Det er sølv det som glitrer

Det er ikke gull alt som glimrer, sier de. Det er sølv det som glitrer, sier jeg. Nå høres det kanskje ut som jeg skal begi meg utpå en klisjéfylt analyse med intrikate og dyptliggende fortolkninger av intellektuektuelle forståelser og metaforer. Men det skal jeg altså ikke, overskriften indikerer noe helt overfladisk. (Sånn, da fikk jeg hvertfall brukt de fremmedordene jeg kan)

Og gjett gjerne, før jeg avslører plottet: Glitrer, men er ikke gull? Sølv, men er ikke metall? (eller en viss andreplass!) Det oppdages ofte på badet, men er ikke sølvkre? (bare like forstyrrende og ubehagelig!)

For å gjøre en kort historie lang..

I de tidlige morgentimer står jeg på badet og napper brynene. De lenge etterlengtede solstrålene titter inn gjennom persiennene. Sølvkreet piler under badekaret, livredde lys som de er. Lyset får endorfinene inni meg til å ta saltoer av pur glede, og jeg kjenner ikke engang snev av smerte når pinsetten drar ut de små stakkarsene på bærtur. Så begynner jeg å lure på hvilken vinkel jeg skal fange dette sollyset fra, til instagram, med hastaggene..

IMG_8244

Jeg betrakter fornøyd øyenbrynene, og tenker.. Hvem trenger vel Fred Hamelten?!! Mens jeg nyter solen i ansiktet, de kjempepositive tankene som svirrer, og de ryddige øyenbrynene. Så glir blikket mitt oppover. Mot en ettervekst.. av en annen verden!! Hvordan kan jeg ha ungått å se den? Mulig det var kombinasjon av at bustete øyenbryn som hindret sikt, og lite sollys på badet! Jeg studerer etterveksten litt nærmere..

Hva er det som glitrer sånn oppi der? Jeg bøyer ned hodet, og synet som møter meg.. er ikke pent. Hva? Det må være tørrshampoo-restene fra i går!! Napper ut et hår med pinsetten jeg fremdeles har i hånda. Legger den fra meg, og prøver å dra av tørrshampooen med fingrene. Den er stuck. Hopper i dusjen, vasker håret med ordentlig shampoo, skrubber det. Vekk med den tørrshampooen! Husj!

Tørker håret omstendig. Tilbake til speilet. Forhåpningsfull. Og der i sollyset ser jeg.. det er ikke tørrshampoo alt som glitrer… Endorfinene forlater umiddelbart åstedet. Og min eneste tanke er.. Jeg trenger Jan Thomas! ASAP.

Det må jo ha skjedd over natta? Eller mens sola har vært borte? Shit. Jeg går rett inn i stua, og spør Google om hva det er som skjer med meg.. Jeg finner akkurat det svaret jeg trenger, sånn at jeg kan nyte livet i vårsola frem til jeg får en time hos frisøren: Om du oppdager det før fylte 40, kan det være et tegn på en pigmentforstyrrelse!! Oh man og pjuuh, jeg er pigmentforstyrret! DET kan jeg leve med!! :-)

Men vekk skal det, det kan jo komme andre skumle tanker snikende og true teorien min, om jeg må se på denne pigmentforstyrrelsen hele tiden! Og da kan jeg jo risikere å bli skikkelig deppa.

Har du gjort slike forstyrrende oppdagelser som jeg har i dag? Velger du å se på sølvet som glitrer, som en pigmentforstyrrelse? Vet du om en bra frisør, som kan dette med glitrende ettervekster?

PS. Som du ser, så har jeg ikke nevnt det gode gammeldagse navnet på dette fenomenet vi snakker om her. Det er av to grunner. 1. Det kan spores tilbake til meg om noen googler fenomenet (og jeg vil at denne personlige bekjennelsen bare skal bli mellom oss) 2. Å snakke i øverført betydning gjør det lettere å fornekte og bortforklare sånne tunge ting!

PPS. Jeg illustrerer selvfølgelig heller ikke med bilder her i dag.. Jeg regner med at grunnen er åpenbar.. Ingen har bevis på at det jeg sier, faktisk er sant!! Now.. is it, or isn´t it.. You will never know.. (For jeg kommer til å sørge for å aldri ha ettervekst ever igjen!) ;-)

14 thoughts on “Det er sølv det som glitrer

  • Takk :-) Ja jeg regner da med det!! Jeg får vente med frisøren til etter legebesøket!
   Hahaha det sa jeg også.. jeg håper du banket hardt i bordet da du skrev den første setningen der!! ;-)

 1. Stakkar deg, for en traumatisk morgen ! :)
  Vel nå kan vel dagen bare bli bedre, kan den ikke ? :)
  og lykke til hos lege og frisør :)

 2. 7år….. SJU ÅR! Så velkommen etter i det gode selskap sier jeg bare:)
  Nå bare later jeg som om at jeg ikke ser dem, og så later jeg som at ingen andre ser dem heller, funker fjell;) og noen sa at dersom du napper ut ett, kommer det to tilbake. Jeg mistenker at den sannheten er på lik linje som den at hvis du spiser skorpa på skiva får du fin sangstemme, men den trodde jeg jo på i ca13 år, så

  • SJU? as in SEVEN!? DET var deilig å høre!! Takk Therese, jeg visste jo at jeg alltid kan stole på deg!!! ;-) Late-som-strategien høres gull ut.. kan jo ikke gå til frisøren HVER måned heretter heller lsssmmm!!??? Hahaha.. nå skal det sies at jeg spiser enda brent pølse for å få finere sangstemme jeg altså!! ;-)

  • «Various trend reports call gray hair a hot look for 2015 — for both younger and older women!!» Yeah!! Takk for oppmuntringen kjære Kjersti :-P
   -Granny chic

 3. hm.nei.nå tror jeg ikke på deg! du d? haha søta :) venninna mi er 28 og har fått det,så jeg venter bare tålmodig. (hilsen young and 30)men kan ikke si jeg gleder meg! vi håper det er nå pigmentering som har blitt med alderen ;) selv sliter jeg med den vanlige etterveksten…slitsom den også!!

  • Haha ja den etterveksten er sliiitsom, vurderer litt å farge det mørkere igjen. Eller vurderte hvertfall.. (FØR dette scenarioet) For nå som jeg har pådratt meg den der pigmenteringen.. så vet jeg ikke om det er så smart, striper er kanskje tingen. Får gå litt i tankeboksen, må ha en forandring hvertfall!
   Ha en fin uke Inger :-D

 4. Tihi… Har sølv i massevis her. Er rik rett og slett. Jeg tror at glitrende sølv representerer alt godt vi har gjort i livet og som har gjort oss både klokere, mer erfaren, mer avslappet og til bedre mennesker. Hva annet kan riksom som glitrende sølv representere? Så jeg drasser rundt, full av sølv med glede og takknemlighet.

  • Å du er vel fin!! Og det der var veldig fine ord.. Det var jo den vinklingen jeg BURDE ha tatt! ;-) Men så må jeg innrømme at jeg syns det var ørlite kjipt allikavel..
   Store klemmer til en herlig gildeskåling (som bærer magen sin -helt perfekt!!) <3

 5. Jeg har funnet en hvit flekk. DET må jo være pigmenter. Noe annet forholder jeg meg ikke til. Men min eminente frisør (og beste venninne) er fargeekspert i Auster og drivende god på dette med hår og farge. Jeg har en litt mørkere ettervekst på vinteren og da slipper jeg farge håret hver andre uke. Føles som det vokser i trippelfart med disse ammehormonene. Trenger du ny frisør kan hun virkelig anbefales: kristine b på auster linderud i salongen i kjelleren. Høres litt dodgy ut, men er verdt turen. Det minner jo meg selv på at jeg kanskje burde ta samme oppfordring før jeg behøver å gjøre samme oppdagelse som deg.

 6. Lider av pigmentmangler her også dessverre. Finnes det ikke et vitamin for det? Tipper den som eventuelt finner det opp blir veldig rik.. hehe.. Jeg har vurdert å farge det grått sånn bare på trass, men så er jeg liksom litt pysete og selv om det er mote og alt så blir det kanskje vel drastisk ;) Enn så lenge så får jeg bare se på det som litt ekstra pynt. Er jo bare noen få strå som står rett til værs siden de er stive som buster. Sikkert ingen som ser det ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *