Fødsel, forfengelighet og flytting

Når min andre fødsel nærmet seg.. begynte jeg å stresse litt. Og skrev denne huskelisten til sykehusbagen 14 dager før termin:

IMG_1992

Okei så var jeg fremdeles litt forfengelig.. (hadde jeg tenkt at jeg skulle vise den offentlig, hadde jeg nok gjort et par justeringer ser jeg..)

13 dager før termin fikk vi tatt 9 måneders bilde..

IMG_1988

10 dager før termin flyttet vi inn i ny leilighet! 9 dager før termin.. mens jeg står og pakker ut av esker, skjer det noe umiskjennelig downunder. Vann. «Neiiiiii!!!! Ikke nå!! Jeg er ikke klar!!» Ingenting var klart. Ikke noe vann i springen engang.. (bare på gulvet høhø..) Ingen babyklær var vasket. Sengen var i boden. Esker overalt. Sykehusbagen var heller ikke pakket. Storesnupps rom (som jeg skulle gjøre koselig, for å gi henne en best mulig overgang til denne nye lille skapningen kom og tok over mammaen hennes) var bare ukoselig. «Neeeeiii!!» Men det var ingen grunn god nok for Lillesnupp, hun hadde meldt sin ankomst! På sykehuset var riene treige over natten. På morgenkvisten sa sykesøsteren at hvis jeg ville, så kunne jeg dra hjem å lade batteriene før fødinga. Jeg så mitt snitt. Ikke til å lade noe som helst, men til å.. pakke ut et par esker! Og til å vaske håret (i den gamle leiligheten som hadde vann) og til å.. ja.. sheive (det hadde nok vært best å la være.. med tanke på at bekkenløsning og den store magen, gjorde at jeg måtte gjøre prosedyren.. i blinde!!)

Som jeg nevnte i første del av denne fødselsserien, så er ikke forfengelighet like tilstedeværende i livet mitt som den var tidligere. Og om du ikke tror meg, så har jeg sikret et bildebevis fra et par timer før fødselen..

Finn fem forfengelighetsfeil:

IMG_1995

Her har hu mor rier. 8 minutter i mellom. Vi skulle ringe når det ble 5! Ingen tid å miste!! Vi pakket opp esker, innredet, og gjorde det koselig så det sto etter. Og jeg bare kastet meg ned på gulvet og skrek når riene kom. Jack tok tiden. Opp igjen, finne en ny eske med bamser. Ned på gulvet. AAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!! Våre nye naboer var nok svært glade for de nyinnflyttede! Som hørtes så normale ut!! Men her var det bare en ting som gjaldt. Å få opp wallstickeren før jeg hadde 5 minutter mellom!!

Og for de som mot formodning ikke kunne finne (hvertfall) 5  forfengelighetsfeil.. Her er fasiten:

IMG_1994-909x1024

Plutselig var det 5 minutter mellom… Da var det bare å komme seg tilbake til sykehuset! Jeg skulle tross alt gjennomføre den største av alle oppgaver i livet! «Epidural nååååååå!!» Da var jeg rimelig lei av de vonde riene! Fikk epidural. Ullevål praktiserer desverre ikke lystgass :( Men epiduralen var effektiv den, så effektiv at jeg måtte opp å stå for å få Lillesnupp ned i systemet. Kjente ingenting jeg.. Deilig å føde da! (tror egentlig at de skrudde epiduralen litt for høyt.. men jeg hadde jo ikke så sinnsykt lyst til å si noe om det..) Men så. Boooom! AAAAAUUUUUUUU!!!!! Hun kommer! I det fjerne, hører jeg jordmor med stresset stemme tilkalle en annen jordmor. «Ååååånei!!! Er det en stjernekikker!!???» brølte jeg livredd for den stressede stemningen der ute bak mine lukkede øyne. «Nei, nei» prøvde hun å berolige. Før hun fortsatte.. «Nesten ute, og press!» Og i det øyeblikket gav jeg opp. Og trodde ikke at jeg kunne gjennomføre. «Jeg klaaaarer det ikke!!!!!» Og plopp sa det, og så var den mørkhårede prinsessen lagt på brystet mitt. Og jeg hørte englesang og trubadurer, og jeg så hjerter og stjerner og månen mens jeg kikket på den lille nyfødte sola vi hadde lengtet sånn etter! I ettertid beklaget jordmora seg, for at hun hadde gjort meg redd. Men lillesnupp hadde kommet så fort, at hun var redd jeg skulle *plystre-plystre* noe veldig. Glad jeg ikke skjønte deeet!! (For de som skal føde, og kanskje ikke vet om det.. Weledas fødselsforberedelseolje! Har hjulpet meg helskinnet gjennom en setefødsel, og en som kom fort på slutten der! Absolutt verdt et forsøk!)

Helt utrolig hvordan man glemmer det smertefulleste-som-finnes sekunder etterpå det har funnet sted! Og hvordan hormonene Endorfinene & Co befinner seg på et helt nytt nivå.. Og hvordan man bare føler seg som den O´ store fødekvinnen, urkvinnen, og er verdens stolteste mor, sprekkeferdig av lykkerus.

Og hvordan man føler det når man ser pappa holde babyen sin for første gang.. <3

IMG_2005

Har du flyttet rett før fødselen? Har du flyttet under fødselen? Eller ventet du rett og slett til etter fødselen?

25 thoughts on “Fødsel, forfengelighet og flytting

 1. Hos oss var det også ei som hadde det travelt og kom over 2 uker før termin. I tillegg skulle fødselen vise seg åta bare 4 timer fra første ri, og til hun var ute…
  Så da første ri kom begynte jeg å vaske klær slik at jeg hadde rent undertøy. Kjekt med hurtigprogram på vaskemaskinen. Da vannet gikk shavet jeg legger, armhuler og gjorde litt kantklipp…
  Nevnte jeg at første ri kom kl.2 om natta? Jordmor på sykehuset overbeviste meg over telefon at siden jeg var førstegangsfødende kom dette til å ta laaang tid. Kunne få komme inn på en kontrolltime kl. 09 på morgenen hvis det beroliget.
  Mannen som er lege mente det samme…Da jeg ringte kl.03 for. Informere om at riene kom ganseke tett, hvert 5. minutt sa hun at jeg kunne få komme når det begynte å gjøre vondt. Kl.03.30 tvang jeg en motvillig mann til å kjøre meg ned til sykehuset. Kun 3 cm åpning så alle så ut som de tenkte at jeg var ganske hysterisk. Pipa fikk en annen lyd 45 minutt senere når det var blitt 9 cm.
  Sykehusbag?? Mannen ble sendt ut for å kjøpe ammebh. Svigermor er verdens snilleste og både handlet klær og vasket det slik at babyen kunne komme hjem i noe annet enn en «denne-siden-opp-body» fra sykehuset.

  • Fra 3 til 9 centimeter på 45 minutt????!!!! Det må jo ha gjort noe inni hampen vondt!!? Haha førstegangsfødende fødemaskin.. de regner ikke med det vettu.. og at sykehusene er så besserwissere på det der «ja førstegangsfødende ja.. ja da kan du bare.. slaaappe av, du kommer til å ha en laaaaang en!» Hva med å begynne å høre på de som kjenner kroppen sin best!?
   Har du blogg? Om du ikke har.. er det en skandale! Jeg har tenkt på det før også.. du skriver så sinnsykt bloggbart bra!!!
   Ha en forsatt fin kveld Kristin :)))

 2. hei! vi rakk akkurat å bo 1 mnd i vårt nye hus vår snuppeline kom med sin race ankomst! 1 mnd før tiden, mor var ikke klar…men da måtte man bare gjøre seg klar. heldigvis var bagen klar og det vi ellers manglet fikk jeg da handlet etterpå :)

  herlig liten historie om fødselen da :)

  • Oi, dere hadde timet godt da! ;) Vi hadde også det, skulle vært inn i leiligheten mange måneder før termin! Men så er det bare ALLTID noe! Forsinkelser her og forsinkelser der. Den eneste som ikke var forsinket var lille snuppa..
   Ja man må jo bare omstille hjernen i det det skjer.. det tar litt tid, men så ordner det seg jo!! Det gjør jo alltid det! ;)
   Ha en finfin kveld kjære du!!

  • Det var j….. Vondt, men det kan man ikke si høyt når fødselen ikke varte i 48 timer som er minstekravet nå til dags for å klage over smerter inder fødsel. ;)
   Tenker ofte på det med å ha en blogg, men så er det litt skummelt.
   Enn hvis jeg bare har nok å skrive om til og fylle to innlegg? Eller hvis ingen leser det jeg skriver? Eller noen jeg kjenner faktisk leser det? Eller min fremtidige arbeidsgiver dropper meg? Av og til er fantasien min så god at jeg kan ligge på sofaen litt til uten å skrive ett ord.
   Uansett veldig hyggelig kommentar å få fra ei som deg!
   Ha en strålende kveld!! :)
   Kristin

   • Akkurat det samme tenkte jeg når jeg startet bloggen, hva hvis, hva om.. jeg var superambivalent. Men du kommer til å elske det! Hvertfall så skriveglad som du er! Jeg lover!! Kom igjen nå! Vi trenger deg i bloggverdenen Kristin!! ;)

 3. Først av alt; Jeg leser fremdeles, men er i min egen lille gravidboble, så jeg glemmer å kommentere (glemmer det meste i grunnen).

  Humrer godt for meg selv, her jeg sitter.

  Jepp, vi har flyttet like før fødselen!
  Vi ventet og ventet, for mannen mente vi ikke trengte noe større.
  Så ble det plutselig hast.
  Vi måtte ha mer plass.
  Vi hadde oppsigelse, og folk skal ut der vi skal inn.
  Men vel 1 mnd før termin var vi på plass. Eller i alle fall sånn høvelig på plass.
  Så gikk ei hektisk uke og vi bestemte oss for en liten bytur. Fra bøgda til byen, 3,5 timer i bil. Vi trengte noen nødvendigheter til vårt nye hjem, der i blandt brannslukningsapparat og ringeklokke.
  Jeg vurderte i to minutter om jeg kanskje burde ta med babybilsetet. Men ingen vits å bli hysterisk! Da måtte jeg jo ha med fødebag og babytøy og… Ja, dessuten «alle» hadde fortalt meg at førstegangs ALLTID går over tremin. Så det var uansett 5 uker igjen til overtid!
  Så vi dro, shoppa og kosa oss. Den siste dagen skulle vi bare sitte på kafe, nyte alenetid og hverandre før vi ble tre! Før vi la oss om kvelden før, lo mannen godt av at frokostsalen på hotellet åpnet kl 6. HAN skulle i alle fall sove lenge.
  Så vekket jeg han kl ti på 6 og sa; Du får ikke sitte på kafe i dag. Men du rekker frokosten, etter at du har kjørt meg til sykehuset.
  Han bare: Seriøst!?
  Hahaha
  Så var det bare å ringe hjem til besteforeldrene.
  Vi blir noen dager til. Jada vi har meg brannslukker og ringeklokke, og barnebarn!
  Og deretter var det bare for sambo å trykke gassen i bånn, kjøre hjem, skru stellebord og barneseng og hvem vet hva. Og fyke 3,5timer tilbake med barnesete og fødebag og babyklær.

  Men denne gangen er jeg kjempeberedt!
  Jeg har ørtogførti strikkeprosjekter som er halvferdig, ikke sydd sammen, en vott osv. Tipper de blir levert i en stor pose, på vei til sykehuset. «mamma, kan du strikke ferdig mens jeg føder?»
  Men det er i alle fall 8 uker igjen til termin…
  Eller e …straks 7.
  Men hvis den ikke snur seg ned, så er det bare 5 og noen dager.
  Og kommer han som storebror; 4 og noen dager.
  Jeg kjenner tidsnøden begynner å presse på…
  Men jeg har jo tross alt all verdens tid!

  Og dessuten har «alle» sagt at; det at jeg kom 3 uker før tiden sist, betyr ikke at jeg ikke går over tiden denne gangen.
  Så da har jeg sikkert 10 uker igjen!
  Ah… høres ut som god tid til mange kopper kaffe!

  • Ann!!! Jeg ble helt fra meg av begeistring når jeg så livstegn fra deg her!! Helt sant!
   Jeg er liksom inne å sjekker ståa hos deg i ny og ne, og senest en ukes tid siden!! Men da ser jeg «Mere Milo..», og det er et kjempefint innlegg det altså.. det er ikke det. Bare har savnet deg litt. Men NÅ skjønner jeg jo!
   Du er langt inne i gravidbobla! Og det visste jeg jo egentlig når jeg tenker meg om..
   Hehe, elsket historien din her!!;)) Blir spennende å se hvordan det blir nå!! Håper jeg får et lite referat med tid og stunder!
   Kjempestor gjenhørsklem og lykketilmedinnspurtenklem :))) <3

 4. Aldri flyttet rett før fødsel, men da jeg var gravid med nummer 1 kjøpte vi hus og pusset opp. Flyttet inn to måneder før han ble født så alt var heldigvis på stell til han kom. Med nummer to giftet vi oss to måneder før han ble født og den siste måneden brukte vi på å pusse opp badet. Nummer tre husker jeg ikke, men tror ikke vi gjorde noe spesielt da ;) Du skal nå ha for innsatsviljen vil jeg påstå! Tøffe dama! Klem!

  • Jo takk du.. ;) Men innsatsviljen så vel heller mer ut som irritasjon og inni hampen irritasjon og irritasjon so når nye høyder.. for at ting tok sånn tid. Jeg er jo litt kontrollfreak da.. og å ha alt heeelt ute av kontroll, når man er full av graviditetshormoner.. er ikke det mest gunstige. Det var en herlig tid, som jeg nøt veldig, siste tiden. NÅTT!!!! I wish! Next time.. så skjer vel akkurat det samme.
   God klem til deg <3

 5. hehehe, ler godt eg nå :) ikkje verst huska å ta bilder jallefall :)

  kjenne te stresset, eg sko barra på kontroll på lille julaften… 8 veker te termin, men slapp ikkje ut igjen gitt! Så mannen måtte pakka bag (Han tok dei styggaste trusene og barra feil kler) og ungane kom på selveste julaften! denne gongen ska eg pakka bagen, burde vel gjort det siden det nå e 7 veker te termin… off kanskje eg faktisk ska gjer det snart… hehe, e jo på øvetid allerede siden sist ;)

  • Oi, det visste eg ikkje.. 8 veker før.. ja det va jo tvillingar!..
   Hahaha mannfolk altså, og når man har mest behov for å føla seg litt fresh.. så klare de jo sjølsakt å leita fram dei styggaste trusene. Nei! Pakk bagen du Maria! Glede meg te å fylla med! ;-)

 6. Vi skulle ha flytta inn i god tid før termin (ca 5 uker før) Men med en husbygger som (heldigvis) gikk 6mnd over termin bodde vi i en leilighet med verdens koseligste landlords i mellomtiden.
  Så da vannet gikk, og jeg fortsatt hadde 5uker igjen til termin, og de hørte styret ante de ugler i mosen;) Vi hadde selvfølgelig INGENTING klart;) null nix nothing.
  Men når smabo kom hjem fra sykehuset (han fikk ikke bo sammen med oss) så stod seng og madrass i gangen vår. Ferdig skrudd sammen, MED blomster og koselig hilsen fra paret over oss:) Babytøy hagla inn som perler på en snor, i riktig nyfødtstørrelse, hilsen alt fra venner til kollegaer og familie:)
  Svigermor var glad for å få lov å vaske både babytøy og sengeklær, og sambo kjøpte bilsete, og jeg kjøpte amme-bh og ansiktskrem på sykehusapoteket;p Ordner seg:) (men det skal sies at det er vel ikke alltid en må være 10dager på sykehus, mens alle andre fixer alt;)

  Og når det kommer til forfengelighet: Jeg glemmer aldri aldri jordmor og barnepleier sine kommentarer når jeg kledde på meg for å dra fra føden til barsel «åh, det ser jo ut som du skal rett på byn! herlighet!» ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha enten har de veldig dårlig erfaring med hva folk har på seg på byn, eller så har de fleste hatt på seg sykehuspysj hos dem. Jeg hadde på en svart haremsbukse (det eneste som kunne romme mine hovne bein som hadde ca 10liter vann ekstra -hver av dem!) og en vid bomullsgenser (samme som buksa).
  Lite sheiving, kantklipping, lipgloss og mascara da…men jeg såg så j***** ut uansett, så det hadde ikke gjordt noe fra eller til tror jeg;)

  • Fy flate så snille folk dere har rundt dere da!!! Ordner seg! ;))
   Jeg er sikker på at du så smæshing ut! De fleste går jo med en lite heldig sykehusbekledning, den EEER ikke særlig hått altså.. Haremsbukse <3 Jeg har også bodd i den, før, under og etterpå! Og enda! Og selv om Jack mener det går under kategorien, like seksi som joggebukse.. så EEER det mye stiligere! Mannfolk..
   Du imponerte meg sånn med maratånn btw.. Jeg begynner å trene asap, og blir med neste år!!

 7. Vi er på flyttefot nå. Eller ikke helt enda da, først skal vi bruke tiden frem til jul til å pusse opp, så flytter vi på januar. Så god tid før lille melder ankomst i slutten av april :) Flaks med den. Det var ikke akkurat nøye planlagt. Da graviditetstesten lyste positiv tenkte vi bare «vi MÅÅÅ ha hus»! Større plass var et must. Heldigvis kapret vi ett bra hus ganske fort. Ellers hadde det vært PÆÆNIK her foråsiesånn!
  Ingenting måler seg mot nybaktpappasynet <3
  God mandag til deg :)

  • Ja det er akkurat det! Man får et instant behov for større plass når man blir gravid med nr. 2.. var det samme med meg! Men så tok den forbaskede oppussingen så aaaaltfor lang tid… Men man får i hvertfall ting gjort da, ved å se den ekstra streken på sticken! ;) Og sent er jo bedre enn aldri! ;P
   Ha en nydelig dag Vigdis <3

 8. Viktig at detaljene er ferdig…hehe…
  Jeg flytta inn i nytt hus da nr.2 var rundt 2uker, skulle egentlig male og gjøre siste finnish i påsken, men fikk streng beskjed av jordmor på sykehuset at det kunne jeg bare glemme for hun ville ikke se meg der i påska…lillesnupp kom ca.2uker etter den beskjeden, 1,5uke etter påske 2007 (en uke før min termin og drøye 2uker før ultralydtermin)
  MEN wallstikkersene, som da ikke var å få kjøpt over alt, var bestillt fra utlandet og budbilen(kom selvsagt ikke i posten) ringte da jeg var på sykehuset og var vel rett før pressriene satte igang…å med ingen hjemme var det å prøve å tenke klart og finne en løsning på hvor de skulle gjøre av de…tanken på å gi telefonen til noen andre var iallefall ikke der…hehe…
  Nå er jeg ikke gravid og får lov å være med å pusse opp huset som jeg og typen snart skal flytte inn i :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *