Fjerting og feminisme

På kvinnedagen er det selvfølgelig på sin plass å diskutere litt fjerting og feminisme!

Den siste uken har båret preg av to viktige nyheter, bruddet mellom Aksel Hennie og Tone Damli, og at Lambi hisset på seg biskop Laila Riksaasen Dahls og halve kongeriket (hvertfall deler av Kristen-Norge). For de som, mot formodning, ikke har fått med seg den sistnevnte nyheten (den første har samtlige fått intravenøst, så den gjengir jeg ikke).. Så handler den om at Lambi har trykket mange fine lovequotes på dopapiret sitt, deriblant to bibelvers, og mange kristne er i harnisk over dette.

Jeg er jo fan av dette artige dopapiret. Kjekt å ha noe å bedrive tiden med når man er på do, hvertfall for de som har tid til å sitte på do, i mer enn de nødvendige sekundene det som regel tar for en mamma før..

Og det siste man får tid til, er å koselese dopapiret.

Men i dag derimot, hadde jeg et minutt alene! Og mens jeg satt der og leste bibelvers, så dukket det opp noe som gjorde meg særdeles opprørt. Og det var IKKE at Lambi hadde slurvet med trykken, og at skriften var helt skeiv.. Men dette:

«Kjærlighet. Er ikke bare hjerte og smerte. Man må også våge å fjerte!» Hvasaforno??

Det var en gang for mange herrens år siden.. jeg overhørte en samtale mellom to jenter som var litt eldre enn meg. Jeg siterer: «Man er ikke skikkelige kjærester, før man tør å prompe foran kjæresten!» Jeg var fjortiss, og syns det var det mest forkastelige jeg noensinne hadde hørt. Jeg husker jeg tenkte at det kom aldri til å forekomme i mine kjærlighetsforhold. Og det gjorde det heller aldri. Jeg fjerter ikke, og jeg går heller ikke på do.. Selv etter mange års ekteskap, er tarmsystemet mitt en gåte for Jack.

Hva er det Lambi sier her? At mitt forhold ikke er basert på ekte kjærlighet, fordi jeg ikke fjerter? Likestillingen kommer ALDRI til å nå så langt hos familien Bauer, det kan jeg skrive under på. Kall meg anti-feminist, kall meg prippen, kall meg diva, kall meg kroppslukts-avskyer. Jeg kaller meg ladylike!

Må man våge å fjerte for å kalle det ekte kjærlighet? Kan fjerting i forholdet, være et resultat av feministisk tankegang? Er det noen der ute som vil fortelle meg fordelene med å bringe denne lukten inn i forholdet? Er det galt av meg å la Jack tro at jeg ikke har et tarmsystem?

Ps. Lambi, jeg er ikke langsint, så jeg går ikke til media. Men forandre det gjerne, dere har jo litt jobb å gjøre med redigeringen nå uansett. Mitt forslag er, noe litt mindre feministisk.. «Kjærlighet. Er ikke bare hjerte og smerte. Man må også ha en mann og ei berte!»

Pps. Nå tror jeg kanskje jeg hoppet ut i et lite minefelt igjen.. Til nye lesere: Vis barmhjertighet mot meg! Jeg har en forkjærlighet for sarkasme (fjertefri)

28 thoughts on “Fjerting og feminisme

 1. Festlig :-) Må innrømme at mitt forhold er er preget av både hyppig og illeluktende (om ikke høylytt) fjerting, men stort sett bare fra min side – det er tydeligvis jeg som elsker mest … Det er ikke alltid man har noe valg? Men jeg elsker babyen min aller høyest; har flere ganger bæsjet med henne på fanget!! Too much information?

 2. fjertinga er vel ikke så mye minefelt spør du meg, men diktinga di tror jeg du må revurdere litt, for om lambi hører på deg så blir det nok mediesak utav det! ;)
  og ellers er jeg enig. glemmer aldri en gang jeg og min første kjæreste gikk på gata. en fyr gikk forbi oss, og kjæresten sa: fyy f han slapp en stygg en»

  • ..du skjønner tegninga;p jeg slapp tilogmed å forklare det bort.

   men her i heimen er det faktisk likestilling ;)

  • Ja Therese, bør nok revurdere den.. hehe ;-) Haha, ja sånne «flaue» episoder har en tendens til å brenne seg lang inn i minnebanken!
   Gooood helg!!
   Smask :-*

  • Så jeg er ikke alene om å ikke vedkjenne meg tarmgasser, og i hvert fall ikke av den illeluktende varianten.. Godt å vite! ;-) Og tusen hjertelig takk for deling av innlegget mitt!! :-D

 3. Mitt tarmsystem er noe mannen min har full oversikt over. Vi har vært sammen i 18 år, og har alltid gått på do med døra åpen. Da vi var nyforelska fabla vi om en gang å kjøpe hus der vi skulle ha to doer ved siden av hverandre så vi kunne gå på do i lag.

  En annen ting; jeg promper hver dag, og hjemme gjør jeg det fullstendig usjenert.

  Veldig passende tema på kvinnedagen :)

  • He he, to doer ved siden av hverandre.. En helt klart utenkelig tanke for meg.
   Takk for det Bøllemamma, ja jeg tenkte at det var på sin plass ;-)
   Hyggelig at du stakk innom og delte ditt syn på prompesaken! :-D

 4. Fjerting er helt greit, jeg fiser når jeg må i heimen, ute så er jeg mer høflig :P I et godt forhold skal man kunne gjøre som man ville gjort om man bodde alene. :)

  Den første gangen er alltid verst, deretter blir det helt naturlig :)

  Fjert når dere må jenter og vær stolt av det :)

  FiseLise

  • Uff, jeg vet ikke om jeg noensinne kommer til å finne promping helt naturlig.. Det er heeelt naturlig for ham da.. selv om jeg kanskje syns han kunne redusert det litt! ;-)
   Takk for et frigjørende innspill Lise ;-)

 5. Først av alt: gratulerer med dagen, og FOR en tittel på innlegget. Bra jobba!

  Så… Da jeg traff Tyskeren hadde jeg også mine ladylike-planer om å ikke avsløre for han at jeg faktisk har et tarmsystem. Men så ble det slik at det var fjerting (fra hans side) på første date (and ever since..) og det irriterte meg grenseløst at han var så lite hensynsfull. Og da ble selvfølgelig offence the best defence, så jeg fjertet tilbake for å vise ham hvor forkastelig han oppførte seg.
  Trenger vel ikke si at den planen feilet, for han syns det var helt fantastisk å ha en fjertende berte.

  Men for all del, dere uten tarmsystem må ikke føle dere ufeministiske. Likestilling er ikke at alle må være like, men ha lik rett til å velge fritt. Fjerting eller ikke fjerting, -jeg syns du er bra uansett jeg ;)

  • Takk kjære du!! ;-) Haha så planen feilet.. ja sånn kan det gå.. jeg tror nok at Jack også kunne sett for seg en fjertende berte ;-)
   Jeg er helt enig i det du sier, om at likestilling er lik rett til å velge fritt! Så jeg velger jeg et liv uten tarmgasser, og tenker at det slettes ikke er et tilbakeskritt for feminismen!! Men jeg respekterer (kanskje beundrer) alle som har vedkjenner seg et tarmsystem, og bruker det!
   Ha en vidunderlig lørdag finefamilien! <3

 6. Hahaha! Tør jeg minne deg på en het sommerkveld der du opplyste om ulike «kvaliteter» du hadde? Hihi;-)

  • Ja jeg husker den hete sommerkvelden Carro.. at jeg har en del «skjulte» talenter er det ingen tvil om! ;-) Det skal jeg skrive et innlegg om ved en senere anledning! ;-)

 7. Haha! Minner meg om en som klarte å overbevise mannen om at: nei da, jeg har rett og slett ikke tarmgass.. men så da, da kom matforgiftningen og teorien ble motbevist kraftig ;)

  Hos oss trengs ikke noe kamufleres om vi skulle være uheldig, ungene er nemlig veldig usjenert ( uoppdragne?) og fristiller seg helt og holdent fra mine forsøk på å gjøre guttene bittelitt ladylike! :\

  • Årh, dustete matforgiftninger altså.. kan avsløre den mest pripne av oss.. ;-) ..Jeg har heldigvis ikke vært der enda..
   Altså, hadde noen vært flue på veggen her.. så hadde de sett et hjem i en sky av gasser, for her har mannen og storesøster en felles hobby. Utslipping. Usjenert og uoppdragent! Men de syns visst det er helt fantastisk! Så det skal sies at det er ikke mye ladylike i dette hjemmet heller ;-)

 8. Har lagt merke til dette diktet jeg også.
  Det blir mye mer høytidlig om du leser det på følgende måte:
  (Sakte)Kjærlighet.
  (pause)
  Er ikke bare (kort pause)
  (kraftig) hje(rullende)Rte
  og sme(rullende)Rte.
  (pause)
  (modig) Man må også våge (bytt ut «å» med «at», det høres mer høytidlig ut)(midlt) AT fjerte!

  Bare les det høyt og se hvor gøy det blir!

  Har i huset er det best klemme inne fisen.
  Ellers kan man bli beskyldt for litt av hvert.
  Mini på 20 mnd kommer nemlig med følgende påstand dersom man slipper en: » Mamma Tissa sofa tiss tiss tsssss»
  Og det vil man vel ikke ha på seg…

  • Hehe artig artig ;-) Ja det ble straks en høytidlig schwung på det da!! ;-D

   Jeg ser den.. man vil jo ikke bli beskyldt for slikt! Hahaha herlig :-D

   Nei(gjesp)
   Nu må jeg gå(pause)
   At legge k(rullende)Roppen min
   For den skal(med dramatisk tonefall)ALTFOR tidlig opp!!!

   God natt Ann ;-)

 9. Hahaah, jeg leeeer!!

  Her derimot,er vi ikke så sjenerte!:P Men hadde ikke planer om å starte å fise foran typen, det bare ble sånn, haha:P

 10. Hahahah!! Jag har fastnat i tiden. Min humor står stilla. Det betyder alltså att bajs och kiss-humorn aldrig flyttat ut. Jag pruttar och ler HÖGT! Ler lika högt när herrn i huset gör konster ( får dock inte göras för ofta, får inte bli en vardagssoffpruttare)
  Hahah..hur ska det gå när jag får barn?!
  Kram

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *