Egg med trykk

(Gjesteinnlegg av Jack)

Dette inlegget ble presset igjennom av Divaen. I mot at hun skulle ta samtlige bleier da minstemann har diare etter å ha konsumert 14 kilo smågodt ;-)

Dette er noe jeg har plukket opp fra facebook, da det dukker opp i tide å utide diy inlegg på feeden min fra noe som kaller seg Aritects and design. Ser jeg noe jeg liker tar jeg et screenshot, og lagrer det under en egen mappe på telefonen. Der har jeg alt fra hvordan lage lampeskjermer til kakeoppskrifter. Ved spesielle anledninger er det altid greit å ha noe å trekke opp av hatten :-)

Denne gangen gjaldt det trykk på egg.

Alle kjenner jo til at med litt løkskall i vannet blir eggene gulbrune. Ved hjelp av litt blader, eller blomster og en gammel strømpebukse kan man gjøre frokosten til en kunstnerisk opplevelse ;-)

Først tar man å skyller bladene i vann. Dette for å renske de for skitt, men også for at de skal feste seg til eggene bedre.

Så tar man den gamle strømpebuksa, legger egget med bladene på inni, og knyter igjen. Prøv å få de så stramme som mulig. Det kan også være greit å la datostemplingen ikke falle under bladene da disse kokes vekk, men ikke hvis de er under bladene.

Deretter koker du eggene dine etter ønsket konsistens.

Skal de være hardkokte lønner det seg altid å la vannet koke opp med eggene i. Skyld så i kaldt vann. Da løsner de mye bedre fra skallet.

På 1-2-3 har man skapt små kunstverk som setter det lille ekstra på påskefrokosten. Det er også noe som barna kan ta del i, og det er alltid så godt å se hvor stolte de blir når de får si, «Se mamma, bestemor og bestefar, se hva vi har laget!»

IMG_8187 IMG_8192 IMG_8196 IMG_8201 IMG_8203 IMG_8208 IMG_8212 IMG_8217 IMG_8233

12 thoughts on “Egg med trykk

 1. Så utrolig flott. Dette må prøves selv om påsken nå er over. Eller må jeg vente til neste påske? Det må da være lov å ha fine egg på en vanlig søndag også. Eller bryter jeg da alt som heter tradisjoner osv?? Flott ide. Takk takk for denne. Må prøves.

  • Det må absolutt være lov! Og jeg så hvor han hentet inspirasjonen sin fra, der brukte de blomster og trekløvere osv. og da må man jo strengt tatt gjøre det på sommerstid!? ;-) Men det går jo an å gjøre eggene rosa feks med fersk rødbet i vannet, eller lilla med blåbærsyltetøy. (Sa google!)
   Smask!

  • Hahaha jeg skal be han roe kraftig ned den generaliseringen sin når han skriver innlegg neste gang! ;-) Han regnet vel med at «alle» visste det… siden.. jeg visste det hehe :-P

  • Ja jeg var imponert av det omfattende arbeidet han la ned i et lite kunstverk som.. øyet fikk nyte et par sekund.. før det ble ødelagt -og spist ;-) :thumbs:

 2. Så smart! Vi har hatt påskeegg-aktivitetene våre utendørs i år. Det vil si: Kaste masse sjokoladeegg ut over en gresslette, sende ungene ut for å lete og selv sitte på en benk i solen. Fin kveld til deg! :-)

  • Hahaha høres ut som påskeegg-aktiviteter etter min smak! :-P De mer omfattende og tidkrevende som dette, foretrekker jeg at Jack tar seg av hehe (Jeg kan sitte og se på altså, og ta bildene! ;-) )
   Klem!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *