Morsdag og forventninger..

Gratulerer med overstått alle mødre der ute!

Min morsdag kort oppsummert:

Jeg fikk sove lenge (10 minutt etter Jack, for da måtte jeg amme sulten baby)

Etter det hadde han gjort badet klart, med rykende varm koffein! (tok med med lillesnupp i vippestolen, men hun ble fort lei av å se på meg)

..men jeg rakk å ta bilde, og å poste det på instagram! phew!

Jack og storsnupp ryddet og vertet meg opp som om de var med i en ´beste far og datter´ konkurranse!

Jeg har lært meg, ser du, at jeg ikke skal ha så veldig høye forventninger til sånne dager. Spesielt kan man bli skuffet, når man blar seg nedover på face eller insta, og ser alle blomstene og diamantringene som blir postet helt hensynsløst på sånne merkedager. Og det kan føre til megastor skuffelse og dårlig steming nemlig, om alle andre har fått diamantring, og ikke en selv.. Trust me, I´ve been there..

(Nå skal det være sagt, at jeg vet at Jack hadde villet kjøpe en diamantring til meg han også.. men han har jo aldri tid til å dra i butikken! Han som er så opptatt med å redde verden hele tiden! I know-I know!)

Men det jeg skulle si da.. at med lave forventninger i sinne.. ble gleden ekstatisk når de kom med denne kaloribomba av en overdådig lekkerhet til hu mor:

Hvordan var din morsdag? Har du høye/lave/nøytrale forventninger til slike dager? Hvis høye, og det er fare for at de ikke blir innfridd.. lar du da være å sjekke insta og face? Eller liker du å plage deg selv?

Er det slik at du ikke fikk diamantring, roser, frokost på senga, kake, ikke et «gratulerer mor» engang.. Så kan jeg ikke si annet enn at.. vi må senke forventningene til disse stakkars mannfolka! (Og gjør det NÅ, Valentine´s coming up torsdag. Just sayin´!) Men er du skuffa, så kan muligens hjelpe med litt kake. Og jeg har fremdeles litt igjen, så kom gjerne bortom en tur! Så setter jeg på kaffen!

Fra trivielle løsninger på trivielle problemstillinger.. til det som virkelig betydde noe denne dagen:

A baby asked God, «They tell me you are sending me to earth tomorrow, but how am I going to live there being so small and helpless?»
«Your angel will be waiting for you and will take care of you.»
The child further inquired, «But tell me, here in heaven I don’t have to do anything but sing and smile to be happy.»
God said, «Your angel will sing for you and will also smile for you. And you will feel your angel’s love and be very happy.»
Again the child asked, «And how am I going to be able to understand when people talk to me if I don’t know the language?»
God said, «Your angel will tell you the most beautiful and sweet words you will ever hear, and with much patience and care, your angel will teach you how to speak.»
«And what am I going to do when I want to talk to you?»
God said, «Your angel will place your hands together and will teach you how to pray.»
«Who will protect me?»
God said, «Your angel will defend you even if it means risking it’s life.»
«But I will always be sad because I will not see you anymore.»
God said, «Your angel will always talk to you about Me and will teach you the way to come back to Me, even though I will always be next to you.»
At that moment there was much peace in Heaven, but voices from Earth could be heard and the child hurriedly asked, «God, if I am to leave now, please tell me my angel’s name.»
«You will simply call her, ‘Mom.'»
– Unknown

14 thoughts on “Morsdag og forventninger..

  • Ja det er jeg helt enig i du ;-)
   Hehe, ja det var en treffende beskrivelse! Grotesk god var den også! Nei vetduhva, ut å jakte på cocosa og sukrinmelis etter dette ete-gildet! ´Mindre raske carbs´ er min nye fanesak kjenner jeg!! ;-)

 1. Den kaken så veeeldig god ut, spesiellt nå som jeg ikke kan spise slikt pga svangerskaps diabaetes :( Så derfor ble det heller ingen kake på mor i går, ei heller fastelavensboller.

  Pizzaen vi kjøpte på peppes heiste blodsukkeret opp i taket og det landet ikke før etter 12 i dag en gang :( Men men, bare 46 dager igjen :)

  • Ha ha Fru Jacobsen, jeg var AKKURAT inne å kommenterte på din blogg, og i mellomtiden.. var du her! ;-D
   Arh! Jeg hadde også svangerskapsdiabetes nå sist.. så det er vel derfor jeg glefser sånne kaker i meg, skal ta igjen! For det var IKKE noe gøy! Litt enklere for deg kanksje, som er så flink bak kjøkkenbenken!?! :-)
   46 dager to go..!? Hang in there! Og jeg sier det en gang til.. Jeg heier på deg!!!! :-)

 2. Diamanter til morsdag?? Nå må folk rulle inn her…. ingenting er vel mer sjarmerende enn de enkle- fine- hverdagstingene- med- en- dæsj- ekstra- kos på en slik dag? Og når det gjelder face og insta: «Ikke sammenlign andres utside med din egen innside» WHOOP WHOOP FOR MOTHERHOOD ;-D

  • Whoop whoop for Motherhood- I like it! ;-P
   Og ja du har rett, det er utrolig hva litt godteri på en kake kan gjøre med et mamma hjerte! Da kan de bare flashe karatene så mye de bare orker! Hø hø! ;-) :-*

 3. Jeg stod først opp på søndag, bakte en kake og ryddet litt etter barnebursdagen dagen før før mannen stod opp to timer senere! Jeg stod med andre ord for underholdingen selv den dagen ;) Men det er HELT greit for jeg mener.. jeg trenger ikke en egen dag for å feire at jeg er mamma, hver dag er en fest hos oss! Og diamantringen jeg en gang fikk av min mann måtte klippes av meg når jeg var gravid med nummer tre ( elefant ja…!) så tviler på jeg får noen ny uansett :P

  Bil ja.. Har advokat på saken nå og er dritredd hver gang jeg sjekker mailen i tilfelle det ligger et svar fra han der, skulle tro jeg var den skyldige.. og ellers har det gått skitt med den derre syklinga, men jeg bør nok finne sykkelsetet igjen snart ( under en haug med klær mest sannsynlig!) ;)

  Make a good one, Mrs. Bauer! :)

  • He he av og til er det greiest å ta regien sjøl ja! ;-)

   Så det er advokat på saken og greier, uff så kjipe greier, håper det ordner seg snart hvertfall!!

   Uff i dag har ikke Mrs.Bauer hatt en så bra en, vaksine på minsta, feber og vondt stakkars.. Endelig falt skikkelig til ro nå.. Det skal jeg også!

   So long Drømmelykke!!

 4. Kaffe, kake og et bad ser deilig ut. Små hverdagsgleder det.

  Ble nok ingen diamantring her i huset heller;)
  Men en fin dag sammen med familien, frokost, middag, hjemmetegnet kort og et flott kunstglasshjerte.
  Har stort sett ikke så store forventninger til slike dager. Og det skal jo ikke mye til for å glede et mammahjerte.

  Man kan jo snu på det; Morsdag er den dagen vi kan se på hvor heldige vi er som får lov til å være mamma`er.
  For som du sier, det handler jo til syvende og sist om noe helt annet:)
  Nydelig tekst, avslutningsvis.

  Ha ei finfin uke:)

  • Ja det er det det handler om!! Note to selfie! For er det noen som er heldige.. så er det vi mammaer!!

   Hjemmetegnet kort <3 (Gleder meg til snuppa blir så stor kjenner jeg;-)) og kunstglasshjerte.. Høres superfint ut! :-)

   Ha en herlig uke du også! ..stikker innom deg en liten tur før jeg legger fra meg macen her, må sjekke ut de fascinerende rumpevarmerne dine igjen ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *