Hva sitter jeg med i postkassen i dag?

For å kunne svare på overskriften, må jeg nok gi deg noen hint..

Har du vært så dum å sjekke boka etter en overstått eksamen, bare for å finne ut at du bomma noe vederstyggelig? Eller har du vært så dum at du har åpna Word for å se gjennom jobbsøknaden som du sendte i god tro kvelden før, for å finne ut at noe er skrevet forferdelig feil?

Har du gjort dette.. da vet du hvilken følelse jeg sitter med nå! Og den kan best beskrives slik:

AAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHRRRRRRGGG!!! Er det muuuulig??

Og selv etter at jeg inntok lunsjen, som bestod av..

En stykk jobbsøknad.

Så hjalp det ingenting!

Jeg kom tilfeldigvis over drømmestillingen i siste liten, og etter barnehagefest og bursdagsselskap, så fikk jeg endelig hevet meg over tastaturet! Fristen gikk ut i går, og 23.45 trykket jeg «send»! Kjempefornøyd med innsatsen, for søknaden var av en uimotståelig karakter for en arbeidgiver i følge meg selv! ..Men, jeg skulle ha lest i gjennom den en siste gang. Det skjønte jeg når jeg skulle «nyte» verket mitt i dag..

Jeg kan ikke engang si hva jeg gjorde feil, for det er så flaut.. Jo jeg må nesten få letta hjertet mitt litt til deg.. Jeg hadde, blant de velformulerte setningene mine, skrevet.. «..I tillegg har jeg har en god muntlig og skriftlig framstillingsevne.» GRATULERER DU HAR VUNNET PRISEN FOR ÅRETS MEST IRONISKE SETNING I EN JOBBSØKNAD!! Fanfare, konfetti og dustemikkelpris mottas med en bitter smak i munnen!

Kan ikke skylde på noen, eller noe heller vettu. Prøvde meg med at Jack burde ha holdt seg våken, slik at han kunne lest korrektur!!.. Men nei. Heller ikke at klokka var mye, er en gyldig unnskyldning!?

Så nå sitter jeg her, og ser drømmejobben fly avsted på grunn av noe jeg vanligvis er veldig flink til. Hurra!

Ikke vær blyg om du har en lignenede historie, det tror jeg vil være til stor trøst for meg egentlig!!

Og så over til det tricky spørsmålet.. Hva sitter jeg med i postkassen i dag?

21 thoughts on “Hva sitter jeg med i postkassen i dag?

  • Haha ja.. hadde de nå bare visst at jeg amma, og fremdeles er litt «tåkete», så hadde jeg kanskje sluppet unna med det!! ;) Men det er muligens en litt dårlig idé og ringe med en forklaring.. hehe.. ;-P

 1. Skjegget? I postkassa altså.

  En gang ble jeg konfrontert med hva jeg mente med den setningen på et intervju. Den setningen fantes ikke i utskriften jeg hadde, og ikke husket jeg helt hva jeg mente (trolig en grunn til at jeg hadde fjernet den). Men hadde altså klart å sende en uferdig versjon. Fikk jobben da, så rare ting man skriver er ikke alltid et problem.

  • Nettopp Abelone, skjegget.. dypt ned i postkassa!

   ELSKER historien din, hahaha!! Den får meg til å føle at det kan være litt håp.. OG at det er heeelt menneskelig å gjøre feil, når til og med du kan sende en uferdig versjon til arbeidsgiver!! ;-)) Klem!!!

   • Til og med jeg?? Kaller meg ikke kaostroll uten grunn :-)

    Hadde i grunnen håpet at du hadde fått en spennende pakke i postkassa, jeg. Men det er cv som er viktig, så litt feil i brevet går nok bra.

    • Kaostroll eller ei.. på bloggen din er det ukaosete.. organisert og du skriver kjempebra!!
     Satser på at dette skal gå bra.. cvén tør jeg ikke sjekke igjen.. Det får gå som det går! Ikke meningen, om jeg ikke får den.. tenker jeg ;-)
     Ha en fortsatt kjempegod ferie Abelone!!! :-)

  • Det kan jo ikkje bli meir tåsje enn det eg klarte å gjør!!. Men tenk så lykkelig uvitende og intetanende eg hadde vært om eg ikkje hadde vært så dum å sjekka den!? Moralen.. ALDRI værr så tåsjen å sjekk ein innsendt jobbsøknad?! Eller eventuelt det man ikkje vett.. ha man ikkje vondt av?

   MASSE lykke til og ´Break a leg´på intervju i dag!!!!! Spent på å høre!! ;-)

   <3

 2. Hahaha.. Men for å trøste deg måtte jeg lese setningen 4 ganger for å finne feilen ;)
  Kanskje det sitter en som er like fjern som meg å leser over søknadene? :P
  Lov å håpe iaffal ;)

 3. Jeg måtte lese et par ganger jeg også, før jeg fant feilen. Denne tror jeg du kan komme unna med;)

  Jeg har en lignende historie. I dag kan jeg le av det men den gang da var det bare såvidt jeg våget meg utenfor døren i ukene etter hendelsen. For mange år siden hadde jeg en jobb jeg mistrivdes veldig i, det var så ille at jeg til slutt sa opp. Samme dagen som jeg skrev oppsigelsen skrev jeg brev til tanten min der jeg fortalte om oppsigelsen og om hvordan jobbdagene mine hadde vært. Jeg la ikke noe mellom i brevet til tanten min og det var ganske fargerikt – husker ikke lenger nøyaktig hva jeg skrev men det var i gata «verdens verste arbeidsplass» og «møkkafolk». Jeg postet både oppsigelsen og brevet til tanten min samtidig og da tanten min ringte noen dager etter og spurte hvorfor hun hadde fått oppsigelsen min i posten innså jeg at jeg hadde lagt brevene i feil konvolutt…

  Ønsker deg lykke til i jobbsøkingen og krysser fingrene for at den som leser søknaden ikke får med seg skrivefeilen(e?):):)

  • Oi oi oi, dette var historien sin!! ;-P En verst tenkelig situasjon der og da, men det er jo disse som blir gode historier.. i ettertid! ;-)
   Takk Hanne, for å gjøre meg mye lettere til sinns! ;-)) Og for fingerkryss.. I need it! :-D
   Ha en nydelig helg!! <3

 4. Jeg skrev søknad til jobben jeg har nå i sinne over at jeg glapp en annen jobb. De hadde glemt å skrive at arbeidssted var i Oslo så jeg søkte i god tro om at jeg kunne jobbe fra Bergen. De var kjempe interessert, men vi kunne ikke bare flytte til Oslo. Så i ren frustrasjon skrev jeg søknad til første og beste jobb. Jobben ble min gitt, i tillegg viste det seg at det var drømmejobben! :) Dette ordner seg vet du! Har hjulpet en venninne med jobbsøknaden i dag og tygger litt på om jeg skal gjøre det om til en post på bloggen… Klem til deg :-*

  • Glemt å skrive det?? Ups, meget vesentlig detalj utelatt.. Ja da skjønner jeg du var sint! Men du har helt rett, det ordner seg!! Spesielt for snille jenter! ;-)
   Jeg skulle jo ha bedt deg om hjelp.. men så skrev jeg den i hui og hast rett før fristen.. Hadde vært supert om du hadde skrevet om det!! Det blir nok ikke siste jeg skriver i denne runde.. desverre. Så tips og triks mottas med stor takk!
   Klemmer i massevis!!

 5. Jeg lurer jo litt på hva drømmejobben til Diaperdiva er jeg da! :) (Du skal slippe å kringkaste hvilket firma du søkte i, altså! ;)
  Og jeg også måtte lese setningen etpar ganger for å finne feilen, så den blir nok glatt oversett:)
  Skjegget i postkassa har jeg hatt «etpar» ganger. Sist nå når jeg spurte en venninne om de var forlovet (vi var gjester i bryllupet deres i fjor sommer). Eller når jeg netopp hadde fått meg ny jobb, og møtte sjefen på gata, og hun stoppa for å si hei, og jeg ikke kjente henne igjen;)
  ..Og jobbsøknader driver jeg ikke med, jeg bare sniker meg inn bakveien, finner meg en pult og blir sittende;)

  • Hahahahhahahahaha jeg ler høyt og lenge, bryllups og sjefshistorien er såååå überfunnye skjeggetipostkassen-historier!!!
   Smart da, å bare snike seg inn bakveien, finne en pult å bli sittende! Må være deilig å slippe det søknads og intervju peset! ;-P

  • Og drømmejobben.. det er egentlig mange jobber. Og de varierer fra dag til dag! Men akkurat for øyeblikket er det journalist, eller vent, drive mitt eget magasin! Redaktør!! ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *