Jeg kjører på med full pupp!

Dagens confession bunner i et tema som er omdiskutert, og alle har en mening om det.. Sensitivt for noen, tabu for andre, og.. svært upopulært blant mange!

A true story!

Jeg føler meg, utelukkende, som en melkeku.

Hei jeg heter Stine, og jeg er en melkeku.

Jeg ammer, og jeg ammer, og jeg ammer! De siste, snart 2,5 årene, har jeg ikke gjort noe annet. Bare med et avbrekk fra mai til juli i fjor. Gro Nylander (mor-pupp) ringer nok snart for å skrive bok om meg, som et ´interessant´ tilfelle.

Jeg var faktisk inne på tanken med tandem-amming en stund..

For WHO anbefaler jo, at om man kan, så er det bra å amme til barnet er 2 år.. Og når jeg fikk førstemann, gjorde jeg alt etter boka. Nå derimot.. Når kan jeg slutte? Neeeidaaa, joda, neida.

Og ja, det er vel og bra og alt det der, og jeg er ekstremt heldig som både har fått det til, og har nok melk.. Det er jeg fullt klar over, for det er ikke alle forunt desverre.

Men siden ingen av snuppene vil/ville ha smokk eller flaske, har jeg basicly ikke hatt «me-time» på 2,5 år.. Og tror du ikke Jack har begynt å mase på nr. 3 ALLEREDE! Den mannen er ikke helt sann! (..det visste jeg jo.. hjerte hjerte)

Jack, er du blitt riv ruskende gal?

Byrået ringte i dag, og spurte om jeg kunne gjøre en moteserie, hel dag, uten barn.. Skrekk og gru tenkte jeg bare, så jeg måtte si nei.. «Jamen hun er jo snart 6 mnd..» Ja.. kremt.. det er vel på tide.. Men jeg orker ikke påkjenningen det er å gå fra henne når hun er så avhengig. Da vet jeg at det blir gråt og fortvilelse.

DET er tøft for mammanervene det. Nei, da ofrer jeg glatt «me-time», og hva det måtte være!

Og det er jo viden kjent, at hun heller ikke er så enkel å ha med å gjøre når hun blir trøtt.. Og hvem orker å sitte barnevakt, når knebøy inngår i jobben?!

Hvor lenge skal denne avhengigheten av mammaen/puppen vare? Jeg trenger å være meg litt, ikke bare et matfat og en melkeku.. Ikke nødvendigvis «me-time» som i sosialisering, eller en spa-treatment..  å gå på butikken en tur alene, hadde vært vidunderlig! Før tredjemann kommer! ;-)

Slagordet i vår familie..

Hvordan klarte du å løsrive deg fra babyen(e)? Hvordan klarte du å løsrive babyen(e) fra deg? Hvor lenge ammet du? Tips til  hvordan jeg skal få lurt henne til å ta flaske? Alle tips og råd mottas med stor takk!

Ps. FYI! Språklige virkemidler som overdrivelse, ironi og sarkasme, er flittig brukt for å fremme poenger i Diaperdivas confessions, så det er ingen grunn til å bekymre seg for at alt er skrevet bokstavelig! Alt står bra til med mor og barn!

(Foto: Google)

26 thoughts on “Jeg kjører på med full pupp!

 1. Det gikk desverre ikke for meg, denne ammingen, så jeg har ingen gode råd å komme med.
  Men jeg ville bare si at du har fått en ny leser!
  Jeg elsker bloggen din. Du tar det mest så på kornet. Ærlig, ironisk og med en stor posjon humor. Jeg elsker det! Popper garantert innom for å lese mer:)

  ha ei finfin uke:)

  • Hei Ann! Nå ble jeg nesten rørt til tårer av alle de fine ordene.. Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusen takk! Så hyggelig at du stakk innom, og nå fant jeg en ny blogg jeg også!! Så da sees vi nok, enten her, eller der! ;-)
   Ha en aldeles vidunderlig uke du også!! :-)

 2. Frøken strøken her hos oss er også en ihuga puppefan, gud hjelpe meg hvor mange smokker og flasker jeg har prøvd. Jeg spesialbestilte til og med sånne gammeldagse på apoteket, dyppet dem i sukkervann men neeeida… Hun kan til nød sleike litt på dem. Så jeg er også ansatt både som melkeku og smokk :D
  Meen, vi hadde en liten breakthrough på flaske her om dagen!
  Etter tips fra svigerfar fant jeg fram en tjukk nål og stakk ca ti ekstra hull i tuten så det rant godt, forlot åstedet og overlot barnet og flaska til Mikkel. Hun gulpa faktisk nedpå halvparten! Så verdt et forsøk! ;)

  • Haha melkeku og smokk… da er jeg ikke alene skjønner jeg;-) Og jeg som trodde jeg hadde prøvd alt da.. Så kommer far til Mikkel og bare.. ta-da.. THE SOLUTION! To our «baby-problems» Herlig! ;-) Det hørtes jo helt genialt ut, blir kanskje litt mer likt the real thing!? Det skal jeg så teste ut! Takk for tipset! Og si fra om dere stikker innom butikken en dag, for da kommer jegløpende ned for å hilse på lille frøken strøken! :-D

 3. Tjah… jeg ammer ennå jeg,(R på 22mnd) såeh.. kanke si jeg er en ekspert på avvenning. Men jeg husker så godt den følelsen av å være helt stuck og ikke kunne være borte fra henne i et minutt. Hun tok heller ikke flaske eller smokk, og ville helst sove i bæresjal hos mamma. Det roet seg når hun bikket 6-7mnd og begynte å smake på litt fast føde. Da kunne pappa være den «Kule» forelderen som gav henne lov å smake på litt annet enn melk. Syns du har full rett til å takke nei til oppdrag nå og du skal ikke ha dårlig samvittighet for det.<3 Personlig så tror jeg ikke vi mammaer er skapt for å være særlig mye borte fra babyene våre det første året.
  Men en tur på butikken er såklart deilig! Begynn i det små, la Jack ta knebøy med henne på kvelden så går du og handler en hel kurv med japp ! :D

  • Gjør du!!? Det mååå du skrive om! Jeg følte meg uglesett jeg.. at man kan amme når ungen kan si pupp sjøl.. huff og huff! Det er så deilig å høre at det ikke er bare jeg som har amma lenge, og lenger enn langt, og rett over på neste.. ;-)
   Jeg har begynt med litt grøt nå da.. så håper det blir bedre tider snart!
   Ja, jeg burde absolutt ikke hatt snev av dårlig samvittighet… men av og til er det enklere sagt, enn gjort.. Snill pike syndromet..
   Du har helt rett i at vi ikke er skapt for å være borte, jeg leste innlegget ditt om når du tok deg en joggings.. kjente meg så igjen. Det er sånn det er.
   Så den «me-timen» er vel egentlig ganske oppskrytt..!? ;-)
   Haha, ja, Jack skal få ta knebøy til han kjenner melkesyra ta han! Og jeg skal jammen meg være creisi, å gå på butikken alene!! Bare for å kjøpe japp! Hehehe ;-D <3

  • Haha ja ikke sant, utrolig hva den mannen kan :D
   Ja jeg tror det funker bedre fordi de slipper å jobbe så hardt, de er jo vant til å koble seg på og så renner det i strie strømmer :D

   Vi skal til byen tirsdag til uka så da kan vi jo stikke nedom sjappa en tur rundt lunsjtider hvis du er nearby da? Hadde vært hyggelig å treffe dere! :)

 4. Ingen gode råd fra meg heller, dessverre. Førstemann begynte med flaske da han var 3 mnd, og erstatning da han var 6 mnd.
  Om noen dager kommer neste bebis, og jeg er spent på om alt går like glatt med henne.
  Men det jeg vil kommentere er at bloggen din er super. Jeg datt tilfeldigvis innom den, og du har herved fått en ny leser.
  Stå på, og lykke til.

 5. Jeg slapp å avvenne barna, de sluttet på egenhånd, så der hoppet jeg raskt over et problem. Puh!

  Du spør om flasketips. Det eneste jeg kan si er at babyen må vennes til det tidlig, altså bli vant med å få flaskemelk jevnlig og helst av far (fordi han ikke lukter like mye melk som deg). Det er lett å glemme seg vekk når en likevel ammer, men da glemmer også babyen flaska.. Jeg har vært der, ikke gøy når en til en forandring vil ut en tur.

  • Så deilig det må være, at interessen bare slipper taket! Storesøster hadde lett gått med på tandem-amming, for å si det sånn. Men DET orket jeg ikke. En holder!
   Jeg prøvde både sokk og flaske tidlig denne gang.. men kanskje ikke iherdig nok.. Med nr.3 skal jeg ha flaske og smokk med på sykehuset!! ;-)

 6. Hei-for en fin blogg! Elsker at du skriver rett fra hjertet, ærlig og morsomt:) du er herved lagt til på lista over mine favorittblogger:)
  Min snuppe ville ikke ha mer pupp når hun var 10 mnd. Var nesten litt skuffa, for var forberedt på megaavvenningstrøbbel. Trappet ned gradvis før det da. Lykke til og håper du får litt me-time snart:)

  • Tusen million takk Tone!! Og så kjempehyggelig å høre!! ;-D
   Ja det er noe med det også.. når de ikke vil ha.. Jeg bør vel kanskje være glad til!? Det er jo tidsnok over :-) ..men hadde vært fint da, en tur på butikken! :-)
   Ha en herlig onsdag!! :-*

 7. Jeg kan dessverre ikke hjelpe for hos meg avvente de seg selv. Nr 1 ville ikke ha i det hele tatt, de to andre hang limt fra de skjønte poenget til de endelig slapp taket rundt 9 måneders alderen. Men øv med flaske om du kan, minste min nektet å ta flaske og så måtte mamma passe han- litt stresset mor som reiste bort da kan du si! Heldigvis gikk det bra og etter det gikk flaske som en drøm.. problemet (om man kan kalle det er problem)var egentlig meg, jeg brettet heller opp enn å ta kampen… Og jeg var døsliten for jeg fungerte som smokk både dag og natt både til nr 2 og nr 3.. :/ Det var kos med amming, men jeg er så fæl mor at nå må jeg si det er en av de tingene jeg IKKE savner….

  • Hmm.. jeg kjenner igjen den.. å heller brette opp enn å ta kampen.. mhm.. og å være døsliten, av å være smokk dag og natt.. mhm.. Det er en ond sirkel, for man er for sliten til å ta kampen. Men hvis begge dine slapp, frivillig!!?, taket etter 9 mnd.. er det jo kanskje håp! Hvis ikke er vel kanskje eneste muligheten, det å faktisk bare.. bite tennene sammen, stå ut stresset , og bare gå på butikken eller reise bort litt.. La noen andre ta kampen, da må det jo gå… til hun er sulten nok ;-) En annen dag.. ;-)

 8. hehehehehhehehehehehhehehheheheheheheheh….. trodde jeg skulle leeeee meg i hjel.. «hei, jeg heter Stine. Jeg er en melkeku..» hehehehehehehhe… alle stedene du melker assss. det må føles slik ass…. å den melken jeg klarte å søle utover OVER ALT… daaaaaaaaaaaaaaaaa følte jeg meg slik… hahahaha

 9. Koslig å få følge med i hverdagen din ;-) Burde seriøst fått til å treffest snart…ALT for lenge siden!
  Amming er en «rar» ting. Det er kjempe fint og bra, men samtidig kan det være et ork og slit.
  Jeg amma begge til de var ca.14mnd.(yngste, som ikke er så liten lenger(5), kunne nok nesten holdt på enda om hun fikk lov) Flaske var vel ikke bare bare å få til, men det gikk etterhvert…som andre har sagt, så er det som regel lettest hvis noen andre enn du gjør det, men med «din» melk, sånn at det ikke er «ukjent» innhold. Og ta det litt etter litt.
  Når du kommer så langt at du skal slutte helt…så sett på plaster(firkantet/runde med tape rundt hele) da «funker» ikke puppen.
  «Me-time» trengs, å en lærer å sette pris på de små tingene…som å gå på do og butikken alene…hehe…men det går seg til etterhver…
  Lykke til :-)

  • ALTFOR lenge siden Anja! Så hyggelig at du stakk innom her! :-) Ja det går seg nok til etterhvert.. takk for tipset med plasteret! Gonne need it! ;-)
   Si fra om du er i Oslo, hadde vært så hyggelig å slått av en prat! :-*

 10. Ammeinlegg…

  Å amme er enkelt. Bare legg barnet til, så går det av seg selv.
  -Sa jordmor gjennom barten. Det tok nesten 5 uker med gråt og bøyde tær.
  Diverse kloke koner og sprayer ble testet ut. Om det ver det siste rådet som hjalp, eller om kroppen bare følte det var på tide, vites ikke. Deler dog gladelig tipset, i og med at det faktisk finnes en og annen til der ute som ikke ‘autostarter’.

  Ta ett stk kjøkkenhåndkle, brett tre eller fire ganger. Alt etter hva som passer best til, ehh, dispenseren. Klipp hull som gir rom til sugekoppen. Fukt håndkle (skikkelig) med litt-varmere-enn-bake-kake-gjær. Legg på dette på, ehh, dispenseren og masser FORSIKTIG innenfra og utover. En tanke mot klokka på venstre side, og med klokka på høyre. Dette skal ideelt sett vare 5 – 10 minutter, dersom du har et mer uforutsigbart nurk, eller er alene hjemme, kan nurket kobles til den, ehh, dispenseren som ikke er i bruk. Damen bak rådet mumlet noe om hormoner og stimulans. Hvi spurte; virker det? hun svarte; somregel.
  -Fint, vi prøver. :Det virket, eller. Ehh, dispenseren startet opp. Om det var på grunn av rådet kan ikke garanteres. Men jeg setter mine 2 cent på det. Siden det funket på #2 oxo

  Når de søte små velsignelsene var godt i gang, kom utfordring #2. «Kolikkbarn» Tåkelur hele natta. Pappa jobbet på søppla. Skulle opp klokka 04:15 Var noe smågretten etter hvert. Mamma var et vandrende laken med Dolly Parton/ Anna Nicole Smith, ehh, fordeler. Opp fra B/B+ alt etter hvor i måneden. Velsignelsen klarte nemlig ikke koble når hun bukta og skrek, så mamma var totalt oversprengt.

  -Løsning: «Russerpose» la teppe stramt rundt nurket slik hun ikke kunne beveke armer eller bein stort, og hadde en viss støtte for nakken.
  Hun roet seg ned en del med en gang. Sjansen ble benyttet, sugekoppen ble koblet til. HURRA, suksess. Mistet taket og bælja litt innimellom. Men fikk mat i magen, i stedet for luft. Og mamma ble redda fra en uviss fremtid som geysir.

  Vi fikk likevel ikke snudd bæljinga fra natt til dag. Så pappa bannet hele natta, og mamma sittende når velsignelsen var kobla. Idé:
  Pappa droppa extrajobber, kom hjem midt på dagen og kjeppjagde mamma i seng. Nurket sov fint I pappa’s armer. Mamma lå i koma.
  Neste utfordring, nurke var vandt med å kobles hvornår det passet henne. Dæsken tørke for en sirene. -Varme pappapupp koble på, spytte ut. En anelse av alt fra sukker til eplegelé ble prøvd. Det ble slikket av, flaske spyttet ut. OMG. Hvorfor i ammetåka har vi ikke tenkt på det før? Alle melkeprodusenter gjør jo tross alt bruk av teknikken i dag. Melkemaskin. Pappapupp + mammapupp = Nappadupp? Nix. Må ikke komme her med plastikk til prinsessa. Hun skal ha ekte vare.

  -Råd: Kjør smokken sammen med håndkle, laken eller lignende på 90 grader i vaskemaskinen hvertfall 2 -3 ganger. Skal vist gjøre overflaten en tanke mer lik ekte vare. Stikk et partre extra hull, ikke rett inn, litt på kryss og tvers. Funker ikke dette. Så ofre én flaske, lag et lite hull ca midt på flasken. Du kan nå fylle opp til hullet, og snu flasken uten at noe renner ut. -men hold på hullet med en finger når du snur-

  Nurket trenger ikke å stoppe for å slippe in luft når hun er koblet på mamma. da skal hun så absolutt ikke slippe, og det gjør hun heller ikke. Tro meg. Hun fik tak i armen til pappa… Måtte til med fingen for å bikke henne av, hadde blåmerke i lang tid. Med en ‘vanlig’ flaske stopper strømmen opp. Med modifisert flaske renner det i strie strømmer. Så kan velsignelsen vennes til ‘vanlig’ flaske ved å gradvis tette hullet med fingeren. Funket som en drøm. Pappa fikk sin søvn enten dag eller natt, Når mamma var mest ute å kjøre. Mamma fikk tatt igjen manglende sjønnhetssøvn. Og velsignelsen? Hu ble smellfeit, og kom over ‘kolikken’ etter ca 3mnd.

  Fast føde? nix, ikke tale om, glem det. Funker glimrende til å male mamma/pappa med. Eller dekorere passende deler av kjøkkenet med.
  -Råd; Lag middag til opphavet som vanlig. Ta litt av dette, litt av ALLE delene, uansett hva. Sleng i blenderen. Fyll på med en spiseskje eller to, (eller så mye du vil), morsmelk. spe med vann til ønsket konsistens. Serveres ved kroppstemperatur. Ikke glem forkle og vernebriller. Tok et par forsøk, men funket over forventning. Kjøttkaker, komle/kompe/raspaball, pølser, taco, pizza, innbakt laks, salt torsk. nammenam. Menne, mamma. Bare sleng fram desserten takk. ;)

  Hu begynte å preke så vidt ved ~17 mnd. Gikk ved hjelp av bord ol ved ~19 mnd. spiste fast ‘vanlig’ middag ved ~20 mnd Slapp puppen ved ~27 mnd. Kost i ‘filler’ og samsoving til? Hu er 12, ikke planer om å slutte ennå. Meget selvsikker og glad jente, som ikke godtar at noen er slemme med andre. Eller at noen blir stående alene.

  -Råd; DRIT i alle pekefingre. Kos er sunt, ALL form for kos.

  –Bare mine 2 ord.

  • Ha ha ha Gamlefarpupp!! Det var 2 herlige ord! :-D Jeg digger deg! Detta kunne du mer enn alt om, og tusen takk for alle tips, nå skal det testes! ;-)

   Heeeeeeeeeeeeelt enig i at alle pekefingre kan heller gå å klø, der sola ikke skinner! Og at kos er sunt! Livsviktig!!

   Dette var fantastisk bra skrevet, lærerikt, og morsomt! Du burde hatt blogg selv! Jeg er fast leser allerede!

   Ha en helt fantastisk dag, og takk for deling av fornuftige tanker! :-D :-D

 11. Desperat googling etter løsning på avhengig-av-pupp-problemet førte meg hit, så nå er jeg spent, hvordan er ståa hos dere nå som minstemann er eldre? Jeg har et naivt håp om at puppedilla skal gå over av seg selv (straks 8mnd). Mor begynner å bli klar for en kveld ute alene uten gnagende samvittighet for gråting og ville protester som pågår i heimen.

  Hilsen hønemor :)

  • Christine!! Beklager sent svar.. AMMETÅKE!!! I ain´t kidding you… det er ingen trøst å få her! Joda litt. Hun blir 1 år om to uker, og er fremdeles heeelt avhengig av pupp! Det gikk litt bedre et par uker før vi reiste på ferie, for da skulle jeg ut en kveld. Og for å klare det, måtte jeg manne meg opp, og prøvde å få henne til å sovne selv (slik at hun ikke våknet så ofte for hun ville ha smokken (puppen)). Protestene var hjerteskjærende, men det gikk overraskende bra, og etter et par kvelder.. kunne jeg faktisk forlate huset, UTEN å være superbekymret for at hun skulle våkne hele tiden, og ikke ble roet av noe annet.. enn meg.
   Men så dro vi på ferie. Nå e det på an igjen..
   Vi hadde det på samme måte med eldstemann også, jeg kunne ikke gjøre noe, før hun lærte å finne søvnen selv.. Så vi må nok back to basics når vi kommer hjem igjen. Og nå er det jo barnehage og alt. IIIIKKKK!!
   Lykke til Christine! I SO FEEL YOU! ;) ..selv om det nok ikke hjelper noe særlig ;)
   Klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *