16. mai er kvinndomsprøven

16.mai! Dagen ingen av oss slipper unna -enten man elsker 17.mai eller ikke. Det skal handles (åh gjett om det skal handles -jeg sto i en kø på Meny før i dag.. ja, lillejulaften kan gå å legge seg!) det skal bakes, det skal pusses sølv, det skal strykes og det skal bevises! Når man har fått barn and such, er 16.mai liksom kvinndomsprøven. Hvor kompetent er man som kvinne? Duger man til alle disse oppgavene som skal utføres denne dagen, eller ikke……?

I fjor skrev jeg også et innlegg om disse krevende 17.mai forberedelsene, men i fjor kom heldigvis mamma og pappa meg til unnsetning. I år står jeg helt alene, og ja, jeg kommer til kort. Jeg sto akkurat med strykejernet i hånda (etter å ha stirret på det hele dagen og tenkt at nå burde jeg.. for så å finne bedre ting å ta meg fore.)

Jeg slo opp på den bedrevitende interweben for råd, før jeg gjøv løs på den delikate linen. Krympet meg da jeg så at de verdifulle broderiene burde vært vasket på finvask uten sentrifugering i stedet for 40 grader med full sentrifugering!! For det første gav strykebrettet fra seg sølvgråe ruter i skjortene (og det er IKKE for det er så himla godt brukt skal jeg si deg!), så nå har jeg gnikket (tilnærmet bort) det verste med våtserviett (og det gadd jeg ikke google om var feil engang) til jeg lovet meg selv at jeg ikke skal stryke noen ting som helst før neste 16.mai. For det andre er det jo heeelt klin umulig med de armene, du stryker den ene siden, så blir den rynkete på den andre, og så stryker du rynkene på den andre, og hva finner du da på den andre siden???! Og samme hvor hardt jeg prøver.. ja, det kan jeg påstå: JEG FÅR DET IKKE TIL! Og det er veldig rart at jeg ikke har snev av disse disse kvinndomsgenene.. Halve slekta mi syr bunader og skjorter, farmoren min har sydd over hundre bunader! ETT hundre. Og søstera mi, hu tror jeg har strøket hver rynke til usynlighet -på begge sider av skjortene i dag!! (og i tillegg mistenker jeg henne.. for å LIKE DET!!) Am I right siss!? ;-)

Sølvet har ikke blitt pussa, kaker har ikke blitt bakt, armene på skjortene har rynker det er umulig å bli kvitt, og stiv bunadskjorte… hahahahahaha! Jeg har strøket på kvinndomsprøven, ingen tvil om det.

IMG_4955

Her med mine to andre søstre, som enda ikke trenger å gå opp til kvinndomsprøven.

Det er heldigvis meldt regn i morgen, så om vi ser litt pjuskete ut.. så har vi noe å skylde på!

Ha en kjempefin 17. mai alle sammen -både til dere som består kvinndomsprøven på strak arm, og til dere som tar et par spanske med upussa sølv, rynker i den ustivede skjorta, og ikke har bakt sju sorter!!

Now if you´ll ecxuse me.. I have some Netflix to watch! (Heeelt ubekymra og okei med at jeg strøk på kvinndomsprøven! Nesten.)

Består du?

7 thoughts on “16. mai er kvinndomsprøven

 1. 17. kommer uansett om skjorten er strøken og kaker er bakt! Og gjett hva- den blir fin for det om :-) Ha en strålende 17. mai feiring fineste du <3

 2. Det viktigste er jo å kose seg og at barna blir så høy på sukker at du ikke tenker på annet enn hvordan du skal få de i seng uten at de raserer hjemmet ;) Ha en flott dag! (Jeg skal ikke løfte en finger i dag, moahaha.)

  • Haha, jeg tuller ikke.. hjemmet var i ferd med å bli rasert. Stua ble omgjort til «hytte» da vi kom hjem, og jeg brukte hele kvelden på å rydde hytta tilbake til stue! Hehe, godt det bare er en gang i året sukkerinntaket er konstant! ;-)
   Hvordan gikk det med dere? ;-)

 3. hallo, man slenger jo uansett en cape over i dag Jeg anger på at jeg brukte så mye tid på stryking av min skjorte! I dag hadde parkdress og cherrox vært best! God dag til deg! :)

  • Jeg har aldri hatt cape jeg.. skjønner ikke det, frysepinne som jeg er? Jeg gikk rundt hele dagen, i bunaden -og med LUE!! (mens jeg drømte om parkdress og cherrox!! ;-) ) OG jeg kunne ikke brydd meg mindre om den rynkete skjorta mi. Jeg måtte egentlig bare sørge for å overleve.
   Men tror du ikke min snille svigermor fant ut at jeg kunne få hennes cape da! (Vi har samme bunad, og hun bruker den ikke for hun er så varmblodig) Så neste år kan det bare bli så kaldt det bare vil, jeg har cape, og da trenger jeg i hvert fall ikke bry meg om den rynkete skjorta!! Håper dere hadde en forrykende nasjonaldag :-)

 4. Svigermor hinta så fint om at det kanskje gikk an å investere i en bunad, siden jeg har to gutter som kan bruke den. Jeg avslo høflig, og bestemt;)
  Jeg sier bare hurra for en mamma som stikker matrosdress, vasker og presser den (jeg visste ikke engang at man presser ting) og sørger for matchende strømpebukse, lue og sko!
  Bunaden er ikke sydd ut siden konfirmasjonen, så det ble en strykefri kjole på meg. Og så har vi en veldig bakeglad oldemor som inviterte på middag og kaker etter toginga, så da var dagen i boks. Og hadde jeg måtta prøvd meg på kvinndomsprøven…. – la meg bare si at jeg husker veeldig godt den ene gangen (før jeg fikk barn) at jeg skulle stryke skjorta selv. Ga meg kl halv3 på natta. De blir jo krøllete med en gang uansett;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *