@ tannlegen

Jeg går ikke til tannlegen.. av tre grunner:

1. Grisedyrt. Jeg bruker heller de pengene på en Mulberry?!

2. Prioritering. Med barn er det viktigere å få barnepass til fysioterapien og jobbing.

3. Jeg er, for å si det mildt, pisseredd. Ja nesten sånn at buksene vætes redd! M-hm.

Men av og til så må man jo bare trosse lommeboken, tidsklemma og frykten. Ta den tunge telefonsamtalen. Bevege beina mot det stedet hvor lukta er umiskjennelig.

Hvorfor kan ikke noen (les feks. staten) betale OSS for å gjøre det vedlikeholdsarbeidet i brødhølet, som vil koste dem dyrt om ikke vi faktisk setter våre ben i dette torturkammeret pga. overnevnte årsaker.. Da står vi der med en tannråte, kjeveproblemer og tannkjøttsykdommer herfra til evigheten. Værsågod, her er regningen! Hilsen tusenvis av nordmenn!

(Visste du foressten at Norge er alene i Skandinavia om ikke gi offentlig støtte ved alminnelig tannbehandling!!?)

Vet ikke hvordan det skjedde, men her sitter jeg hvertfall i venteværelset..

bilde-3

Du vet at det kommer til å bli en dyr affære når tannlegen har Swedese tre som stumtjener.

bilde-4

Her leser ikke pasientene Se & Hør engang, de leser Kapital og Finansavisen!! De jobber med finans and such, og heter ofte Sigbjørn Johnsen. De er stinn. Noen må jo betale for skinnstolene!

-Du har et mycket stort hull.. det er egentligen ganska kris. Det er hur stort som helst. Jättestort! Det andra hålet er inte så illa. Ne-ei, dette mår inte bra.

-R-r-r-rotfyllingsmateriale? spør jeg, mens det vætes.. i tårekanalene.

-A-a!

Tystnad.

Når jeg var liten bet jeg tannlegen i fingeren. Hardt. Da fikk jeg likevel ring.. nå hadde de nok tatt ringene mine etter tapt søksmål, og sendt meg til Gaustad. Tanken streifet meg.

Det første jeg støter på ute i friheten, er dette skiltet:

bilde-5

Og for å døyve vissheten om forestående fattigdom og grusomme gjerninger i gapet.. var det kun en ting å gjøre:

IMG_8543

Gi kroppen (E-)stoff! Fordøye raske og søte karbohydrater for å få opp endorfinnivået! Bli høy på sukker.

Jeg spiste alt, UTEN å få tannverk! Hurra! Ble bare lettere til sinns ;-)

Er du redd for tannlegen?

(Er du i overkant interessert i tematikken, kan du lese tidligere tannprat her)

16 thoughts on “@ tannlegen

 1. Haha. Godteri løser det meste.

  Jeg kan vel ikke si at jeg er redd for tannlegen ettersom jeg giftet meg med ham. Og jeg sier heia til godteri så vi får litt mer penger i boligkassa ;) neida. Jeg syns jo det er greit at han slipper så mye papirarbeid jeg da (et resultat av at staten betaler) og så er det jo sånn at hvis man pusser tenner og bruker tanntråd hver dag så koster ikke tannlegen mye. Stort sett er ting med tenner selvforskyldt. Ja jeg veit jeg er utrolig irriterende nå. Og for all del, jeg har på ingen måte vært flink til å pleie sukkerbitene selv.

  En billigere løsning er faltisk å ta en sjekk i ny og ne hos en tannpleier og ikke en tannlege. Ofte har disse lavere priser, men de kan da ikke fikse hull…

  (Værste med tannlegen syns jeg er lukta. Takk gud for at mannen vasker klærne på jobb)

  Klem

  • Ja nå var du utrolig irriterende Kirsti, haha! ;-P Jeg håper ikke tannlegen min er din mann, det hadde vært litt småflaut.. ;-)
   Ser hva du sier.. What comes around goes around.. men altså, jeg pusser morgen og kveld og bruker tanntråd (ja. okei.. sporadisk da men..) Og ALLIKEVEL!! Jeg må få lov å skylde litt på graviditetene?..
   Tannpleier.. så smart! Egentlig så tror jeg jeg skal prøve å finne noen som bruker lystgass.. Jeg betaler gjerne litt for å ikke være «helt tilstede»!
   Så fine tattiser du har fått deg i dag btw! ;-))
   Hugs og god helg til dere!!

 2. las overskriften din her og bare «neeeei, hadde ikke jeg time hos tannlegen denne uka??» Men, det er neste uke. Heldigvis. Dyrere «ikke-møtt-opp-til-avtalen» tror jeg en skal lete lenge etter;) En skal forsåvidt lete ganske lenge før en finnere dyrere «møte-opp-til-avtalen» også.

  -og etter at tannlegen min spanderte øl på meg på byen en gang (jeg gikk bort og sa at han burde gjøre det siden jeg hadde lagt igjen så mye penger hos han) -så har tannlegeskrekken forsvunnet litt. Men bare til han setter i gang borret. Jeg er (blant mya anna) gullsmed, and I am tellin you, det er de SAMME verktøya som vi brukte!! En i klassen min var tannlege, og hun bare tok med seg halve kontoret sitt og sparte masse penger på utstyr! Og det bruker de på tenna våre! Nei, nå tror jeg skrekken kom tilbake her gitt;p Du er heldig som er ferdig!!

  (og jeg liker smågodtet ditt, bra mix!)

  • Haha du er something else T! I laik! Ja det var egentlig det minste han kunne gjøre.. tannlegegribber!
   4 real?? Samme utstyret? Skrekken ble skrekkelig forsterket her nå! ;) For jeg er ikke ferdig ser du, skal tilbake å ta det digre neste uke!!! Og det andre en dag etter det.. Blir jo aldri ferdig heller vettu!
   Ja ikke sant det er bra mix!! Kunne levd på den mixen jeg! Lett! ;)

   Lykke til! Til oss begge!

 3. Tannlegen er det verste asså. Jeg glemte en time (litt glemsk blitt etter at mini kom, gitt), og fikk regning på 1600 kr for utelatt time. Da vurderte jeg å begynne hos kommunetannlegen i Sveio igjen. Koster det så mye nær jeg ikke møter opp, vil jeg ikke tenke på hva pprisen for behandling blir :D

  God helg, Diva :)

  • ETTTUSENSEKSHUNDREKRONÅÅÅÅR!????? Er det mulig???? Jeg skjønner hvorfor folk drar til Thailand for å fikse tannstellet!! Eller Sveio!!
   En kjempegod helg til dere også!!! :))

 4. Okei, DiaperDiva, jeg har funnet en forskjell på oss! Jeg går heller til tannlegen enn til frisøren! Nystriglede tenner er bare helt fantastisk. Rett nok skjærer mannen grimaser hver gang jeg har vært der siden kronene formelig hopper og danser ut av lommeboken, men jeg koser meg og ville ikke ha byttet ut tannlegen for en billigere sum for alt i verden! Jepp, I know, jeg er sær… noen har faktisk nevnt det før.. hehe

  Ønsker deg en god helg! :)

  • Hæ? Say what? Heller tortur enn hodebunnsmassaje? Du er den tøffeste jeg vet om! Definitivt! Og ja jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som har satt kaffen i halsen av en slik kontroversiell statement! ;-P
   God helg til deg også!!! Hadde vært sååå hyggelig å sett deg! ;-)))

 5. Vel, jeg er så redd tannlegen at jeg skjelver i joggebuksene(hurra for fredag hjemme alene) bare av å lese innlegget ditt. Her snakker vi så redd at jeg ikke har nærmet meg dørene og den ekle lukten på 4 år(?!?).. Tennene mine har ikke falt ut enda, og ikke ser de ille ut heller, jeg er tross alt ikke redd for tannbørsten og tanntråden, men nå har jeg altså gjort det (les; mannen har gjort det) timen er bestilt, og jeg skal til tannlegen den 8. August, jaja, det var den sommeren, kommer vel ikke til å gjøre annet enn å grue meg.. Men nå må det gjøres, jeg vil jo ha tennene mine til jeg har passert 30 hvertfall ;)

  • Kjære deg.. I know how you feel! Men det er jo ingen trøst.. Og det er jo viktig, som du sier.. å ha disse tennene.. Så vi må nok bare gjennom dette! Det høres nå hvertfall ut som du har en ekstremt omtenksom mann- og det skader jo ikke i en sånn situasjon!! ;-))

  • Ja det er min strategi også.. Denne gang hadde jeg utsatt det så lenge, at resultatet var en mulig rotfylling?! Jeg burde kanskje ha tatt meg en tur litt før ved nærmer ettertanke.. ;)

  • Ja det er den svensken jeg går til også. Bedagelig anlagt, og det har en litt beroligende effekt. Og sammen med masse bedøvelse.. så skal det nok gå seg til på et vis! ;)

 6. Tannlegebesøk er i mine øyne et av livets største paradoks.
  Det gjør vondt, koster skjorta, og det synes bare hvis du IKKE har vært der!
  Og som om ikke det var nok, så skal jeg også innrømme at jeg er pisseredd.
  Ha en gild lørdag
  Lene

  • Hahaha ja ikke sant! Er du også redd?? Selveste Lene! Jeg ser deg for meg som en tøffing!!? Men det er godt å høre at tøffinger også er redde for livets største paradoks..!! ;-P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *