I AM AN ADDICT

Da jeg så GMN (Det betyr God Morgen Norge… for deg som ikke er i mammaperm, er lat student, eller pensjonist!) i dag.. Så fikk jeg med meg et nytt fenomen fra USA, vel, det hadde visstnok vært hipt og trendy der i mange år.. Uten at jeg har fått det med meg!!!

Stopshop. Det betyr at man avstår fra shopping i et helt år, eller foralltid.

Det høres jo ut som et tiltak lagd for en liberal hippie med dreadlocks, som spiser økologisk og har født på ABC-klinikken.

Men nei.. det er helt for Ola og Kari. Også for de som kjøper Nestle, lager bolognese til middag, og bruker smertestillende under fødselen.

Det er jo helt genialt, miljøet spares, materialismen taper ansikt og man bli rik!! Så boikotter man dem som driver med barnearbeid, og statusjaget.. og så videre, og så videre..

Da jeg satt og så på dette, mens jeg surfet ebay og drømte meg bort i alt det fine jeg ønsker meg. Satt de der da.. og fikk meg til å føle på en plutselig dårlig samvittighet, og rottenhet.

Hun ene var nå hvertfall ærlig, fortalte at hun hadde sprukket en gang. Hvor da? Jo.. på FRETEX!!! Skjønner du eller??! Dette er seriøse greier. Når du først skal sprekke, tenker jeg.. gjør det nå ordentlig! På Høyer eller no!

Er dette synderen? 109,- på Fretex.

”Du er avhengig”!!! Av å shoppe!!! Det er en last, man er en misbruker, har et avhengighetsproblem. På samme måte som drugs! Man får abstinenser om man ikke får det. Det gjør stort sett livet bedre, om man har det bra eller dårlig. Man bare må, og har tusen unnskyldninger for å gjøre det, selv om fornuften/lommeboka sier STOPP!!

Oh no!!!! Jeg vil vel ikke være avhengig, av noe, være en misbruker, en som har gått i shoppingfella!? Et svakt menneske, styrt av handelsstanden, moteindustrien og reklamebransjen. Jeg trodde heller ikke jeg var det, før jeg hørte om dette. Det er visst en sykdom jeg har, som jeg før ikke hadde sett på som noe særlig alvorlig.

Jeg må jo som disse, bli kvitt styggedommen. Shoppingen, den som har tatt over livet mitt..

Og de klarte nesten å omvende meg.. til jeg begynte å tenke..

Vi kommer ikke til å bli invitert til bursdager lenger, fordi alle vet at vi kommer med.. ingenting. Julaften må avlyses. Tøybleier.. Dreads når balsamen er tom. Ingen Ikea tur å glede seg til. Gleden av å ønske seg noe, og gleden av å få det. Ikke minst gleden ved å gi. Goodbye good life liksom. Og for å være litt seriøs.. En stoppshop i stort omfang, vil ha hverfall en negativ side ved seg. Jo mindre folk kjøper, jo lavere priser.. noe som igjen vil gå ut over de som produserer plaggene. Det er jo ikke positivt mht. blant annet barnearbeid..

Vel.. disse tankene mine overbeviste meg ikke helt.. så jeg bestemte meg for å google fenomenet. Da kom denne siden opp!

Om jeg mente TOPSHOP når jeg skrev Stopshop? Hvor er logikken i det Mr.Smartass Googlesen?? Eller skjebnen..

Nei.. det var jo ikke det jeg mente akkurat, men siden du spør.. Ehhh.. øhhh… Nei det er jo for så vidt lenge siden jeg var en tur innom Topshop og kikket.. På den andre skulderen hviskes det, at det var jo nettopp dette jeg ikke skulle. I ET HELT ÅR. Og det var da denne siden kom opp:

<3

Og det gikk det opp for meg.. jeg ville ikke holde ut en uke engang. Og i ren misbrukers ånd.. falt jeg for fristelsen. På et øyeblikk hadde jeg glemt alt om miljø, misbruk og materialisme.

Jeg er en shopaholic, og stolt av det!

 

 

2 thoughts on “I AM AN ADDICT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *