LO(L)

Ja, da er det klart! Jeg som diaperdiva, tidligere frøken Norge og ikke minst statsviter, er nødt til å gjøre noe med dette verdiløse samfunnet vi lever i!! Slapp av Anniken Huitfeldt, det er først og fremst Gerd Kristiansens stilling i LO jeg er ute etter!

Som enhver blogger som har tenkt å kaste seg til ulvene ved å mene noe, var det viktig å gjøre god research. Og det første spørsmålet jeg matet Google med, var naturligvis: Har Gerd Kristiansen en god mann som gir henne kjærlighet og pleie, eller kan hennes uttalelser bunne i en slags frustrasjon? Nei, det var (litt) tull. Men det var: Har Gerd Kristiansen barn? Ingen dokumenter samsvarte med søket ditt..

Frustrert frue?

For de som faktisk har vært på jobb i dag, og gått glipp av hva Gerd har uttalt så freidig til Aftenposten..

– Man bruker morsrollen som unnskyldning for å være den som tar hovedansvar for barna hjemme. Når ammingen er over, burde det være like naturlig for far å ta ansvar som det er for mor. Vi opplever at noen menn ber om å få lov til å ta omsorg og ansvar. Det viser at vi kvinner bruker morsrollen til å hegne om et revir, sier Kristiansen.

Kall meg rar, dum, anti-feminist, lite-langtidstenkende, egoistisk, unnasluntrer, naiv, uansvarlig.. men jeg skjønner de som vil jobbe deltid. Og vurderer selv om vi kan klare en slik løsning økonomisk til høsten.

Hva kommer man til å tenke på ved livets slutt.. takk og lov for at jeg brukte livet mitt på å jobbe fulltid i 40 år! Tilfredstillende å vite at jeg var en velsignelse for samfunnet, og jobbet ræva av meg i likestillingens ånd! For ikke å snakke om at jeg inntjente maksimalt med pensjonspoeng. DET er meningen med livet det!!!

Og skal mennene være hjemme mer, må vi kanksje snakke likelønn og sånne «uviktige» saker i likestillingsdebatten. Eventuelt mangel på heltidsstillinger i helsesektoren. Eller hva sier du Gerd? Jo hun forsetter:

– Samfunnet er tilrettelagt for at hele den voksne befolkningen skal være i arbeid full tid: Vi har full barnehagedekning, SFO, heldagsskolen. Det er en årsak til det: Nemlig behovet for arbeidskraft. Man forsaker noe ved å gå i full jobb, men man er ikke på jobb mer enn 37,5 time pr. uke. Det er bare litt over ett døgn til sammen. Totalt sett har man mye tid med barna sine, sier Kristiansen.

Okei Lo-leder.. Jeg har satt opp et regnestykke til deg!

Er dette mye tid?

En uke ..                  120 t (24 x 5)

– en arbeidsuke      37, 5 t (7, 5 X 5)

=                               82, 5 t

–                                65 t (13 x 5) Det en 2 åring sover i gjennomsnitt, ila. en uke (soving kvalifiserer neppe som «tid med barna»?)

=                               17,5 t Den tiden man potensielt kan ha sammen med barnet sin en uke.

Så kjære Gerd! Hvis jeg får 17, 5 t med barna mine, og de barnehageansatte får 37,5 t.. hvem får da «totalt sett mye tid med barna»??? Dessuten er det ganske trolig at disse 17, 5 timene i uka, vil inneholde overtid, reisevei, bringing og henting i barnehagen, og andre praktiske gjøremål..

Hvilke tall er det egentlig de opererer med der oppe i toppen?

Nå skal det være sagt at jeg skjønner de som av ulike grunner jobber fulltid. MEN jeg skjønner også de som velger å jobbe redusert for å tilbringe mer tid med barna! Barna våre er små en gang, og tiden de får sammen med sine foreldre er uvurderlig! Amen.

Nei LO, den nye LO(L)-lederen bør vike Diaperdivas verdistyrte og familievennlige politikk! Jeg skal jobbe full tid (100%) for å forandre Norge, for at ALLE må få gjøre sine valg, basert på den enkeltes verdier!! Jeg skal kjempe for at alle blir behandlet med lik respekt, både deltidsansatte småbarnsmødre, og de heltidsansatte! Uansett hva de velger, skal ingen pekefinger rettes mot dem!

Dessuten skal jeg rett og slett løse hele problemet! Ved å innføre 6 timers dag!

Hva mener du om Gerds brannfakkel?

29 thoughts on “LO(L)

 1. …jeg tror muligens du har trukket ifra arbeidsuken to ganger… og hvis jeg tar feil skylder jeg på at jeg er venstrehendt;)
  men ellers: YUP!!!
  og jeg jobba fulltid+ i dag, så har ikke lest saken. men en ting vet jeg: og det er at mitt syn på fulltidsjobbing og barn har endra seg ganske mye de siste 18mnd. og 6timersdagen din tar jeg imot any day! bare å starte å samle signaturer så kommen nok diaperdiva-partiet LETT inn på stortinget;)

  • Therese min livreddende engel! At jeg skulle begi meg ut på noe som innvolverte den venstre hjernehalvdelen.. var en FAIL! Men da er det jo så bra at jeg har lesere som har den hjernehalvdelen i orden!! ;-) I tillegg hadde jeg tatt utgangspunkt i en uke som inkluderte helgen!! Duhhh! Jeg har forandra på det nå.. ser du noe som ikke er som det skal være? ;-)
   Ja det er rart hvordan meningene forandres etter man popper ut en liten..
   6 timers dag skal bli! Og fred på jord!! :-)))

 2. Er det bare jeg som surrer eller er det regnestykket ikke helt riktig? Du trekker jo arbeidsuken fra totale uketimer, og saa trekker du samme arbeidsuken fra paa slutten ogsaa :)

  Jeg er helt enig i argumentet ditt om at likestilling burde inkluderer frihet til aa velge ulikt, men jeg er ikke heeelt med paa matten :)

  • Det var da voldsomt så mange oppegående lesere det var her da! ;-) Du surret ikke, JEG surret, rotet meg borti tall og sånt.. det pleier å være en meget dårlig idé! ;-)
   Neste gang sender jeg regnestykket til deg i forkant, for gjennomgang!!? ;-)

   Glad du er enig i argumentet Tine!! :-D

 3. Du ha jo helgene da. Skjerpings. Det var jo derfor vi fikk barn. For å kunne jobbe lenge på hverdagene og kose oss i en perfekt familieidyll i helgene. Må tenker vi på å få en til for dette med helger viser seg jo å være litt masete. Vi trenger jo fri liksom. Så får gutten et søsken slipper jo vi å være så mye sammen med ham. (Ironisk, sånn i tilfelle noen tar dette for bokstavelig)

  Nei jeg er heldig som har en jobb som legge tilrette for at jeg kan jobbe 100% og dele opp arbeidsdagen. Jeg skal ha hjemmekinoforsterker en gang i uka hvor jeg i praksis er sammen med gutten og jobber på kvelden i stedet. Og så skal jeg gå litt tidligere for å hente tidligere og heller ta det igjen med en kveld i uka. Ja det blir litt mindre tid men mannen, men sånn får det heller bli en periode. Å redusere stillingen min kommer i realiteten bli til at jeg allikevel jobber 100% men får mindre betalt. Vi har rett og slett for stor arbeidsmengde. Men det er jo i alle fall en løsning nå i starten.

  • Å ja, sant det 0479.. Det er jo det vi har helger til. Og uken til jobben.. Hvordan kan jeg tenke på å forlange, å få i både pose og sekk?? Smart det der med søsken som selskap, vi har jo faktisk allerede fått en til. nettopp av den grunn!<----Kjempeironisk jeg også ;-P Det er jo sånn alle arbeidsplasser burde tillrettelagt det for småbarnsforeldre, familievennlig fulltidsstilling.. det er jo helt genialt!! Mindre med mannen sier du.. ja det er jo også et aspekt! Gerd Kristiansen ler av "tidsklemma", men det er jo en realitet som MÅ gjøres noe med.. Det er jo ikke bare barna det går utover, det er jo partneren også! 6 timers dag! ;-)

 4. Så enig! Er lei av at kvinner som velger å være lengre hjemme med barna, enten i ulønnet permisjon eller ved å arbeide deltid skal føle seg stemplet som antifeministiske fehuer. Man har mange år til å jobbe seg opp både pensjonspoeng og godvilje fra Norge as. Det er lov å gjøre som man vil, og vil man være hjemme med barna, og økonomisk har mulighet til det, kan jeg ikke skjønne at det skal bli en sak for Lo-ledere eller noen som helst andre. Ufrivillig deltid derimot, er en helt annen diskusjon, og den har jeg som kommunalt ansatt sykepleier diskutert en million ganger før :D

  • Ja det er akkurat det.. stemplet som antifeministiske fehuer, late, uengasjerte og dumme!!? Det gjør meg eitrandes!! Jeg vil bare bruke tid med barna mine, og de med foreldrene sine.. Føles jo nesten ut som man gjør noe kriminelt, med den propegandaen LO og de rødgrønne lirer fra seg i tide og utide. Nei, legalize deltidsjobbende småbarnsmødre! ;-)

 5. Oh yes og hipp hurra! Helt enig med deg! jeg begynte i 100% rette etter min 15 mnd lang permisjon .. tok ikke lange tiden før jeg søkte meg ned i stilling nei! Ca 2 timer til dagen i ukedagen sammen med snuppa var ikke nok for meg, så nå har jeg 6 timers dag! Hipp Hurra!! Kunne ikke hatt det annerledes, eller.. jo skulle gjerne hatt 100% lønn da .. men skitt au, pengene er ikke like mye verdt den tiden jeg tilbringer med snuppa mi! <3 Elsker å være mamma, før henne elsket jeg å jobbe .. Tidene forandrer seg -.. til det bedre ..

  • Fantastisk å hørra Miriam!! I so dig you!!! Ikkje barre for at me tenke likt om det mesta, men fordi du e så kule, og så bra, og så kjekke, og så harrligge!! ;-D

 6. Nå får man jo faktisk pensjonspoeng for å være hjemmeværende også. I tillegg så har både mor og far rett til redusert stilling når barna er små ( mener det er til ti år..) Skal man få foreldre til å jobbe 100 % så tror jeg det mer er arbeidsgivere som må bli mer fleksibel. Åpne for snedigere løsninger som gjør at foreldre glir lettere gjennom tidsklemma. I noen barnehager får jo man bot om man kommer for sent og noen kommuner har regler på at barna ikke får være der mer enn 8 timer. Da er det ikke lett å jobbe fulltid med mindre man jobber vegg i vegg! Er ikke foreldre det er feil på, det er forretningsliv og politikernes ønsker og praksis som ikke alltid henger sammen tror jeg. De ser kanskje den store kostnaden ved investeringen der og da, men ikke gevinsten på lang sikt. Jeg ser deg gjerne i LO, DiaperDiva! Jeg har faktisk allerede skrevet søknaden din ( jeg pleier å hjelpe alle jeg kjenner med sånt nemlig ;))!

  • Ja noe må hvertfall gjøres, for selv om Gerd Kristansen fnyser av tidsklemme-begrepet.. Årh den dama må virkelig få tatt seg et par boller, og holdt kjeft innimellom!! ..så er det faktisk en tidsklemme som er reel for småbarnsfamilier flest. Flere og flere av våre venner får seg nå au pair, for de klarer ikke hverdagen uten. Og da er blant annet en av grunnene barnehagehenting og bringing.. umulig kabal for mange.
   Haha, ja da vet jeg hvem jeg skal gå til for hjelp med søknaden!! (Kunne foressten tenke meg at du er en racer på det! ;-)

 7. Kjære Diaperdia!
  Du skriver fantastisk bra! Jeg er så hjertens enig. Lar meg provosere så kraftig av Kristiansens uttalelser (no way at hun har barn selv), at både blodtrykk og kortisolnivå stiger til nye høyder her jeg sitter og ammer! Kan vi ikke få deg inn på Stortinget? Asap!! :-)

  Klem fra Benedicte.

  • Tuuuusen ydmyke takk kjære Benedicte! :-)
   Ja jeg vet.. den dama er ikke bra for hverken blodtrykk eller kortisolnivå! Tror muligens jeg kan være motgiften, hehe! ;-P
   Klemmer <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *