Dagen derpå

Om du forventer et bildedryss av lekkert friserte bakhoder som vifter med det norske flagget, og andre idylliske øyeblikk i rødt, hvitt og blått i dag.. så må jeg nok skuffe deg. Det er dagen derpå, og jeg er altså så sliten. Ja, jeg sier det rett ut. Det har vært en laaang langhelg. Hverdagslige gjøremål har blitt satt til side for helligdags gjøremål, og derfor har de hverdagslige bare ballet på seg. Det er derfor jeg nå har satt meg ned her med deg. Fordi jeg jeg trenger å bearbeide dette jeg står ovenfor, og fordi jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, og vel.. egentlig fordi jeg ikke gidder. Noen -ting -som -helst- i -dag.

For å gjøre en kort historie lang: Jeg hentet ungene i barnehagen, kom hjem, de bestemte seg for å gjøre stua om til hytte (—-> hele stua omøblert, med gjenstander fra soverommet vårt, og rommet deres) Jeg lager middag («Matkasse-middag» for å gjøre hverdagen littegranne enklere som de sier.. særlig.) Det blir sølt eplejuice (Eplejuice!! Hvordan har DEN komt seg ut av kjøleskapet!!!?) på treningsmatta mi fra Nille, jeg tar den ut i badekaret for å skylle den.

IMG_8958

Krabbematten som ble treningsmatte.

Sukker hardt, og håper på at maten ikke svir seg. Og selv om jeg sier «Nei, nå roter dere ikke mer, IKKE ta ut noe mere fra soverommet!!» så rotes det bare enda ivrigere, mens jeg står over fiskeburgerne og mangosalaten (å skjære opp mango ass.. Grrr.) Jack kommer hjem, sliten han også, ikke bare bare å redde verden (aka gulvene til Frogner-folket rundtom!!) «Tar du bleia til lillesøster!? Jeg står midt i mekkinga av en Tzatziki-dressing ser du!» Jeg trenger ikke gå nærmere inn på det, men jeg blir avbrutt fra Tzatzikien.. (og matta som befinner seg på badet til tørk etter eplejuice-episoden, må skylles EN GANG TIL, i kooookende varmt vann!!) Middagen blir rydda ut (Uheldig det der med «middag» og «en udetaljert bleie-episode» i to setninger etter hverandre ser jeg -men jeg gidder ikke å gjøre om på det heller.. og det sier sitt!) Middagen skal ryddes ut, men oppvaskemaskinen er stappfull. Det samme er vaskemaskinen, OG tørkestativet.. Og stua.. den befinner seg nok et eller annet sted under alt rotet..

hverdagslige gjøremål

Bevisene på at jeg ikke driver og ljuger.

Full resignering.

Vet du hva? Om du er en sliten småbarnsmor som står ovenfor uhåndterlig mange hverdaglige gjøremål og sånt… du trenger hverken SPA eller psykolog, skaff deg bare en blogg, og få en utblåsning blant likesinnede og forståelsesfulle!

Problem solved!

Det skal bli årnings her altså. I morgen! Nå er sofakroken altfor fristende (og i følge meg selv, fullt fortjent!)

Har det hverdagslige ballet på seg hos dere dagen derpå? Har du brettet armene opp og fått ting under kontroll (i tilfellet.. R.E.S.P.E.C.T) eller har du fullstendig utslitt, resignert i sofakroken?

Og du.. takk for at du gadd å høre på utblåsningen min :-)

5 thoughts on “Dagen derpå

  1. Jeg har reist på hotell jeg:) Etter langhelg med ungene hvor vi i tillegg reiste bort, 17.mai feiring som også er bursdagsfeiring for minstemann og alt som har hopet seg opp av bagger, klær, oppvask osv så lot jeg flagget henge, pakket min egen bag og tok inn på hotell for en natt heeeeellltt alene. ( ja det er i jobbsammenheng) Men jeg kjenner nå at dette er genialt!!!!!! Regner med at mannen har ryddet bort alt til jeg kommer hjem imorgen;)

    • Så smart, å flykte!! Og det fjordhotellet så jo midt i blinken ut når man først stikker av! ;-) Hadde han ryddet.. det er jeg mest spent på? Hehe..

  2. Rydda? Hå, neidu. I går turte jeg ikke å dra hjem etter levering i barnehagen i gang, i frykt for å miste all nattesøvn (som jeg forsåvidt gjorde likevel, da guttebass bestemte seg for at natten etter dagen derpå er best tidspunkt for å SKRIKE hver andre time), så jeg satt på en kaféstol og nippet kaffe til de andre gjestene lurte på om jeg hadde grodd fast.. Rydde kan man gjøre en annen dag!

    • Haha, av og til må man bare gro litt fast i en kaféstol og samle mot til å møte kaoset som av og til befinner seg mellom de fire veggene! Så kan folk tro hva de vil! ;-) Håper guttebass har sovet bedre etter natten etter dagen derpå! (Og du også.. :-) )

  3. Vi har «dagen derpå» etter lillesøsters 1årsdag som ble feiret den 26. april enda vi. Og så bestemte jeg meg for å shine soverommet vårt etter det. Og så storjenterommet. Så nå er de to rommene PENE, mens alt det rotet som ikke skulle være der … er spredt i gangen og på stua…. Bah!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *