God jul!

Lillejulaften tar koselig til et helt nytt nivå. Forventningsfulle barn, tradisjonelle juletoner, rykende gløgg, og en snublende hovmester.

Nissen har vært her, og strømpene er fylt til randen. I morgen tidlig ringes julen inn ved at alle samles i stua for å få med seg Snekker Andersen og 3 nøtter til Askepott. Julaften har sett lik ut her i huset i over 30 år!

Etter å ha rullet oss i glitter, drar vi i kirken. Ikke pappa, han tar seg av grytene. Grytene med det saftige pinnekjøttet! Det rumler i magen mens vi synger julen inn. Forter oss hjem. Etter å ha fordøyd både pinnekjøtt og riskrem, og gjettet på hvem som er den heldige eier av en fet marsipangris etter å ha funnet mandelen.. Så er det oppvask og rydding, noe som kan ta en evighet for en liten som er så spent så spent. Og har vi vært snille.. så kommer han! Julenissen!

Som du skjønner, så er jeg både nostalgisk og sentimental her jeg ligger i senga (og ikke får sove) Men er det rart da? Når ens egne barn tar del i, og viser den samme glede for, de tradisjoner man har vokst opp med og setter så stor pris på!

Om deres tradisjoner innebærer ribbe, lutefisk eller grandiosa.. Hjemmelagde, rådyre eller brukte gaver.. Nisse, julestrømpe, kirke, mandel, snekker Andersen eller ei..

Ønsker dere alle en veldig god jul! :-)

(Og tror du ikke at dette rygg-julekortet gikk i trykken i år da, etter at dere gav uttrykk for at det var helt greit med et fjesløst julekort <3 Så ble det fjes til venner og bekjente som sjelden eller aldri ser englenes ansikt)

Bloggjulekort

10 thoughts on “God jul!

 1. Kjære, Stine!
  Jeg sender deg og dine ønkser om en tredisjonsrik, trygg, varm og hyggelig jul. Og det julekortet med ryggen til, det er bare så vakkert <3 Her har ikke alle kortene havnet i rtrykken og langt mindre i postkassa! Men, det kommer dager.

  Stor klem fra
  Nann Karin

  • Tusen hjertelig takk Nann Karin! Og det samme til dere <3 Håper vi sees like mye (eller mer!!) i 2015, som i året som har gått!
   Store juleklemmer fra Karmøy til Moss :-)

 2. Det er jo et kjempekoselig bilde :) Flinkis som fikk blogget på selveste julaften også! Her gikk mesteparten av dagen med til å prøve å få lillegutt til å sove, hehe. Han er ikke helt vant til fullt hus. Han er vant til meg som går rundt og nynner litt, og ikke er aktiv toåring som syns det er kjekt å hyle, både av glede og frustrasjon :-p

  Men vi hadde det veldig kjekt også altså :)
  Og pinnekjøtt er jo det beste som finnes!

  • Jeg blogget strengt tatt.. natt til julaften, så SÅ flink var jeg ikke.. :-P Kjenner til den «bysse-julaftenen» hehe ;-) Neste år blir det nok andre boller!! :-)
   Romjulsklem<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *