker fingermerker på når han våkner<3 :)
  Når det gjelder utsiden så er det fortsatt for kaldt, og det vil det nok være ei stund til her ute i havgapet. Men de burde vaskes ved første anledning. Junior prøvde å klappe katten, som satt på innsiden, mens han spiste bananmuffins… jeg du kan jo tenke deg resultatet. Blander det med litt saltvann og tare, så blir oppskriften magisk!

  Nyt deres speilblanke vinduer… det har dere fortjent.
  Ha ei finfin uke:)

  • Nei du må IKKE føle deg truffet! Det bare MÅTTE bli gjort, da det begynte å bli vansker med utsikten.
   Hehe, nei det hadde ikke blitt mye vasking (hvertfall ikke grundig), og hjemmelagde kaker etterpå, om vi hadde bodd sammen, hehe ;-) For det er noe med den tålmodigheten.. (og interessen!?)
   Ha ha, jeg ser for meg den magiske blandingen på vinduene dine ;-)
   Du har rett i at jeg får nyte vinduene, for det kommer ikke til å vare lenge.. For storesøster eeelsker å leke i vinduskarmene (de er så brede). I dag prøvde jeg å distrahere henne når hun ville opp, men det kan jeg jo ikke holde på med hver dag. Så jeg får vel bare innfinne meg med at småbarnslivet er synonymt med skitne vinduer! ;-)
   Ha en herlig uke du også Ann!!

 4. Ojoj, se her ‘a! Bilder av Mr.Bauer jo! najs;)
  Her i huset er det meg som har ansvar for planlegging av middager og all kokkelering. Er også mest meg som tar vask av kjøkken og bad. Ellers så smårydder jeg og vasker stort sett HELE tiden, men det må til, for ellers så blir tilstanden så ille at jeg ikke orker tanken på å begynne å rydde engang.
  Mannen tar seg av:
  klesvasken (!)
  levering/henting i barnehage
  Storhandling av mat
  Ikea-turer (hehe!)
  svippturer på butikken sent på kvelden når jeg har gravid-cravings på noe usannsynlig dumt.

  • Haha, ja men det var ikke lett skal jeg si deg, makan til kostbar mann skal du lete lenge etter! ;-)
   JA, rydde føler jeg også at jeg gjør KONSTANT. Men du er litt flinkere enn meg der har jeg skjønt, du kan la «ungenes utfoldelse» være en stund.. Det kan ikke jeg, så snart de er i seng, MÅ jeg få ting på stell. Og alt av utfoldelse må på sin plass. Tror jeg må jobbe med det litt, å la rot være..
   Han tar seg av klesvasken!! Jøss, han Tyskeren altså.. impressive!
   Og Ikea-turer.. he he.. imponerende.. av deg! ;-)
   Og haha, det ble en del sene kveldsturer til butikken på mannnen her også, når jeg var gravid!! ;-) Men nå er det ikke lenge før Jona… kanskje du føder NÅ!!! :-D

 5. Jeg gjør definitivt mest husarbeid hos oss. Han bidrar med matlaging, ogsåer det kun hansom klipper plenen. Resten er mitt. I tilleggsørger jeg for at bilene kommer seg på service i rett tid, og skifter til riktige dekk for årstiden. Nå høres jo jeg ut som superwoman som skjemmer bort manneb, men det er ikke helt sant. Jeg overser temmelig mange hybelkaniner og manglende vindusvask. Og min mann er verdens flinkeste med de to barna! Tålmodig, pedagogisk, leken, morsom…han tar de på strak arm, og det verdsetter jeg mye høyere enn at han evner å vaske gulvlistene (slik min eks gjorde!). Vihar vår balanse i hverdagen somfungerer for oss, og da bryr jeg meg ikke så hardt om at andre måtte meneat dette er feil.

  • Helt riktig!! Alle må gjøre det som fungerer best for seg! Og ja, du høres definitivt ut som superwoman, det tror jeg du er også.. DEKK!? Der fikk du min respekt!
   Jeg skal innrømme at gulvlistene.. de blir IKKE vaska her heller.. Gjør noen det altså!.. Det er som du sier.. mye viktigere å ha gode kvaliteter, enn å ha støv på hjernen? ;-)
   Klemmer :-) :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *