Juletrepynting

Et av årets høydepunkt gikk av stabelen her i kveldinga. To kasser julepynt sto foran oss, og vi var klare til dyst.

«Vel, vel, vel.. hva med å droppe flaggene da dere?»

«Nei, ungene og jeg vil ha flagg. Så det er 3-0!»

Jeg trekker meg tilbake, skjønner at det treet jeg har sett for meg.. det skjer ikke.

Julekuler i alle farger, fasonger og varianter, blir hengt på uten noe som helst mål og mening. Jeg har bestemt meg for å ikke si noe, ikke foreslå noe som helst. I år. Det føles riktig, på en måte.

Storesøster fyller en plastikkpose med avispapir, hun ber meg om å feste en tau rundt. Jeg gjør som hun sier. Hun er så stolt av sitt lille «kunstverk», at hun nesten tar pikehopp bort til treet. Ja, for posen.. den var ment å være en litt alternativ julekule!

Det minimalistiske, tofargede treet i mine drømmer, var nå en saga blott..

IMG_6892

Og som om dette ikke var nok.. Jack mente vi måtte ha glitter! «Hvor er glitteret?!!» Han løper til og med ned i boden igjen for å finne glitter. Ja for treet manglet jo noe..

IMG_6910 - versjon 2

Noen sier at det er så sjarmerende med et tre pyntet av barna, andre mener at det er disse juletreene som har sjel!

Men hva når alt henger på halv-åtte? Det må vel være lov å gjøre et par små finjusteringer, uten at man fremstår som en perfeksjonist av en mor som ikke gir barna muligheten til å utfolde seg kreativt eller?

Jeg er ikke utelukkende negativ til det nye opplegget vårt altså.. treet ser jo ganske fint ut det, i mørket! ;-)

IMG_6915 - versjon 2

Hvordan foregår julepyntingen hjemme hos dere? Legger du føringen, bare foreslår litt.. eller lar du barna og mannen ta seg av det? Ved alternativ tre.. er det lov å gjøre finjusteringer?

NÅ skal jeg ikke holde deg på pinebenken lenger her! Random. org har talt. De som var sååå nære.. og den som stikker av med et par supervarme og digge hansker fra Carhartt er….

Skjermbilde 2014-12-16 kl. 23.38.22

Grattis! Jeg sender deg en mail i morgen, så får du sove på hvem av gutta du vil gi de til! :-)

21 thoughts on “Juletrepynting

 1. Hvah? Fikk jeg ikke pallplass engang?? :O

  Vi venter med juletre til neste år, siden vi skal være borte på julaften. Dessuten har Bestemor snakket om at hun gleder seg til at hun og He skal pynte juletreet senart i et halvt år nå, så jeg regner med at He får det opplevelsen likevel:)

  Jeg synes deres tre ble riktig så fint, jeg! Jeg liker at de har utnyttet hver minste lille barnål ;D

 2. Haha, fantastisk! Det henger en plastpose med avispapir på juletreet deres :-D! Det er altså veldig søtt <3 Jeg tenker at når vi får stort hus og masse penger så kan vi vel ha to trær? Ett i kjelleren eller noe som barna pynter og ett i stuen som "englene kommer og pynter natt til julaften"… Hehe, regner med det er helt urealistisk, men lov å håpe. Du slapp unna papirlenker da? Husker vi lagde kilometervis av disse ;-)

  • Haha ja du.. den esken med papirlenker den fant mannen heldigvis ikke :-P To trær når vi blir rike og får stort hus hørtes ut som løsningen på dette lille dilemmaet her!! Enn så lenge, så får det bare henge en plastpose med avispapir på treet ;-) Gooood jul Siri <3

 3. Liker ideen til storesøster. En kommende DIY-dronning der! Jeg er enig med «noen» i at det er sjarmerende med juletrær pyntet av barn. Hadde ikke vært på langt nær så interessant med et perfekt pyntet et.

  • Haha ja det er ikke måte på hvilke «interesanne» kreasjoner hun kommer opp med, så at det er en kommende DIY-dronning vi snakker om her.. det tviler jeg ikke et sekund på! ;-) Ja… det er vel mye mulig de «noen» har rett….
   God jul til deg og dine Abelone <3

 4. Jeg vokste opp med at juletreet ble pyntet lille julaften av foreldrene mine. Dette hadde de selv vokst opp med og syntes det var helt fortreffelig. Jeg pyntet altså ikke et juletre før jeg var voksen. Det var noe jeg savnet, så guttungen har alltid fått være med. Men ikke før lille julaften. Å pynte en uke før er uhørt… hehe
  Det er mange måter å gjøre det på, og jeg mener barn skal få pynte… men det har nok noen bivirkninger. Som avispapir i pose.

  Vårt juletre er forøvrig enda ikke kjøpt, og med årene har pynten blitt i stor grad hvit, sølv og rødt. De lager ikke glanspapirlenker på skolen… og jeg gjør det ikke.

  • Vi pleier også å pynte lille julaften, men siden vi ikke er hjemme i morgen.. så ble det altså litt før. Neste år er vi tilbake til tradisjonen! Og forhåpentligvis uten.. avispapir i pose! ;-)
   Åh hvit, sølv og rødt er jo nydelig!! Tror jeg må gjøre noen smarte grep for å unngå det som står i stua vår i år.. som å «rydde» litt i julepynten på forhånd.. ;-)
   Ha en kjempefin jul, og kos dere med juletrepynting i morgen :-)

 5. hihi,jeg smilte godt av den posen :)) her hjemme skal pynting av juletre foregå slik:at jeg og mine 2 tantebarn + snuppeline på 3 år på slep pynter treet lille juleaften. dette blir spennende siden hun lille får sin første juletrepynting i år :) juletre skal jo bli pyntet av små barnehender,så hold deg unna søta,la barna ha kontrollen her. sjarmerende skjevt er vel ordet ;)) i tradisjonens tro skal juletreet pyntes lille juleaften her i vår familie. god jul ønskes deg og dine søta :))

  • Å ja, det blir stas vettu -første juletrepyntingen!! :-D Hehe ja du har vel rett.. sjarmerende skjevt er slik det skal være!! :)
   Kos dere med julepynting i morgen! Og en veldig god jul ønskes dere også!! :-) <3

 6. Hahaha, litt finjustering i nattens mulm og mørke tror jeg alle kan være tjent med, i alle fall mor som skal gå forbi det treet noen ganger…. :-D Vi har begynt! Treet har kommet inn i stua, det er pyntet med lys, og det er trygt forankret i veggen.. :-D Resten håper vi blir anledning til i morgen, for ja, guttene får være med!

  • Nå har vi bare likesågreit pakket og reist i fra hele treet, og jeg ser på et fullstendig symmetrisk og estetisk pyntet et as we speak! Det er ikke så dumt det altså ;-)
   Årh du da.. jeg leste hva du skrev om Mammarådet (og dens forfattere) det var mange fine ord gitt!! Blir helt rørt vettu :-)
   Ønsker deg og din fine familie oppi nord en fantastisk fin jul <3

 7. Det var et veldig sjarmerende tre altså! :-) Hos oss er det blitt tradisjon at mann og barn pynter treet. Det blir like fint hvert år! I alle fall etter at jeg sorterte ut all julepynten jeg ikke ville ha på treet og kjøpte inn ny i den varianten jeg ville. Stort sett jeg som må pakke ned igjen pynten siden jeg er den eneste som klarer stable rett i kassen slik at vi får lokket igjen. Vedlikehold av rett julepynt er dermed veldig lett ;-)

  • Oi oi OI! Sporty av deg å ha delegert ansvaret over til resten, på permanent basis!! ;-) Men jeg har skjønt hva jeg må gjøre nå!! Sortere, kjøpe inn og stable selv!! Selvfølgelig er det løsningen! Skjønt jeg er jo allikevel ikke garantert et avispose-fritt et :-P
   God jul Drømmelykke :-*

 8. Nydelig tre!! Minimalisme er ut. Mine tre små har ikke hatt så sterk formening om treets utseende, men det kommer nok en dag… God julefeiring til deg og dine! :-)

 9. Det treet der er right up my alley ;) vi har selvfølgelig edelgran med glitter og flagg, og så samler jeg på fine og rare og hjemmelaga (<3 barnehagen) pynt:) storebror sine ting henges på de beste greinene (helt til han vil flytte på de, og henger de innerst underst nederst;) ingen duochrome fargematching her i gården, Vi kjører hjemmekoselig;)
  Og siden vi er borte stort sett hele jula skulle treet bli pynta tidlig i år. Så vi satte det opp med lys 21., men ambisjonene om den perfekte familie som pynta i gledesrus var visst litt høye, så det var på nippet at vi satsa på superminimalistisk i år. Helt til a mor sprang mellom amming og pynting etter midnatt lille juleaften;)
  God (nesten overstått) jul, den ble virkelig fin på Vestlandet i år:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *