Et anstrengt forhold..

Til helsestasjonen..

Jeg har allerede skifta helsesøster en gang, for hun fikk meg til å føle meg som en dårlig mor!! Med Tante Sofie stemme (og ansiktsuttrykk), kunne hun si ting som..»Å huffameg og huffameg, moser du maten enda??? Nei huff og huff!» (Storesnuppa brekte seg med en gang det var klumper i maten når hun var baby) «Nei dette kan du ikke forsette med, å gå og veie henne sååå ofte!! Det er IKKE lov! Det har vi ikke ABSOLUTT IKKE kapasitet til!» (Heeelt ugreit altså, å sjekke om den tynne lille jenta fikk i seg nok mat!) Så jeg skiftet. Og det har visst blitt tatt opp i lunsjpausene, for det er ikke akkurat stående applaus og blomsterkrans rundt halsen, når jeg ankommer.

The following took place at the child health clinic 2 weeks ago..

With a crying baby in the stroller, running like a maniac through the snow.

«Bauer», I said to the reseptionist. Started to undress the baby (for weight-control before seeing the doctor) Then. Crawling up behind me.. nearly screaming: «Listen! You have to hurry up!! Cause the doctor is NOT waiting any longer!!»

After tapping her watch twice. She continues.. You should have been here 10 minutes ago!!! Pointing harsh towards the watch on the wall. Did this creature know how it feels like having a kid that nearly didn´t sleep at all the night before. And then running for 15 minutes with the baby crying like crazy????

I took off the diaper, and threw it at her!

No offcourse I didn´t, but it would have been a good story if I did! It was like a black curtain went down in front of my eyes, that´s for sure!

As always, when I´m in need.. Jack turned up. «Is everything allright?» he said, and looked at me, and then at the woman. He could feel the cold. I didn´t want to say anything.. cause I would just burst out in tears.. exhausted as I was.

Before we went in to see the doctor, when I told him what the b…ch said to me, I kind of started crying in front of everybody at the health clinic! Yey for me! And yey for totally lack of pokerface..

Når det gjelder barna mine, skal jeg ha den beste oppfølgingen, og servicen!? Er du fornøyd med din helsestasjon? Synes du at du har fått god oppfølging av barnet/barna dine?

Til vaksiner..

Så det er vel ikke noen bombe, at jeg grua meg til å ta turen til ulvene nede på helsestasjonen i går. For i tillegg htil å ha et anstrengt forhold til helsestasjonen, har jeg også det til vaksiner. Og sprøyter. Jack pleier å være med, så holder han babyen, mens det hele pågår. 4 1/2 mnd gammel fikk hun 3 måneders vaksinen. I går 6 1/2 mnd gammel fikk hun 5 måneders vaksinen. På grunn av at hun hele tiden får barnehage-basselusker i seg fra storesnupp..  og for å kunne få vaksine, må man jo være helt sykdomsfri. Med andre ord har det vært att og fram til min kjære helsestasjonen de siste 3-4 månedene.

The following took place yesterday..

I was at the health station ON TIME!

Oh man! How can I get through this scenario without Jack?

«Please hold her around the upper body, and put her leg between your legs!»

Ehh.. I´m sorry, that is impossible for my legs..

And with a serious voice.. «Listen.. you have to eat..»

CAN YOU PLEASE STOP BREAKING MY BALLS HEALTH CLINIC! I DO MY BEST TO BE A GOOD MOTHER, EVEN THOUGH I AM LATE AND HAVE A LOW BMI!!

In the evening, my poor prescious had pain, and the fever was 39,3.

She hardly slept anything. We neither.

No, a crying baby is NOT funny!

Det er grusomt å se babyen ha vondt og ha feber.. fra noe «jeg» har påført dem. Det er jo så omdiskutert, dette med vaksiner, virkning og bivirkning. Jeg kjenner jeg er litt ambivalent til konseptet, men jeg gjør det jo.. noe annet hadde jo vært egoistisk.. eller? Hva er dine tanker om vaksiner?

Ps. Hva er det du sier? At jeg har en tendens til å overreagere? Syns jeg ikke.

The following takes place as we speak..

8 thoughts on “Et anstrengt forhold..

 1. hehe, å le av å lese hele senariet.
  Det er ikke skøy når de minste blir dårlig av vaksinene nei.
  Jeg synes forsåvidt at disse «gode gammeldagse» vaksinene er en kollektiv trygghet. Men er skeptisk til de nye. Det finnes nok mange pluss og mange minussider.

  Selv har vi et godt forhold til helsestasjonene.
  Eller det vil si, slik har det ikke alltid vært. Vi har et godt forhold til den helsesøsteren vi bruker nå. Den forrige kom med slående kommentarer til oss. Vi sendte faktisk inn klage og måtte møte henne så hun kunne beklage seg. Noe som forsåvidt ikke virket. Jeg tok meg egentlig ikke nær av kommentaren, men synes hun opptrådte som fryktelig uproff, og den kunne slått fryktelig feil ut til rette vedkommede. Vi ba derfor om ALDRI å få henne på timene våre igjen! Har i ettertid hørt at hun har kommet med «overraskende» kommentarer til andre også…. Noen burde kanskje revurdert sin stilling i enkelte sektorer!

  • Nei det er ikke noe skøy med syke unger.. :-/ Ja de nye er jeg også skeptisk til, og det har jo vist seg å være fornuftig også..

   Ja ikke sant, hva gjør mennesker uten empati og sosiale antenner (og uproffe) i yrker der man skal betjene mennesker??

   Hmm.. du har opplevd det du også.. De er nok overalt disse menneskene. Jeg må kanskje senke forventninger og krav litt.. om jeg ikke skal gå rundt å være konstant skuffet over hva folk kan få seg til å si, og gjøre..?! ;-)

 2. hehe!
  Uff jeg føler så med deg. Jeg hater helsestasjonbesøk og vaksiner er enda værre!
  Hvem vil vel påføre ungen sin smerte? Men men, må man så må man :/
  Og hva feiler det dem som kjefter på deg pga DIN vekt?? har de ikke nok med å overvåke babyens vekt? gaah!

  • Hun har vært i ulage siden.. er det rart jeg er skeptisk. På 3 netter har hun ikke sovet skikkelig.. og hun har sovet hele natten i 6 måneder!! ..Det er muligens tenner innblandet i søvnløsheten altså?!..
   He he nei, de må overvåke foreldrenes vekt også tydligvis. Ja, GAAAAH!

   Klem, søvnløs i Oslo (på 3 døgnet..)

 3. Vi er veldig heldige med vår helsestasjon. Tok amming på alvor og helsesøster er ok. Nå er ikke jeg veldig stresset og tar ikke alt de sier til meg (HVA? HAR DU IKKE SJEKKET OM HAN HAR ØYEBETENNELSE? DET BØØØR DU!!! Han hadde ikke betennelse altså og jeg visste det), og lar noe gå inn det ene øret og ut det andre. Problemet er at ikke alle er som meg og det bør i alle fall helsesøstre forstå. Å ikke føle seg som en god mor er jo noe av det verste. Vet flere som har blitt helt slått i bakken etter et besøk, eks en i barselgruppa da sønnen fikk vaksine: Oi, han gråt jo ikke mye. Han er nok vant til å ha mye vondt! (SAY WHAT???) Her hadde nok jeg bjeffa tilbake, men stakkars jenta ble jo helt satt ut. Og det skjønner jeg.

  Når det gjelder vaksine er jeg heldig å ha en gutt som «er vant til å ha mye vondt», mao han gråter ikke mye og lar seg lett distrahere (så langt). Er veldig for vaksiner for det er jo det som er poenget; at flest mulig tar vaksine så ikke sykdommen skal spre seg i Norge. Tror nok det var like mye diskusjon da vaksinene vi har nå kom i sin tid. Og dette med bivirkninger er jo veldig «kontroversielt» når det kommer til konkret forskning. Vi er i alle fall heldige og hatt lite tull i forbindelse med vaksinene :) Men hos oss er de flinke til å sette dem og. De leker litt med barnet og får dem til å slappe av. Ikke noe holde fast her i gården. Hva slags forhold gir de barna til helsepersonell hvis de holder på sånn? Og mødre, ikke minst???

  Klem Kirsti

  • Hæ? Sa hun det?? Hadde det vært sarte meg.. så hadde jeg nok ikke bare gått til bloggen med det, jeg hadde ringt NRK for FULL kringkasting ;-D
   Jeg har to barselgrupper, i begge har flere bytta fordi de har gått til hun jeg snakker om. Hun klarer å lire av seg utrolig ufølsomme fraser, til stakkars vandrende og ammende hormontikkende bomber. Da jeg snakka med helsestasjonen om det, var jeg ærlig og fortalte grunnen. Til tross for klager og bytting, så jobber hun der fremdeles!?
   Og hæ igjen? Leke med barna for å få den til å slappe av.. DET er nok altfor pedagogisk for min helsestasjon.. grr. Nå er det jo mannen som pleier å holde barna når de får vaksine.. Og det var HELT forferdelig, hun stritta sånn i mot… Morsinnstinktet stritta også imot.. Traumatisk for oss begge. Og så kommer du og sier at det finnes humane måter å gjøre det på?? Tror jeg må bytte helsestasjon også! ;-)
   God helg Kirsti :-)
   Klemmer!!

 4. Huff, høres ut som du har vært maks uheldig med helsestasjon og søsteren. Jeg har hatt bare koselige og positive, de er så forsiktige og herlige at alt har gått greit. Mine har aldri vært redde sprøyter, hm, kanskje det ikke er så positivt i lengden :O.
  God helg

  • Hehe, så bra at noen er fornøyd med helseNoregs ansatte.. ;-) Det skal sies at jeg stort sett er fornøyd altså, det er bare noen litt uheldige situasjoner og noen uheldige uttalelser, som har brent seg fast litt.. ;-) Men det kunne absolutt ha vært verre!? Så jeg skal vel egenlig ikke klage.
   Nyyyt resten av helgen 4 barns mamma <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *