Ja vi elsker.. eller ikke..

Northug junior nærmer seg oppløpssiden. Det er armtak som blir tatt med de Swix-stavene.. man sjelden har sett maken til. Jeg spretter opp fra sofaen. Jubelbruset fra publikumet i Falun, velter gjennom tv-skjermen. Han derre, altfor veltrente, canadieren viser store bicepser og faretruende fart, ved siden av Northug. Og det hele er i ferd med å gi hjertet mitt.. infarkt!

Så.. med verre timing enn noensinne, dukker de kranglevorne opp.

«Jeg vil ha hesten, den er MIIIN!»

«UUUT!»

«Jamen.. den er MIIIIN sa jeg!!»

«NÅ!!!! Gå og tøm ut all duploen eller no!»

Ingenting skal ødelegge oppløpet i denne sprint-finalen for meg. I alle fall ikke en hest! De forlater åstedet, glade for å kunne utføre litt mamma-godkjent «hærverk».

Petter setter inn hestekreftene vi kjenner fra gamledager.. (Ups, hestekrefter+Petter gav visst den verste assosiasjonen,. men alt dette tror jeg muligens er i ferd med å bli tilgitt nå!) Jeg hopper opp, og ned. Legger meg på gulvet. Hyler. Skriker litt. Okei, mye. «Kom igjeeeen!!!» Adrenalinet pumper. Legger meg ned på gulvet. Spenningen tar knekkken på meg. «Ja, jaaaa, JAAAAAAAAAAA!!!!!»

Jeg blir så glad at jeg..

IMG_7574

Flasher amalgamet!!? (Og jeg som, inntil nå, trodde at tannlegen hadde fjerna all den styggedommen!!!)

Så får jeg gåsehud.

Woooow, VI VANT! Vi? sier du kanskje.. Ja det er det jeg føler. En nordmann vant, Norge vant, JEG vant. Amalgam glemt.

Jeg har snakket med flere i det siste som sier at de ikke kunne brydd seg mindre om at Norge vant. Om Northug eller Bjørgen tar gull, er dem knekkende likegyldig. Selv om de ser på, så føler de hverken entusiasme, eller et liiiite snev av nasjonalfølelse! Selv ikke når det er blomstersermoni, «Ja vi elsker!», eller Petter Northug jr. GRÅTER!!

DET fatter ikke jeg, med min villeste fantasi. Og jeg lurer på hvorfor det er slik?

Jeg er slettes ikke den største sportsentusiasten sjøl, men når det er EM, VM eller OL, da sitter jeg pal. Og om Norge vinner, da sitter jeg enda palere..

Jeg tviler på at noen av dere har en master i nasjonalfølelser.. Men HVORDAN kan man IKKE få hjertebank når Northug kommer i battle på oppløpssiden, og hvordan kan man la være å ikke få frysninger når han slår andreplassen med noen millimeter av et sekund på målstreken? Hvordan kan man la være å juble når.. NORGE vinner!? Sitter du pal under VM? Er du en nasjonalfølelse-føler, eller ser du ikke poenget i det hele tatt?

PS. Noen som har lagt merke til de nye draktene til ski-landslaget? Er det muligens for å favne alle disse som ikke bryr seg, at de har gått for.. gjennomsiktig ;-) ?!

PPS. Alt er tilgitt Petter Northug!

16 thoughts on “Ja vi elsker.. eller ikke..

 1. Skisporten var IKKE morsom før Petter Northug! Nå derimot – jeg ser gjerne på herrer på ski. Noen ganger kvinnene også. Men herre-langrenn har en helt ny dimensjon…
  Skidraktene er litt rare. Skjønner ikke helt. Dessuten minner «hofteområdet» meg både om en stringtruse og en hipster… Haha!

  • Hahaha nei jeg forsto heller ikke mye av hofteområdet i det nye skidrakt-konseptet.. ;-)
   Ja Petter Northug setter liksom litt mer farge på en grå og kald vinter, både i skisporet og med alt det andre han lirer av seg og gjør når han ikke befinner seg der! ;-)
   Nå er det siste del av tremila, go Petter!! 8-)

 2. Og hvem gråter ikke, når Petter gråter?? :D

  Vi snakka også om de draktene. De ser jo bare urteite ut! Noen burde iallfall fortelle dem om hudfarget undertøy… Eller finnes boxere egentlig i fargen nude?? Kan du ikke spørre Jack om det?

  • Ja jeg skjønner ikke at et øye forblir tørt da..!??? ;-)
   Haha jeg spurte Jack om de hadde nude boxere.. «Æsj» var bare svaret jeg fikk. Så jeg antar at det ikke er så veldig populært hvertfall :-P

 3. he, he, takk for oppdatering og et påfyll av godt humør. VI fikk dessverre ikke sett innspurten og jeg forstår nå at det burde jeg ABSOLUTT. Både for å se gullkanteet målgang og spennende skidrakter.

  • Velbekomme min favoritt-mossing! ;-) Jeg sitter pal igjen her jeg da, og krysser fingrer over at det er de spennende skidraktene som kommer først på oppløpet!! ;-)
   Ha en fortsatt deilig lørdag, om den er neglebitende foran skjermen, eller ei! 8-)

 4. Jeg sitter ikke pal under sport lenger, faktisk. Det har noe med livet mitt å gjøre for tiden. Men jeg kjenner igjen følelsen av å være stolt av at VI vinner! :) Og jeg blir rørt når de gråter på pallen, særlig tøffe gutter som gråter…. da knekker jeg som en kvist.

  PS. Måtte du rydde mye etter premieseremonien?

  • Ja jeg ser for meg at du er en som kjenner på både stolte VI-følelser og får tårer i øyenkroken når gutta griner :-P
   Hehe, OM jeg måtte rydde?? Det var heldigvis ikke noe tusj på vegger involvert.. men jeg fikk tatt knebøyinga mi den dagen foråsidetsånn! ;-)

 5. Nei, jeg har ikke fått med meg de nye draktene, men så har jeg ikke fått med meg noe tv de siste ukene. Har hørt rykter om at det skal bli tv og kakekos her i morgen når jeg er på jobb.
  Ha en herlig helg og kos deg med tv, unger og kjærligheten :D

 6. Ååå for et artig innlegg! Jeg sitter også hekta:) Når 3 åringen for tredje gang stilte seg ertende foran skjermen og oppløpet begynte, ja da måtte mor puste dypt for ikke å kaste henne mange meter ut av stua. Taktikken er å skru opp lyden så høyt at de flykter! Det blir gåsehud og alt som hører med, elske VM og OL. Tror Finn Hågen som kommer fra nabostrøket skal gå med Petter på sprintstafetten, da blir det adrenalin da!!! :):):) Heia heia!!

  • Hahaha ja det ser jeg for meg, en 3 åring foran skjermen under oppløpet… hjelpes jeg kan ikke forestille meg hva jeg kunne vært kapabel til å gjøre da :-P
   Det med lyden var jo et sjakktrekk!! ;-)
   Oi er Finn fra nabostrøket!! Ja da kan jeg tenke meg at det var jubel i heimen under sprintstafetten!! Og at lyden var skyhøy.. ;-) Nå er det bare en time til gåsehud og adrenalin!! Heia heia! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *