Dusør til den som kan hjelpe meg å finne stemmen min!

Statusrapport 2. søndag i advent: Vi våknet opp til snø! IMG_2479

Og det var veldig koselig, siden vi kunne sitte og spise pepperkaker til synet, som forøvrig ble laget uanstendig sent i går kveld!

Processed with VSCOcam with m5 preset

Så tente vi det andre lys, så kunne vi bedre se.

IMG_2739

Høy på pepperkaker og livet, løp treåringen av gårde i nysnøen.

Her hadde det passet og lagt på noen cheesy hashtags , bliss eller LML.. hadde det ikke vært for at jeg egentlig syns at livet er ganske kjipt akkurat i dag.

Jeg har nemlig mistet stemmen, og det hadde ikke vært så forferdelig trist det.. hadde det ikke vært for at jeg skal synge julen inn denne uken. Men hvordan i all verden skal jeg synge julen inn, når det ikke kommer en tone ut av meg. Det er jo ingen som blir i julestemning av «Det hev ei rose sprunge» fremført av.. en stum!! Vel, nå er jeg jo ikke alene om dette, men jeg velger å tro at jeg er ganske uvurderlig.

Jeg har prøvd å finne den, ved å la honning renne ned i halsen for å smøre stemmebåndene, innhalert vanndamp, gurglet vademecum, og drukket på ingefær. Jeg skriver beskjeder på papir, og tramper to ganger når svaret er ja.

Og da skjønner du at det naturlig nok ikke er så meningsfulle samtaler gående her i hjemmet i kveld, ikke er det en særlig lystig stemning heller. Stillheten blir bare avbrutt av at jeg klapper i hendene, og antyder en drikke bevegelse med hånda, når Jack skal gå ut å koke en ny ingefær-drikk til meg! Så derfor konverserer jeg mye heller med deg! Og har du et råd, et tips, en mirakelkur, en sympatihilsen, eller hva som helst å komme med! Så er jeg lytter øre!

For jeg må ha tilbake stemmen til 16.30 i morgen nemlig, da er det generalprøve. Og i alle fall til tirsdag, for da begynner skolekonsertene!

Synger du julen inn? Har du mistet stemmen? Og har du mistet stemmen når skulle synge julen inn?

Sånn da trenger jeg en ny runde ingefær.. klapp klapp! Det er litt deilig også..

Ps. Dusøren er forresten to billetter til julekonserten!

Slider_Julekonsert20132-960x400

27 thoughts on “Dusør til den som kan hjelpe meg å finne stemmen min!

 1. Åååå, det må nesten bli sympatihilsen fra meg, altså, da jeg aldri mister stemmen uansett hvor sjuk jeg er!

  Men det kunne jo ikke passet bedre at du spurte om jeg synger julen inn!
  For nei, det gjør jeg ikke, men jeg synger mye for lille He! Og siden jeg kan ytterst få barnesanger, er dette favoritten, og den passer jo bra i sakens anledning. Håper du kan melodien:)

  Det er lenge siden sist
  jeg satt på en kvist
  og tissa rett i hodet på en optimist.
  Optimisten sa
  Halleluja,
  alt det gode kommer ovenifra.

  Sååå, moralen er: Vær optimistisk! I morgen den dag våkner du nok opp med stemmen i behold:)
  Sovebebibloggen would like you to read.. Er jeg liksom ikke morsom jeg da?My Profile

 2. Har du lett nederst i en IFA-eske?? Er jo sånn operasanger utenpå. Skjerf rundt halsen. En overdose kortison? Playback? Hvis du tar med en liten iPod eller noe med sangene på og spiller mens du mimer?
  Uansett, sympatiklemmer i fleng. Håper masse du får stemmen tilbake for sånne julekonserter er det triveligste som finnes når man synger i kor. Sang i jentekoret på medisinstudiet selv…
  Livet i Casa Didriksen would like you to read.. Og vinnerne av de utrolig fine drikkeflaskene fra Agent M er…..My Profile

 3. Du må ikke hviske i alle fall! For det gjør det verre (sa doktoren den sommeren jeg jobba som nattevakt på aldersdement avdeling og mista stemma. Er ikke mye til nytte der da altså, i alle fall ikke siden jeg var alene på vakt! Picture it;)
  Og ellers har jeg lite tips. Jeg synger ikke julen inn for andre enn Pompen, men vi synger på låven sitter nissen ganske ofte for tida! Og lykke til med å finne stemmen! det hadde vært veldig fint å få dusør, for den er sikkert kjempefin! Men siden jeg bor stort sett så langt fra sverige som det går an i norge, så diskvalifiserer jeg herved meg selv;)

  • I can totally picture it!
   For av og til MÅ man. Hvor lett er det å ikke hviske.. når man kjenner blodtrykket øke fordi treåringen nekter å kle på seg, nekter å pusse tennene, nekter å sitte pent ved bordet? Haaard man, haaaaard. Et «nå-er-det-nok» kroppspråket og et wannebe tegnspråk har liksom ikke samme myndigeheten ved seg. Og ønskede resultater uteblir. Og blodtrykket stiger enda mer, kan ikke være bra for stemmen med høyt blodtrykk akkurat heller kan jeg tenke meg..
   Diaperdiva would like you to read.. Dusør til den som kan hjelpe meg å finne stemmen min!My Profile

 4. Du får slå deg sammen med de som må finne skjegget for tiden. Ho-ho!
  Du får unnskylde meg med at det er sent. Ellers kan jeg kun si lykke til, og krysse fingre og tær for deg.

 5. Uff, stakkars deg!!! Neste gang du er i England må du kjøpe noe som heter Lemsip (pulver som blandes i varmt vann). Det hjelper! Men det hjelper jo dessverre ikke deg akkurat nå:/ Så jeg kan igrunnen bare ønske deg GOD BEDRING!

  Btw: er veldig nysgjerrig på hvor du synger. Kor?

 6. aiai,vi får håpe stemmen din kom tilbake! du har virkelig prøvd det meste for å få tilbake den i hvert fall! nei uff,jeg synger ikke julen inn.såvidt jeg synger nattasang til snuppeline jo :-p på fest kan jeg synge julen inn,da er jeg jo så flink! haha :-p
  inger would like you to read.. Hjemmesyssel med…?My Profile

  • Haha. Nei, jeg synger bare i dusjen og for datteren min. Tror verden er best tjent med det:) Men har et par korentusiaster (hvis det er et ord?) i familien, i tillegg til at halve slekten kunne åpnet eget apotek:p Har du en plage, så kan jeg love deg at familien min har full kontroll på hva som finnes av remedier rundt i verden… Skremmende, men sant…

   Håper du finner alle tonene igjen:)

 7. Ikke syng på generalprøven! Den er vel over. Men ja. Sitron, honning, ingefær og skjerf. Og det finnes ingen mirakelkur desverre. Bare vær stille til stemmeprøve før selve syngingen. Og ta det rolig da så du kan ta den ut på selve opptreden.
  Jeg har mistet stemmen før en konsert før ja, og da var jeg den eneste som kunne mine solopartier, så ehm, ja. Men det gikk bra! Det ordner seg for smarte jenter.

   • Uff da! I dag da?
    Jeg leste denne kommentaren til morgen i dag og synes det hele var ganske ironisk all den tid jeg så og si ikke hadde stemme til morgen i dag. Og skulle synge i dag. Solo. Stas.
    Det gikk fint da, den kom heldigvis tilbake litt etter litt gjennom dagen og på stemmeprøven var jeg fin igjen. Jeg sendte dog noen paniske sms’er til morgen i dag og fant et par som kunne hoppe inn dersom den ikke hadde kommet tilbake. Stakars de som har øvd intenst og var villige på så kort varsel, men ikke fikk synge alikevel.

    Ah, anyway, takk! Jeg har jo allerede confessed at jeg falt pladask for deg, høhø.

 8. Jeg har et kjemperåd! Istedet for å trampe to ganger når svaret er ja, kan du nikke istedet
  God bedring og masse sympati til deg, diva

 9. Ai- ai! Håper virkelig den stemmen finner sin plass igjen snart! Bare ikke stress, det hjelper ikke på stemmebåndene i alle fall. Mine stemmebånd er utslitt etter å ha jobbet på telefon i ti år så de svikter både titt og ofte Lykke til med stemmejakten!
  Drømmelykke would like you to read.. UtslåttMy Profile

 10. Etter å ha lest svarene her hos deg så flirer jeg og synes jeg ser hvordan du trampet og klappet, mens du spiste sitron og ingefær, hihi. Huff, nei stemmen din er ikke til å spøke med, håper den er fin nå eller i alle fall talefin. For selv om du får vidunderkur så kan en ikke forvente å få bli like populær som Olga Marie når en synger
  Ha en herlig kveld.
  4 barns mamma would like you to read.. Tobarns pappa gikk leiMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge