GDS: Trolldeig

Altså, nå er det ikke mange dagene igjen til 1. desember, og trekningen av et gavekort på 500,- fra Zalando.no.

Nå må du ikke glemme å komme med ditt Gjør det selv-bidrag nå da.. her!!

Jeg bestemte meg for å lage en GDS selv jeg faktisk. Jeg valgte å finne et prosjekt som hele familien kunne være med på. God gammeldags trolldeig-laging.

Og for de som måtte lure på hvordan jeg gjorde det, eller kanskje du tviler på at jeg faktisk gjorde det.. Her er beviset, med fremgangsmåte:

1. Finn frem salt, vann, og mel. Bland! Få gjerne noen andre til å kna, om du ikke liker å bli skitten på fingrene. Hvis saltet gjør at det svir i et sår, ta på plaster, og la dem bare fortsette å kna!

IMG_2523

2. Om du ikke allerede har gjort det.. finn frem noen barn. Enten de vil eller ikke, tving dem med! For det er kjempehyggelig om hele familien er samlet rundt et juleforberedelses-prosjekt!

IMG_2522

Husk for all del voksduk, i hvert fall om dere har tenkt å utføre den hyggelige stunden i stua! Om noen mot formodning ikke skulle ønske å være med, bestikk dem med rosiner!

3. Finn frem et par hender, og stapp dem nedi trolldeigen. Lag et hull, slik at kunsten kan henges opp, heng den gjerne på juletreet. (Om du klarer å gi fra deg de små søte barnehendene.. eller dine egne om du ikke har barn.. er det den perfekte gaven til bestemor/mamma!) Stek resultatet på litt under 100 grader, kjempelenge! Voilá!

PicMonkey-Collage1-1024x520

Nå ble du imponert kan jeg tenke meg!

Er dine barn samarbeidsvillige når du arrangerer organisert kos og kreative prosjekter?

15 thoughts on “GDS: Trolldeig

 1. Det er her du burde være pliktoppfyllende blogger å opplyse om blandingsforhold, ellers blir jeg nødt til å google! Sååå slitsomt:)
  Men det der er jo bare den perfekte tingen å gi fra He til mamma og pappa og besteforeldre til jul!! For det går vel an å trykke en 4,5 måneder gammel hånd ned i en sånn klump?

  Kan det å lage seg en førjulssovebebiblogg telle som et GDS-bidrag til konkurransen? :D

  • Haha, du får ingenting gratis her! Undervurderer jo ikke lesernes evne til å oppsøke informasjon på egenhånd! Men siden det er deg.. 2 kopper mel, 1 kopp salt, en kopp vann.. følte jeg måtte helle oppi ganske mye mer mel..
   Perfekt med Hes hånd, og trykker du mens hun sover.. så får du jo et fint avtrykk også! ;) Og ha de inni til de er kjempeharde.. bank med en skje.
   Her forøvrig Susanne Kaluzas oppskrift også (den er kanskje bedre!) http://www.susannekaluza.com/?p=4244
   Hehe, det teller absolutt for meg! Spørs om Zalando er enig ;P

 2. Ja, ble helt sjokket jeg ;-). Så kreativ du er og så nydelig. Hvorfor kom ikke jeg på det når barna var mindre? Blir litt feil nå, hihi. Hadde jeg bedt datter mi om å lage en slik hadde hun lurt på hva som var galt med moren sin.
  Jeg har et prosjekt til på gang, men det var den tiden som ikke strekker til og bildene som ikke kommer, må kanskje etterlyse dem.
  Ha en herlig helg

  • Takk takk kjære du! :-) Blir kanskje litt feil å lage det nå ja.. hehe, vil hvertfall kreve enormt mye trolldeig.. ;-P
   Takk for bidragene dine til konkurransen, gleder meg til å høre hva dommeren sier! ;-D

 3. jeg er imponert! har selv planer om å lage julepynt osv av trolldeig.har bare ikke kommet dit hen enda :-p å det blir vel et år eller 2 til :-p bestikking liker man!! ha en god helg :)

  • Bestikking er et must for å få hverdagen til å rullere har jeg funnet ut.. :-O ;-)
   Hehe, ja når den tid kommer at det blir julepynt av trolldeig, håper jeg du har begynt å blogge igjen.. sånn at jeg får se!! ;-)

 4. Woop woop!!
  Så søte trolldeigavtrykk du vakre kule dame!! Noen blir glade for de!!

  Mine barn er veldig velvillig med på alt som skal lages (ja kan du tro det, kanskje de slekter på sin gale mor…?)
  Det er absolutt ikke bare idyll, det så absolutt trolldeig eller maling eller perler overalt, og det blir så absolutt veeeeldig fint – du vet jo det #jegelskerbarnekunst ;)

  Ellers kan jeg med STOR GLEDE meddele at jeg er med i julekonkurransen din!! YEY!!! På insta vel og merke – det er visst der det skjer!
  God kveld i stua fra Hege og Lenny med lua ;)

  • Ja jeg tror noen kommer til å bli glade!! Nå vet jo noen av de noen at de kommer til å bli glade også.. etter at jeg blogget om det liksom.. #sværtgjennomtenkt! ;-)
   Haha, ja det er jo ikke akkrat bombe at Artigforkidsa-ungan slikter på sin egen mor.. Mine slekter vel litt på meg når sant skal sies.. siden de ikke alltid deltar like velvillig.. hehe. Neida, største har nok fått noen av de kreative skillsa til far sin! Good for her!! :-D
   Så kjekt at du ble med på konkurransen!!! Med kuleste nissen!!;-)
   Stor klem til deg du den absolutt mest fæbtæstiske dama nord for polarsirkelen! :-*

 5. Så fine! Det er artig med aktiviteter som trolldeig og f.eks. makrame som man tror er borte for lengst og som kommer tilbake i ny og forbedret utgave.
  Men et lite tips til neste gang- bruk engangshansker! Da slipper dere stive og klissete fingre, salt som svir og laber stemning.

  • Ja ikke sant! Jeg hadde jo nesten glemt ut at det fantes.. ;-) Det var jo veldig in når vi var små..
   Tusen takk for tipset, det var jo kjempelurt!! ..at jeg ikke tenkte på det..

   Og takk for bidraget ditt til konkurransen på instagram!! Flinka!! Så yummy ut!! :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *