Finnes det noe som heter kafékos for småbarnsforeldre?

-Åhhh sååå heldig du er som er hjemmeværende småbarnsmor, og bare kan gå på kafé og bare kosemose deg heeele dagen lang!!!

Jeg spør: Er det fakta, eller er det en myte, at hjemmeværende småbarnsforeldre kan kose seg på kafé hele dagen lang?

I tre år har jeg prøvd å gå på kafé for å kose meg.. They might say I´m a dreamer.. og ambisiøs!

Jeg hentet lillesnupp i barnehagen før klokken slo ett, da hadde hun vært i barnhagen siden HALV TI!! Da hadde vi en kaféavtale. Selvfølgelig kunne jeg gått på kafé for å prøve og kose meg uten henne. Men jeg hadde ikke kost meg, når hun ikke var der sammen med meg.. men sammen med skumle eplebiter.

Og det gikk jo forsåvidt over all forventning i dag, jeg fikk faktisk spist opp lunsjen min! Kaffen måtte jeg derimot ta på styrten. Hvorfor jeg etter tre år med samme problematikken, ikke spør om å få kaffen i beger.. er et mysterium.

Når storesnupp var liten.. var scenarioet det samme. En gang.. underholdt hun kaféen med et relativt høyt desibelnivå (som hun pleide). Og jeg var jo bare glad for at hun satt i ro i stolen sin i ett sekund! Alle lo og syns hun var kjempesjarmerende. Unntatt et par. De satt med pekefingrene sine plantet langt inne i hjernebarken, før de reiste seg, og gikk. Den doble kaffelatten var urørt.

At barn er umedgjørlige på kafé er en ting. At folka rundt en er det, er en helt annen! Det er få barnevennlige kafeer, hverfall her i Oslo. Og man kan risikere stygge og anklagende blikk og utsagn, om ungene ens ikke besitter engleaktige kvaliteter!! Men er det ikke det, så er det at man ødelegger de andres appetitt for man ammer offentlig. Dessuten er barnevognen alltid i veien.

Du vil ikke nei? Ingenting nei? Se her, se på boken! Mere makrell i tomat? Tørst? Vil du ned på gulvet en tur? Se visakortet til tante!! Busskortet da? Ikke det nei. Bare ikke hyl.. så høyt!

Du vil ikke nei? Ingenting nei? Se her, se på boken! Mere makrell i tomat? Tørst? Vil du ned på gulvet en tur? Se visakortet til tante!! Busskortet da? Ikke det nei. Bare ikke hyl.. Så høyt!

IMG_0775

IKKE SPIS SMULER FRA GULVET! Eller vent litt, det gir meg jo faktisk hele ti sekunders kosing med kaffen!

IMG_0780

Favorittkaninen din Lillesnupp!! Nå kaster jeg den til deg! Her! Der er den. Bak deg! Hallooo!!!

IMG_0782

Lillesnupp! Kom hit! Nå! Lillesnuuuuupp!!! Jaja, ti ekstra sekunder.

Den resterende koffeinen ble kastet ned i magesekken. Så gikk vi.

Hvorfor jeg gidder etter tre år? Håp blogglesere, håp!

Og du som faktisk tror at jeg kan kose meg på kafé hele dagen lang.. Moahahahaa! Sitt der med fordommene dine hos Baker Hansen, mens du koooser deg med den enkle kaffemokkaen! Med ekstra krem på!

Jeg tar en pulverkaffe hjemme!

Kan du kose deg på kafé?

18 thoughts on “Finnes det noe som heter kafékos for småbarnsforeldre?

 1. Haha, nei, det der har jeg aldri skjønt! Skal innrømme at det ble noen kaféturer på mor mens barnet sov fredelig i vogna utenfor vinduet.. Du, vet, sånne koselige spontane turer hvor den eneste måten å få det stuptrette Barnet til å sove på, var å trille. Nå! Og når hun endelig sovner flykter man inn på kafé (sånn selv om man egentlig burde gå lang tur og bli tynn og sprek), for å oppdage at du har glemt å ta på deg BH i det du tar av deg jakka. De turene ble det noen av, ja. God helg;)

  • Hahaha ja første ville bare sove i vogna, og så to ganger til dagen da!! Kan også innrømme at jeg flyktet inn om jeg hadde en mulighet til å plassere henne utenfor!;) Og med det hui og hastet det var, før overtrøttraseriet tok helt av.. så var det jo et under at man i det hele tatt oppdaget at man HADDE klær på når man tok av jakka!! ;P
   God søndagskveld til dere på Sandaker!! ;)

 2. Kafé er blitt et fremmedord etter 4 barn. Første barnet, ja da skulle en kose seg på kafé og bare nyte dagene hjemme slik som alle småbarnsmødre gjør. Etter friere barn forstår en at skal en på kafé så er det ikke for kos, da er det bedre å ta maten med på lekeplassen. Så istedenfor i fine klær på kafé, sitter jeg full av sand og gress og nyter «freden» på lekeplassen, for der koser barna seg :-).
  God helg.

 3. Hahaha. Kjenner med så godt igjen. Jordbærpikene er jo greit nok for der kan de krabbe rundt på det store gulvet… helt til de krabber inn i skobutikken og begynner å kaste skoene rundt seg :/

  På sagene er det en kafè med lekerom. Helt perfekt (selv om jeg er overbevist om at det er flere bakterier der enn i en basebarnehage). Selv har jeg funnet den perfekte løsningen (så lenge det ikke regner). Jeg kjøper med meg kaffen fra åpent bakeri og tusler bort på lekeplassen. Har faktisk fått gjennomført en samtale eller to der…

  • Hehe, ja det er jo derfor vi går på jordbærpikene!! Ikke for at servicen er så god der hvertfall.. ;P
   Oi, skjønner at vi må ta med antibac og teste ut kafélivet på Sagene!! ;))
   Men det er nok best med lekeplassen til syvende og sist, i hvertfall om man skal konversere med en tredjepart i tillegg!! ;)

 4. Da mini var yngre kunne jeg kose meg på kafé, men nå er det blitt en ganske stor utfordring. Han er mye mer høylytt, slår i bordet (enten med hendene, en leke eller sin elskede tresleiv), og setter jeg han på gulvet stikker han til palings avgårde til nærmeste barnevogn (hjul er tipptopp), eller til nærmeste bord for å hilse på.

  Heldigvis gråter han sjelden ute blant folk, og han smiler til alle han ser, så til nå har det vært få stygge blikk, men mange ukjente som tuller og tøyser med han :)

  Tror kafé med lekeområde eller lekeland er en bedre arena for kaffi framover, gitt :)

  • Ja de par første ukene gikk greit her og, men så var det over! Slutt. Finito. Punktum.
   Ja han ser ut som en gladgutt han lille mini!! Aldeles herlig er han! :)))
   Lekeland er definitivt best egnet for kaffekos! Og hva er vel da bedre enn Leos, vi var faktisk en tur på Leos i Haugesund når vi var hjemme nå sist! Perfekt! ;))

 5. Når jeg var hjemme med nr.2, var der en kafé i Tønsberg som var ekstra tilrettelagt for at en skulle kunne ha med barn.

  • Fikk visst kommet borti noe…
   Men var iallfall en kafé med ekstra plass til vogner og go lekeplass. Som var «inngjerdet» som en stor lekegrind. Da gikk det iallfall litt bedre. Ellers er «to go» en fin oppfinnelse…hehe

 6. Jeg sier det igjen! Du må bare flytte hit. Her har vi EN kafe så det er ikke store valgmuligheten. Men til gjengjeld er den barnevennlig så det holder. Det er bare å se tilbake på lørdag for eksempel. For det første smile Cecilia og sier hei når vi kommer. Enda hun VET hva hun har i vente.. De andre ungene som var der i tillegg til mine tre var Sofie, Maja, Sander, Sander P, Jonatan, Theodor, Vilma, Eira, Elina, Elias, Villiam, Preben og Kristian. Det ble lekt sisten ute på verandaen, det ble lekt gjemsel og det ble lekt fargekonge. Cecilia skrev med største tålmodighet opp alt Eir og Isa ville ha i Wrapsen sin, ingrediens for ingrediens og jeg nøt to hele pepsi max og Henning og mamma en STOOOOR kaffe og ungene var dritsure da vi sa vi skulle gå.. DET er kafe det!

  Så må jeg bare si tusen, tusen takk for koselige og støttende kommentarer under innlegget Jævla sytpeis. Legger igjen takk her i stedet for i kommentarfeltet der, det har blitt en smule uoversiktlig… Jeg ble veldig glad for dem og teller hver slik ca ti ganger for hver dårlig :)

  • Nemmen er det ikke kjendisdoktoren!!! Nesten 10 000 delinger på facebook og over 1000 kommentarer på DB!!! Det tok av! Håper du ikke blir nedringt av sytpeiser.. And you know.. I´m always by your side! Er ikke til å kimse av det ser du, blogfriends! ;P
   Du sier.. barnevennlig kafé, velfungerende helsevesen og.. pepsi max.. Da sier jeg bare en ting.. Inndyr next!!

 7. Kafe? Hva er det? Det har jeg ikke hørt om! ;) Har i så fall glemt hva det var… tror jeg prøvde meg en gang da Snipp var liten. Var der i fem minutter før vi spurtet ut døren! Siden har det vært ukjent territorium. Tar heller en tur med en tredjepart, møtes på lekeplassen eller hjemme. Føles mye tryggere og jeg kan nyte den lunkne kaffen min med god samvittighet! Ønsker deg gode netter! ( Fortsatt preget etter fredagens byvandring som liksom var i 1701)..

  • Haha godt å høre det ikke bare er jeg som sliter på kaféfronten! Og er det ikke rart hvor vant man kan bli med å drikke lunken/kald kaffe nå man har barn, bare gi meg koffein liksom!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *