Five o´clock in the morning

Jeg er ikke den første til å skrive om Bertine Zetlitz «Fate», her er min versjon:

Five o’clock in the morning guess who’s early and bright?

wrong

IMG_4340

Five o’clock in the morning guess who’s happy and sweet?

sowrong

IMG_4340

It’s a crazy situation when you notice you can´t get used to this at all.

It’s a crazy situation when your eye brows acts like they´re lame, and you think sleep will never be the same.

insane

Many hours too early, this part I really hate, do I really deserve this.. fate!?

Denne skyggesiden ved å være forelder, oppdaget jeg da jeg sluttet å amme. Før det kunne jeg bare logge henne på, og få henne til å drøye til NULLSJUNULLNULL! Uten problemer! Nå begynner dagen friskt (med «bannann!!» et sted mellom 04.30 og 06.00!!! 03.30 har vi også prøvd) Det er jo ikke noe menneskelig i det! Jeg er hvit i ansiktet, begynner å bli grå i håret, OG jeg har gått til innkjøp av rynkekremer som skal fjerne alders- og trøtthetstegn!! (Men det tar visst 4 uker før de begynner å virke, so until then..)

Har du livreddende råd til meg aka Desperate Mother Zoombie Trøttesen!? Funker sånn apeklokke?? Eller må jeg seriøst vurdere au-pair for å fungere som et normalt oppegående og våkent menneske i hverdagen fra nå av? (For nå er det rett før jeg gjenopptar ammingen! Neida Jack, tulla!! Neida, joda, nei jeg gjør faktisk ikke det..)

Da tar jeg kvelden dere.. jeg risikerer nemlig å måtte stå opp lenge før bakeren og bonden (og det er en grunn til at jeg ikke valgte de yrkene liksom! ..vel muligens et par til!) God natt!

[slideshow gallery_id="18"]

29 thoughts on “Five o´clock in the morning

 1. Sov godt. Tror egentlig det du gjør nå, å legge seg tidlig er eneste som funker. Det er bare å innse at i denne perioden av livet blir det sånn. Og når man har innsett det, innfunnet seg med det og grått alle tårene over hvor urettferdig det er så går det bedre. Man legger seg tidlig og får den søvnen man helst skulle hatt på morgenen på kvelden i stedet. Huset ser ut som et dass, men det er ikke så farlig. Mailer blir ikke besvart, men hvem bryr seg og man får lese de andre bloggene der en annen kveld.. Og en dag tar det slutt og man savner det. Eller vent, nei man savner det ikke..

  • Ja vi har faced the facts nå, og begynt å legge oss tidligere.. men man vil liksom gjene ha litt kveld også.. Så det er ikke så sinnsykt kult dette her kjenner jeg :(
   Og hvem vet.. kanskje jeg faktisk kommer til å savne det..!? ;)

 2. Sove når man kan. Bli en ekte soldat. Gi litt blanke i alle andre krav. Det er så innmari lov. Vi forsøkte «sleeping bunny» klokke. Det var verste investeringen! Hver gang den j**** kaninen våknetmed disse mekaniske ørene og øynene, da vi husket å bruke den, da sov selvsagt ungen….. Trøst deg med at det går over. Lykke til!

  • Jeg har tenkt mye på denne kommentaren din når øyenlokkene har vært tyngst, og lunta kortest. Så har jeg flirt litt der jeg har brettet opp armene, og transformert meg selv til en soldat! Dette skal jeg klare har jeg bare minnet en søvndysset hjernecelle om, og sendt deg noen gode tanker! For det er jo faktisk lov å gi blanke i omverdenens krav (og ikke minst kravene jeg har til meg sjøl!) når man er oppi en søvnløs-situation!! Så takk Anja! :D

 3. Vi (prøver) legger oss tidlig, og selv om den yngste sover en til to timer kortere enn hun eldste, så har det blitt en vane det også. Vi har en sånn Kid Sleep-klokke, og jeg syntes den var teit i begynnelsen. Men etter en liten stund skjønte storesøster den (det må ha vært da hun var rundt to), og hun ble liggende i sengen til kua stod opp. Lillebror derimot driter i om kua sover eller danser, så for han bruker vi den bare for å vise at kua sover, så nå må han også sove.

  • Vi prøver også å legge oss tidlig nå, men det er sannelig ikke så lett.. Jeg går glipp av alt i bloggland, alt på tv, og ikke minst kvalitetstid med Mr. J.. og med sofaen som er så tiltalende å være oppi når de to små endelig har slukna.. Må kanskje prøve en sånn ku og se om hun bryr seg (tviler litt på det) Og som du sier, den er jo kanskje fin å bruke til legginga.. (den går ikke helt knirkefritt for tiden den heller ser du.. ;P) Og da vil vi jo få litt kveld, selv om vi legger oss tidlig!! :)

  • Bare hyggelig, husk at Rambo bare er på film. Du har født, du har mistet blod, du har kanskje blitt sydd med flere sting enn Rambo faktisk (selv om du slapp å sy dem selv hadde du fått cred).

   Og om noen sier til deg, «ikke for å være uhøflig og frekk, men har du tenkt på at»…… eller «du må jo gjøre som du vil, men jeg personlig ville gjort…..»……. det er da du snur deg mot dem, i beste Clint Eastwood/ Dirty Harry stil og sier: «Do you feel lucky»

   http://youtu.be/V7Nci-GVuHE

   Kom igjen og smil’a! :D

 4. Det var litt tidlig ja. Da skal jeg ikke klage på kvart på sju kjenner jeg… Som flere sier, gi blanke i alt annet, og sov når du har mulighet! :)

  • KVARTPÅSJU er jo rene skjære luksuslife Vigdis!! ;P Og du har rett.. det er bare så himla lett å tenke på alt jeg bør gjøre, enn å legge seg ned på puta når jeg har mulighet.
   Usj, dynetrekket har ikke komt enda.. om det ikke kommer i dag, så må jeg sende en mail tror jeg. Gleder meg sånn til å prøve dobbeltdyna jo!!! :)

 5. åå, jeg føler med deg! Om det er noen trøst, så starter mine dager klokken 0500 også. Stort sett er vi våkne 2-3ganger før den tid også. Ikke fordi jeg synes det er så fett, men fordi mini synes det er et fornuftig tidspunkt å starte dagen….

  • Det ER en trøst! Å vite at man ikke er alene om dette grusomme fenomenet! ;) Ja det er nettopp det, hadde vi ikke måttet gå inn der for «vann, vann, vaaaann» et par ganger før det, så hadde jeg kanskje vært hakket mere opplagt 5 o´clock in the morning!! Nei de liker ikke å sløse bort tiden med søvn disse små…

 6. I det siste har jeg lagt meg halv ni. Men så er jeg gravid. Jeg er faktisk emst fungerende om morgenen. Det er ikke mannen. Max har der arvet meg ser jeg. Vi startet før halv fem og nå nærmer vi oss med museskritt sekstallet… Halv fir er natta. Da sitter jeg i en stol på rommet og brummer «LEGG DEG NED!» ved minste antydning til å tro at det er opp og leke. Stort sett ommer han ikke ut av senga før halv seks på det tidligste. Jeg har tatt inn den store deilige lenestolen på rommet hans og prøver å få noen minutter ekstra på øyet mens han ligger å synger bæ bæ lille lam for seg selv. På et eller annet tidspunkt håper jeg han skjønner at det er ikke dag når han sier det. Det har ikke funket så langt…

  • Halv 9 høres ut som et fornuftig tidspunkt!! Men da sover ikke størstejenta.. I går sovna jeg på sofaen, før henne!! 22.30 kasta hun inn årene… Det var et bursdagsselskap og et høyt sukkerinntak involvert i går altså.. men hun holder det lett gående til 21.30 på en vanlig dag.. Så jeg føler ikke at jeg klassifiserer som noen mother of the year med det første! Hverfall ikke under kategorien «flink til å få ungene til å sove» ;)

 7. 1. Det går over, men ufattelig kjipt når det står på.
  2. Sover hun kanskje for mye eller for sent på dagen? Det at alle barn trenger å sove masse på dagtid er en myte. Behovet for å sove på dagtid sluttet tidlig for mine. Da de var rundt to hadde de mye større behov for å sove sammenhengende om natten enn den dagsøvnen. For mine hjalp det også å noen ganger å legge dem tidligere om de stod alt for tidlig opp. De var rett og slett overtrøtt da de la seg og våknet derfor tidligere. Jeg håper dere snart får sove igjen. Ikke så mange tips i grunn. Søvn er vanskelig! Klem

  • Jeg tror at hvis jeg kutter i søvnen på dagtid, så kan det få fatale følger. (Hun blir nemlig ikke akkurat en solstråle om hun får får lite søvn.. :P ) Så jeg tror ikke det kan ligge der, hun er jo kjempetrøtt når klokken er 18-samme hvor lenge hun har sovet på dagtid.. Hmm.. Så vi legger henne tidlig, har også samme erfaring som deg. Laaaangt flere oppvåkninger i løpet av natten om hun legges overtrøtt! Søvn ER vanskelig, det er ikke noe fasit. Alle barn er jo så forskjellige, og når du endelig finner ut av hva som funker så kommer noen tenner, eller så har de fått nye ideer og andre behov og u name it!
   Stor klem tilbake!! :)

 8. Samme greia her….mellom 04-05…barn nr 1 begynte etter 1 1/2 år og sove til 07, og det var himmelen. Så kom barn nr 2 og våknet 05, så nå er begge i strålende humør sååå aaaalt for tidlig…

 9. Det drømmelykke sier over her stemte hos oss også. Når det begynte å bli tull med legging og nattesøvn så var det på tide å kutte søvn på dagen. Og også vi begynte med tidligere legging en periode og det hjalp. La vel så tidlig som seks en stund.. Verd å prøve om dere ikke har gjort det. Overtrøtte unger sover dårlig og våkner tidlig.

 10. Husker du vi snakket om at tannlegebesøk var et av livets største paradokser?
  Vel, disse sovesakene er i mine øyne minst like stort.
  Denne opp «midt på svarte natta» i femtiden gir seg jo, og så er det en (altfor kort) periode hvor de til og med står opp selv i helgen, ser masse møkk på tv, spiser snop og griser i sofaen, men hey,..dere kan ligge til 9 så skitt au.
  Så kommer den deilige puberteten hvor de ligger som slakt i bingene sine til kl 14, noe som går deg på nervene.
  Dette fortsetter leenge, men vi må ikke glemme perioden de kommer HJEM kl 5 og du har ligget småvåken og engstet deg hele natta, ahhhh de rynkene du fikk 15 år tidligere er ingenting i forhold.
  Verst av alt er likevel når du blir pensjonist og endelig kan stå opp når du vil hele uka!!…………..men da våkner du klokken 5 av deg selv……..
  Sukk, søvn er kanskje oppskrytt?
  Lev vel, søta.
  Lene

  • Hehe ja jeg husker DA ( ;) ) vi snakket om det ;)
   Se her ja.. dette var jo en oppmuntrende gjennomgang av «livet med barn og hvordan søvnen aldri ble den samme igjen!» ;P Så sove godt og lenge, det kan man egentlig bare gjøre i tenårene! Veldig glad for at jeg utnyttet den tiden til fulle!! Sånn at jeg ikke trenger å føle på at jeg ikke har opplevd hvordan det kan være hvertfall.. å sove.. godt! ;)
   Men sier du her at du er.. penjonist?! Nå ble jeg nysgjerrig.. ;P
   Konklusjonen fra denne leksjonen, må jo være nettopp det du sier.. ja, søvn er oppskrytt! Hehe ;)
   Klemmer!!

   • Nei det er nok en stund igjen til jeg blir pensjonist :)…. men kidsa mine er i «slyngelalder’n», dvs de er helst våkne når jeg sover og omvendt.
    Ha det gildt.

    ps, og poser under øynene er sexy

 11. uffda,det var ikke noe særlig.jeg skal virkelig ikke klage på at snuppa mi vil opp klokka halv 7 på en lørdag jeg da! har du mørke gardiner på soverommet hennes da? sov dupp når hun dupper. jeg har ingen andre råd og tips :/ uff.lykke til :) kaffe!! mye kaffe!!!

  • Nei det er nok en stund igjen til jeg blir pensjonist :)…. men kidsa mine er i «slyngelalder’n», dvs de er helst våkne når jeg sover og omvendt.
   Ha det gildt.

   ps, og poser under øynene er sexy ;)

 12. Sjekk om hun sover for mye på dagen?
  Mine pleier å kutte ut dagsoving tidlig (i mine øyne altfor tidlig), rundt 2 år.
  Og pass godt på at hun ikke blir overtrøtt. Er det mørkt på rommet? Er hun varm nok?
  Trives hun i sengen sin? Altså, mini hatet sin sprinkelseng veldig tidlig. Han sov sammen med meg til han var sikkert 21 mnd. elns, da flyttet han selv ut og over i sin seng. Men han sov aldri veldig godt der. Så han var ikke mye over 2 når han flyttet over i stor seng etter å selv ha sagt at han ville det flere ganger. Og der sov han kjempegodt!
  Vi har også Kid Sleep klokke med ku på, den fungerte veldig bra her når han tullet på morgenen plutselig, han tok det med en gang og ble i seng til kuen stod opp.

  Og, mini var ikke akkurat veldig stor når han var alene på morgenen altså, men han var nok 2,5 år. Da fikk han frukt, også spiste han det og lekte alene mens jeg fikk en liten ekstra strekk.
  Han ammet fortsatt på morgenen da, hehe.
  Anything for sleep!

  • Ja de er akkurat det jeg er redd for med å kutte på dagen.. overtrøtthet. For hun er trøtt som ei fele kl 18 (MED soving på dagtid) så jeg kan ikke se for meg at det er grunn til å kutte der helt enda.. Må kanskje prøve med en sånn ku! Ellers så gleder jeg meg veldig til hun kan være alene på morgenen, og det kan jo ikke være så aaaltfor lenge til. Men akkurat nå, så går ikke det (hun putter fremdeles alt i munnen og utforsker verden på et farlig vis.. pluss at hun og storesøster ofte legger smarte planer. Som å hoppe ned fra bordet..) Så i mellomtiden, får jeg bare bite tennene sammen, og teste ut litt av hvert!
   Ha en strålende dag! Gleder meg til torsdag! ;)

 13. Ha ha, lo godt av introen på dette innlegget :-) Det er dessverre en veldig kjent problemstilling her i huset… jeg opplever at gode råd er vanskelige å gi, for alle barn er forskjellige. Er nok bare dere som vet hva som er best. Det som har fungert her den siste tiden, er at pappaen går inn når minsten våkner. Da roer han seg som regel kjapt. Hvis jeg går inn blir det andre boller, da vil han bare ha kos og nekter å legge seg igjen. Dette har som sagt fungert bra her, men ingen fasit dessverre. Vi har forøvrig ikke sovet en hel natt på 1,5 år, men ser nå enden i tunnelen (håper jeg). Fra å våkne i 4-5 tiden pluss x antall oppvåkninger pr natt, sover han nå stort sett sammenhengende fra kl.19 til 6-7 tiden. Hvis han våkner, går pappa’n inn, og han roer seg med en gang. Det går seg til! Det er den eneste trøsten hvis ingen ting fungerer og man er trøtt som en strømpe :-)

 14. Oooooh – jeg har heller ingen vanvittig spektakulære superbra råd til deg kjære søte du…sånn bortsett fra de spennende rådene: ta tiden til hjelp, og legg deg tidlig i mellomtiden…så enkelt – så vanskelig.
  Alle våre har vært oppoghoppklokkafembarn, og akkurat i det de har nærmet seg to år, og begynt å nærme seg sekstallet på sovingen, har det kommet en ny bebis… Men NÅ – etter nr fire har blitt 2 år, og vi faktisk IKKE har fått en bebis til – da har vi opplevd at vi nå nesten tar det som en selvfølge at klokken passerer seks før noen vil stå opp (selvom det stort sett kommer en eller to inn i senga i løpet av natten).. Og vi har lovet oss å ALDRI ALDRI klage hvis vi ser sekstallet når dagen begynner :D
  Har faktisk en plakat på veggen for å minne oss på akkurat det – jeg skal instagramme den til ære for deg ;) Det kommer bedre tider. SMASK!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *