Etterlysning

Du skjønner det at.. disse tottelottene skal om ikke så lenge (bare 2 år, 3 måneder og 18 dager!!) begynne på skolen!

Processed with VSCOcam with t1 preset

Dag etter dag skal de fargerike tærne traske att og fram til skolen. Og med den tanken i hodet, sender jeg ut en etterlysning! Det jeg etterlyser er.. en skole! En skole som..

– Er mobbefri (og har et superbra miljø)

– Er snobbefri (ingen LV vesker så langt øyet rekker)

– Har et kreativt miljø (korps og kor er heller ikke å forakte)

– Har trygg skolevei (ingen biler helst, eller skummel skogssti)

– Har de beste lærerne (gjerne prisbelønte)

Når det gjelder stedet der denne skolen ligger..

– Helst i Oslo og omegn (her er det slingringsmonn, skolen er viktigst! Mulig Jack ikke er 100% enig i slingringsmonnet, men det kan vi jobbe med)

– Naboene der er grepa folk (oppegående, omgjengelige, omtenksomme, ingen surmulere)

– Og det kan godt være nær sjøen, med en nydelig utsikt (og ikke så altfor tett bebyggelse)

Hvorfor hun ikke kan gå på skole der vi bor nå? For.. skolen vi sokner til nå.. den involverer en svært trafikkert vei. Så om jeg ikke skal måtte følge barna til skolen (og hente) frem til de konfirmeres.. er vi nødt til å flytte! Dessuten er det jo kjekt med litt større areal å boltre oss på, om vi skal formere oss igjen! For ikke å snakke om den berømte hageflekken som vi Oslo-borgere er så (til det kjedsommelige) opptatt av!!

Og mens jeg sitter og drømmer meg bort i huskataloger,

IMG_4884

ser Jack på tomter og planlegger drømmehuset.. Jeg blir NØDT til å komme opp med et sted, (som har denne eventyrlige skolen nær seg) før han plutselig finner ut at vi skal kjøpe tomt et helt annet sted!! Og før jeg vet ordet av det, har han begynt å grave, nær en skole med.. DÅRLIG rykte!!!! Derfor ber jeg om hjelp fra deg! Dere lærere som jeg har tatt på fersken i å stikke nesen innom her, er også mer enn velkomne til å gi meg et par gode hint!

Er det noen som har sett denne skolen? Kjenner til den, eller har hørt om den? Har du noen gang flyttet til et sted fordi du visste at skolen på stedet var superb! Du synes vel ikke jeg er kravstor?

Skoler og sånn er vel ikke akkurat noe man skriver om i en blogg.. så send meg gjerne en mail på Stineped55@hotmail.com! Helt seriøst altså!

40 thoughts on “Etterlysning

  • HÆÆ? Hvilken ektemann snakker du om?? Har ikke du lovt ham bort til He? Eller har du flere å gifte bort?

   Ellers er jo Hønefoss fint, da! Rent bortsett fra at de kuleste jentene har motemøter i storefri for å planlegge neste dags OOTD. Og så er det dårlig med sjø, da… Ellers er jeg VELDIG fornøyd med at He skal gå på skole akkurat på den skolen vi sokner til:)
   Sovebebibloggen would like you to read.. RosaMy Profile

  • Altså det med familielege… og for ikke å snakke om THA BEST one… er absolutt noe som trekker opp!! Men så var det det der med Oslo og omegn da.. Hmm… mulig jeg må fire litt på det punktet, hvertfall når det er snakk om fremtidig ektemann her i tillegg! For det er jo tross alt utrolig viktig det også!!! Og vi går jo kun for den beste, så da glir Gildeskål lett inn på topp 10 lista!!
   Vi fortsetter diskusjonen.. på mandaaaag!!!!!!!
   Diaperdiva would like you to read.. EtterlysningMy Profile

 1. Genial og nydelig etterlysning!
  Jeg er dessverre ikke kjent i Oslo, og vi bor på alt for liten plass fordi stedet har alt vi trenger av trygge veier, lekmiljøer,fotballbane, fritidsaktiviter, skog, strand, båtplass og kort vei til sentrum, – men detta er på Jeløya, – Moss
  Lykke til med letingen
  Nann Karin would like you to read.. Knipset i forrige ukeMy Profile

  • Trygge veier, lekmiljøer, fotballbane, fritidsaktiviter, skog, strand, båtplass og kort vei til sentrum sier du….
   Moss ja….. hmmm… det er jo ikke så altfor langt fra Oslo (og besteforeldre!! )
   Hmmmmm…..
   Diaperdiva would like you to read.. EtterlysningMy Profile

 2. Du kan jo komme hit? Vi har ferskvann og båtplass og mange steder å bygge hus (ikke akkurat på tomta vår, da, men i nærheten). Skolen vet jeg faktisk ikke noe om, men de har jo nettopp bygd barnehage, så det burde i alle fall ikke være noe problem
  Hanna would like you to read.. Siden sist…My Profile

  • Really!!!? Du frister altså med båtplass, ferskvann og mange steder å bygge hus… Og det er jo ikke så altfor langt vekk heller… Dette må vi snakkes om Hanna
   Diaperdiva would like you to read.. EtterlysningMy Profile

 3. Åååå, du vakre…. Gjett om jeg kjenner meg igjen! Nesten irriterende å lese dette geniale innlegget, for jeg har (hadde…) et lignende liggende på lur. Bra du ble først, for ditt er mye morsommere

  Jeg har samme problem. Og samme korte tidsintervall til dette forferdelige finner sted. Her er imidlertid ikke noe særlig til alternativ. Den skal visstnok være bra. Men si fra om du kommer over noe genialt. Jeg mener, vi er jo flyttbare. Så lenge det er litt skog i nærheten, mener jeg. Gjerne noen fjelltopper til mor. Og gjerne stor tomt. Med jaktrett. Små bagateller, med andre ord…
  EventyrElin would like you to read.. Redebygging light?My Profile

  • Åh er du klar over hvor heldig du er!! Alternativet er bra!! Hva er bedre enn det??! Men skal si fra om jeg kommer over noe genialt! Tja.. hva med å starte en egen mammablogger skole feks? Pia, Carina og Nann Karin som lærere! Vi andre kan bidra litt her og litt der. Du med ernæring, jeg med litt offentlig forvaltning!! Fikser bagateller som litt skog og en fjelltopp i nærheten selvfølgelig! Jeg kan såå se det for meg!!
   Og du… skriv det innlegget!! Jeg er så glad for at det ikke bare er jeg som går rundt og tenker på dette forferdelige forestående!! Men on the bright side.. we´re in it together!!!
   Diaperdiva would like you to read.. EtterlysningMy Profile

 4. Trasop skole og Godlia. Fint område med oppegående folk. Skolene er kjempefine, scorer veldig godt på trivsel, mobbing, miljø og faglig.

 5. Finne mången sånne skoler på Karmøy, Stine Noen krav firer du vel på? -sånn f.eks at den må ligge i Oslo/omegn

 6. Jeg vinner.

  Fjellhamar.

  Pendler inn til Helsfyr hver dag. Null problem. Kommer ny skole og nytt boligområde om et par års tid. Ødegården heter det. Kan også skilte med utrolig kule naboer. Med IKEA vesker på trening. Du har sett i bloggen min fra påska, sant? Turer både hit og dit i flott nærområde.

  Og den familielegen som det lokkes med…. Det finnes heldigvis både Skype med mulighet for video om man må vise tunga og sånn.

  PS. Du er hjertelig velkommen på en kaffe om du vil, for å se, skravle og sånn.

  • Her solgte du Fjellhamar til meg sånn *knips*
   Dette må vi definitivt ta over sushien, med denne familielegen, på mandag!!
   Og hvem vet.. mulig jeg takker ja til den forlokkende kaffen på dette drømmestedet du snakker om, også!!
   Ha en strålende helg så lenge!! Gleder meg til å se deg
   Diaperdiva would like you to read.. Diaperdiva tester: Fifty Shades of GreyMy Profile

 7. Hmmm… føyer meg til din liste, jeg, og tar gjerne imot svaret fra deg når du har funnet denne skolen!! Litt tidlig å begynne å tenke på, men likevel ikke… to og et halvt år igjen her også, gitt! Hjelp!

  • Jeg skal overbringe svaret med to streker under når det blir klart for meg her!! For her har jeg virkelig funnet mange potensielle drømmeskoler, og steder.. To og et halvt år går fort det ToPlussTre, men vi kommer til å finne ut av det.. jeg føler det på meg!
   Diaperdiva would like you to read.. Diaperdiva tester: Fifty Shades of GreyMy Profile

 8. Ski er tidligere kåret til beste oppvekstkommune. Har ikke skolebarn ennå, men veldig fornøyd med nærmiljøet ihvertfall

 9. Jeg sier det i stikkordsform:
  Svelvik. Norges nordligste sørlandsby. Sjøen og marka. Epleblomstring. Hager og stakitt. Strender og skiføre. Fantastisk dugnadsånd og vakre nærmiljøer både i Svelvik sentrum og i sørlige Berger og nordlige Nesbygda. Flotte, trygge skoler både i Nesbygda (Tangen skole) og i Svelvik sentrum (Tømmerås). Bor du på Gruen i Svelvik sentrum får du tre minutter å gå til skolen. En time fra Oslo, mange pendler både til Oslo og Tønsberg herfra. 20 minutter fra Drammen. Jeg er innflytter, og jeg elsker det. Her finner du både sushi og espresso (ukens kaffe på Café Lalla er fra Peru) og brød fra United Bakeries. Seriøst. Velkommen.
  Gunn Beate would like you to read.. 10 spørsmål som hjelper når du skal kvitte deg med tingMy Profile

  • Jeg sier det i stikkordsform selv.. Oi. Oi. Oi!!! Skulle nesten tro at det er du som er lokaloptimisten som driver.. Svelvikportalen.no!! ;P Fantastisk side! Både det du sier her, og det du sier der.. gjorde at jeg ble forelsket i Selvik -uten å ha vært der!! Så nå håper jeg at dere har plass til en Diaperdiva og en Jack Bauer altså, med to små snupper klare for Tangen eller Tømmerås!! Dette skal definitivt tas opp i familierådet!
   Ha en herlig lørdagskveld i Svelvik! (det går foressten sikkert ikke an.. å ha det noe annet en herlig der!)
   Diaperdiva would like you to read.. Diaperdiva tester: Fifty Shades of GreyMy Profile

 10. Tønsberg! Har alt og mange som pendler herifra til Oslo…sikkert pga mange av de samme tingene du sier dere «mangler»

 11. Norsk skole er dessverre lik overalt, med kun små kosmetiske forskjeller. Enhetsskolen, der alle barna i løpet av 9 år skal presses inn i samme bås. Det er nok vanskelig å overleve den kverna der uten å komme ut som nok en konform mainstream Ola eller Kari Nordmann, opptatt av å fit in. Jeg syns det er så TRIST, for vi er så himla mange spennende og ulike(!) mennesker her i dette (og de fleste andre, antar jeg) landet
  Anyway, lykke til med jakten!

  • Skjønner hva du sier Signe.. Men at man går på norsk skole og lærer det samme , vil jo ikke si at alle kommer ut av «kverna» som mainstream Ola? Selvfølgelig, det ligger i menneskets natur å være opptatt av å passe inn/bli likt, men jeg må virkelig vedkjenne at jeg har møtt mange spennende og ulike nordmenn som har gått i den norske skole! Og som tør å gå sine egne veier!
   Tusen takk for det, og ha en flott dag!
   Diaperdiva would like you to read.. Vinn undertøy fra Fifty Shades of Grey by/ KappAhlMy Profile

 12. Får slå et slag for Ski jeg også da det tar bare 20 min med tog til Oslo, og det går hvert 5 min i rushtiden og 4 i timen ellers. Ski kommune er relativt variert, og det er bomuligheter både sentralt i «byen» og helt på landet med enebolig og stor hage. Vi bor ganske sentralt (15 min å gå til togstasjonen, eller 2 min å kjøre). Men har likevel nytt rekkehus med en liten hage og 4 store soverom det hadde vi ikke hatt råd til i Oslo! Det er turmuligheter rett ved huset, og likevel ikke langt unna Oslo og bare 2.5 t til Gøteborg. Det er god barnehagedekning. De i nabolaget som har barnehage langt vekke har 5 min å kjøre, mens de som har fått nærmt har 150 m å gå. Jeg går forbi masse skolebarn på vei til jobb og alle går alene. Det er lite trafikkert her. Det er på Finstad da, så vil nok variere litt rundt omkring, men generelt er Ski veldig trygt og godt
  Spesiellinor would like you to read.. Endelig vår My Profile

  • Ahhhh… rekkehus, hage og FIRE STORE SOVEROM sa du!??? Hadde jeg ikke hatt grønne øyne fra før, så hadde de blitt det nå! Liker også at du beskriver Ski med adjektiver som trygt og godt, det er musikk i mine ører. Og som sagt, så er mannen fra Ås.. så dette er absolutt ikke uaktuelt! Takk for innspill Ellinor! Setter stor pris på alle dere hjelpsomme mennesker der ute
   Diaperdiva would like you to read.. Vinn undertøy fra Fifty Shades of Grey by/ KappAhlMy Profile

 13. Finstad skole i Lørenskog er veldig bra. God oppfølging av elever. En flink rektor og mange dyktige lærere. Her vi bor i rekkehus er det gangvei inne i ett bomiljø uten trafikk. Mange flotte naboer, tett til oslo. Ett flott bomiljø for barn. Mye barn som liker å være ute og leke med hverandre.:))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge