Svar på påskekrim og påskelabyrint

I går reiste vi hjem fra fjellet, og overgangen fra påskeferie til hverdagsliv.. skulle vise seg å være hardere enn antatt. Jeg begynte å føle meg uggen før vi satte oss i bilen.. og bilturen hjem skal jeg ikke begynne å utdype engang.

Over til noe mer spennende.. Løsningene på krim og labyrint.

Krimmen: Jeg prøvde å legge skylden på svigerfar- helt uten grunn. Men studerer du bildet som jeg tok RETT før det fatale skjedde, så holder ikke Jacks alibi med at han var «laaaangt unna mora si!» Hvorfor svigermors hode var dekket av snø? Jo, Jack kastet en snøklump rett i hodet på henne!

IMG_5067

Kristin og Birgitte aka Nancy Drews.. kudos! En god krim er vanskelig nok å løse! En dårlig derimot.. nærmest umulig. Så heder og ære deres vei!

Labyrinten:

De 5 kryptiske ledetråder og deres 5 forklaringer:

EventyrElins: Ei dame kommer gående mot deg med havbris i håret. Hun bærer på noe mykt og svært verdifullt, og legger en beskyttende arm over det når hun nærmer seg. Hun hvisker om en liste mens hun kikker seg over skulderen. Hvor befinner damen seg, hva bærer hun på og hva slags liste snakker hun om?

Vegaøyene  står på UNESCOs lister over verneverdig kultur- og naturarv, (ærfugldun-produksjonen er blant annet framhevet som en av grunnene til utnevnelsen)

Fru Jacobsens: Du går over en åker og begynner å klatre noen høydemeter. Plutselig møter du en mager skiløper, litt av et symbol, som sier han er for en stor berømthet å regne. Han viser deg to sider i Sports Illustrated hvor han hylles for alle sine etterkommere.

Helleristninga på Vega, av skiløperen som ble brukt i Lillehammer-OL i 94.

Innerst i veiens: En skulle tro at noen fra dette stedet i Norge ble litt spanskinspirerte, flytta til USA og satsa på kasinodrift, men de to stedene har intet med hverandre å gjøre. Selv om folk gifter seg begge steder.

Las Vegas baby!!

Pias verdens: Denne artisten synger om noen som bor i andre etasje. Eller er det tredje?

«My name is Luka.. I live on the second floor..» Suzanne Vega selvfølgelig!

Min Jeg stopper opp og lytter. Himmelen er knallblå, men over havet fører et svakt vindpust med seg en sang du kjenner igjen. Hvor har du hørt denne melodien før?

Himmelblå-sangen (serien fra NRK ble spilt inn på Ylvingen, som er naboøya til Vega)

Therese.. what can I say… du gjettet riktig først! ;-) Og at det var Olaf fra Frost som hoppet ned fra taket på veldig feil tidspunkt.. det var veldig bra (og kjemperealistisk) gjettet! Hihi :-) :thumbs: Kristin, Birgitte og Helene.. vurdert Mensa?

Og om du ikke har fått det med deg allerede.. det vanker mer enn heder og ære denne uken: En lækker dansk elefant!

4 thoughts on “Svar på påskekrim og påskelabyrint

    • Ja han kan være ganske så uforutsigbar han derre Jack… (spesielt når hans skjebne befinner seg i mine fingre på tastaturet moahaha ;-) ) Vel, svigermors løsning på krimmen var at hennes kjære sønn kastet snøball på moro, og ved et uhell fikk det fatale følger.. I guess we´ll never know! Hehe :)
      Og du!! Supert initativ, du er råflink.. de gåtene… jeg tar av meg hatten jeg altså! Og jeg er med til neste år! Elsker jo konkurranser og artige påfunn!! Kanskje vi må gjøre noe sammen til jul også! ;-) :thumbs:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *