DIY PHOTOSHOOT

Siden jeg først er inne i en belærende periode på bloggen.. har jeg i dag tenkt å dele hvordan man kan ha en do it youself photoshoot! Her tar jeg utgangspunkt i en preggy-selvportretts photoshoot. For om man skal gå til fotograf hele tiden.. og det skal man jo gjerne! Spesielt når det kommer unger inn i bildet. Det begynner når kidden ligger inni magen, når den er nyfødt, noen måneder, et år.. så kommer neste, osv. Og alle bildene i høy oppløsning koster minimum 10000,- hos disse overprisede kameraholderne!

Og jeg er jo litt av den formening at.. ingen tar bilder av meg og mine.. uten at jeg får betalt for det!!?

Så finn frem:

Om ikke dette var selvforklarende nok.. Har du ikke allerede en fin hvit vegg, heng opp hvit papirrull med tape, og finn frem kameraet som ligger nedstøvet etter at du fikk smarttelefonen.

Har du ikke store, åpne vinduer, med delikat dagslys. Bruk forskjellige lamper og lys. Speil, hvitt papir, aluminiumsfolie kan brukes som reflektor. Eksperimenter med kamerafunksjoner, blender, lukker og ISO. Bruk «lykkehjulet», den runde dingsen øverst på kameraet! (For nybegynnere er ´denne´ fin!) Sett deretter kameraet på noen esker eller lignende, dersom du trenger å bygge opp, og ikke har stativ.

Sett deretter på selvutløseren. Og ta bilde av, som i dette eksempelet, magen. Eller andre kroppsdeler.

Anvend forskjellige antrekk, hår, make up, positurer og rekvisitter. Hopp , sprett og spring frem og tilbake som en tulling.

Å gjøre selvportretter hjemme, gjør kanskje at man tør å slippe seg mer løs også, og da får man ofte mye kulere bilder!

I denne gravid photoshooten tok jeg 674 bilder. (Ja, jeg elsker å ta bilder av meg selv!) Her er noen av de:

Og her er enda flere:

Og når du er ferdig, gjenstår det bare å retusjere bildene til det ugjenkjennelige! (Det har jeg store planer om.. en annen dag!) For amatøren funker iphoto sin ´retusjer pensel´ for fotoshopping.

Og best av alt: Det er GRATIS, og gøy!!

Lykke til!

Har du noen andre gode tips for selvarrangerte photoshoots?

 

 

 

 

4 thoughts on “DIY PHOTOSHOOT

 1. Funker jo superbra å ta bilder hjemme!:)
  Jeg er så heldig at jeg har studioblitser selv som jeg kan rigge opp i stua. Har prøvd å ta søsken-og-kjæreste-bilder med selvutløser, funket ikke såå bra med han lille på 3 år som ikke skjønte at han måtte se på kamera selv om det ikke sto noen bak, hehe.
  Fine dine bilder var !

 2. Ja, jeg har sett noen av bildene du har tatt! Nydelige! Er det noe du IKKE kan, lurer jeg på?! ;-) Hehe, å ta bilder av barn kan være en utfordring.. Det er en grunn til at jeg ikke tok det som eksempel, de bildene jeg har tatt av ungene.. ;-) Åh.. ønsker meg profft utstyr til jul kjenner jeg!!!

 3. Dine bilder ble nydelige! Men Åkei, let’s face it: du er modell så du har kanskje en smule mer erfaring enn de fleste av oss foran kamera, og vil derav få mye flere fine bilder enn oss -ikkemodellemner- ila. en selvutløser-shoot. (sekshundreoghva??) Jeg for min del trenger en fotograf som står der og kommanderer meg til å gjøre ditten og datten, se hit -se dit, -ikke se så sur ut osv… hehe! :P
  Men likevel så tar jeg jo bellyshots hver uke med selvutløseren, (med svært varierende resultat..) for jeg vil ha dette tredje og siste svangerskapet mitt godt dokumentert, og fotografen tar jo en formue pr shoot.
  Liker bloggen din ;)

  • Hehe, tusen tusen takk Jona! Jeg så noen av bellyshotsa dine, og de var jo helt proffesen! Nydelig er du! Og nr. 3 på vei.. så spennende!! Gleder meg til å følge med:) Så hyggelig at du stakk innom her! Jeg var jo innom deg, du skriver utrolig bra!! ..Så håper jeg morgendagen deres blir bedre! ;-) Og. Gleder meg til å se nye preggy-shots på mandag!! ;-) ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *