Jeg vil bare være meg!

I disse «Bli-ny med SFO» tider..

Jeg sto foran speilet på badet i det Storesøster kommer inn.

«Hva er det du gjør?» spurte hun.

«Tar på meg mascara..»

«Jeg vil også ha mascara!!!»

«Nei det…»

«Jo jeg vil!!»

Jeg skjønner at jeg ikke kommer noen vei, og samtykker.

«Sånn, nå kan du se!»

Med et stort smil klatrer hun opp på toalettet for å ta en titt i speilet.

Hun betrakter de svarte øyenvippene sine. Først med litt entusiasme, så med skepsis.. så kommer tårene.

«Jeg ser ut som en… voksen!!»

Mascaraen renner i striper nedover ansiktet hennes.

«Skal jeg ta det av??» spør jeg.

«Ja..» sier hun med gråt i halsen.

Kjenner jeg har dårlig samvittighet for å ha fått henne til å føle seg som en.. voksen. Så fjerner jeg den sorte malingen fra mitt barns rødsprengte øyne.

Hun løper ut fra badet, samtidig som hun gjør en ting veldig klart:

«Jeg vil bare være meg jeg!!»

IMG_6725

Så til de som måtte ha vært bekymret for hvordan det skulle gå med verdiene til datteren hvis mor representerer den overfladiske motebransjen.. she´s doing just fine! ;-)

Da kan det jo være slik, at det faktisk ikke er alle barn heller, som ville vært med på en «Bli ny» -dag (Hvis den dagen virkelig representerer det terminologien indikerer) Hvis de selv fikk bestemme…

Har du fått med deg debatten, hva tycks?

Du må ha en veldig god helg!

7 thoughts on “Jeg vil bare være meg!

 1. Jeg tycs at debatten er en smule overreagering. Jeg synes de kunne skrevet et bedre infoskriv og ikke hatt med noe om gutta i det hele tatt. Men ellers så hørtes ikke den dagen noe verre ut enn de andre temadagene de hadde hatt. Å ordne hverandre på håret, søle med neglelakk…. Ingen krise. Og om noen ikke ville være med så regner jeg med at de ble vel ivaretatt på vanlig SFO-måte. Jeg tror vi voksne ser problemer der unger ser lek. Som jeg har skrevet litt rundt omkring på nettet i dag, så var det også nevnt at sammen SFO hadde en temadag med skumparty… For voksne innebærer vel det visse assosiasjoner om Ibiza, toppløse damer og fyll. Ikke akkurat ting du vil de søte små skal lære seg. Men går ut fra at de samme søte små lekte med skum og hadde en flott dag, uten å tenke på sex og fyll i det hele tatt. På samme vis som de sikkert hadde lekt på bli ny dagen uten å tenke på kroppsfiksering og kjønnsplassering. Nope, storm i et vannglass etter min mening. Jeg lurer mer på hva foreldrene som fikk denne dagen stoppet sa til ungene sine. For hvordan forklarer du at en slik dag er feil uten å så en hel masse frø om akkurat det du så desperat prøver å unngå.. Men mulig de er bedre pedagoger enn meg :) Det skal ikke mye til by the way..

  • Ja problemet her er vel våre assosiasjoner, og ikke konseptet i seg selv. Hadde de valgt en annen tittel på dagen sin, så hadde det jo ikke vært en annen sak (det hadde ikke vært noen sak da..) Og de voksne ville sluppet å uroe seg for at kidsa kom hjem med permanent.. Neida, alle kan jo formulere seg klønete.. men jeg skjønner at de reagerte. Det ble mange klønete momenter på et lite infoskriv . Men storm i vannglass.. joa.. ;)

 2. Så herlig jente, hun vet hvordan hun ønsker å være og det er langt fra voksen.
  Bli ny dag i Sfo, hvorfor ikke det? Tipper barna kun skulle ha ansiktsmaske, kanskje agurk på øynene, for så å få litt neglelakk om de ønsket. Synes det er flott at Sfo ansatte vil prøve å engasjere seg og finne på litt annerledes, altfor mange ansatte som bare er tilstede.
  Jeg har ikke fått med meg noe om det før jeg leste om det hos deg nå.
  Ha en fin weekend og kos deg med familien din :-)

  • Takk, ja hun er herlig! Og bestemt! ;) Enig i at det er bra med engasjerte ansatte, men de kunne jo skrevet et litt mindre «voksent» infoskriv. (Og ikke utelatt gutta selvfølgelig..) Slikt blir det jo bråk av :-O Men de har fått unødvendig mye pes for et inforskriv som gav foreldrene dårlige assosiasjoner. Og bli-ny.. kan jo (for et usikkert barn) gi indikasjoner på at det ikke er godt nok som det er? Jeg bare tenker høyt.
   Anyways, ha en fin dag i Vesten flotte fire barns mamma :-*

 3. Jeg synes det var et helt latterlig infoskriv. Det var korttenkt og teit og jeg synes ikke «bli ny-dag» er for jenter heller. Jåledag, ja, for all del, men ikke bli ny. De er jo så inmari vakre og fine, de i SFO-alder og ingen trenger å bli nye. Søle med sminke, gre hår og sånn ja. Spa-dag med agurker på øynene som 4-barnsmamma skriver, flott, kjør på.

  Kanskje ikke en verdensnyhet og verdens viktigste ting, dette rundskrivet. Men ekstremt klønete og siden det ikke er første gang, så blir det bare for dumt.

 4. Storm i vannglass. First wold problems. Orker ikke engasjere meg engang litt. I debatten. Her kan jeg si at jeg hadde ikke leet et øyelokk om jeg hadde fått det skrivet.

  Mine er nå 9 og 11 år. De har egen sminke. Nei, ikke sånn fra lekebutikken. De bruker «voksensminke», ser på youtube for inspirasjon og tester ut forskjellige looks. Det er ikke lov å bruke på skolen (enda) men de kan gå ut med sminke om vi skal på senter, kino eller middag liksom. Om de da ser ut som folk og ikke catwoman gone crazy bananas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *