Forunderlig om det fornødne

Jeg tror jeg starter.. ehm.. mykt denne mandagen.. For det er et dyptliggende tema, som jeg nesten må ta opp i plenum her på bloggen.. Da jeg ser for meg at det ikke blir like populært om jeg gjør det blant alle fashionistane jeg har interaksjon med på Facebook..

Jeg skal hente minstejenta i barnehagen. (Og for nye lesere.. hun begynte i begynnelsen av august.)

Før jeg har kommet meg inn døra, kommer en av de barnehageansatte løpende mot meg..

21545804_s

«Hva?» sier jeg spørrende. Hun er jo så glad i mat den ungen, at jeg er sikker på at jeg står for størstedelen av Libero salget på Meny.. Så hva snakker så damen om?

«Ja det ar heelt fantastisk!! Hon har basja!!» gjentar den barnehageansatte like euforisk.

«Og??» For med tre bleier FØR levering i barnehagen, og tre etterpå.. så har jeg egentlig bare syns synd på de stakkars jentene på avdelingen. Sett for meg at de står ved stellebordet med bare min unge hele dagen lang.

Men så, viser det seg, at jeg har gått glipp av en essensiell lærdom…

«Ja hon er endelig trygg!!» Og gir meg et lite foredrag om at barn ikke gjør deres fornødne i barnehagen, FØR de føler seg trygge og har det bra i barnehagen!!

Kjære folk, hadde jeg visst at det var en greie.. OG at det skulle ta nesten TO MÅNEDER før hun var trygg i barnehagen, så hadde jeg jo bekymret meg mer om det, enn at noen skulle komme i skade for å gi min lille øyensten en hard og skummel eplebit!!! Dette var jo helt forferdelig, men samtidig helt fantastisk.

Men nå bæsjer hun altså, og nå syns jeg ikke synd på dem i det hele tatt! Nå syns jeg mest synd på meg selv, som har måttet skiftet alle de bleiene hun har spart seg opp til i løpet av dagen!!

IMG_1521 - versjon 2

Men som dette bildet viser.. så er det ikke sikkert at Libero vil håve inn noe mer på min 14 måneder gamle pottetrener så mye lenger!

Jeg følte meg egentlig litt som en dårlig mor etter denne, for meg, helt nye lærdommen. Jeg burde jo ha lest boken om barns avføringsmønster!!

the-diaper-diaries

Kremt kremt. Mistenker at Copeland leser Diaper Diva Diary..

Og jeg som alltid hadde følt meg som en selvutnevnt ekspert på området også da, haha. Litt sånn.. Fortell meg konsistens, farge og lukt (skrev jeg virkelig det siste der??) så skal jeg fortelle deg hvordan ståa er!

For de som måtte finne dagens confession forunderlig.. Så stopper det ikke der.. 3 åringen er inne i en periode, der hver setning har ordet bæsj i seg. Og Norges andre nasjonalsang «Bæ bæ lille lam» er omgjort til «Bæsj, bæsj, bæsj, bæsj, bæsj». Hva gjør jeg feil?? Skal hun virkelig arve ALT etter faren?! Ikke nok med det, men hun er jo stolt av det hun får til og vettu. Da må hele familien komme å se. «Oi, så flott..» og sånn da. Det står sikkert noe om det i den derre copycat boken..

Om det går bra ellers? Jada! Et par plagsomme tenner på vei, men utenom det.. så er høsten fremdeles vakker..

IMG_1546Og her beundrer det trygge barnet søsterens ukulelespill i en barnebursdag i helga.. Mens hun bæsjer. Haha, neida.. joda.. neida. Jeg holder meg for god for bæsjehumor må vite!

IMG_2775Er du en ekspert på barns fornødne, eller gjør du som meg, lærer noe nytt om dette interessante temaet hele tiden?

17 thoughts on “Forunderlig om det fornødne

 1. Artig at du skulle ta opp bæsjing akkurat i dag, for Henny hadde bæsj fra haka og hele veien rundt, på langs, helt opp til nakken nå nettopp. Og jeg måtte klippe opp bodyen for å få den av henne! Ville jo ikke ha bæsj i de nyvaska håret, må vite!

  • Okei! Du faktisk KLIPPA for ikke å få bæsj i det nyvaska håret hennes?!!!! Da begynner jeg egentlig å tvile på om det er meg som er den originale diaperdivaen… ;)

   • Ååå, men håret er jo helt nytt! Hun fikk det jo for bare noen få uker siden!

    Til mitt forsvar så var det en kjip nestenfravokst 56’er som sikkert ingen ville arva uansett, OG det dryppa (dryppe, drypper, drapp, har drypt?) bæsj av den!!

    Skakke ha på meg at jeg er miljøfiendtlig eller diva jeg ass! :)

 2. hehe den var ny for meg i alle fall!
  Og bæsjetema passa veldig godt inn her i dag også. Jeg og pompen hadde dusja, og som den urutinerte mora jeg er (tror ikke jeg kommer til å bli rutinert noen gang) så lot jeg han sprade rundt på badet i adams drakt – og jeg brukte tydeligvis litt for lang tid på å tørke hår. Plutselig ser jeg noe mistenksomt i øyekroken, og det er han, som står og prøver å gni bort bæsjen han hadde tråkka i (forkjøla = null luktesans = veldig praktisk;). vi har ikke kommet i gang med pottetreninga for å si det slik! Kanskje du kan ha et innlegg med pottetrenings-diaperdiva-eksperttips?? please??? ;)

  • Haha det der ser jeg for meg!!;) Jeg har to tutter, men urutinert som aldri før, tror alltid det skal gå bra uten bleie et lite minutt til mens jeg skal bare…. Gjørke det vettu..
   Største er slutta med diapers da! Helt ny verden! Ja jeg må kanskje se det som min plikt som diaperdiva å skrive et aldri så lite innlegg med ekspertips hehe;)

 3. Haha, hærlig! Her går det i masse bleier om dagen, både relatert til tenner og til obstipasjonsdiare. Fikk heldigvis ordnet opp i det siste, før han ble for sår i stumpen. Det største «bæsjeproblemet» her i huset er nok at mini syns det er så stas å plukke litt på pilten, og bryr seg ikke om mamma har fått vasket rent før klypene kommer :-)

  • Ja vettu det problemet har vi også pådratt oss… Svært spennende å hjelpe til mens jeg holder på. Håper det er et kortvarig fenomen! Heldigvis så deler jeg nå dette problemet med de barnehageansatte.. det er en liten trøst! ;P

 4. Ha ha ha – lo skikkelig godt der – og lærte noe. Jeg får bekymre meg litt for minstemann jeg da…
  Bæsj er hot her også om dagen :) Jentene hadde helt klart hatt mye mykt å prates om.

  • Hehe, ja det er jeg sikker på at de har!;P Vi savnet dere i bursdagen… :( Men vi må sees veldig snart!! Og kooos dere om dere drar på Macintyre… #sojealous

 5. Har aldri kost meg sånn med et bæsje innlegg i hele mitt liv :-) Våre små skatter lager gullkanter på hver eneste gråstein det er helt sikkert! Og du er flink til å dokumentere det og sette pris på det! Love it!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *