Ja de te-enna, ja de te-enna…

Oh happy day, a tooth is on it´s way! <——-IRONI

Jeg hiver meg over tastaturet her, mens hun sover et lite øyeblikk. Jeg har ikke hatt tid til å telefonere han far engang.. Han får lese det her! Her er i hvertfall en kort oppdatering på status quo i residens Bauer:

Ting hadde jo roet seg litt her i hjemmet etter fylte 6 måneder.. I dag er hun 7, og nå er det på an igjen. Men det måtte jo skje.. selv om jeg helst skulle sett at hun forble tannløs!.. For du skjønner, lillesnupp er en diva, hun hyyyler og bærer seg om jeg kommer borti henne med lillefingeren. Så i dag er det en illskrikende unge jeg har i hus, stakkars hun har jo vondt.. så jeg skjønner jo at hun sier i fra. Og jeg som ikke har Dentinox engang.. Det trengte jeg aldri med storesøster, som alltid hatt veldig høy smerteterskel og lite divanykker, så da har jeg ikke tenkt på at jeg kunne komme til å trenge det nå. (Hun begynte å få tenner rundt 6 mnd. hun også). Dessuten vet jeg ikke om jeg skal høre på de som sier det er greit å bruke det, eller de som er i mot. Grrr.. Kan forskere og forståsegpåere bare bli enige om noe som helst!??

Jeg som hadde nøye kalkulert denne permisjonen, slik at jeg skulle få med meg ski-vm!! Jeg hadde jo ikke tatt med i betraktningen, at et tannfrembrudd kunne skje den dagen KVINNE-STAFETTEN fant sted. Typisk.

It´s oooon! Dette er grunnen til at resten av ski-vm er over for min del.

Jeg fortsetter den febrilske skrivinga..

Tror du ikke jeg måtte finne frem vognbagen i stad igjen da, og så var det bare å sette i gang med knebøy! Ingenting kunne roe den lille prinsessen på erten.

Forferdelig med fokus på tenner i denne familien om dagen. Storesnupp skal enten lese boka om Karius og Baktus, synge sangen, eller se de to trollene på youtube. Men de betyr ingenting, når tennene skal pusses, for DET vil hun ikke!

Disse er det som lærer barna våre å motsette seg tannpuss. «Ikke gjør som mora di sier!!»

Og bare for å understreke, at tenner bare er til besvær. Jeg sitter jo her, og nyter min dyrebare pause, med kaffe og noko attåt. Og dette «noko attåt», det er deilig, det er brunt og gir meg en enorm mengde endorfiner (som jeg trenger nå!!).. og ikke minst TANNVERK. Jeg har nemlig ikke hatt tid til å være hos tannlegen de siste årene.. (tid er relativt, jeg har hvertfall ikke prioritert min dyrbare tid til denne «la-oss-ribbe-nordmenn-for-sparepengene-deres-hø-hø-hø-foreningen».  Jeg lider i tillegg av tannlege-o-fobia..

Jeg avslutter dette innlegget med en liten tann-trall.

«Ja de te-enna, ja de te-enna.. er til bekymring for fattig og for rik!» Og jeg føler at sangen mangler noe, så jeg tilføyer.. For voksne og for barn, for 7månedinger  og for 2åringer, for permisjonsplanleggere og for ski-vm tittere. Og lista bare fortsetter..

Jeg føler at tenner er roten til (ikke alt), men MYE vondt i denne verden..

Kjære Gud, kan dette være en løsning tror du?

(Bare et forslag.. som du kanskje kan vurdere. Det hadde spart oss mennesker for mye. Bekymring. Smerte. Penger. You name it!)

Når fikk dine tenner, og hvordan reagerte de? Bør jeg gå ut å kjøpe Dentinox? Tror DU gebiss kan være løsningen på verdensproblemene?

(Foto: Google)

8 thoughts on “Ja de te-enna, ja de te-enna…

 1. uff da stakkars lille :( våre fikk tenner i 6mnds alderen de å. Første hylte en del, men andre kunne ikke brydd seg mindre om at hun plutselig fikk fire tenner på en uke. Rart det der! Har du prøvd med en kald bitering eller noe?

  Ang mammas tannhelse…uff.. jeg får alltid et hull mens jeg går gravid! Ellers har jeg aldri hatt hull i mitt liv! Merkelige greier… Må nok til tannlegen med en gang jeg har født. For jeg må pinemed ha narkose eller noe med mine sensitive tenner. Holdt på å kvele tannlegen sist jeg måtte bore….

  • Aldri hatt hull?? Vet du hvor heldig du er??? Under graviditeten er det jo obligatorisk da, har jeg skjønt.. Jeg har ikke sjekka etter siste graviditet nå, så jeg har nok et par tusen kan jeg tenke meg. Og det blir det å cashe ut også.. grr for blodpriser hos tannlegene… &%@?!$%6&@?!
   Bitering i kjøleskapet as we speak!

 2. De kan dette med timing :-)
  Lillemannen min fikk for øvrig sine første tenner da han var fire måneder. Og da var han så liten at han ikke greide å holde noe han kunne tygge på i munne en gang. Det endte med at jeg måtte holde tyggelekene for han, evt. sitte og stryke fingeren over tanna…i timevis.
  Oh, de te-ena!

  • Fire måneder? Stakkar liten.. Ja da skal jeg egentlig ikke klage.. For hun fikser jo stort sett opp med kløinga sjøl, selv om hun liker å syte om det.. ;-)
   Ha en vidunderlig helg :-D

 3. Ja nå har jeg sniklest her inne i noen dager, og ledd og humret og latt meg imponere… Du har herved fått en ny fast følger. :-)
  Apropos tenner: Mine fire har som regel begynt å få tenner sånn i 4 måneders alderen. Med det resultatet at jeg sluttet å amme ganske fort… Så nå lurer jeg på hvordan du har taklet at de biter mens du ammer – for du ammer jo lenge etter at tennene er på plass har jeg skjønt?

  • Joanna!! Så altfor snill du er med orda dine, tuuusen takk <3
   Du har fire du.. og alle fikk tenner såå tidlig!! Biting er no-no, så jeg skjønner at du satte opp restricted area skiltet!! Hehe, så vi får se da.. biting er uaktuelt, så da spørs det om snuppa har vett til å la være!? ;-)

 4. Hahahaha, du skriver så morsomt! Mine fikk tenner fra 6-7 mnd. Opplevde aldri at Dentinox hjalp så mye. Puttet frosne bringebær i et sånt spise nett og lot dem gumle løs på det, men alt i alt er det jo bare å tenke at aaalt er en fase som går over ;-) Ha en topp helg! Mange klemmer fra Susanne

  • Tusen takk kjære du! :-) Jeg har gitt henne nett nå de to siste dagene, og føler at det hjelper litt, så takk for tipset!! ;-)
   Ja den eneste trøsten oppi disse våkennettene.. er at det vil gå over! Gjesp.. da får jeg gå og kanskje få et par på øyet, før det er på an igjen.. Det går over, det går over, det går oooover!! (Viktig å si det til meg selv føler jeg ;-))
   Klemses i massevis!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *