Jakten på Jo

Nå er den her! Den fulle rapporten fra Ascehougs hagefest 2014. Fortvil ei mer!

Det var i forkant av begivenheten.. at det befant seg noen forfatterdebutanter mellom et par glass, ved et bord, på en utendørs café, i Drammensveien..

IMG_6210

Der ble det lagt snedige planer! Hvordan få fiffen til å tro at vi var en av dem? Punkt 1. Ikke være så ivrig med kameraet osv. Da planene var klare, gikk vi målrettet mot åstedet. Vel, målrettet kunne vært tilfellet.. OM noen av oss faktisk hadde gjort litt research på forhånd og funnet ut hvor vi egentlig skulle!? Gleden var stor da vi spottet en kjendis med dress, da var vi ikke i tvil om at han var mannen å dilte etter.

IMG_6783

Dilteselfie.

Det var forøvrig her, planen om å ikke være for ivrig med kameraet (for ikke å avsløre vårt sanne jeg) gikk rett i dass!

Vi entret hagen. Hverken fotografen til TV2, NRK eller Dagsavisen.. så oss i det vi passerte dem? Typisk at alle journalistene skulle få rusk på øyet samtidig.

Etter at planen om å være diskré, hadde gått ad undas.. tok jeg selfies sammen med diverse programledere og skattesnyltere.

PicMonkey Collage

Okei, jeg skjønte jo at jeg ikke kunne komme hjem til dere med bare dette.. Vi var ikke en tur på Karl Johan liksom. Det var da vi bestemte oss for å jakte på Jo. Vi så han i køen på vei inn, men etter det.. må han ha vært inni buskene og skrevet litt manus. Anyways, vi brettet opp armene, og snek oss rundt med ett mål for øye! Jo! Det var da DETTE skjedde:

Jan Kjærstad. Han kom bort og sa at han hadde som mål å hilse på tre han ikke hadde hilst på før. «Hei jeg er Jan!» Haha som om at han trengte å presentere seg.. Jeg stotret starstruck frem navnet mitt. «Sine?» spurte han. Ja sa jeg og følte intet behov for å rette på ham. Mitt navn hadde kommet ut av legendens munn!!! (Ja og nesten helt riktig) Jeg var snar med å spør om selfies (med dere i bakhodet) og det var visst bare en glede for ham. Hvis du skulle lure på hva han sier her.. «Du er ordentlig proff på dette her du» «Fniiis» sa jeg tilbake. (Sjekk Carina og Nann Karin er fornøyde med visittkort fra Jan da!)

[tribulant_slideshow gallery_id="20"]

«Vi sees neste år da» sa han da han gikk. «Ja det gjør vi!» sa vi.

Vi trasket videre, med stjerner i øynene. Mellom sofistikert gestikulerende celebreties, men hverken Jagland, Skavlan eller Hegnar var interessanne for oss. Bare Jo.

Vel vi gjorde et par stopp. Men det kan du lese mer utdypende om hos Pia!

Og plutselig. Sto den mystiske og sortkledde Jo foran oss. «Vi har leita etter deg!» sa jeg stalkete. (Pia mente jeg hadde sagt «lengta» og gjorde selvfølgelig et stort nummer ut av det i etterkant) Så kastet vi oss over ham. Dvs. Pia gjorde. Da hun var ferdig med ham.. var jeg klar «Kan jeg og ta et bilde med deg!?» Så tok jeg bilde av oss <3

IMG_6837

Hadde ikke du blitt forfjamset om du hadde møtt Jo kanskje?! Ikke lett å fokusere da nei. Det var bare hun her som beholdt roen nok til å sitte igjen med et bevis etter jakten..

10639537_10152246881005178_3991884382250326529_n

Så nei kjære Kjærstad.. jeg er ikke desverre ikke proff på dette her. Da jeg fikk samlet meg etter skuffelsen av min manglende evne på å ta en selfie når det skikkelig gjelder.. var det ingen tvil om at det hele var en helt fantastisk opplevelse. Mest av alt på grunn av denne gjengen:

IMG_8285

Makan til festlige, sympatiske og lite selvhøytidlige damer skal man lete lenge etter! Smarte er de og! Så finn frem penn og papir jenter, vi MÅ gjenta suksessen til neste år. Vi kan ikke skuffe Kjærstad. Og jeg har en selfie jeg må ta.

Har du planer om å skrive et litterært mesterverk bare for å kunne dra på Aschehougs hagefest?

(«Jakten på Jo 2» kommer sommeren 2015!)

28 thoughts on “Jakten på Jo

 1. Mer planer om å forlove meg med deg så jeg kan være daten din!
  Nei guri, jeg hadde jo svimt av i døren, yikes!

  • Hehe jeg kan love deg at du kommer ingen vei med det.. Det var kjempestrengt, så stakkars Jack måtte pent sitte barnevakt.. ;-P Du hadde ikke besvimt, disse forfatterene var overraskende folkelige ;)

 2. Lurer og lurer på hva jeg skal skrive. Dette må man jo bare få med seg til neste år. Men mulig det er lurer å skrive noe sammen med andre. Virker som om det fungerer bra for dere liksom…. Fint å se deg her igjen forressten. Savner bloggen din titt og stadig..

  • Jeg er 120% sikker på at du kan få det der til å funke 120% alene!!! ;-) Vi MÅ dra dit sammen, jeg kan love deg at du kommer til å kose deg gløgg ihjel!! ;)
   Ahh.. bloggsvikten.. Muchos going on og får ikke brukt så mye tid som jeg skulle ønske på stakkars bloggen, og mine høyt verdsatte bloggkollegaer .. :( Ha en herlig søndagskveld kjære Doc! You know ur on my mind uansett!! <3

 3. Haha! Ser ut som dere hadde det gøy ;)

  Jeg var en gang på julebord med Jan. Han holdt tale, sa det var tradisjon at ledsagerne gjorde det, og hintet om at neste år var det min tur… Angst!

  • Hehe kan tenke meg du kjente prestasjonsangsten kom krypende da ja.. ;D Selv om jeg er sikker på at du hadde vært suveren!!
   Ja du.. det var utrolig gøy!! Anbefales! ;)

 4. Yeps! Jeg må helt klart skrive et mesterverk i tide til å få være med på festen og jakten på Jo neste år! Mest for å få en fest med deg og dere kule forfatterdamer forresten :) <3

 5. woho! så kult! jeg måtte virkelig tenke gjennom hele innlegget: hvem i alle dager er denne jo??? men joa! så kom bildet…det første med en ukjent mørk mann…hmmm.er dette jo tenkte jeg? hm,næh.aldri sett! men så kom altså da bildet med jo nesbø,å jeg bare: ÅÅÅÅ, kjekkas Jo JO! haha

  godt dere koste dere,så ut som en knall gjeng å feste med dette ja :))

  • Hehe joda det var gode gamle Jo-Jo vi var på jakt etter! ;) Det hadde ALDRI vært det samme uten den KNALL gjengen nei.. vi hadde det bare så gøy!! ;-) Leser du noen andre mammablogger nå da?! Anbefaler alle disse på det sterkeste! Kule damer privat, og dyktige bloggere!! ;-)

 6. jeg blir definitivt med på et litterært verk til, for det kan jo dukke opp flere vistittkort og muligheter for selfier. Takk for sist, det var kjekt :)
  Klem

 7. Tenk, allerede ei uke siden! Det var jo veldig gøy, vi var en fin gjeng:) Du er jo super-poser, da, du er nydelig, hvis man kan si slikt. Men seriøst, ble det bildet mitt det eneste vi fikk av Jo??

  • Spiste middag hos svigers i stad, og de var veldig opptatt av at.. forrige torsdag, ja da var jeg på den O´store havefesten!! Det var kalkun og waldorf på menyen, så det ble jo et slags 1 ukes jubileum! Da fant jeg ut at.. jeg akter å fortsette det slik, i 51 uker til! Hver torsdag blir et jubileum med kalkun eller pinnekjøtt! For en sånn dag må feires! Ikke hver dag man tar bilde med Storbritannias mest selgende forfatter!? Og det er heller ikke hver dag man ikke finner det bildet man tok med Storbrittanias mest selgende forfatter!!!? Jeg fatter det ikke, noen med onde intensjoner.. må ha slettet bildene!! Vet ikke helt hvem jeg skal mistenke… Carina?? Neppe. Men. Urix-mannen.. MÅ jo ha vært ganske sinna på oss!? Innerst inne.
   Og så helt seriøst.. Vi må finne en måte å kuppe festen på neste år!! Det blir ikke det samme uten oss. Og pe ess.. tror jeg nesten lo på med en liten prolaps pga deg. (Og Urix innlegget ditt gjorde vondt verre) Men du er tilgitt!! Hvis du sier at du blir med til neste år!

 8. Var det pinnekjøtt på menyen i dag? ;)
  Jeg holder på med 3 fantastiske bøker (eller tankekart til 3 tenkte bøker), så da regner jeg med at invitasjonen finner vei til min postkasse neste år. :D

  • Haha, nei det var noe lekkert kjøtt med bearnaisesaus kan jeg rapportere (Svigers inviterte igjen ser du.. Så så lenge de fortsetter å invitere oss på torsdagene fremover, så ser det lovendes ut for det ukentlige jubileumet mitt!! ;-) )
   Jeg har troa på alle de 3 (tankekartene til de tenkte) bøkene dine!! Gleder meg til å se deg i Drammensveien neste sommer Kristin!! ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *